Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-30 21:19:19

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) t72killer válasza #48613632 (#1200) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nagyon lassan, ekkora járatszámnál minden nap késlekedéssel többezer tonna keró megy levesbe. Nem beszélve arról, hogy a légitársaságoknak még egy indok, h +x napig terítsék a járványt.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1202) #48613632 válasza t72killer (#1201) üzenetére


#48613632
törölt tag

Igen, sajnos ez igaz. Isten, meg az EU jogalkotás malmai, lassan őrölnek. No meg, ha a személyzet is kiesik, úgyis megoldódik minden magától. ;]

(#1203) kw3v865


kw3v865
senior tag

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nyaj-immunitas-koronavirus-marcius-jarvany.702066.html

A britek nagyjából azt a stratégiát követik, amit Falus Ferenc is mondott. Vajon kinek lesz igaza? Pár hónapon belül kiderül...

(#1204) MrChris


MrChris
nagyúr

Azért megy ám a hülye szenzáció újságírás, talán a cikkírónak fel se tűnik, hogy az egyik kép szombaton, másik vasárnap készült, valamint, hogy a térképen látható többi országnál is erősen változott a szennyezettség. Biztosan szerepet játszik a virnya, de ennyi erővel Svájc, dél-Németország, Ausztria is egyik napról a másikra full leállt. Vasárnap úgy látszik nem mennek sehol a gyárak.

(#1205) t72killer válasza MrChris (#1204) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

a jobboldali képről nem tudtam megfejteni, hogy 6-a (péntek) vagy 8-a (vasárnap). Ha 8.-a, akkor ugye totál semmi értelme a kijelentésnek, uis az épp azt jelentené, h vasárnapra "beindult az élet".

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1206) #48613632 válasza kw3v865 (#1203) üzenetére


#48613632
törölt tag

Kinek lesz igaza? Ez így nem eldönthető. Mi a kérdés egyáltalán? Mert ezer helyről be lehet kérdezni a témát, és nem minden válasz azonos polaritású.
Mert mi a cél? A legrövidebb idő alatt végignyomni az egészet? Vagy a legkisebb járulékos veszteséggel? Esetleg, a legkevesebb költséggel? Vagy más, elsősorban gazdasági érdekek figyelembevételével? Abban is van igazság, amit a Boris mond, de ez a legembertelenebb lehetőség, ami legkevésbé veszi figyelembe a betegek érdekeit.

(#1207) #48613632 válasza kw3v865 (#1203) üzenetére


#48613632
törölt tag

(#1208) t72killer válasza #48613632 (#1207) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hátigen. Kieresztve a szellemet a palackból akkor lesz több halott, ha gyorsan akarunk átesni rajta és a maradék józan eszünket is eldobjuk (Olaszo.), uis az eü-rendszer nem bírja a rohamot és olyanokat sem fog tudni ellátni, akik simán menthetők lettek volna.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1209) #48613632 válasza t72killer (#1208) üzenetére


#48613632
törölt tag

De ha 2 hónapra (egyébként szerintem ennyi nem kell) lezárunk mindent, és mindenkit, akkor a legkisebb veszteséggel túlélhető az egész. Karantén tegnaptól. Boltok rogyásig alapvető élelmiszerrel, de semmi extra. Olaj, krumpli, só, ilyenek. Cukor KV WC papír, meg ilyen marhaságok nem kellenek.

(#1210) t72killer válasza #48613632 (#1209) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így van, ezt voltak nyuszik meglépni. Ráadásul a sok hülye "ugyanmáfészavírustó" ember még mindíg terjeszti, belemászik az ember képébe ha beszél hozzám és persze a leghalványabb hajlandóságot nem mutatja bármilyen elővigyázatossági lépésre. Őket találod meg a kocsmákban (egy nap több helyen is), ő veri az asztalt, ha lefújnak egy céges meetinget vagy focimeccset. Amíg nem épp őt viszik az intenzívre, képtelen felfogni a helyzetet.

Uaz az embertípus, akinek a strandon kihullik a kezéből a pet-palack.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1211) #48613632 válasza t72killer (#1210) üzenetére


#48613632
törölt tag

Nekem mondod? Az estéimet vendéglátóipari egységekben töltöm, és látom mi folyik. Nem veszik komolyan, és azt hiszik, a kormány mögöttük áll.
lófaszt!
A gazdaság nem állhat meg, ez gondolom valami jobber retorika, vagy csak szimplán ebben van néhány nagyobb bőröndnyi privát pénz, amit utólag majd senki nem akar lenyomozni, és hát az sem baj, ha páran meghalnak, csak a kémények füstöljenek.
Ilyet utoljára akkor tapasztaltam, mikor a bejárat fölé ki volt írva, hogy Miénk a Gyár.
Na, mára ezt is levették, csak a fortgatókönyv maradt.

(#1212) t72killer válasza #48613632 (#1211) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az a baj, hogy az átlagpolgár tök sötét természettudományos kérdésekben. A környezetvédelem is azért áll ott ahol :(

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1213) Szevam válasza #48613632 (#1211) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

(#1210) t72killer

(#1209) pitepeti71

(#1211) pitepeti71

Ezeket offba légyszi legközelebb!

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#1214) t72killer válasza Szevam (#1213) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1215) MrChris


MrChris
nagyúr

Sorban állnak le a légitársaságok, valamint a turizmus is teljesen a földbe áll. Ezek csak a közvetlen érintett területek, rengeteg szolgáltatás iránti kereslet is visszaesik. Kíváncsi vagyok majd az elemzésekre ez mennyire csökkenti a környezetterhelést. Gyanítom elég jelentős lesz, talán még a klímacélok is reálissá válnának. Ehhez jön még a más gazdasági ágazatok termelés visszaesése is. Egyén szintjén viszont rengetegen kerülnek tragikus helyzetbe.

(#1216) kw3v865 válasza MrChris (#1215) üzenetére


kw3v865
senior tag

Nem vagyok ilyen optimista. Hogy miért? Ez egyszeri esemény. Egyrészt: elhalasztott kereslet. Habár, a gazdasági válság - ami immár elkerülhetetlen - hatása mindenképp kimutatható lesz, legalább is a turizmusban, mint az előző válság idején is. Legalább 1-2 évig erősen érezhető lesz ez, de utána sajnos valószínűleg visszaáll minden a régi kerékvágásba.
Másrészt: ez részben pszichológia. Nem lesz jutalma az erőfeszítéseinknek, pontosabban nem lesz szemmel látható eredménye. Egy árvíz esetén, vagy háború után könnyebben összefog a társadalom, de a klímaváltozás esetén ez sokkal nehezebb az átlagemberek számára. Azért nehéz megváltoztatni az emberek hozzáállását a klímaváltozáshoz, mert akármit is csinálnak, egészen biztos, hogy nem lesz jobb, mint most. Azaz, a mi életünkben nem lesz kevesebb hőhullám, kevesebb súlyos természeti katasztrófa (árvizek, hurrikánok stb.), még akkor sem, ha nagyon jelentősen visszafogjuk a kibocsátást.
A szemléletváltás, a kibocsátás csökkentése azért kell, hogy ne legyen érjük el azt a pontot, ami után már visszafordíthatatlanná vállik a helyzet, és a klímakatasztrófa elkerülhetetlen lesz. Sajnos ezt nehéz megmagyarázni a kevésbé tájékozott, természettudományi ismeretekkel nem igazán rendelkező embereknek...

Illetve ami még érdekes lehet: milyen hatással lesz a válság az energiatermelésre? Vajon a megújulók arányának növekedése megtorpanhat? Eddig többnyire az árcsökkenés segítette leginkább a térnyerésüket. Aztán ott van még az olaj ára is, ha tartósan alacsony marad, az nem lesz kedvező.
Izgalmas évet jönnek ilyen szempontból, az biztos (bár erre a járványos izgalomra senki nem vágyott :( ).

Olvassátok a CarbonBrief-et.
Nagyon jó, hiteles elemzéseik vannak, néha elég hosszúak, de nagyon alaposak. A hírlevelükre is érdemes feliratkozni, jó cikkeket ajánlanak.

(#1217) Vladi válasza kw3v865 (#1216) üzenetére


Vladi
nagyúr

Mivel imádunk vitatkozni és egymást bsztatni, ezért a lehető legtöbb módon belédkötök. :P

Najó vedd inkább közös gondolkodásnak, társalgásnak.

"Ez egyszeri esemény."
Én úgy gondolom, hogy nem egyszeri esemény. Inkább az első. "ez a harc lesz a végső" semmi se utal arra, hogy ezután nem jönnek járványok. Nem csökken a népesség, nem lassul a gazdaság, az emberek körberepkedjék a földet.

Szerintem 5-10 évente lesz egy ilyen pánik, vagy gyakrabban, egyre durvább kórokozókkal.
Földanya kreatív...

" de a klímaváltozás esetén ez sokkal nehezebb az átlagemberek számára."
Nyilván nehezebb, de ideje, hogy az emberiség felnőjön, kicsit elkezdjen távtalokban gondolkodni.

Nadehé! Ezt az emberiség mindig is tudta. Tudott több generációra előre tervezni stb. Ezt csak a posztmodern ember fogyasztó felejtette el végleg. Régen az öreg bácsi még ültetett diófát, mert az unokáinak milyen jó lesz. Most csinálnak ilyet?

"milyen hatással lesz a válság az energiatermelésre? "
Azt én nem tudom, de elhozhatja sokak számára azt a fontos felismerést, hogy sokkal kevesebb kacattal is lehet ugyan olyan jól élni. Van élet fogyasztói mentalitás nélkül is.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1218) kw3v865 válasza Vladi (#1217) üzenetére


kw3v865
senior tag

Az egyszeri eseményt úgy értettem, hogy középtávon (20 év) nem fog megismétlődni. A spanyolnátha óta nagyon elkényelmesedett a világ, de véleményem szerint ez a mostani járvány ösztönzőleg hat majd a kutatásokra és a védekezésre is, emiatt nem tartom valószínűnek, hogy 20 éven belül újabb komolyabb járvány törne ki. Persze azt nem tudjuk a mostani meddig fog tartani, és újra elő fog-e jönni, mint az influenza, de oltás biztosan lesz 2 éven belül. A sokkal durvább SARS-ot és a MERS-et elég ügyesen meg tudták fékezni, a mostani korona kevésbé veszélyes, ezért nem figyeltek fel rá időben, és már nem tudták megállítani Kínában.

Az előre tervezéssel kapcsolatban: Európa folyamatosan hanyatlani fog, a népesség öregszik, a fogyás egyre gyorsabbá válik (ami egyébként nem akkora baj, mert még mindig sokan vagyunk Európában IS). Azonban én azt látom most az elsődleges akadályozó tényezőnek, hogy a kínai, indiai stb. középosztály egyre erősödik (most megtorpan a folyamat egy kis időre, de utána folytatódik tovább), és nyugati életszínvonalra vágyik, egyre többet fogyaszt. Látják milyen az életszínvonal Európában és az USA-ban, és ezt ők is ki akarják próbálni. Ugyanez még inkább megfigyelhető Afrikában. Ennek a néhány milliárd, többnyire tanulatlan embernek kellene megváltoztatni a gondolkodását. A hatalmas népesség miatt Ázsia és Afrika okozza majd a legnagyobb problémát. Valóban szemléletváltásra lenne szükség itt is, ott is.

Remélem én is, hogy a fogyasztói mentalitás vissza fog szorulni, legalább itt Európában. Nem tudjuk mit hoz a holnap, fél évre se tudunk előre tekinteni, hogy vajon milyen válság lesz, ez. Mindenesetre én azt mondom nézzük a jó oldalát, környezetvédelmi szempontból: kaptunk egy utolsó utáni esélyt...

(#1219) MrChris válasza kw3v865 (#1216) üzenetére


MrChris
nagyúr

Félreértettél. A mostani leállást mint egyszeri lakmusz papír értettem. Megmutatja, hogy milyen lenne ha levágnánk a mai turizmust és a hozzá kapcsolódó dolgokat, így képet kaphatunk arról mekkora szennyezéssel jár ez az esztelen folyamatos, lassan holtszezont se ismerő tevékenység. Az ipari tevékenység talán eztán fog mérséklődni, arról is lesz közvetlen mérhető szennyezési adat.
Nem gondoltam tartósnak a mostani leállást, biztosan vissza fog térni minden a pusztító kerékvágásba és ahogy időben távolodunk 2020-tól folyamatosan nőni fog az idegenforgalom. Viszont lesz egy pár nem csak brit tudósos felmérés.
A Wizz vezér már rendeli is az újabb gépeket, aszem ő is erre számít, telibeérdekli a környezet, meg úgy is lecseng a dolog, a most utcára kerülő munkaerő is olcsóbb lesz...

Az megint egy másik kérdés, ha rendszeressé válnak hasonló vagy erősebb virnyák, na az akár tartóssá is teheti a nyugton maradást...

(#1220) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A gazdagokat teszi felelőssé a klímaváltozásért egy tanulmány

ezzel egy aprócska baj van: minden csóri gazdag akar lenni és Porsche Cayenne-el hordani a gyereket a szomszéd utcában lévő oviba, és a jelenlegi társadalmi berendezkedés részben ad is erre módot a "szegény" országok vándorlásra hajlamos rétegeinél (csak nem új cayenne, hanem 15éves dízeles merci lesz a Werkzeug).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1221) #48613632 válasza t72killer (#1220) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ez van, amikor a kínálat határozza meg a keresletet. Mert amúgy a Porsche Cayenne egy imádnivaló tökszükségtelen valami.

(#1222) kw3v865 válasza MrChris (#1219) üzenetére


kw3v865
senior tag

Végül is nagyjából hasonlóak a nézeteink, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az idegenforgalom már soha többé nem lesz olyan, mint az utóbbi években volt. Ez is egy érdekes interjú, jó gondolatokkal: https://www.valaszonline.hu/2020/03/17/jordan-ferenc-koronavirus-interju/
Néhány hónapon belül visszaszorul a járvány, de az utazási korlátozások valószínűleg megmaradnak, legalább is ami a személyszállításra vonatkozik (nyilván a teherszállítás lényegesen kisebb kockázattal jár). Ugyanis nem tartom valószínűnek, hogy véglegesen eltűnjön a vírus, komolyabb járványokat azonban senki nem kockáztatni, legalább is amíg a vakcina el nem készül. Az pedig 1 év alatt nem fog, de az sem garantált, hogy tökéletes védettséget nyújt majd. Az influenza oltás se 100%-os. Azt is esélyesnek tartom, hogy visszaállítják a schengeni övezeten belül is a határellenőrzést, az se kizárt, hogy az útlevél is kötelező lesz. Tragikus, ami a turisztikában dolgozókkal történik, de valójában normalizálódik a világ ilyen szempontból. Jobb, ha már most elkezdik átképezni magukat, ugyanakkor a belföldi turizmus természetesen megmarad majd, ha lecseng a járvány és normalizálódik a gazdaság. De a nemzetközi idegenforgalom valószínűleg jelentősen lecsökken majd, még egy hasonló vagy veszélyesebb járványt mindenképp el akarnak majd kerülni, legalább is akkor, ha lesz egy kis eszük. Többé nem lehet majd pár ezer Ft-ért repülgetni Európában ide-oda, a repülés ismét a jómódúak hobbija lesz...
Tehát úgy néz ki, az idegenforgalom által generált CO2 kibocsátás hosszabb távon is csökkenni fog...

(#1223) #48613632


#48613632
törölt tag

(#1224) t72killer válasza #48613632 (#1223) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sebaj, az UV kiöli a vírusokat :DDD

Az a baj, hogy Kína még mindíg f.ssa a freonokat :(((

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1225) MrChris válasza kw3v865 (#1222) üzenetére


MrChris
nagyúr

(#1226) t72killer válasza MrChris (#1225) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Delfinek Velencében:R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1227) #48613632 válasza t72killer (#1226) üzenetére


#48613632
törölt tag

Azért elég gyorsan képes a természet regenerálódni, ha hagyunk neki időt. Én még nem voltam Velencében, asszony volt, de azt mondja, hogy rettenet büdös az a víz ... :( Ehhez képest meg pár hét alatt megjelentek a delfinek.
Lehet tényleg nem árt ez az egy év pause. Bár ha nyáron újraindulnak a tűzvészek, én nem tudom mi lesz. Egy összeomlott világgazdaság még annyit sem fog tudni tenni, mint amit eddig tett. És az sem volt még elégséges sem.

[ Szerkesztve ]

(#1228) Csókolom


Csókolom
tag

Ez kemeny. Az utolso mondat megmagyaraz mindent:
"A fészket keddre belepte a hó…"
[link]
-okos, idöben elöre "gondolkozo" madarak-

[ Szerkesztve ]

(#1229) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A Waze statisztikái alapján nagy léptékben csökkent Budapest autóforgalma.

Ez amiatt is nagyon érdekes, mert járvány idején sokkalinkább autóval érdemes közlekedni, mint tömegközlekedéssel.

Hogy a tömegközlekedés telítettsége hogy alakul, nem tudom, mindenesetre a BKV járatait nyári szünetben szokásosra ritkították, azaz összességében igen jelentős csökkenés lehet a személyforgalomban.

Érdemes lenne ebből a helyzetből tanulni és amikor kikupálódunk a járványból, megtartani a home office státuszok jelentős részét, sőt, iskolásoknak bevezetnék heti 1 nap home schooling-ot is. Sok tonnányi emissziót és nem kis adag stresszt lehetne ezzel megspórolni.

#1228: Normális, hogy ezek a madarak már nemhogy itt vannak, de egyenesen költenek márc. közepén:F? Nem kicsit lehet hatással a biológiai vekkerükre a megkergült időjárás/klíma:(.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1230) cinemazealot válasza t72killer (#1229) üzenetére


cinemazealot
addikt

"...és nem kis adag stresszt lehetne ezzel megspórolni."

Még ha egyet is értek Veled, szerintem ezt a véleményedet sok magyarországi szülő nem osztaná. ;)

(#1231) t72killer válasza cinemazealot (#1230) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szülőként - igaz nem magyarországiként - imádnék pl egy saját menedzselésű pénteket. Egy tanítási feladat sokat lendíthetne a gyerek-szülő viszonyban is, még ha a "modern" társadalom nagyon nem erről szól, és a "karriermama/papa" típus haja égnek is áll attól, hogy a szombat délutáni uszodaprogramon kívül találkozzon a saját gyerekével.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1232) cinemazealot válasza t72killer (#1231) üzenetére


cinemazealot
addikt

Pontosan ezért írtam a "magyarországit". :K Csak szerintem a difi az, hogy itthon nem feltétlenül a karrier miatt nem tud a papa/mama foglalkozni hétköznap napközben a gyerekével, hanem azért, mert olyan munkahelye van, ahol jelen kell lennie (akár személyesen, akár otthonról), és egyszerűen nem engedheti meg magának azt, hogy ne dolgozzon. Pusztán a családja anyagi jóléte (súlyosabb esetben megélhetése) miatt.

[ Szerkesztve ]

(#1233) t72killer válasza cinemazealot (#1232) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Legfőbb ideje s.ggberúgni a munkahelyeket. Embermilliókat rángatnak be olyan munkákra, amit bőven lehet home-officeból tolni. A 80-90%-os (90%=egyik héten anyu, másik héten apu van a gyerekkel) munkaterheléstől instant agyviszérrángást kapnak a főnökök... Pl az kaphasson a válságból kisegítő állami mankót, aki egyúttal hajlandó TÉNYLEGES klíma és családbarát munkarendet megvalósítani. Ha nem tetszik, kapja más a támogatást.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1234) Vladi válasza t72killer (#1231) üzenetére


Vladi
nagyúr

"igaz nem magyarországiként"

Ez a lényege a hozzászólásodnak.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1235) Vladi válasza cinemazealot (#1232) üzenetére


Vladi
nagyúr

"hogy itthon nem feltétlenül a karrier miatt nem tud"
"lyan munkahelye van,"

Jah mifelént ezt jeneti a karrier.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1236) MrChris


MrChris
nagyúr

Kíváncsi leszek, hogy a klíma és egyéb tudósok szerint a mostani légszennyezés csökkenés fenntartása elégséges lenne e az üvegházi gázok visszafogására minden nemű globális felmelegedés, blabla... megakadályozására! Ha nem akkor ezt lehetetlen lesz magunktól megoldani.
Ekkor repcsi visszafogást, közlekedés általi szennyezéscsökkentést, gyárak leállítását, meg minden leállítását szándékos, önkéntes módon nem tudom elképzelni, hogy megtennék. Valamint ekkora hatású zöld-re átállás is nehezen képzelhető el.
Tehát ha ez nem elég akkor reszeltek.

(#1237) t72killer válasza MrChris (#1236) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Előbb-utóbb lehet valaki veszi a fáradtságot és lemodellezi, a gond ott van, hogy abban a pillanatban, ahogy vége a járványnak, felszáll 1millió repülőgép és bedörrentik a leállított hőerőművek százait, mert hát kell tolni a kacatok tonnáit a fogyasztóknak - és természetesen ny-európában nem is szabadság a szabadság egy csendes-óceáni körút nélkül.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1238) Csókolom válasza t72killer (#1233) üzenetére


Csókolom
tag

sokat jelentene az is, ha legalabb a munkakezdesi idöpontok szet lennenek huzva. Tehat ha kevesebb, mint 50%-a dolgozoknak kezdene a munkajat es sajnos szigoruan hetfötöl-pentekig 7.00 vagy 8.00 orakor.
Kevesebb lenne a dugo.
Pl. Budapest es a többi eu nagyvaros 6.30-ig üres, azutan egyik percröl a masikra 8.00-ig bedugulnak, azutan az utak megint majdnem üresek. Na ezert kellene mar a munkakezdeseket idöben kiegyenliteni.

(#1239) t72killer válasza Csókolom (#1238) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezzel két gond van:

1. a mai rendszer arra állt rá, hogy elveszi a gyerekeket és bejárós iskolába dugja őket, amíg a szülők robotolnak. Ergo az iskolarendszert is szét kéne húzni - ami fizikailag még akár meg is valósítható, csak egy 8éves gyereknek elég meredek a reggel 4 - déli 12 "műszak".

2. mint minden erőforrással, ezzel is ugyanaz a helyzet, mint a kóbor macskák és a migránsok etetésével: mozgásteret teremtesz, akkor az érintett szereplők pár év alatt teleszaporodják a rendelkezésre álló teret és már nem csak napi 4órában lesz csúcsdugó, hanem folyamatosan.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1240) Csókolom válasza t72killer (#1239) üzenetére


Csókolom
tag

iskolakezdes lehetne pl 8.00 es parhuzamosan 9.00-orakor es ezekkel parhuzamosan 10.00 orakor is.
Felnötteknel ugyanigy kb. a munkakezdes 5.00-töl 14.00 oraig szethuzva. A felnöttek rugalmasabbak.

"mozgásteret teremtesz, akkor az érintett szereplők pár év alatt teleszaporodják a rendelkezésre álló teret ..."
Ha ez lenne a hatas, a fogyasztas is idöben kiegyenlitettebben jelenne meg. Es nem kell mindig mindenhova autoval menni. Pl. vasarolni sem.

(#1241) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Fókakölykök haldokolnak a Balti-tenger partvidékén

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1242) kw3v865


kw3v865
senior tag

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200331/igy-valtoztatja-meg-tartosan-az-eletunket-a-koronavirus-423036

"Jelentősen mérséklődött a világ szén-dioxid kibocsátása, amely nagyságrendileg ugyanilyen mértékkel, azaz 20 százalékkal eshetett, és ezzel éves szinten is megfordulhat a tendencia, és idén csökkenhet a világ karbon emissziója."

(#1243) Szevam válasza kw3v865 (#1242) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Engem komolyan elgondolkodtatott ez a járvány. Sokszor áldásosabbnak találja az ember, de persze veszteséggel is jár. És egyiket sem lehet megfizetni pénzzel.

Picit off, de ajánlom st22lacika videó részletét

[ Szerkesztve ]

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#1244) t72killer válasza kw3v865 (#1242) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kétlem, hogy nem rohan vissza az emberiség a profithajhászáshoz, Bali nyaralásokhoz...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1245) Vladi válasza t72killer (#1244) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nem teheti már sokáig. Ez tény.

Én bízom benne, hogy változik a dolog, elsősorban gondolkodásban kell. Látod a koronatopikban is kipattant ez a dolog. A srác amit tol nagyon tipikus gondolkodási hiba, ha emlékszel még akkor: "megfagy 400 liter víz."

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1246) MrChris válasza Szevam (#1243) üzenetére


MrChris
nagyúr

Most valszeg a tartalékokból élnek sokan és maguk az országok is, vagyis nem fenntartható ez sem. Ráadásul aszimmetriák lettek a gazdaságokban. Ez egy meg nem rendelt kísérlet, vagy mutató, hogy mekkorát kellene a szennyező tevékenységekből visszafogni.
Továbbra is a társadalomnak kellene átállnia a fenntartható állapotra, a fékezhetetlennek látszó 8-9-10... milliárd fogyasztóból max 1-1.5-et csinálni akik szinte mindent megújulóból állítanának elő. De jelenleg is 4,5-en születnek és 1,9-en halnak meg másodpercenként...

[ Szerkesztve ]

(#1247) t72killer válasza MrChris (#1246) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

CoV3 mutáció rendel...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1248) Vladi válasza t72killer (#1247) üzenetére


Vladi
nagyúr

degec :DDD

Nem lehetne afrikában minden nőnek életjáradékot fizetni, mondjuk 500 euró / hó, akik 1 gyerek után sterilizáltatják magukat? :F

Vagy ez nagyonnáci megoldás? Azt az 1 gyereket szépen tisztességesen felnevelni, populációt visszafogni, afrika gazdaságát felpörgetni. Bocsánat, rendbetenni. VAgy inkább... létezővé tenni. :DDD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#1249) t72killer válasza Vladi (#1248) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mivel fizetni senki sem akarja, pillanatok alatt megkapja a nagyonnáci plecsnit :(((

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#1250) Vladi válasza t72killer (#1249) üzenetére


Vladi
nagyúr

Még nem akarja, nemsokára nem lesz más választás.
Vagy ha valaki tud jobbat, szóljon a vezérkarnak.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.