Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
Deltavision:
Elértük a 7000 kedvelést!
Újabb mérföldkőhöz érkezett a facebook oldalunk, elértük a 7000 valódi kedvelést. Köszönetképpen mostantól egy teljes héten át (jövő hét hétfő éjfélig) 50% kedvezménnyel vásárolhattok Delta Vision, Cherubion, Ad Astra és Beholder kiadású könyveinkből (beleértve a 2018-as megjelenéseket is). A kedvezmény a saját kiadású képregényeinkre és szerepjátékainkra is vonatkozik. Továbbá 20% kedvezményt biztosítunk a társasjátékainkra is. Köszönjük!
http://www.deltavision.hu/ -
gerii
addikt
válasz
k.kristof
üzenetére
Szukitsnál én úgy látom felszámolás van saját könyvekből, 3 éve tudom, hogy ez az állandó akciózás megy, Dűne már alig van, Asimov, Clarke is hiányos már.
A Ráma befejező kötetét viszont az istenért sem akarják kiadni magyarul...Most nyomatják a többi kiadó cuccát, meg azt a tetves Szarwarst, ahelyett, hogy az igényes könyvekkel foglalkoznának.
-
k.kristof
őstag
válasz
mike1334
üzenetére
A Szukitsnál állandóan kiárusítás van, csak a nyári/téli/tavaszi/őszi szavakat cserélgetik
Habár nemrég azt írták, Asimov összesekből utolsó darabok vannak, ijedtünkben meg is rendeltük mind a tízet 
@NoiZz: az Árnyék-sorozatot még nem olvastam, de az Ender-sorozat utolsó két része (Fajirtás, Az elme gyermekei) nekem rettentő nagy csalódás volt. Az Ender száműzetésben viszont nagyon jó lett.
-
Cheesus
senior tag
George R.R. Martin: Wild Cards - Fekete Lapok
Kicsit lassabban fejeztem be a kötetet, mint terveztem. Azzal tisztában voltam, hogy különálló történeteket mesél el, emiatt meg se kellett volna lepődnöm, hogy lesznek számomra jobb/rosszabb fejezetek is.
Ha esetleg olvasta valaki a folytatásokat, azok is hasonló szerkezetben készültek el? Őszintén szólva már csak becsületből fejeztem be, és nem biztos hogy ha a többi is hasonló felépítésű akkor szeretnék-e mégtöbbet olvasni erről a világról.(#4791) mike1334: Meg se merem nézni az akciót, épp most spórolós időszakomban vagyok

-
mike1334
veterán
-
k.kristof
őstag
Hacsak nem jár ide a kiadó egy munkatársa, vajmi kevés esélyed van arra, hogy valaki tudja a választ. Én mindenesetre írtam a kiadónak, sajnos nem kaptam pozitív választ.
Az Árnyék-sorozat sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így részünkről nem lesz biztosítva a magyar nyelvű folytatás.
-
-igu-
veterán
James Bowen: Bob, az utcamacska
Egy drogfüggőségétől szabadulni vágyó utcazenész és egy kóbor macska története.
"Mindenkinek szüksége van egy esélyre, mindenki érdemel egy második lehetőséget. Bob meg én megragadtuk a magunkét, amikor azt felkínálta a sors..."
Ajánlott olvasmány.
-
Apollyon
Korrektor
Valakinek megvan esetleg Böröcz Sándor: Kiáltás a mélyből c. könyve? Ez valami tiltott könyv lehet, mert még a molyon sincs fent...
-
S1M0N
senior tag
Na, utolsó (2017.12.06.) bejelentkezésem óta szépen folytattam a Stephen King könyvek olvasását:
- Carrie (ez anno az évszámos olvasásomból kimaradt)
A 2013-as filmet láttam már előtte, de a könyvhöz képest elég szépen átalakították. Maga a történet nem volt rossz, de különösebben nem fogott meg.- A Hosszú Menetelés
Ez sem igazán ragadott magával, de vannak benne elgondolkodtató dolgok.- A Tűzgyújtó
Ez már tetszett, még egy folytatásnak is örülnék, mert maradtak nyitott kérdések.- Danse Macabre
King a horror műfajáról, az általa legfontosabbnak vélt művekről, szerzőkről ír. Nem mondom, hogy elejétől a végéig lekötött, de voltak benne érdekes sztorik, a régi nagy művek rövid bemutatása, elemzése is tetszett.- A Menekülő Ember
Jó volt, a vége egyben volt meglepő, de sejthető is.- A Remény Rabjai (novelláskötet)
A címadó novella alapján készült film nagy kedvencem, de végre el is olvastam, így szerencsére óriási eltéréseket nem is vettem észre. A többi sem volt rossz, ami különösen tetszett, az "A jó tanuló", amiből szintén van film, most találtam rá, egész jó szereposztással, erre ránézek.- A Setét Torony 1. - A Harcos
Rövid, de tetszett, elolvasva még inkább látszik, hogy a film mennyire nem lett jó (azt anno már megnéztem). Már a 2. kötetnél járok, nagyon jó.Egyelőre ennyi, durván 2 hónap termése.
-
rétisün
veterán
-
NoiZz
tag
Orson Scott Card árnyék sorozat folytatásáról semmi hír? az óriás árnyékában lenne a következő, ennyire megbukott volna a széria?
Egy másodperccel később · William R. Forstchent fejeztem be nemrég, rohadtul tetszett, ezért többek ajánlására elkezdtem Merletől a Malevilt, de ez sem fog sokáig tartani

tudtok a témában hasonló címeket? -
-
Nova96
őstag
Aldous Huxley-Szép új világ
Érdeklne , de nem nyomtajták már . 5 Verzió van van egy 312 odlalas, 202 stb.
Melyiket érdemes felkeresni?
-
k.kristof
őstag
válasz
brownus
üzenetére
Én azért el tudom képzelni, mi merre hány méter.
Ugyan legyőzték a császárt és felforgatták a világot, de a régi rendből az újba nem lesz sétagalopp az átmenet, és szerintem a holdak urai sem örülnek maradéktalanul, amiért kijátszották őket. A forradalom egy dolog, de utána is kell jönnie valaminek. -
Apollyon
Korrektor
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat, beszerzem a könyveket!
A csak molyos linkekért külön köszönet.) -
doc
nagyúr
válasz
sztanozs
üzenetére
en most tartok a 13. konyv bo" harmadanal, ez kicsit elkeseritoen hangzik

mondjuk az hogy 'kilog a sorbol' onmagaban meg nem feltetlenul baj, a 8. is kilogott, es a kedvenc reszem volt eddig
a masodik evad az elsot viszi tovabb kozvetlenul, vagy van pl. hosszu ido kihagyas a sztoriban, vagy ilyesmi?
-
BTW befejeztem a Frontier Saga első sorozatot. Nekem elég kutrán lett "lezárva". Az utolsó két könyv nekem valahogy nagyon kilóg a sorból.
Beleolvastam a FS II első könyvbe (első fejezet kint van amazonon), de az az igazság, hogy egyelőre nagyon nincs kedvem folytatni. -
válasz
Apollyon
üzenetére
ursula k le guin - A sotetseg balkeze
Nem annyira túlélős, inkább társadalomtudományos - de a főszereplő egymagában van egy idegen világban.
Sajna a cselekményre már nem emlékszem, vagy 20 éve olvastam - csak a távoli tűzről jutott az eszembe. -
doc
nagyúr
A Tavoli tuzet? Az nagyon jo, csak vigyazz hogy a harmadik kotetet (Utolso kisertes) ne olvasd el, szornyu lett sajnos

Egyebkent eszembe jutott meg egy (valamiert szinten magyar
), ott nem egy, hanem ket foszereplo van, de ok valoban eleg maganyosak egy idegen vilagon: Tul a Pluton
Ez meg Nemere normalisabb idoszakabol van, de regen olvastam mar, szoval kicsit kodosek az emlekeim. Mindenesetre anno tetszett, a molyon ertekelesek alapjan is egesz korrekt (es eleg rovid). -
doc
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Tobb Zsoldos-konyv is megfelel a felteteleknek (leginkabb az elso es a harmadik):
A Viking visszater
Tavoli tuz
A feladatMindharmat ajanlom, nagyon jok

-
k.kristof
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nekem azt hiszem Az idő gyermekeiben volt, egyszerre vettem át az Artemisszel.
-
k.kristof
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
A magányosság feltételét nem teljesíti, de én mindenkinek ajánlom Az idő gyermekeit. Van benne idegen bolygó, túlélés, és még sci-fi is

-
Apollyon
Korrektor
Tudtok esetleg olyan könyvet, ami idegen bolygón játszódik, sci-fi, magányosan túlélős? Pl. anno Az utolsó ember [link] nagyon tetszett, csak ez a Földön játszódik. Valami hasonló esetleg van? Angolul is jó, bár még nem nagyon olvastam idegen nyelven egész könyvet.

-
k.kristof
őstag
válasz
adamkaa777
üzenetére
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
adamkaa777
üzenetére
Itt már szerepel, mint idén megjelenő könyv: [link]
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
adamkaa777
üzenetére
Az Agave oldalát érdemes figyelni, ha kiadják, akkor azok ők lesznek.
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok
Pierce Brown Vörös lázadás 4. könyvét nem tudjátok fordítják e már ? mikorra várható ? -
-igu-
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A cikk jó, köszönöm.
Egyszer egy estét átbeszélgettünk egy műfordító cimborával hasonlókról. Neki nagy előnye, hogy kortárs szerzőktől fordít magyarra, és bármikor rákérdezhet bizonytalan pontokra. -
Bad Pritt
félisten
Érdekes dolgokat mondanak, gyakorlati példákkal.
-
brownus
veterán
szülőknek ajánlanám e könyvet, innen rendeltem

nagyon szép és igényes kiadás. a lapok olyan kellemes tapintásúak, hogy simogatnom kellett őket sok másodpercig :d
-
doc
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
foxpost vagy magyar posta automata ha utanvet kell, amugy ha belefer akkor esetleg ajanlott level (de lehet hogy nem olcsobb mint a foxpost)
-
mike1334
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Azt is szeretem

Amúgy jöhet film, sorozat is, ha nem túl offtopic.
Könyvben pl Bulgakovtól a Fehér gárdánál volt, hogy tavasszal olvastam és elkezdtem fázni olvasás közben
vagy ott van a Young doctors notebook, aminek az alapja szintén Bulgakov novellái, és nagyon ajánlom a sorozatot, mert zseniális és vicces is. De mondjuk gondolom majdnem minden orosz író jó télen (Szorokin jég, vagy klasszikusok is...), illetve skandinávok eddig kimaradtak, de elvileg nagyon jó krimiket írnak mostanában... -
ígyvanferi
addikt
Könyvet hogy a legegyszerűbb, legolcsóbb csomagküldeni? Melyik szolgáltatónál nézelődjek? Illetve utánvét kellene gondolom. Molyon kaptam érdeklődést messziről egy könyvemre.
-
mike1334
veterán
Fura kérdés jön

Tudtok ajánlani feelgood könyvet hóesésbe, téli hangulattal? Olyat, mint pl forró nyári napra a Száz év magány, azt pl nem is tudnám télen olvasni
Lehet szépirodalom, lehet fantasy, urban fantasy, mágikus relizmus..mindegy, csak ne romantikus lányregény legyen
Fura példával olyan hangulatot keresek, mint amit játékban a Max Payne első része nyújtott...azt is majdnem minden télen előszedem
Az se baj, ha ilyen noir, krimi...Köszi!

-
k.kristof
őstag
-
gerii
addikt
válasz
leslieke
üzenetére
3 részre van bontva a történet.
Pont azért jó a könyv, mert totál reális dolgokat ír le részletesen Stephenson. Ilyen regény is kell a műszaki lelkű embereknek, mert itt kiélhetik magukat. Cifu biztos imádja
Egyébként most Neil deGrasse Tyson - Ha felfal egy feketelyuk-at olvasom, és jópár újdonságot tud mondani még.
-
leslieke
Jómunkásember
Neal Stephenson - Seveneves: lesz ez jobb is?? e-bookban olvasom, 30%-nál tartok, de ez valami unalom eddig, rengeteg felesleges leírás, szöveg. Ezt az egészet a felében le lehetett volna írni. Ráadásul az űrállomásra költözés mellett meg sem említik, hogy esetleg menjünk a Marsra..
-
Vörös lázadás trilógia Huh ez oltári jó volt ,csak úgy faltam az lapokat ,letehetetlen könyv a scifi szerelmeseinek ,merem ajánlani

Valami hasonlót tudtok ajánlani ? -
Bad Pritt
félisten
Sziasztok,
Dan Simmon Terrorját olvasta valaki? Márciusban jön belőle a sorozat, mivel a Hyperion könyvek tetszettek, ezért gondoltam ezt is elolvasnám még a sori előtt, ha tényleg jó.
-
aAron_
őstag
Köszönöm a rengeteg ajánlást. Kezdetnek az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? könyvvel kezdem, utána meg még meglátom.

-
leslieke
Jómunkásember
John Scalzi: Az összeomló birodalom
tavalyról az egyetlen könyv,amit sikerült elolvasnom. Az eleje nehezen indult idő kellett míg meglettek a szerepek és a kapcsolatok. Összességében azonban jó könyv lett. Várom a folytatást.

-
-igu-
veterán
Mika Waltari: Az asszony és az idegen
Nyomasztó, sötét dráma, gyönyörűen elmesélve. A paraszti szegénység, a kilátástalanságból fakadó keserűség, a beletörődés mellett a komor táj leírása is fájóan szívbemarkoló.
Sok Waltari-t olvastam már eddig is, de ilyen mélyen még egyik műve se karcolt meg."Az isten háta mögötti szegényes tanyára a hideg, korai alkonyatban egy idegen kopog be munkát keresve. A tanyán három ember él: egy megkeseredett, az élettől már semmit sem váró, de a megaláztatásokat egyenes derékkal viselő, még fiatal asszony; a férje, az alkoholtól torz szörnyeteggé vált hajdani mérnök, és a gazdaság korábbi gazdája, egy öregember. Az asszony felfogadja a különös, szótlan férfit, aki nekilát, hogy a legszükségesebb munkákat elvégezze. Idő múlásával a két sorsüldözött ember egymásra talál, bár szerelmük jövőjében egyikük sem hisz igazán. A tragédia hamarosan be is következik…"
A könyv első fele a tanya lakóinak egy évét mutatja be, a második pedig mindössze néhány nap történéseit, az ismertetőben említett tragédia utóéletét meséli el.
Részlet:
Igen, Aaltonen késlekedett a válasszal. Nem mintha nehezére esett volna a szó, de mert maga ez a múlt olyan hihetetlenül egyszerűnek és világosnak látszott ebben a pillanatban. A kín és keserűség, amit olyan régóta hurcolt a lelkében, meghalt, nem fájt többé. Nem is érezte, még akarva sem. Mint ahogy a sérült szervezet lázas kínlódás után kitermeli az anyagot, amivel elszigeteli, ártalmatlanná teszi a beléjehatolt idegen testet és azontúl nem törődik vele többé.
Felnézett. Az asszony bársonyoskék tekintete megkönnyítette a beszédet. Sőt nem is kellett keresni a szavakat, maguk tolultak a nyelvére, pedig világéletében nehezére esett kifejezni a gondolatait. Minden végtelenül könnyű és egyszerű lett. A nap odasütött a lépcsőre, a vetés zölden csillogott a sövény túlsó felén és a szeretett asszony drága keze babrált az inge ujján. Sohasem hitte, hogy a valóság ilyen is lehet.Erősen ajánlott.
-
brownus
veterán
ami elsőre beugrik:
richard morgan - valós halál trilógia
w.gibson - neurománc
dan simmons - hyperion + endymion (most tartok a utolsó könyv felénél, ez is nagyon fasza.
frank herbert - dűne
piere brown - vörös lázadás-trilógiaha végeztem az endymion felemelkedésével, akkor sztem az ílion+ olympus könyvei jönnek simmonstol
amit amúgy nagyon várok, az scalzi összeomló birodalom folytatása, remélem a magyar forgalmazó nem ül évekig a seggén és már idén kiadja őket

tök jó volt morgantől a fekete férfi is.
moly magán könyvtáram, nemtom látni e sok könyv nincs fent... lusta vagyok foglalkozni vele
-
Bad Pritt
félisten
Ez zseni: skót nyelvű Harry Potter.

-
Gyuri16
senior tag
Al Robertson - Égtörés:
Olvasmanyos akciodus kortars cyberpunk.Alfred Bester - Tigris! Tigris!
Egy klasszikus, nem kimondottan cyberpunk (a regeny '56-os, akkor meg nem igazan letezett ez a zsaner), de mar megvannak benne a fobb jellemzoi mint a kormanyokhoz hasonlo hatalmu nagyvalallatok es testmodositasok.Dan Simmons - Hyperion ciklus
Egyik kedvenc konyvsorozatom. A regeny tobb reszt tartalmaz, amibol az egyik szereplo tortenete igazi cyberpunk (nyilvan a tobbit is erdemes elolvasni, zsenialis az egesz). Mindkozul ez van a legkozelebb a szepirodalomhoz, pl. John Keats koltonek is jelentos szerepe van benne. -
ígyvanferi
addikt
Akkor kapásból a Blade Runner alapjául szolgáló Philip K. Dick művel, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? cíművel kezdeném, ami még akár szépirodalminak is tekinthető. Dick mégse tucatponyvaíró. Több könyve vagy legalábbis novellája (Különvélemény, Emlékmás) passzolhat ide.
Aztán ott van Richard Morgantól a Takeshi Kovacs sorozat. Én még csak az elsőt, a Valós halált olvastam, de elég tipikus zsáner regény.
Brandon Hackett-től az Isten gépei, Bacigalupi A felhúzhatós lány című regénye vagy mondjuk a Ready Player One Cline-tól - nemsoká jön a mozifilm - amiket tudok még ajánlani, mint cyberpunk, és vagy első kézből vagy közvetve tudom, hogy jó.
A többiek majd kiegészítik a listát. -
aAron_
őstag
Nektek van kedvenc cyberpunk regényetek? Tudnátok ajánlani párat?
Témában eddig csak a Ghost in the Shell animet, Blade runner filmeket ismerem, de ezek mind nagyon megfogtak. Cyberpunk 2077-et is nagyon várom már. Ezekhez hasonlót keresek.
Könyvekben inkább a szépirodalmi művek állnak közel hozzám, nem tudom a kettő mennyire egyeztethető össze.
-
Ne aggódjatok, nekem 3 gyerekem van (11, 9, 6), havonta kb. 1,5 könyvet tudok elolvasni (igen, én is sokat ülök a klón) a Galaktika XL és a NatGeo mellett. Lemaradás 2-300 könyv lehet. Ha ez nem romlik, majdnem életem végéig (remélem tévedek...) el leszek látva könyvekkel. A kényszeresen begyűjtött e-könyvekről nem beszélek, ezek szagos-lapos könyvek. Ugyanígy nem értem ide a fiaimnak esti meseként olvasott Geronimo Stilton ill. Rumini könyveket (havi 3-4 ill. 1-2)... mindenesetre az agyf@&#-t okozó ("modern") mesekönyveknek legalább vége.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fűnyíró topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Habár nemrég azt írták, Asimov összesekből utolsó darabok vannak, ijedtünkben meg is rendeltük mind a tízet