Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Olvasta már valaki James Dashner-től az Útvesztő sorozatot?
Most épp akciósak a könyvek a Szukits-on, és igaz, hogy már berendeltem egy adag olvasnivalót, viszont ez is izgatja a fantáziámat. Nem rögtön akarnék belekezdeni, mivel épp a Setét Torony köteteket nyüstölöm, de ha tudnátok véleményt mondani, akkor el tudnám dönteni, hogy most vagy a későbbiekben előtérbe helyezzem a beszerzését. -
S1M0N
senior tag
Na, most fejeztem be Stephen Kingtől a Végítéletet, jó sokáig tartott...
Igaz, volt, hogy 2-3 hétig nem is olvastam, de most nekiültem/feküdtem, és befejeztem.Nagyon jó könyv, de marha hosszú, én telefonon olvastam (könyvben még nincs meg, jó lenne, ha újra kiadnák), ott 727 oldal volt.
Voltak benne meglepetések, de egyes dolgokat kilehetett következtetni, ami mondjuk nem baj.
A vége is ilyen volt, legalábbis azután, hogy megláttam az utolsó fejezet címét. Ami meg remekül szemlélteti (a fegyverkezős seriffekkel együtt), hogy az emberiség mennyire nem tanul az elődök hibáiból (fegyverkezés, hatalom utáni vágy)...
Amúgy voltak meglepő elhalálozások, pl. Nick Androsról nem hittem volna, hogy meghal, erre tessék... Szóval nagyon tetszett, bátran ajánlom mindenkinek. Nekem egy kicsit a The Divison nevű játékra hasonlít, persze a kettő között sok átfedés nincs, csak
.a vírusos emberiség kiirtás, és az az utáni élet helyreállításának megpróbálása Következik A holtsáv, ahogy nézem, az egy "kicsivel" rövidebb (255 oldal).
-
spammer
veterán
Kindle-ből a japán amazonon van manga változat (nagyobb tárhellyel), lásd a videón: [link], de nem tudom, hogy ez kapható-e máshol, vagy szállítanak-e ide. Csak gondoltam megjegyzem, a Kindle topikban biztos tudnak okosabbat mondani. Ha viszont nem, akkor talán jobban jársz más ebook olvasóval, amiben van micro SD foglalat. Persze ha nem akarsz egyszerre sok mangát tárolni és nem gond kicsit gyakrabban törölni/másolni, akkor elég lehet a 4 GB is.
[ Szerkesztve ]
-
Végül is lehet hogy itt is kapsz választ, de azért ez szakmaibb:
E-book olvasók
Amazon Kindle -
mark!
őstag
Tervezek venni egy ebook readert, mert telómon kb csak olvasok, és jobban megéri mint venni még egy ipadet, meg jobb is mint egy ipad. A Kindle 8-at néztem, nagyrészt mangákat olvasnék, és ezért egy kicsit tartok a 4gb belső memóriától. (Jpg formátumban vannak, ezért félek egy kicsit.) Ha valaki használ ilyet, leírná a tapasztalatait? Illetve ha valaki tudna tanácsokat adni, hogy melyiket lenne érdemes megvennem, nagyon hálás lennék!
-
válasz
asuskiddd #4180 üzenetére
Nagy siker lett, az biztos:
"Köszönjük, hogy Te is a DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény előfizetői közé tartozol!
Szeretnénk elmondani neked, hogy kiadványunk rövid idő alatt minden elképzelésünket felülmúlóan népszerűvé vált – bár korábban Lengyelországban szintén a vártnál nagyobb érdeklődéssel találkoztunk, a magyar fogadtatás még a legoptimistább várakozásainkat is messze felülmúlta.
Sajnos az előfizetői igények nem csak a várakozásainkat, de a készleteinket is meghaladják. Ezért azoknak, akik regisztrációját 2017. január 8-án vagy később kaptuk meg, első előfizetői küldeményét most még nem tudjuk kiküldeni. A könyvek utánnyomása már megkezdődött, így legkésőbb 5-6 héten belül mindenki megkapja majd kezdő csomagját.
Ám nem szeretnénk csalódást okozni senkinek, aki bízott bennünk! Ezért mindenkinek, aki késve kap csomagot, a jövő hét második felében postázunk egy meglepetés ajándékot – reméljük, így egy kicsit könnyebben fog telni a várakozás ideje."Korrekt
-
spammer
veterán
válasz
devil-k #4184 üzenetére
Én is kíváncsi leszek. Mindenesetre nekem elég gyanús, hogy a (sajtó előtti) balhé nagy része csak kamu és szépen megrendezett lopásról (és szándékos cégbebuktatásról) van szó (mivel tovább már nem tudják húzni a dolgot), miközben a Matyi jól fog járni, mivel egyik cégből a másikba (sok cégen keresztül) áramoltatta a pénzt. A kiadók/nyomdák meg majd szívnak, akik nem kapták meg a pénzüket.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Úgy látszik, hogy az Alexandra nagy sz@rban van. 3.8 milliárdos tartozás után lehet annyi az egésznek. Már pár kiadó vissza is hívta a könyveit tőlük. Kíváncsi leszek, mi lesz az egészből.
-
válasz
brownus #4164 üzenetére
Nekem nagyon tetszett az Isten gépei, bár én abba a kategóriába tartozom, akinek a pörgősség nem nagyon hiányzik, ha nincs (sőt, egy határon túl inkább fáraszt, mint élvezetes). Megvolt benne a letehetetlenség, a befejezés kapcsán viszont egyetértek - sok más sci-fi íróhoz hasonlóan Hackettnek sem erőssége az ütős befejezés. Nem plot twistre gondolok, csak egyszerűen egy hatásos lezárásra - Clark pl. nagyon jó ebben.
-
asuskiddd
tag
válasz
koncsik #4179 üzenetére
Ha nem találsz az újságárusoknál az csak jót jelent, elkapkodták, tehát nagyon jól fogy.
Amúgy a kiadó oldalán is meg lehet rendelni az előző számokat. De ilyen minőség mellett maradok is előrendelő, minden hónapban 2 kötetet kapunk. Még a Hachette Partworks behozhatná a Marvel Graphics Novel-jét. Na az lenne az igazi
Alig várom a Superman Batman Közellenségek könyvet, ha abból készült az animációs film amire gondolok.Igen járnak.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz
asuskiddd #4173 üzenetére
A Képregények topikban volt róla szó éppen.
szerk: az árakról is, és kép is lett beszúrva a topikba.[ Szerkesztve ]
-
asuskiddd
tag
Képregény
DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény -
k.kristof
őstag
válasz
Gyuri16 #4169 üzenetére
A harmadánál járok, el lehet vele lenni egy ideig. Pár dolgot azért jobban kifejthetett volna (a Ciolkovszkij-egyenlet csak szóba kerül, de nem magyarázza el, mi az, ellenben a geocentrikus és heliocentrikus pályákról oda-vissza mozgásról elég sokat ír), de jól leköt engem is.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
k.kristof #4168 üzenetére
ez jo hir.
amugy most Neal Stephensontol olvasom a Sevenevest, es ez nem kicsit jo. Meg csak az elejen vagyok a bo 800 oldalnak, de teljesen magaval ragadt. A regeny elso mondata: "A Hold mindenféle előjel és látható ok nélkül robbant fel."
Akinek bejott pl. A marsiban a mernoki megoldasok leirasa annak ez is tetszeni fog.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
brownus #4164 üzenetére
epp irni akartam a Strahan fele "Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2016"-rol. Jo kis valogatas, orulok, hogy megjelent magyarul. Remelem jonnek a kovetkezo evfolyamok is.
Nekem leginkabb ezek a novellak tetszettek:
Tamsyn Muir: A mélytenger menyasszonya
Sam J. Miller: Jégtömbök
Alyssa Wong: Sorvadó anyának éhező leánya
Catherynne M. Valente: Liliom és szarv -
doc
nagyúr
válasz
brownus #4164 üzenetére
En nagyon szeretem Hackettet (bar ha kulfoldi iro lenne, valoszinuleg nem utne meg az ingerkuszobot), es az Isten Gepei a kedvencem tole
A vegen en is vartam valami jol kidolgozott epikus lezarast, de azert igy is tetszik.
Ha a lendulet kell, akkor olvasd el tole az Idoutazas Napjat (es a folytatasat, az Idoutazas Tegnapjat), szerintem tetszeni fog, az Isten Gepeinel porgosebb, akciodusabb, kevesbe "merengos"a regebbi konyveit nem ajanlom :-/
-
brownus
veterán
brandon hackett isten gépei - ha pontoznom kellene, mint pl. a molynál, adnék neki 60-70%-ot.
a vége (is) furcsa lett, gyorsan lerendezte a manipulátorokat... de az egész könyvből valahogy hiányzott a lendület, az a plusz ami letehetetlenné tesz egy könyvet. nem volt rossz, örülök, hogy elolvastam, de kicsit csalódott vagyok. vajon a többi könyve milyen lehet?most novellázom, 2016 legjobb scifi és fantasy novelláiból válogatok, most éppen neil gaiman - fekete kutyáját olvasom.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz
K1nG HuNp #4162 üzenetére
Nekem is azon akadt meg a szemem, de sorban haladok, azért kezdtem a Hollóemberrel
Idén jelenik meg a 3. kötet az Alakváltó. Szeretem az ilyen urban fantasy típusú könyveket, és nagy plusz, ha hazai a helyszín
A Kukoricza is alternatív történelem/urban (bár inkább "népi"
) fantasy. Bár kicsit elhúzta az író, látszik, hogy első regénye és mindent bele akart írni, ami eszébe jutott...meg néhol kicsit indokolatlanul erőszakos, csak hatásvadászatnak tűnik az a sok kegyetlenkedés...
-
mike1334
veterán
válasz
K1nG HuNp #4160 üzenetére
Addig jó amíg tanulsz...közhely tudom, de nagyon igaz...bár akkor is lett volna már ebook olvasóm...így maradt a könyvtár és az antikvárium meg a leárazások. Most is szeretek olvasni, de már csak esténként meg hétvégén jut rá idő. Mondjuk tegnap este kezdtem el a Hollóembert (ezt kivételesen papír alapú könyvben) és már 200 oldalt lement, eddig bejön a hazai szuperhős csapat
Idén ez előtt a Kukoriczát olvastam el meg a Varázslók trilógia 3. részét a Varázsló birodalmát. Eddig minden bejött amit idén olvastam, márciusig még szeretném elolvasni a Pannónia Parancsnokot meg vmi könnyedebbet...lehet a Narniát (a varázslók is kb onnan vette az alapötletének egy részét..). Valaki olvasta már? Mennyire élvezhető felnőtt fejjel?[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
spammer #4158 üzenetére
Most a félév végén nem sok dolgom volt az iskolával, szóval kivégeztem 6 könyvet, most olvasom a kiválasztottat. Az utóbbi időben azért érdeklődtem, mert a következő sorozatot meg szeretném venni itthonra, és ezért fontos lenne jól dönteni. Jelenleg az Őrség sorozat, a Hatalom trilógia illetve az Üvegtrón van terítéken, ezek közül kellene választanom egyet.
-
K1nG HuNp
őstag
Jennifer A. Nielsen Hatalom trilógiáját olvasta valaki? Milyen?
-
rii
nagyúr
a Káosz Erdejéről va esetleg valai info? .-(
-
-
leslieke
Jómunkásember
John Scalzi - Vének történetei és más írások (Vének háborúja): jobbra számítottam, ez valahogy nem sikerült olyan jól, mint a korábbi művei. Számomra az 5 perces novellák sem voltak viccesek.
-
spammer
veterán
válasz
rétisün #4145 üzenetére
Én nem bántom Kinget, szerintem nem probléma, hogy nem csak horrort ír, de úgy emlékszem, erről már írtam is régebben itt.
Joe szerintem előbb-utóbb írni fog majd olyasmi kaliberű regény, mint az AZ.
Bár még csak pár rövid történetet olvastam tőle, meg most ezt a regényt, de a Doboz és a Szarvak is sorra kerül majd. A The Fireman biztosan meg fog jelenni itthon, bár azt hiszem, hogy maradni fogok az eredeti nyelvnél.
No meg a Locke & Key képregényeket is be kellene szerezni és el kellene olvasni valamikor, mégiscsak az indította el a karrierjét és eléggé dicsérik (plusz ugye díjnyertes is).
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz
spammer #4144 üzenetére
egyetértek
sajnos King már régen nem azt hozza horrorban, amit elvárhatnánk tőle a régebbi könyvei alapján. sőt, az utóbbi könyveit nem is nagyon lehet horrornak neveznitulajdonképpen mindegy is, minek nevezzük, a fia méltó utóda lett, az biztos, ha csak annyi jó könyvet olvashatunk tőle, mielőtt elkezd süllyedni a színvonal, mint Kingtől, már jó
(főleg ha ír egy Az kaliberűt
)
amúgy tavaly jelent meg a The Fireman című regénye kint, remélem itthon is kiadják majd. bár, azok alapján, hogy a Szív alakú dobozt 2x is kiadták (elsőre gondolom nem nagyon tudták, mire számítsanak, én is lemaradtam az első kiadásról) valószínűleg erről sem maradunk le...
-
spammer
veterán
Joe Hill: NOS4A2 (más címen: NOS4R2)
King Jr. jó úton halad Triumph motorjával a papa árnyékából már eléggé kilépve.
Elég vaskos könyvet hozott össze és ahhoz képest végig izgalmas és érdekes. Talán az eleje picit kapkodós, ahogy felvezeti a történetet és a karaktereket, de mivel egy nagyobb időszakot ölel fel (én kifejezetten szeretem az ilyeneket), ezért nem igazán nagy probléma. A karakterek kedvelhetőek, még azok is, akik viszonylag rövid ideig szerepelnek, a főgenya kellően horrorba illő, a másik genya egy igazi beteg állat. Lou Carmody pedig egy igazi ártatlan, csupaszív nerd, talán őt kedveltem a legjobban ("Dude!"
). A történet és a Karácsonyországos téma tetszett, kellően borzongató és helyenként elég beteg. Ideális karácsonyi, illetve téli olvasmány.
[ Szerkesztve ]
-
K1nG HuNp
őstag
Dékány Dávid: Darwin Motel-jét ajánlom mindenkinek
-
brownus
veterán
válasz
leslieke #4137 üzenetére
az összes bret shaw könyv meg van, + a nagy katedrális könyv. szélesitől is olvastam párat, de azok kölcsön köyvek voltak.
ok, megyek is a szellemlovasba köszi
a korona hatalmát olvastad tőle? fonyóditól? remek az is!!
[ Szerkesztve ]
-
k.kristof
őstag
válasz
K1nG HuNp #4131 üzenetére
Az interneten ingyenesen elérhető novellákat fordítanak le és adnak ki többnyire a szerzők tudta nélkül, majd amikor azok reklamálnak, felajánlják hogy megvesznek tőlük egy másik novellát (itt van némi infó).
-
mike1334
veterán
válasz
ígyvanferi #4129 üzenetére
+1 Krúdyra és Rejtőre...mindkettő kellemes kikapcsolódás. Ha vegyes vágottat szeretne, akkor meg Galaktika magazin..na abban minden van
-
ígyvanferi
addikt
válasz
mike1334 #4125 üzenetére
Ő nekem is eszembe jutott. Van ugye konkrét novelláskötete is Hamvaskék sárkány címmel.
Esetleg Krúdy, ha vevő vagy rá (már hogy K1nG HuNp). A Szindbád és társai, a Pest-budai hangulatok, A has ezeregyéjszakája. Van még bőven novelláskötete, ezeket ismerem.
Rejtőt is ajánlom, simán el lehet bármelyik könyvét olvasni egy este alatt, illetve neki is vannak rövidebb elbeszélései, írt bohózatokat, színpadi műveket.[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
K1nG HuNp #4124 üzenetére
Szelesi Sandor: A lathatatlan varos
helyenkent egymasra utalo, de amugy fuggetlen novellak, nagyon kellemes csalodas volt
-
válasz
K1nG HuNp #4124 üzenetére
Egy kb. műfajmegjelölés nem árt az ilyen kérdéseknél azért...
Stephen Kingnek van jópár novelláskötete (Éjszakai műszak, A remény rabjai, Minden sötét, csillag sehol, Rémálmok bazára, stb. ne kérd hogy mindet felsoroljam
Vagy ha fantasy témát kedveled jobban akkor Cherubion kiadó, Jeffrey Stone/John Caldwell nevével reklámozva van jópár novelláskötetük nekik is. -
K1nG HuNp
őstag
Rövid, egyestés könyveket/novellákat tudtok ajánlani?
-
mark!
őstag
Rafuggtem a Nesbø konyvekre. Meg regebben a doktor Proktor puki pora, most a Harry-Hole sorozat es a kulonallo konyvei vannak soron. Deneverembert 1 ejszaka alatt vegigolvastam, reggel meg anya megkerdezi hogy hol tartok mondom -most kezdtem el a csotanyokat. szerintem teljesen hulyenek nezett
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Ma ráakadtam egy (számomra) izgalmas könyvre. Meg is rendeltem ma. Szeretem az ilyen jellegű és hosszúságú könyveket.
Kíváncsi leszek, hogy milyen.
-
K1nG HuNp
őstag
Szergej Lukjanyenko Őrség sorozatát olvasta valaki? Milyen?
-
mike1334
veterán
válasz
ígyvanferi #4108 üzenetére
Hát ez fura, de ízlések és pofonok, ízlésről nem is érdemes (szabad) vitatkozni
A Mester és Margaritát olvastad? Az tetszett? Az is mágikus realizmus stílusú, mint a másik kettő. -
ígyvanferi
addikt
válasz
mike1334 #4092 üzenetére
Az Arany virágcserép valamiért kimondottan tetszett. Nem sok maradt meg belőle mondjuk, de arra emlékszem, hogy bejött, meg hogy nagyjából én voltam az egyetlen az osztályban, aki végigolvasta.
A Száz év magány viszont ennek az ellentéte. Pedig azt már egyetemistaként olvastam. Nagy élmény volt, azt meg kell hagyni, jó nagy sz.r. Persze szigorúan szvsz. -
K1nG HuNp
őstag
Gondoltam feltankolok agave könyvekből, 25% akció van mindenre. Stephenie Meyertől A Vegyészt, Marko Kloostól a Frontvonalakat, Don Wilsontól pedig a Drogháborút néztem ki. Valaki olvasta őket?
-
Véleményem szerint az is rossz, hogy először nem megszerettetni akarják az olvasást a mai fiatalokkal, hanem már korán akarják tömni beléjük a lexikális mennyiséget. Ha előbb egy Henry Pottert kapnának, lehet könnyebben vennék a magyar irodalom klasszikusait is.
No meg az is sokat segítene megítélésem szerint, ha lenne a diákoknak humora és életkedve. Tudom nem tartozik szorosan az olvasáshoz, de egy Korlátfa, vagy egy kortárs Moldova sztorival lehetne a humor felől is megközelíteni a kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung M7 43" 4K Smart Monitor/TV
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest