Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-igu-
addikt
-
Vitee
aktív tag
En a kodszerzet konyvek olvasasa utan, mindig imadtam kint a kodos idot, amikor alig lehetett latni valamit.
Az elso 3 kotet sztorija evekig a gondolataimban volt, viszont akkor ugy alltam neki, hogy nem figyeltem a jelekre.
Akkor nem tudtam semmit az egesz kozmerum jelensegrol, mivel itthon nincs olyan hatalmas foruma, mint kulfoldon...
Igy pl, nem figyeltem arra, hogy Scadrial-on mely szilankok vannak es a szilankoknak esetlegesen ki a hordozoja!
Igy mai fejjel, sokkal tobb kozmerum konyv utan, ujra kellene olvasnom oket!
Minden tudas nelkul ami feltunt, az Hoid volt, hogy hogyan szerepelhet tobb konyvben is! Akkor kezdtem utanaolvasni angol forumokon es megnyilt a vilag![ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Vitee
aktív tag
Ahh, zseni a ficko, legalabbis szamomra.
Annyi, de annyi dolgot hint el mindenhol, de amikor ez egyszer osszeall majd egy egessze, mindent vinni fog!
Szerencsere meg fiatal, remeljuk nem jut GRRM sorsara...
Amiket itt irtam listat, azok eleve csak a magyar megjelenesek, azota korona alatt irt tobb konyvet is, azokban is van 3 kozmerum konyv, ami mar megjelent!
Plusz ott a White Sand ami kepregeny, de kozmerumba tartozik az is![ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
Nem lett egy ujra kiadott verzio a kodszerzetekbol?
Nem emlekszem, mert nagyon regen olvastam a trilogiat, de a nagyok sok helyesirasi hiban kivul, ismetles is nagyon sok van benne, de arra kulfoldon is panaszkodtak ha jok remlik, sokat ismetli Sanderson a dolgokat pl. a magiahasznalat alatt. Gondolom, hogy mindenkinek rogzuljon, hogyan mukodik, de egy ido utan zavaro lehet.A viharfeny kronikaban nincs ilyen, ott semmi "idegesito" dolog.
Most olvasom a frissen megjelent: A haboru ritmusa-t, ami a Viharfeny kronika 4. kotete.
Ajanlom elotte elolvasni mindenkeppen a: A kozmerum titkai-ban szereplo: Hatodik az Alkonyatban cimu kisregenyt ami a Drominad-rendszer egyik bolygojan jatszodik.
Illetve a Bekelteto-t is mindenkeppen erdemes elolvasni, de azt inkabb az Eskuhozo elott, de ide is fontos lesz.
Nem is akarok spoilerezni, de itt mar szepen behozott szereploket egy par masik konyvbol is, kezdi fesulni ossze a dolgokat, illetve egyre tobb hintet kapunk a tobbi vilagrol, meg ha a szereploknek fogalmuk sincs, nekunk szerencsere van, ha olvastuk a tobbi kotetet is.
En ezeket nem is ajanlom kihagyni, mert onmagaban is ertheto es elvezheto, de rengeteg eszmeletlen cameot es meglepetest, titkot kihagy, aki a tobbit nem olvassa!
Eszmeletlen amit muvel Sanderson, imadom a konyveit, foleg ezt, hogy kulon bolygok, kulon magiarendszerrel, de megis osszekoti oket az invesztitura, ami az osszes bolygon kozos alapbol fakad.[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
Akkor kicsit kozmetikázom a dolgot. Egy új könyv, amit csak én olvastam, se gyűrődés, se karc nem volt rajt. Mikor visszakaptam, gyűrt, karcos, s a lapok kiszakadva, hajtogatva, kb egy rohadt saláta.
Nem esett jól a dolog...."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
tibaimp
nagyúr
Igen! Főleg úgy, hogy én kifejezetten "óvatosan" olvasom a könyveimet, hogy egy légyszarnyi sérülés se legyen rajtuk, így kiolvasás után is a polc díszei maradhatnak. Erre ez, eléggé dühítő.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Nem megfolyt, szétkenődött. De, végül is mindegy, kb. igen.
Én a Hyperion/Endymion könyvekkel jártam úgy, ezzel a fajtával [link] , hogy a borítón lévő cím kopott meg, ahogy a kezemben tartottam olvasás közben....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
k.kristof
őstag
Tavaly olvastam el az összes magyarul megjelent részt, és kicsit utána is néztem. A Wilds Cards három-három könyves blokkokból áll, egy nagyobb történeti ív eddig tart, utána váltás. Épp ezért az 1-3. és a 18-20. olvasható egymástól függetlenül is. Ha sorban olvasod, akkor persze lesznek kérdéseid egyes szereplők hollétéről, vagy más szereplők életéből hiányzó lyukakkal kapcsolatban, de nagyrészt teljesen új karakterek jönnek be.
Mivel odakint is már vagy 40 éve fut a sorozat, a 18. rész egyfajta soft reboot, hogy az új olvasókat könnyebb legyen bevonzani, ne kelljen úgy nekiállni, hogy tessék, itt van 17 könyv, amit muszáj elolvasnod, hogy érts valamit.
Magyarul nem valószínű, hogy lesz folytatása, én is évekkel ezelőtt, raktárvásárokon 500-1000 forintokért vettem meg a könyvek nagy részét (az elsőt még előrendeltem anno), nem jött be a Librinek.
-
tibaimp
nagyúr
Én azt olvastam, hogy lassan kész lesz. Bár, az a kérdés, hogy a sorozat által "ellőtt" befejezést mennyire lesz képes máshogy megírni, mert állítólag más lesz a végkifejlet.
-
-igu-
addikt
-
Bozek
nagyúr
Javarészt én is sci-fi-t olvasok, na meg humoros könyveket. Néha belefér egy-két fantasy is azért, bár az utóbbi időben nem nagyon találtam olyat ebből, ami tetszett volna. Cherubion világa az etalon.
Andy Weir: A marsi
Andy Weir: Artemis
Dave Howard: A Leymann-transzfer (ő is MU szerző, de ez saját ötlet az őrült tudósról)
Harrison Fawcett: Katedrális (ha már MU, de én is ajánlom a többi könyvet is, nekem a Brett Shaw és a Shark&Lez Agency sztorik jöttek be)[ Szerkesztve ]
-
b3Ro
senior tag
-
rétisün
veterán
Dan Simmons Hyperion-Endymion könyvei, illetve Joe Hill könyvei (Stephen King fia)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ígyvanferi
addikt
-
k.kristof
őstag
Épp tegnap jelentették be az elindulását, csak az van náluk, amit most látsz.
-
HuMarc
veterán
Én Dan Abnetttől a Gaunt szellemei sorozatot nagyon szeretem, bár nyilván nagyon ponyva, de pont ezért alkalmas ilyen 5-10 perces etapokra. Ami meg nem sorozat, de Asimov, viszont nem biztos, hogy ismered, az a Fekete Özvegyek Klubja, amiben öt Asimov által írt krimi novella van.
-
sztanozs
veterán
Kezd el nyugodtan, én a 4. könyvnél tartok és a (hajózásik) szakkifejezések megtanulása után már alapfokú angollal is nagyon élvezhető olvasmány. Egy könyv után pedig már szinte gond nélkül olvasol majd angolul.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
leslieke
Jómunkásember
Értem a kettő közti különbséget, de sajnos be kell látni, hogy már legalább 5 éve ígérgeti a mester, hogy idén "végre megírom".
Én is örülnék neki, ha sikerülne megírnia, de már pesszimistán állok hozzá.
Meg mindenhez, amihez a DV-nek köze van, mert lehet, hogy adják ki a legtöbb fantasy könyvet, de ehhez olyan rátarti vezető is párosul, hogy a hányinger kerülget tőle.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
doc
nagyúr
ja azt nem mondtam hogy eleg rovidek a konyvek (legalabbis az elso nehany, utana mar hosszabbak lesznek allitolag), 150-180 oldalasak az elsok
a nyelvezete nem bonyolult, nincsenek cirkalmas kormondatok es mely filozofia, vegul is egy sci-fi-akcio-kaland. az egyetlen amit kicsit szokni kell az a hajos/repulos nyelvezet, de ez kb. 5-6 szot jelent osszesen, amik az iranyokat jelolik (port, starboard, aft, bow, ilyenek)
olvass bele es dontsd el magad
bar az elso kb. ket fejezet eleg uncsi, de aztan beindul nagyon -
-igu-
addikt
Szeretem Kinget, de ez volt az első könyve, amit képtelen voltam végigolvasni.
Az viszont durva, hogy a könyv 90%-áig eljutottam egy délután, utána már idegesítettek a 3-4 szavas tőmondatok, a felsorolásszerű történetmesélés. Már csak a végkifejletet és annak hogyanját vártam, nem az olvasás élvezetéért gyűrtem tovább. Aztán 94%-nál nyomtam egy DEL-t a könyvre.
Pedig szeretem Kinget.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Cheesus
senior tag
A Setét Torony sorozat tényleg nagyon jó, énis végigdaráltam őket mostanság, kiemelkedő egy sorozat annyi szent.
Ha esetleg nem ódzkodsz az angol nyelvtől, képregény is jelent meg a Setét Toronyhoz, ha jól rémlik inkább afféle előzményként szolgál, de esetleg arra is érdemes lehet majd egy pillantást vetned.https://www.twitch.tv/csehla
-
Cheesus
senior tag
Rám is nagy benyomást tett ez a könyv Emlékszem épp Pest felé a buszon utazva is olvastam, és volt egy-két olyan jelenet benne, amit olyan jól írt le, hogy 1-2 percig csak magam elé bámultam, és a haverom kérdezte meg hogy minden rendben van-e.
Az viszont nem tetszett, bár valamilyen szinten ez King sajátossága, hogy nem kapunk konkrét befejezést, hanem az olvasóra van bízva, hogy szerinte hogyan is végződtek/folytatódnak az események... https://www.twitch.tv/csehla
-
spammer
veterán
Kindle-ből a japán amazonon van manga változat (nagyobb tárhellyel), lásd a videón: [link], de nem tudom, hogy ez kapható-e máshol, vagy szállítanak-e ide. Csak gondoltam megjegyzem, a Kindle topikban biztos tudnak okosabbat mondani. Ha viszont nem, akkor talán jobban jársz más ebook olvasóval, amiben van micro SD foglalat. Persze ha nem akarsz egyszerre sok mangát tárolni és nem gond kicsit gyakrabban törölni/másolni, akkor elég lehet a 4 GB is.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
addikt
Végül is lehet hogy itt is kapsz választ, de azért ez szakmaibb:
E-book olvasók
Amazon KindleCsak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
spammer
veterán
Ajánlom a molyt: Harry Hole sorozat
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Ha ezekre a borítókra gondolsz [link], itthon 21k körül van (15%-os kedvezménnyel, nagyobb kedvezménnyel meg még olcsóbb). Hol láttad 24k-ért?
Angol nyelvű box set meg 15k szállítással együtt [link]. Amazon meg kb. 10k + szállítás.
(#3929) Cheesus: igen, eddig az első kettőből van illusztrált, youtube-on vannak is róluk videók. Mondjuk a vastagabb kötetekhez érve kíváncsi leszek, hogyan fognak kinézni az illusztrált kiadások.
[ Szerkesztve ]
-
S1M0N
senior tag
Én már elmúltam 6 éves és lány sem vagyok, de nekem tetszett.
Ez egy mese gyerekeknek A Tűz és Jég Dala világából, felnőtteknek is szóló mondanivalóval. Bár az más kérdés, hogy ezek kinek mennyire jönnek át.
A történetet nem akarom lelőni, legyen annyi elég, hogy a kislány
a leghidegebb, legkeményebb tél idején született, az anyja pedig nem sokkal ez után meghalt. A lánynak olyan különös képessége van, hogy soha nem fázik, imádja a telet és a jégsárkány felbukkanása, meglovagolása számára az adott év fénypontja, ezért is várja mindig a hideg idő beköszöntét.
Közben meg dúl a háború, sárkánylovasok vannak mind a két oldalon, látjuk, hogy az elején még mindenki büszke, meg csillogó páncélban van, míg a sorozatos vereségek után már megtörve, megkopott páncélban vonulnak vissza.
Martin azért itt szerintem egy gyerekmeséhez képest durva leírásokkal is dolgozik (égő emberek leírása, egyéb halállal kapcsolatos dolgok), de nem kell horrorra gondolni.
A történet vége meg a feláldozásról, a barátságról, a családról és a kislány jellemének változásáról szól, mondhatni, hogy eddigi életét a télben töltötte, de most kitavaszodott. Szó szerint és képletesen is.A főszereplő kislány 6-7 éves a történet idején.
Ahogy írtam, az illusztrációk nagyon szépek, ezek alapján még jobban el lehet képzelni a történéseket.
-
leslieke
Jómunkásember
Jó az e-olvasó, van amikor hasznos, pl. utazáskor. Én is emiatt vettem egyet.
De a papír alapú könyvek nálam is előnyben részesülnek és ha valami olyat olvasok elektronikus formában, ami teszik, azt megveszem papírkiadásban is.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
rétisün
veterán
latin nevek vannak benne, de egyébként abszolút érthetően van megírva. tudósok is vannak, de nem tünnek őrültnek valószínűleg idegenek is lesznek, maguktól az állatok nem csinálnak ilyeneket
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
mitől lesz egy sci-fi 'nagyon' sci-fi? ha ufo-k, alienek kellenek hozzá, akkor (eddig) nem nagyon sci-fi. aztán persze az is lehet, hogy ilyen is lesz benne, kb. a felénél járok, és nem is lepődnék meg rajta, ha valami ilyesmi sülne ki belőle
-
.:Koska:.
csendes tag
Szerintem ez lesz az:
Roderick Gordon és Brian Williams: Az alagutak rejtélye7 részes sorozat lett. Mikor legutoljára néztem az első 4 jelent meg magyarul. A 4. még olvasásra vár részemről.
-
k.kristof
őstag
Én olvastam mindet, de szerintem már feleslegesen nyújtja a negyedik-ötödik könyvben. Eredetileg ugyanis trilógiának indult, és most már hétrészesre tervezi, de hol van még a vége... A negyedik-ötödik könyv egy időintervallumot fed le, csak olyan hosszú lett, hogy kettészedte, és a negyedikben a világ egyik részén történtek vannak, az ötödikben a világ másik részén. Egyre több az új szereplő, az új szál, és nem látszik, hogy összetartanának valami befejezés felé.
-
sztanozs
veterán
Asszem az IDDQD blogon olvastam, hogy 1-2 helyre felkerültek ezek online-ban is (ha érdekel) - mármin nem szkennelve, hanem full web alapon.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
nagyúr
Ja, ez egy másfajta Kékszakáll. Ő teljesen másmilyen dolgot rejteget
A Grimm testvérek amúgy totális pszichopaták lehettek - bár akkoriban a népmesei világ sem bánt éppen kesztyűs kézzel a szereplőkkel...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ryder62
őstag
Ilyet keresek. Az elgondolkodtató, erős mondanivaló alatt olyat értek ami felnyitja az emberek szemét, rámutat igazságokra, ami mindenkit érint. Eloszlatja a rózsaszín felhőt. Amikor a az ember végre összerakja a történet mozaik darabkáit, akkor csal ül és nézz ki a fejéből és csak elmélkedik a történeten és mondanivalóján.
-
HuMarc
veterán
Nekem is eszembe jutott a 39 kulcs, az első négy kötet ott van a polcomon, ajánlom is (gondolom olvastad), de nekem annyira nem jött be. Eleve 200 oldal egy rész, ami elég kevés. Az olyan leül-elolvas-feláll hosszúságú könyv. Meg amikor elkezdtem, még nem voltak kint a további részek, én még egy történetet egyben szeretek elolvasni, az elejétől a végéig.
Egyébként a fentebb említett szerzők és könyvek egyike sem ér fel Rowlinghoz, Tolkienhez meg még úgy sem, bár a Szirt Krónikái tényleg zseniális, azt mindenképpen szerezd be.
-
HuMarc
veterán
Én 14 évesen olvastam a Trónok harcát, legalábbis az első három könyvet, de ha nem fogott meg, hát nem Percy Jacksont olvasd végig (mind az 5 részt) szerintem. Bár én is csak az első kettőt olvastam (mert mikor elkezdtem, még csak azok jöttek ki), de mind megvan (majd ha befejeztem Ian Watson WH40K univerzumát, akkor nekiülök még egyszer). Ha gondolod, rákérdezek a kiadónál, hogy mi a helyzet az Elveszett hős folytatásával (az is megvan, de még ki se nyitottam ). Egyébként A Szirt krónikái trilógia is nagy kedvencem, azzal is érdemes tenni egy próbát. + A marsi c. regényről írtam pár hsz-szel feljebb, bár az olyan, hogy ha megveszed, egyszer elolvasod egy nap alatt, aztán megy a polcra, és amíg nem kezdenek homályossá válni a részletek, nem fogod újra elővenni.
Ja és: Asimov teljes univerzuma. Sajnos a Szukits-féle kiadás nekem nagyon nem jön be, azok a nagy és vastag könyvek, vááá... szörnyű. Viszont az Alapítványt kiadták minden részt külön-külön (én csak az Alapítvány sorozatot olvastam, de ezt majd pótlom), azok megfelelő könyv-formátumúak, csak elég borsos az áruk.
-
k.kristof
őstag
Az sem mellékes, hogy valószínűleg a sorozat hamarabb el fogja érni a történet végét, minthogy Martin valaha is befejezze a hatodik könyvet, nem hogy a hetediket No meg az időkorlát miatt kénytelenek vágni a könyvből, ami nem is baj, ráadásul az eltérések nem is zavarók, sőt, a sorozatban jobban összefogják a szálakat, mint a könyvben. Az ötödik például nekem már szinte szenvedés volt, pedig az előzőeket élveztem.
-
brownus
veterán
nem tudom mik mennek manapság a gimnáziumokban, mint kötelező olvasmányok, de ilyeneket is olvastatnék a gyerekekkel! harry potterek, lotr, stb... a lényeg, hogy akinek nincs kedve, igénye olvasni, annak meghozza!
rákerestem, Középiskolás kötelező olvasmányok listája - ezek közül amire jó szívvel emlékszem vissza az az Aranyember, Bűn és bűnhődés, Sirály.
a legtöbbet utáltam, csak muszájból olvastam el őket. (volt ilyen összefoglaló, csaló könyv is...nem emlékszem a nevére, azt irodalom óra előtt átlapoztuk ha kellett:d) én imádok olvasni, már kölyök koromban is a nagy 77 magyar népmese könyvvel mentem wc-re:d, de nem az akkori csodálatos kötelezőkön múlt...
nem értem mire ez a túltolt intellektuális f.szság!? vagyminek nevezzempl. nekünk még kötelező volt a mester és margarita is, asszem, és azt is szerettem. más volt a lista a 90es éves elején. még az alföldi vezette nemzetiben megnéztük a színpadra írt változatát, remek darab volt! pár hónapja megnéztük a vígszínházban futó változatot is, de ez annyira nem tetszett, hogy félidőben hazamentünk...
közben találtam egy újabb listát, ezen már szerepel a mester és margarita is
na mindegy, akkor is olvastatnék valami "ponyvát" a gyerekekkel! vagy mittudomén, válasszon a gyerek egy könyvet, legyen az fantasy/scifi/bármi, és olvassa el azt! majd arról írjon egy rövid beszámolót
(#2253) doc , jaja, szerintem is, és ez szomorú!
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Engem a HP filmek és a könyvek is hidegen hagynak.
De amúgy igazad van, 14 éves gyereknek a HP könyvek ideálisak lehetnek.
Újraolvasni pedig csak az igazán jó könyveket szoktam. Kevés ilyen van.[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
kuruczz
tag
Az Agatha C.-ről most tiltottuk le... (Nyáron a Légy jó mindhalálig volt a kötelező, (szóval szerintem A.C. túlzás kissé ) de a kisasszonyt nem érdekelte...) Szóval szeretnék irányt mutatni, nem elvárásokat teljesíteni. Ebben a korban Vernét olvastam, meg Jókait, de Ő egyszerűen megoldja azzal, hogy nem érdekli. A hasonló megoldást elkerülendő szeretnék valami értelmeset a kezébe adni, Rejtő nincs ellenemre. Még egyszer: 14 éves, nyolcadikos lányról van szó, aki leéget, mikor kiderül mennyire kevéssé olvasott. Nagypapa szerint nem szabad elvenni a gyerekkorát, szerintem meg ami most nem megy a fejébe, mert nem érdekli, az később sem fog. Egyszerűen a tapasztalatotokat, véleményeteket várom, mert azt gondolom az ember azzá válik, amit beenged az életébe, viszont szülőként azt vallom, hogy az a feladatom, hogy megállapítsak bizonyos határvonalakat addig, amíg gyerek, hogy ne kelljen felnőttként szégyenkeznem mellette (arról nem is beszélve, hogy emberként neki se)...
Köszi -
metal01
őstag
A tipikus Nesbø humor itt is megvan Alapvetően nem összefüggőek, de vissza-vissza térnek események, személyek, akár cselekményszálak az egyes kötetekben. Ha Harry karakterét szeretnéd a kezdetektől megismerni, akkor érdemes sorrendben olvasni. Ha csak egy-egy izgalmas regényt szeretnél, akkor nem muszáj. A Hóembert ajánlom. Odaver rendesen A Leopárd is jó.
-
metal01
őstag
Ha szereted a skandináv vonalat akkor Jo Nesbø – Harry Hole sorozatát ajánlanám. Nagyon jó könyvek. A sorozaton kívül vannak önálló könyvei is. Fejvadászok, A fiú pl. Garantáltan lekötnek ezek a könyvek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest