Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kenny123
üzenetére
Még pelyhesseggű fiókaként olvastam, már akkor tudtam, hogy paxifista leszek..
Ha meg úgy kedveled a 20. század második felét, ez ehune nagyon jó, kicsit popcornszagú, de érdekes.

Kicsit még a világháborús színtérre. Pár hónapja olvastam, bizonyos szinten felüdítő volt. Mondjuk én inkább a tények&valós események "bűvöletében" kezelem a témát, nem historical fiction vonalon.
-
Szerintem is sorban érdemes menni, egyrészt azért, mert én chronology-freak vagyok
, másrészt azért, mert a legtöbb regényben akad pár kisebb nagyobb spoiler az előzőekre nézve.@DrDobos, Azt érdemes még tudni, hogy sokan mondják, hogy az első könyv (Denevérember) a leggyengébb a szériából - szerintem is az egyik legkevésbé erős, de ezzel együtt is nagyon jó.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Nemrég végeztem Sven Hassel - Bajtársak című könyvével. Nagyon tetszett, biztosan ránézek majd a többi hozzá köthető irományra is.
Viszont, esetleg hasonló stílusban íródott könyvet, Vietnâmról esetleg tudnátok ajánlani? Köszönöm.
-
DrDobos
őstag
Hali!
Nagyon reg volt alkalmam olvasni vegre egy jo konyvet:) szeretnek olvasni valami jo krimit/thrillert, tudtok ajanlanj valamit? -
newmoonlight
senior tag
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Közben zseko szaktárs megtalálta.
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
newmoonlight
üzenetére
Esetleg Stephen King novellák?
Amúgy írj a molyon valahol, ott 100% hogy valaki meg fogja neked írni
itt beírhastz valahova:https://moly.hu/zonak
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Nem tudja valamelyikőtök, hogy melyik (rémnovella-válogatáskötet) könyvben szerepelt az a rövid történet, amely arról szól, a férj úgy akarja kikészíteni a feleségét, hogy elhiteti vele, hogy lassan haldoklik. Olyanokat csinál, hogy napról-napra mindig lecsiszol egy kicsit a felesége székének lábából, hogy az azt higgye, hogy zsugorodik, egyre kisebb a teste. Meg pl. olyat (ha jól emlékszem), hogy a villany fényét napról-napra csökkenti, amitől a felesége azt hiszi, lassan elveszíti a látását. Stb-stb.
Egy másik, ebben a könyvben szereplő téma is beugrott a Calibre fórumon jag222 kollégának:
Elrabolnak egy abszolút hallással rendelkező ikerpárt váltságdíj miatt. Később az abszolút hallásuk segítségével - az elrablás közben (bekötött szemmel) hallottak egy templom harangot és annak a hangja milyen volt, hallottak egy csikorgó villamos kereket stb. Ez alapján találják meg a helyszínt ahol fogva tartották őket.
Nagyon jó kis novellák voltak benne- reméljük valakinek beugrik a cím. -
ígyvanferi
addikt
válasz
brownus
üzenetére
Olvastam az Artemist, meg korábban A marsit is. Nem annyira frankó, kicsit túltolta már Weir a dolgokat. Mindenből jobbat, többet, "látványosabbat" akart, aztán annyira ez nem áll össze. Túlzottan hollywoodi akciófilmes lett. Gondolom már a következő film jogdíjai lebegtek a szeme előtt és meg akarta könnyíteni a forgatókönyvírók (vagy a saját) dolgát, ne kelljen túl sokat változtatni rajta. Ebből egy elég epikus cgi látványorgiát lehet majd csinálni, aminél a sztori túlzásai felett szemet hunyunk. Azért nem volt rossz, legalább olvastatja magát, hamar végeztem vele.
-
brownus
veterán
aki imádja a könyveket és már-már lételeme a könyvszag , az olvasás (
), az most velem együtt örül
mert ez a tövisek hercege kurva jó, tesómtól már el is kértem a 2. részt, hogy nehogy ne tudjam folytatni a hétvégén, mert nem sok oldal van hátra... rég volt már ilyen könyves élményem, hogy alig tudom letenni este, lefekvés előtt. jó volt a pusztító tűz is, de ezt jobban adom, ahogy a mai fiatalok mondják :d ezt szerettem volna még kérdezni, hogy ez meg van valakinek, olvastátok? mert az előbb jegyeztem elő, a marsit imádtam, kábé hasonló élmény volt, sőt! jobb is mint ez.
[link] Andy Weir - Artemis ?
-
lemmy71
őstag
válasz
brownus
üzenetére
Sziasztok.
Magyar nyelven keresem Neil B.Shulman - Micsoda?..Megint hulla? című művét, 79 - 80 környékén jelent meg, bár nem tudom hogy lefordították valamikor is magyar nyelvre. Ebből a regényből készült a Doc Hollywood. -
brownus
veterán
[link] 444 JÓ HELY MAGYARORSZÁGON
érdemes előfizetni, azaz rendelni, a 444 jó hely BP-en is remek lett. -
Csak érdekességképp', ha valakit érdekel a téma:
Stephen Fry két ógörög-pogány mythologiával foglalkozó könnyed kis olvasnivalói.
Igazából főleg azoknak ajánlom, akik próbálkoztak pl. Robert Graves - The Greek myths-szel, de túlságosan kuszának és nehézkesnek találták (mert amúgy az..). Azért érződik, hogy ezek MOSTANI, mai nyelven íródtak, ellenben Graves könyveivel, amik kapcsán sokszor az fut át rajtam, hogy valoszinuleg kommunikacios problemaim lennenek a 100-80-70 evvel ezelotti vilagban.
(bár azok vannak ma is gazdagon..)Tök jó könyvek pl. péniszhosszabbítónak is, mert csomó, egyébként irreleváns-semmilyen jelentőséggel nem bíró, de klasszikus műveltségre és tájékozottságra utaló tudást szedsz belőlük össze, s, ha véletlenül szóba elegyedsz valakivel, s pár utalást teszel, azt fogják hinni, hogy ejdepallérozott valaki.
A lényeg. Jó, könnyű nyelvezetű, olvasmányos, remekül komponált. A többi sallang.
-
válasz
Anonymusxx
üzenetére
Hidd el, veled van a baj ,nem a Dunevel

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Anonymusxx
senior tag
Hát kicsit többet vártam a Dűnétől, 30 oldalnyira vagyok a végétől, az első száz oldal még elég jó, az utána következő 300 oldalban meg annyira nem történik semmi, hogy 2-3 mondatnál többet nem is tudnék írni róla. Persze nem ennek ellenére nem rossz a könyv.
-
Nem regény, nem fantasy, nem szorosan vett science-fiction, ellenben nekem ezek is tetszettek:
Tegmark - Life 3.0 - Being Human...
illetve, ez kevésbé, de laikusként teljesen emészthetőnek tartom-tartottam:
King - Augmented: Life in the Smart Lane.
csak az elmúlt években lemondtam-leszoktam a regényekről, mert, jobb szeretem a nem-fikció írásokat, ahol kötetlenebbnek érzem a "folytatást". Egy regénynél mindig a kíváncsiság "namostmilesz" viszi tovább az embert, így addikciós potenciálja számomra magasabb. Ezeknél meg nem áll fent, ha kedvem van, bele-bele lapozgatok, ha nincs, nyugodtan félre tudom tenni huzamosabb időre. Ilyen rapszodikus fószereknek jobb választások, véleményem szerint.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jumbozorz
senior tag
-
Jumbozorz
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
-
doc
nagyúr
válasz
Jumbozorz
üzenetére
Ha nem gond az angol, akkor Frontiers Saga. 15 részes "évadok" vannak, nemsokára vége a másodiknak is, vagyis lassan 30 regénynél tart, van mit olvasni
És elvileg még 3 teljes évad hátravan...
Nem kimondottan mély és filozófikus, inkább olyan mintha egy TV-sorozatot néznél. Ha Scalzi tetszett, akkor szerintem ez is fog (bár itt nincsenek Alienek). -
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék tőletek ajánlást kérni. Keresek már régóta egy könyvet vagy könyvsorozatot , ami "besszippant". Tudnátok ajánlani?
Szeretem a Fantasyt és a Sci-fi témájú könyveket:
Amiket elkezdtem, de nem tetszettek(hátha ad támpontot az ajánláshoz):
- Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky
- Ilion - Dan Simmons
- Égi ászok - George R. R. MartinAmik tetszettek:
- Térség sorozat
- Hyperion - Dan Simmons
- Ready Player One - Ernest Clie
- John Scalzi - Vének Háborúja, Szellemhadtest
- Bioszféra - Robert Charles Wilson
- Eragon sorozatköszi előre is.
-
Faszipántos topik. Bele-bele olvasgatva szerintem gyakrabban fogom latogatni.
Lenne vagy 20 konyv, amit szívesen felsorolnék, de most csak egyet említenék.
Elfogult vagyok a téma miatt, de, szerintem nagyon emészthető, érthető, érdekfeszítő. Szoktam ajánlani pszichiáter v neurologus ambiciokkal rendelkezoknek, meg ugy mindenkinek, aki el-el gondolkozik a hetkoznapokban, mit miert csinalnak egyesek (Road Rage, Aruhazi sorbanallas soran sipakolas, Ugyfelszolgatokkal rohejes telefonhivasok v mittomen)
Nekem sok ujdonsagot tartalmazott& osszefoglalta a korabbi ismereteket szepen. Nem tudom, van-e magyar forditasa, nem neztem. En ebayen rendeltem 2017 novembereben kb. 5ezer ft volt postazva, de ugy erzem, boven megerte.
Sapolsky videoi v mas irasai sem szoktak rosszak lenni. Es nem szakkonyvek-szvl nem zsargonban, szakbarbar stilusban irodtak.
-
leslieke
Jómunkásember
-
k.kristof
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
Igen, de míg Jordan a betegsége miatt tudta, hogy már nem tudja befejezni a sorozatát, részletes jegyzeteket hagyott, és kifejezetten felkérte Sandersont, hogy írja meg a befejezést, akinek így is évekbe és egy helyett három könyvbe telt lezárni a szálakat. Ezen felül támogatta őt Jordan özvegye is, aki egyben Jordan szerkesztője is volt. Nem hiszem, hogy Martin bármi hasonlót tervezne.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Kergeboci
üzenetére
Mindenképp megéri elolvasni a könyveket. Sokkal többet adnak a világról és a szereplőkről, mint a könyvek.
Szerintem akkor is be lesz fejezve a sorozat, ha Martin esetleg már nem tudja, lásd Jordan-Sanderon esete: Az idő kereke sorozatot Jordan halála után Sanderson fejezte be.
-
Cheesus
senior tag
válasz
Imilenni
üzenetére
Szia

Ha a Tűz és Jég dalára gondolsz szerintem nem érdemes azzal kezdened. Én most olvasom azt épp, és nem sokat ad hozzá velemenyem szerint a Tűz és Jég Dalához, így ráérsz majd a végén elolvasni azt. Ha jól rémlik a másik kötet a Kóbor Lovag, azok különálló történet/történetek.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok
Úgy gondoltam nekikezdek R. R. Martin könyveinek, a Trónok Harcának.
Láttam hogy van előzmény könyv is, nos valaki eltudná írni, hogy hogyan kéne elkezdeni olvasni? (időrend) -
Chosen
addikt
Sziasztok!
Milyen könyvet tudnátok ajánlani annak, akinek Stephen King bejött és a régi Galaktika újságokat is imádta? Ajándék lenne, de valami újdonságot szeretnék adni, ami inkább pozitív, humoros sztori. Mint pl egy Vasember/Galaxis őrzői, csak könyvben. Miket tudnátok ajánlani? Bónusz pont, ha kapható itthon, mert 2 napom van beszerezni.

-
saiyajin
senior tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Rendben, akkor maradok a magyarnal. Koszi!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
brownus
üzenetére
Itt a lista:
Örök szabadság - Joe Haldeman
Szürke Hajadon - Arthur D. Howden Smith
A Káosz kincse - John Caldwell
A Káosz démonai - John Caldwell
A hamu birodalma - Anthony Ryan
Szürke nővér - Mark Lawrence
Pusztító tűz - John Scalzi
Ütközőzóna - Nemes István (Szerk.)
A Bourne-művelet - Robert Ludlum - Eric Van Lustbader
A Hosszú Utópia - Stephen Baxter - Terry Pratchett
Az utolsó kísértés - Zsoldos Péter
Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019 - Jonathan Strahan (Szerk.)
A Júdás császár hagyatéka - Dwayne Hudson -
tepenzed
őstag
bocsánat az offért, de valaki nem tud egy eldugott kis boltot, ahol vehetnék új könyveket szép kártya szabadidővel? Tudom, hogy hivatalosan nem lehet, de sok boltban megoldják okosban, így azért tárgyakat is lehet venni itt-ott.
Jó lenne, ha végre valami értelmesre is költhetném. -
brownus
veterán
pusztító tűzt olvassa már valaki? az imént rendeltem meg.
-
Az Idő gyermekei után az új regény : Hadállat nem nyűgözött le annyira . Tegnap viszont elkezdtem a Kis Testvér folytatását (Cory Doctorow-Homeland ) ez a világ viszont egyből beszippantott .
-
saiyajin
senior tag
Sziasztok! Még van két könyv a listámon, utána viszont neki állnék a Hobbitnak és a Gyűrűk ura részeknek. Kérdésem csak annyi lenne, magyarul vagy angolul érdemesebb olvasni?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Olvasta már valaki Echart Tolle: Új Föld című könyvét? Ha igen, mi a véleményetek róla? Érdemes elolvasni? -
trialboj
őstag
Olvasta már valaki a World War Z-t? Tegnap belekezdtem, de ez valami rettenet katyvasznak tűnik.
PDF-ből konvertáltam mobi formátumba, a pdf fájlt a neten találtam
Először is úgy kezdi hogy elmeséli hogy mi történt a nagy zombi háborúban, tehát előrevetíti hogy happy end van. Ezt gyűlölöm, így nem értem mi értelme lenne elolvasni, ha tudom hogy úgyis túlélik.
Aztán meg össze vissza ugrál, és storizgat nagyon össze nem függő módon. Azt szeretném kérdezni hogy ez valóban az a könyv, vagy valami buta konvertálás miatt lett ennyire katyvasz.
10%ot olvastam eddig, de szeretném tudni, hogy elkezdődik egyszer egy rendes történet mesélés vagy végig millió történetszál között fog ugrálni, cseppet sem lineáris módon felépítve egy történetet?
Köszönöm
-
brownus
veterán
mysterious universe rajongók és mindent tudók

elkezdtem a minden bolygón jártam márt, és említik Tesst, és Kerwint. meg shawnak intervenciós felesége van!? de utálom, mikor így kihagy az agyam... ez a Hosszú út a trónig, bébi-ben történt?? mikor találkozott tessékkel??
amúgy jó a könyv, teccik
wittgen is megállapodott 
valami kezd derengeni, a jég alól kiszednek valamit, talán egy időutazó kabint!? és azzal megy vissza brett???!? f.szom... baszics...
-
válasz
Jumbozorz
üzenetére
Igy roviden, mert telefonon vagyok: igen. Ez a scifik Gyuruk ura, a vilag hatterenek kidolgozottsagat figyelembe veve (csak nem annyira szajbaragas, inkabb csak utal dolgokra es a multra). Ugyan ugy emberkozeli tortenesek alltal fogja a cselekmeny egy egesz univerzum sorsat befolyasolni. Csak a stilusa mas. Nagyon mas. Inkabb filozofiai kontosbe bujtatott epikus tortenet, sem mint mesebe. Legfobb temaja az emberi dontesi szabadsag kerdese a jovo lehetosegeinek ismereteben, olyan politikai csatarozasokkal a hatterben, hogy a Tronok harca is elbujhat mogotte. (csak nem sikerult roviden irnom)
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ha már a dűnét említed, most fogom elkezdeni a Dűnét újra kb hatodjára (igaz, most elkezdtem begyűjteni az előzményeket is, melyeket eddig direkt kihagytam.. szóval lefoglaltam rendesen magam a közel-távol jövőre

https://hu.wikipedia.org/wiki/D%C5%B1ne-univerzum) -
-igu-
veterán
most pár napig nem olvasok semmit - ez ütős volt, hagyom ülepedni
Erősen ajánlott mindenkinek.
-
Nova96
őstag
Sziasztok, érdekel a Don Quijote minnél eredetihez hű fordításban, ki melyiket ajánlja ?
Bónusz,ha elérhető ebook formában. -
lorcsi
veterán
nagyon szépek voltak ezek a régi borítók

-
brownus
veterán
válasz
mike1334
üzenetére
ez ilyen kis életbölcsességek, útravalók az élethez? és micimackó????????????????
ha igen, nekem ez van kéznél, mindig (ebook), jó belelapozni: Weöres Sándor - A teljesség felé (kábé a bibliám)

-
rii
nagyúr
válasz
Anonymusxx
üzenetére
ú ... köszönöm!
-
Anonymusxx
senior tag
Ez a facebookján van, 15 hete volt:
"Jövő év elején (február vége vagy március eleje) jöhet a Kalóztánc-2, az ifjú Skandar Graun ciklus lezárása. Aztán talán április végén vagy májusban jöhet Rowland: Allkony5-je... Legfrissebb infóm szerint már nagyon-nagyon a végén jár.
A többit pedig majd meglátjuk. A Káosz Erdejét szeretném megírni még az első félévben, és akkor megjelenhet akár augusztusban, akár szeptemberben, és szeretnék még egy fantasy antológiát plusz egy sci-fi antológiát az ősz folyamán is... de majd meglátjuk, mi sikerül." -
k.kristof
őstag
A Delta Visionre ez kevésbé igaz, ők olyat is kiadnak néha, ami nem éri meg nekik, mert nem akarják félbehagyni a megkezdett sorozataikat. Igaz, emiatt nem is veti fel őket nagyon a pénz valószínűleg, és normális nyomdát se találnak évek óta, ezért igencsak lassú tempóban jönnek a könyveik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Projektor topic
- Gyúrósok ide!
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Apple asztali gépek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, másrészt azért, mert a legtöbb regényben akad pár kisebb nagyobb spoiler az előzőekre nézve.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), az most velem együtt örül
(bár azok vannak ma is gazdagon..)