Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
Üdv!
Tudtok ajánlani vmi olyan könyvet, ami a "békebeli" (két vh közötti időszak) Budapesten játszódik? Most olvasom a Rudnay-gyilkosságokat Böszörményi Gyulától (igaz ez 1900 körül játszódik) és valami hasonlót szeretnék. Főleg a korszak szempontjából, mindegy, hogy milyen műfaj, de nem hátrány, ha tényleg jó a könyv Ja és minél pontosabb legyen történelmileg, kulturálisan stb...szóval idézze fel azt a korszakot
Köszönöm!Ui.: A fenti könyvet (könyveket, tudtommal 3 jelent meg eddig a sorozatból és jön a következő ősszel) ajánlom mindenkinek, eszméletlenül pontos (legalábbis laikusként annak tűnik), látszik, hogy rengeteget foglalkozott vele az író.
szerk.: ugyanitt a 22-es csapdájához hasonló könyvek is kerestetnek...meg a Száz év magányhoz hasonlók is
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz brownus #3522 üzenetére
Bocsánat, pontatlan voltam...a 22-es meg a száz évnél nem időszak/helyszín, hanem stílusban keresnék hasonlót (Hellertől olvastam majdnem mindent, ahogy Vonneguttól is...a száz évnél meg a mágikus realizmus vonal érdekes, mint pl a Mester és Margarita pl.)
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #3525 üzenetére
Köszönöm! A Kondor könyvekkel már szemezek egy ideje, a Csikágóról meg pont ma olvastam a molyon de akkor a többire is rálesek
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #3527 üzenetére
No régóta ott figyelt az ebook olvasón a Ready Player One, de hogy említetted előszedtem...hááát nekem annyira nem jött be, nem rossz, de semmi extra. Ha már sci-fi, akkor Asimov vagy Herbert (de el kellene olvasni a Dűne sorozatot előzményestől, amit a fia(?) meg még egy fickó írt...régen olvastam, de össze-vissza...). Most meg a 101 Reykjavikot olvasom, aminek kicsit idegesítő a stílusa, de néhol nagyon jó, szóval megéri küzdeni. A fordító szerintem a kardjába dőlt a végére..
-
mike1334
veterán
Mondjuk én a 80-as években születtem, de való igaz, hozzám a 90-es évek áll közelebb, akkor voltam gyerek..meg pc-t is később kaptunk, más számítógépünk meg nem volt csak nintendo...de azért az utalások így is megvoltak, vagyok annyira kocka Nem mondom, hogy rossz volt, de jobbra számítottam az értékelések alapján.
(off: a szöveges szerepjátékok hatására rálestem, hogy van e még Túlélők Földje, és hihetetlen, de működik mondjuk jó drága lett, ahogy nézem...kár hogy nincs vmi ingyenes levelezős rpg, ahhoz viszont kedvet kaptam a könyv hatására)....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Kicsit szokatlan kérdés jön Mostanában sok a stressz és jó lenne valami lazább, vidám könyvet olvasni, az se baj, ha semmi mondanivalója, csak nevetni lehessen rajta a nap végén kicsit, vagy legalább ilyen "feel good" legyen. Tudom nehéz belőni, hogy kinek mi a vicces, de hátha. Ami így hirtelen eszembe jut, hogy sokat nevettem rajta az Rejtő könyvei (főleg a néma revolverek városa) meg mondjuk C. Moore-tól a Biff. Előre is köszi minden tippért
-
mike1334
veterán
Köszi! Az ő könyveit próbáltam, de valahogy nem jöttek be. Többet is elkezdtem, de semmi, untam őket. Tudom sokan szeretik, szóval a hiba tuti bennem van KAP stand up előadásait szeretem, lehet a könyvei is bejönnének, rálesek
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
De irigyeltem a közgázosokat, hogy használtan is tudnak könyvet venni...nálunk nem hogy meg tudtad venni a korábbi évfolyamok könyveit, még olyan is volt, hogy több könyvet újra megkellett vennem az egyetem alatt, mert jött az új kiadás....egy kész vagyon ment el rá.....
-
mike1334
veterán
A hosszú hétvégén elolvastam az Éjjeli őrjáratot Terry Pratchettől.
Kisebb kihagyás után mostanában megint rákaptam Korongvilág regényekre, és hamarjában el is olvastam egy párat (Hazafiak, Az ötödik elefánt, Időtolvaj és végül az Éjjeli őrjárat).
Magasan a legjobb Korongvilág regény véleményem szerint (és más szerint is, moly.hu-n 95%-ot kapott), teljesen más mint amilyen pl a Mágia színe volt. Kevésbé parodisztikus, egyre sötétebb hangulatúak lettek a könyvek az idő előrehaladtával, de ez egyáltalán nem válik a hátrányára, sőt. Igazából ez a regény eléggé nosztalgikus is, a városőrség és a városőrök történetéről, személyiségéről sok apró részlet kiderül.
Azon túl, hogy nagyon jól ír(t) Pratchett, a történeteiben rengeteg átfedés van, a szereplők együtt élnek, már-már annyira összetett, mint pl sorozatok terén a Simpson család. És ez az ami személy szerint engem megfog. Hogy az egész él, fejlődik, a fantasztikus részleteket leszámítva minden hihető.
Nagy hatással volt rám ez a regény (az Őrség alsorozat amúgy is a kedvencem, amit szorosan követ a Boszorkányok alsorozat..). Nagyon nagy veszteség az író korai halála, még 40 regény biztosan benne volt a fejében (Überwald alsorozatot is nagyon szívesen olvastam volna).
Szóval mindenkinek ajánlom, bár nem kezdő regénynek, mert bizony a fentiek miatt muszáj ismerni az előzményeket. Engem rávett, hogy eredetiben is olvasni akarjam a könyveket, ha elfogynak a magyar fordítások, akkor szerintem be is szerzem kemény fedeles verzióbanApropó..van még olyan sorozat, ami ennyire kiterjedt világgal rendelkezik? (Nem csak pár főhős és helyszín, hanem mint a Korongvilág esetén egy egész világ.)
-
mike1334
veterán
Köszi
Asimovon már túl vagyok, Chapmant nem olvastam a Magus nem jött be (pedig méf vhol egy Első törvénykönyvem is van ), setét torony dettó, elkezdtem, de vhogy nem jött be, igaz én nem szeretem King stílusát (se a horrort, max Koontz regényeket szoktam olvasni, pl az Odd Thomas könyvek nagy kedvenceim).
Caldwell nagy kedvenc, gyakorlatilag gyerekkoromban folyamatosan Cherubion kiadós könyvekre vadásztam ismerősöknél, könyvtárban, boltban (van egy Démonmágus kötetem, nagy becsben tartom, egyik kedvencem az írótól). Jó tipp volt, köszönöm, sok régi Káosz könyv kimaradt (ha már november 1., a Tök káosz ismerős valakinek? ).
Vagy ami még így beugrott...a Dűbe sorozathoz is írt még pár könyvet a fia, azok is kinaradtak, bár az se az a kiterjedt világ a 10 körüli regénnyel.
Amúgy anno a Harry Pottert se értettem, hogy mi ez a hype, de aztán 2-3 hét alatt lenyomtam az összes könyvet (emlékszem pp vizsga és be szigorlatra készülés közben), és rá kellet jönnöm, hogy van azért ennek is hangulata.
Amúgy a Korongcilág regényeket azért is szeretem, mert olyanok mint egy családregény, csak éppen nem egy csaladról, hanem egy világról szólnak (vilagregény?) és ez az ami engem megfog......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Köszi mindenkinek, végig bogarászom őket no igen Caldwell is elég ponyva, de nem akartam írni, mert régen nagyon szerettem
Katedrálisba mintha belekezdtem volna anno, de vmi miatt nem jutott rá idő és bem vettem elő újra...
No még van egy kis időm keresgélni...most kezdtem a Baff!-ot, és a magyarul megjelentek közül még hátra van a Fantasztikus Mauríciusz, a Cseles, Az égből szőtt kalap, A csip csap népek meg még pár novella...és ha jól rémlik van még egy pár regény, amit le se fordítottak eddig...aztán lehet apránként eredetiben is elkezde...(csak engem zavar a kiadó váltás után a magyar nevek megváltozása? Tudom szerzői jogvita volt, de elég rossz akkor is...főleg a boszorkányok esetén volt zavaró, ott sokszor fejben visszacseréltem a régi névre...bár Járdán fordítása se rosszabb Sohár Anikóénál, de a neveket nagyon eltalálta anno )...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Hű..köszi mindenkinek, lesz miből válogatni
A dűnét ismerem, azt írtam is, egyszer már elkezdtem, de azóta jelentek meg újabbak, szóval időszerű elővenni
Mysterious Universe lesz sztem a következő, bár ott próbáltam vmi időrendes dolgot keresni, de eléggé összevissza a hozzászólások alapján....
Látom sok fantasy is jött (Fény és Árnyék, Robert Jordan, Forgottan Realms...stb, hát majd erre is sor kerül egyszer...anno olvastam egy dragonalance trilógiát, az eléggé bejött). Ja meg ez a A Malazai Bukottak könyvének regéje...ez is tetszetős, az nem baj ha hosszú sőt, minél tovább kitart, annál jobb
Háá...warhammer is nagy kedvenc, nemrég olvastam az Ian Watson teljes Warhammer 40000 univerzumát, meg az első Horus Heresy könyvet, de elég lehúzós azért...jobb néha szünetet tartani közte...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz k.kristof #3852 üzenetére
Ó pedig anno olvastam talán az elsőt...asszem az Atreides házat...annyira nem tűnt rossznak, igaz fiatal voltam és bohó...no meg akkor körül játszottam a dűne pc játékkal, és nagyban megtolta a nosztalgia faktort
-
mike1334
veterán
válasz asuspc96 #3874 üzenetére
Javaslom a meséket Komolyan..gondolj bele, olyan a nyelvezete, hogy egy (anyanyelvű) gyerek is megértse. Nálam sorozatoknál bevált és nem is csak a mesék terén, de bármilyen animáció esetén..sokkal jobban artikulálnak...de ez már más kérdés
-
mike1334
veterán
válasz asuspc96 #3877 üzenetére
Szívesen
De még egy tipp (sorozatnál/filmnél is működött): olyat olvass, amit szeretsz, nagyon sokat számít, mert egyrészt nem szenvedsz vele, másrészt meg motivál az is, hogy a sztori érdekel. Nekem a Micimackó nagy kedvencem, olvastam milliószor, tuti azt olvasnám angolul, ha keresnék ilyet(Amúgy tuti, hogy beszerzek még idén egy Pratchett könyvet angolul...hol érdemes Budapesten ilyesmit keresni? Postában nem bízok, kemény fedeles gyűjtői kiadást szeretnék, és nem örülnék foltoknak, nyomódásoknak...)
-
mike1334
veterán
válasz leslieke #3879 üzenetére
Azt tudom, de én angolul keresem, úgy meg tudtommal itthon nem adja ki egy kiadó sem...konkrétan erre a kiadásra gondoltam, bár még nem biztos, hogy az Őrség!Őrség! lesz az első, amit berendelnék
k.kristof
Köszi, rálesek erre az oldalra
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz leslieke #3882 üzenetére
Azt tudom, szoktam nézni a fórumukat
Ááá...közben rátaláltam erre...ez még jobban kell
Amúgy nem bánnám, ha mindet kiadnák illusztrált formában, mondjuk 10 oldalanként egy kép, keményfedeles verzióban...az lenne az igazi
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz brownus #3884 üzenetére
Ezt néztem én is, de vhol írták, hogy eléggé rossz minőségű papírra nyomtatták.
doc
Óvatosan az ilyesmivel, én tavaly Közbeszerzési törvény magyarázatot akartam adni az asszonynak (az is vagy 16e), de nem nagyon örült volna neki azt mondta
Magamból indultam ki, én örülök az olyasminek, ami munkához kapcsolódik.
A szakácskönyv azért is rizikós, mert a végén még azt gondolja, hogy szerinted rosszul főz D[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #3888 üzenetére
Tény
Ő amúgy nem bánta volna, csak mikor a kolléganőinek mesélte el, akkor háborodtak fel, idézem: "nőnek ékszert, csokit kell adni"
Mivel már évek óta nincs nagyon meglepi ajándék (már minden ötletet ellőttünk az évek alatt, ha meg vmit meglátok és tudom, hogy tetszene neki, akkor alkalom nélkül is megkapja pl tavaly még a nagy színezőkönyv láz előtt vettem neki egyet meg mellé művészellátóból színesceruzát...annak is nagyon örült), mindig megkérdem mit szeretne...azóta amúgy már mondta, hogy jó lett volna az a magyarázat...helyette én értelmezem a jogszabályt...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz brownus #3899 üzenetére
Gratula hozzá, remélem beválik
Nekem amúgy egy bajom volt vele a mintaoldalak alapján: minden 10 adagosra van leírva. Tudom, alapvetően nem otthoni főzőcskézésre van kitalálva, legalábbis nem kis családra (ketten vagyunk az asszonnyal még csak), de jó lett volna egy kisebb mérték megadása (elvileg el lehet osztani a hozzávalókat, de a fűszerezésnél nagyon mellé lehet lőni vele...az egy csipet fele pl mennyi? )...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #3958 üzenetére
Nagyon jó könyvek, eddig 2.5 kötet (két regény és egy kisregény) jelent meg és mostanában jön az új kötet. Csak ajánlani tudom. Esetleg még a Tetovált lány kötetek, de azok már nagyon zordak azt mondják.
-
mike1334
veterán
válasz leslieke #3960 üzenetére
Még nem olvastam, csak tervben van. A Moly-on lévő értékelések alapján gondolom, hogy az. Mondjuk azokat zömében nők írták, gondolom egy férfira azért más hatással van.
(Amúgy többek között ezért se bánnám, ha az értékeléseket/kedveléseket lehetne szűrni nem és életkor alapján...ha megnézed a top könyveket, 90%-ban tini lányregény...)....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz devil-k #3985 üzenetére
Nekem a Szerelem csütörtök és A Kék öböl nagy kedvenc...ezektől mindig jó kedvem lesz
Tudtommal csak egy régi kiadás van, amiben együtt szerepel a két regény az Égi Mezővel, nem is értem miért nem adják ki egyben....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz K1nG HuNp #4039 üzenetére
Viszont az "alap" Harry Potter regényeket ajánlom én is, nem tiniként (kb 22 évesen) olvastam, és nagyon tetszett. Nem kell tőle semmi mélyebb tartalmat várni, de remekül szórakoztat, kikapcsolt. Szóval, ha még nem olvastad, akkor hajrá, én kb két hét alatt végeztem velük egy nyáron úgy, hogy közben büntető eljárásjog szigorlatra meg polgári eljárásjog vizsgára készültem
-
mike1334
veterán
válasz K1nG HuNp #4041 üzenetére
Azt fogom én is elkezdeni nemsokára csak előbb befejezem a Kukoriczát, aztán Lev Grossmantől a varázslók trilógia harmadik kötete jön (a januári sorozat előtt el akarom olvasni), majd jönnek a Hernád Péter könyvek aztán meg tanulás sajna, de vegülis az is könyv
-
mike1334
veterán
válasz K1nG HuNp #4073 üzenetére
Szerintem ez nem ilyen egyszerű...mi a szépirodalom? Ami fantasy vagy sci-fi az már nem is lehet szépirodalom? Mi a helyzet Tolkien-nal, Asimovval, Mary Shelleyvel, de akár Marquezzel vagy Bulgakovval? Nem feltétlenül csak a költészet a szépirodalom..én pl nem szeretem a költészetet, persze, ami alap azt olvastam, de magamtól nem kerestem sose. Egyedül Poetól a hollót szeretem, meg Karinthy paródiáit, azokat is főleg akkor, ha vmi tehetséges színész adja elő. Hauman Törpe fejűek előadása pl örök kedvenc.
-
-
mike1334
veterán
válasz spammer #4080 üzenetére
Én böcsülettel elolvastam (majdnem) minden kötelezőt, még az Aranyembert (Vaskapu leírás blöeee) meg a Bűn és bűnhődést is...talán csak az Iliászt (később pótoltam Odüsszeiástól) meg az Egri csillagokat (azt a mai napig nem tudtam elolvasni...) hagytam ki. Szerettem mindig is olvasni, és volt egy időszak amikor csak "komoly" könyveket olvastam...de ahogy elkezdtem dolgozni, úgy tértem át a könnyebb könyvek felé is Mondjuk nem előzmény nélküli, tiniként rengeteg fantasyt olvastam
Azzal egyetértek, hogy mindegy mit, de olvasson a gyerek...ha Harry Pottert, akkor azt...ha megszereti az olvasást, akkor már úgysincs megállásbeherit
Tudom, csak vicceltem Amúgy itt egy válogatás elrontott borítókról[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
A kőszívű ember fiait azt hiszem általános iskola 7. osztályában kellett olvasni, de nekem tetszett. Legalább abban volt egy szabadságharc meg minden az Aranyember szenvedősebb volt. Jaaaaj, de a legrosszabb olvasmányélményem az az Ifjú Werter(passz, lehet nem így írják) szenvedése és halála volt. Hát ott vele szenvedtem és nagyon vártam, hogy meghaljon meg az Arany virágycserép, de akkor még nem voltam fogékony a mágimus realizmusra amúgy sztem az a kapocs vhol a szépirodalom és a fantasy között. Ha egyikből akar vki a másikba átlépni, akkor jó "kapu-drog"
Egy Mester és Margarita vagy Száz év magány nagy élmény tud lenni sztem...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #4108 üzenetére
Hát ez fura, de ízlések és pofonok, ízlésről nem is érdemes (szabad) vitatkozni
A Mester és Margaritát olvastad? Az tetszett? Az is mágikus realizmus stílusú, mint a másik kettő....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
mike1334
veterán
válasz ígyvanferi #4129 üzenetére
+1 Krúdyra és Rejtőre...mindkettő kellemes kikapcsolódás. Ha vegyes vágottat szeretne, akkor meg Galaktika magazin..na abban minden van
-
mike1334
veterán
válasz K1nG HuNp #4160 üzenetére
Addig jó amíg tanulsz...közhely tudom, de nagyon igaz...bár akkor is lett volna már ebook olvasóm...így maradt a könyvtár és az antikvárium meg a leárazások. Most is szeretek olvasni, de már csak esténként meg hétvégén jut rá idő. Mondjuk tegnap este kezdtem el a Hollóembert (ezt kivételesen papír alapú könyvben) és már 200 oldalt lement, eddig bejön a hazai szuperhős csapat
Idén ez előtt a Kukoriczát olvastam el meg a Varázslók trilógia 3. részét a Varázsló birodalmát. Eddig minden bejött amit idén olvastam, márciusig még szeretném elolvasni a Pannónia Parancsnokot meg vmi könnyedebbet...lehet a Narniát (a varázslók is kb onnan vette az alapötletének egy részét..). Valaki olvasta már? Mennyire élvezhető felnőtt fejjel?[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz K1nG HuNp #4162 üzenetére
Nekem is azon akadt meg a szemem, de sorban haladok, azért kezdtem a Hollóemberrel Idén jelenik meg a 3. kötet az Alakváltó. Szeretem az ilyen urban fantasy típusú könyveket, és nagy plusz, ha hazai a helyszín A Kukoricza is alternatív történelem/urban (bár inkább "népi" ) fantasy. Bár kicsit elhúzta az író, látszik, hogy első regénye és mindent bele akart írni, ami eszébe jutott...meg néhol kicsit indokolatlanul erőszakos, csak hatásvadászatnak tűnik az a sok kegyetlenkedés...
-
mike1334
veterán
válasz K1nG HuNp #4202 üzenetére
Én ezt...nagyon olvasmányos és még van belőle vagy 5 kötet...
Amúgy befejeztem a második Garabonciás Osztag könyvet, a Pannónia Parancsnokot....háááát a vége nekem már túl scifi volt (ami egy szuperhős könyvnél nem kis teljesítmény...), de abszolút megérte, szerintem jobb, mint a Hollóember. Mondjuk kíváncsi vagyok merre fog menni a történet így hogy
megölte Pannónia Parancsnokot. Ez a Máté gyerek nemtom milyen lesz... ...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz k.kristof #4204 üzenetére
Olvastad az első két kötetet?
Végülis esély van rá, hogy róla fog szólni, hiszen eddig is mindig az volt a főszereplő, aki a címadó volt, de ő most itt a gonosz...nem hiszem, hogy megtérne vagy a körülmények áldozata lett volna, ahhoz a nemi erőszak kicsit erős...mondjuk lehet, hogy ez ilyen "darkosabb" rész lesz, ki tudja mondjuk nekem Ignác hiányozni fog, egész kedvelhető figura lett a végére. Mondjuk nem tűnt el teljesen, de nem hiszem, hogy folyton őt hívná majd elő Máté, akkor semmi értelme nem lett volna megölni.. ...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest