- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
őstag
Three Body-ból a kínai sorozat vissza van nekem is. Az amerikait láttam, de kb. semmire sem emlékszem belőle. Gondolom, nagyon vissza van vágva, hogy a 8 (vagy 10?) részből kijöjjenek...
(Foundation: Asimov Alapítványa kb. megfilmesíthetetlen, a sorozat, amit csináltak (ami, szerintem nem rossz), csak nyomokban tartalmaz elemeket az eredetiből. Én nem is úgy próbáltam nézni, mintha köze lenne a könyvekhez. A vizualítása közelebb áll a Dűnéhez, meg a cselekmény is, a politikai kavarokkal.) -
Rigormortiis
veterán
-
Šolaire
veterán
-
aujjobba
addikt
-
brownus
veterán
-
Dinomano
őstag
-
Šolaire
veterán
-
Cs1csó
titán
-
doc
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
-
Tyler Durden
addikt
Én se olvastam nagyon más ilyen jellegűt, mint a HP, de az ütött, többször is olvastam az évek alatt. Amúgy fantasy vonalon amik nekem bejöttek azok a Drizzt kötetek, az megvan papír alapon is az összes, nagyon szeretem a Warhammerből a Felix és Gotrek könyveket /ezekkel vigyázni kell, az első 10-12 atomjó, utána volt 1-2 olyan, ami nekem nem üti meg a szintet, emiatt az utolsó 3-t nem is olvastam még, bár itt van a polcon/. Akkor kiemelném a Mysterious Universe könyveket, Bred Shaw és Paul Wittgen kalandjai zseniálisak, de az egyre több más szereplőket felvonultatók is jók szerintem. Most vettem pl 3 Dragonlance könyvet is, emiatt újraolvasom épp a Margaret Weis–Tracy Hickman féle trilógiát.
-
Dinomano
őstag
Jó, ez már 1000 % volt, hogy nem fejezi be. Eleve, már X éve halogatja. Szerintem már rég nem tudja, hogy melyik történetszálat/szereplőt hol hagyta. Fiatalabb sem lesz, lehet hogy már nem is menne úgy az írás. Szerintem, majd kiadja valami társszerzőnek, vagy a halála után befejezi valaki a hype és a mani miatt.
(Korábban is volt egy rakat "társ"szerzős könyv. A. C. Clarke társszerzős könyvek, amiknek furcsa mód semmilyen Clarke-s tónusuk és stílusuk nem volt. ) -
Tyler Durden
addikt
-
Dinomano
őstag
-
koncsik
MODERÁTOR
-
doc
nagyúr
Nekem papírnal a leginkább az zavaró, hogy kényelmetlen a könyvet tartani, pláne oldalt fekve olvasva, főleg pláne ha a könyv vastag. Ebookkal ez sokkal egyszerűbb es kényelmesebb, jobban tudok figyelni a szövegre, nem kell azzal szivnom hogy nem látom rendesen, meg nehéz tartani.
valoszinuleg az lesz a megoldás amit lejjebb is írtak, hogy az illető cikk szerzője leragadt 20 évvel ezelőtt, a számítógépes monitoron meg telefonon olvasasnal és azt akarja összehasonlítani a papírral.
-
aujjobba
addikt
-
Rigormortiis
veterán
-
Rigormortiis
veterán
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
A lopás attól még lopás, hogy kisebb az érték. Tény, hogy 50 ezer Ft alatt csak szabálysértés, de lopás. Azért autót írtam, mert azt aztán végképp nehéz kigazdálkodni a fizetésből, egy e-könyvet azért egyszerűbb. De lehetne bármi más is ott.
Az "alacsonyak a fizetések" szöveggel legalizálni a lopást azért elég érdekes. Főleg, ha egy olyan termékről van szó, ami nem létszükséglet. Még senki nem halt bele, hogy nem olvasott el egy könyvet.
-
-igu-
veterán
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Nyugati országokban nem azt nézik az emberek, hogy hogyan lehet ellopni, hanem kifizetik, amit kell. Döbbenet, amikor e-bookos FB-csoportban végigolvassa az ember a kommenteket. A "miért vettél e-book olvasót" kérdésre a leggyakoribb válasz, hogy "mert arra ingyen le tudok tölteni könyveket"...
-
Bozek
nagyúr
"lehetne úgy is csinálni ezeket, hogy pl. a facebook tényleg az ismerősökkel való kapcsolattartástól szóljon"
De lehetne akár úgy is használni, hogy erről szóljon. Az emberek felelőssége, hogy hogyan használják, nem tart senkinek a fejéhez fegyvert a Meta. De persze mindig másra mutogatni egyszerűbb.
És akkor nem beszéltünk a TikTok-ról, ami se nem Google, se nem Meta. A fiatalok nem is igen használnak már FB-t amúgy.
-
Cs1csó
titán
-
Bozek
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
Az a jó, ha minden szempont megjelenik, nekem a könyv itteni megbeszélésének olvasása is nagyon érdekes volt. Ha valaki kíváncsi a könyvre és végigolvassa itt a véleményeket, sok segítséget kap, hogy elolvassa-e vagy nem.
Persze ez csak szigorúan magánvéleményem, senkit nem akarok a vita folytatására vagy abbahagyására ösztönözni.
-
Dinomano
őstag
Szenzációhajhász megfogalmazás engem is ledob az élményről. A témában biztosan lesz még (ha már most nincs) jó pár könyv. Hosszú eszmefuttatásokban lehetne körbejárni a témát, az tény. (Nem olvastam, de nosztalgiával gondolok vissza a '80-90-es évekre, amikor nem volt őrült iram; kütyü a kézben 0-24, valamint 0-24 nem lehetett elérni az embert.)
-
gbors
nagyúr
Nekem igen, a korai fejezetekben a Google meg a Meta voltak kb. az Antikrisztus, és ez azért probléma, mert a szerző objektivitását kérdőjelessé teszi. Nekem sem gyökeresen más a véleményem amúgy, csak ezt hadd vonjam már le magamnak, nem kell, hogy a szerző belémbeszélje.
Nyitottságra azért van szükség, mert különben nem megy be, amit mondani akar. Nagyon sok minden, amiről ír, túl könnyen elintézhető azzal, hogy paranoid fantazmagória. Szerintem nem az, de ezt nem azért mondom, mert meggyőzött, hanem azért mert én sem nulláról indulok a témában, és vannak ismereteim, amihez a könyvben leírtak hozzátettek.
Kiszúrásról meg szó sincs. Ahogy írtam lejjebb, ez egy fontos és érdekes könyv - csak éppen nem könnyű vele zöldágra vergődni. Ha jobban lenne megírva, könnyebb lenne, de ettől még érdemes elolvasni.
-
gbors
nagyúr
Miért, mit írjak róla, ha egyszer kínlódós?
Hogy a könyv saját gondolataival reflektáljak, meglehetősen erős belső motivációval rendelkeztem, hogy megismerjem a könyv által bemutatott jelenségeket, de 80-100 oldal után muszáj voltam külső motivátorokat is bevetni, hogy végigjussak rajta. Ha kötelező olvasmányt csinálnál belőle, még Jókainál is alacsonyabb lenne a népszerűsége, és ezzel párhuzamosan a túlnyomó többségnek max. annyi menne be belőle, hogy a csávó rühelli a tech cégeket, és amúgy is hülye, mert el akarja rontani mindenki szórakozását a szoc médiával. Szerintem nagyfokú nyitottság, és nem utolsó sorban valamennyi releváns élettapasztalat kell ahhoz, hogy egy ilyen könyvet valaki be tudjon fogadni. Lehet, hogy ezt valakinek könnyebbé teszi a szerző kereszteshadjárat-stílusa, nekem jelentősen megnehezítette. A stílus és a tartalom nem választható el élesen egymástól, főleg akkor nem, ha a stílus visszahat a tartalomra.Amúgy ha valaki azt vette le az ismertetőmből, hogy nem érdemes elolvasni a könyvet, annak érdemes elolvasni a könyvet, mert egyértelműen nem tud figyelmesen olvasni
#8807 Cs1csó : vannak benne konkrét javaslatok, egy részük kifejezetten hasznos is, de erős szűrést igényelnek.
-
Cs1csó
titán
Helló, NEM olvastam még ezt a könyvet, DE, a kérdésem, ez tartalmaz valamilyen fajta "megoldási" javaslatot, módszert, praktikát, (azon kívül, hogy törli az ember a telefonjáról a tik-tokot, instát, facebook (messenger app maradhat) arra, hogy tudjon az ember újra "belassulni" jobban, hosszabb időre elmerülni valamiben stb.
Azért ezt kérdezem, mert már beszéltetek erről a könyvről és ez nagyjából mindenki érzékeli: iszonyatos sok információ áramlik felént, iszonyat sok egyfajta megfelelési kényszer is van, pl. hogy nézel ki a Facebook képeden stb. miket csinálsz miről posztolsz elég "menő" vagy e stb.
Ezek az információk sokszor rövidek, mert már nem is tud az ember sokáig koncentrálni egy videóra ha az több mint 20-30mp.Amit én már nagyjából megléptem, hogy a "lineáris" tévzést hanyagolom, egyszerűen botrány ami megy: reklám, reklám hátán, megvágott filmek, rossz szinkron, rossz képarány stb.
Már csak a sport (elsősorban foci) miatt van még azt nézem hébe-hóba de ugye az is lassan átkerül a streaming csatornákra és sok kiváló ingyenes stream is van ahol nézni lehet egy mecset ha nagyon szeretné az ember, tehát márt ez sem relevancia a lineáris tévézés mellett a beszélgetős műsorok nem érdekelnek, a "megafaktor, ipszilonsztár" stb. típusú tartalmak eddig sem érdekeltek. -
gbors
nagyúr
Elolvastam a Tönkretett figyelmet. Mindenképpen köszönet az ajánlásért, bár kissé kínlódós olvasmány volt. Fontos témát feszeget, megfelelő komolysággal áll hozzá, sok irányból ránéz, több nézőpontot is megvizsgál - ez eddig OK, sőt. Viszont a stílusától a guta kerülgetett - tele van újságírós szenzációhajhász szövegfordulatokkal, és a fejezetek nagy része elrettentő dogmatizmussal van megírva (ie. a végkövetkeztetések szemüvegén keresztül néz rá a vizsgálandó problémákra). Nagyon tisztelem az elszántságát és a befektetett munkát, de eléggé melós volt folyamatosan résen lenni, hogy mi az, amit kb. objektíven mutat be a szerző, és hol ragadja el a lelkesedés, és lesznek a következtetései némileg kérdőjelesek.
Mindegy, épültem belőle, megérte megküzdeni vele
-
Rigormortiis
veterán
Ha mindenképp választanom kéne, akkor a nyomozót mondanám. De nem a karakterek a fő erősségei a könyvnek.
Például most olvasom David Gemmel Trója ciklusának második kötetét (is
)...ez ugye az Iliász óta egy jól ismert sztori (bár ennyire részletesen és olvasmányosan kibontva még nem találkoztam vele), és annyira de annyira zseniálisan megírt karakterek vannak benne... -
koncsik
MODERÁTOR
-
Bozek
nagyúr
"pl. fb-on, tiktakon, meg hasonló junkie appokban lehetne valamilyen felugró figyelmeztető, korlátázó értesítő, hogy mára már eleget nyomtad"
Androidon ott a Digitális jólét (vagy Digital Wellbeing), amiben be lehet állítani, hogy egy nap mennyit lehet használni a Facebook-ot és egyéb alkalmazásokat. Ha letelt az idő, el se indul az adott app és az ikonja is szürke lesz. Bár ez egyszerűen átállítható, ahhoz már szülői felügyelet kell gondolom, hogy a gyerekét kezeld úgy, hogy ő ne tudja módosítani.
Próbáltam, hogy ujjlenyomattal védem a Beállítások menüt, de ha az alkalmazás ideje lejárt, akkor a felugró ablakban ott a Digitális jólét beállításába vezető gomb. Az meg nincs védve úgy sem. Külső alkalmazással biztos le lehet védeni, a Xiaomi alap alkalmazászár funkciójában nincs külön benn a Digitális jólét.
-
Bozek
nagyúr
Az se feltétlenül kell, ott az Adguard, egyszer megveszed a licenc-t és használod, az alkalmazásokban is szűri a reklámokat, VPN segítségével. Persze a YT-ot nem, de az legyen a legnagyobb baj vele.
Igaz, az örök licence nagyjából 37 ezer, de három eszközön használhatod (és ez lehet Windows, Android, iOS). Anno én olyan 800 Ft-ért vettem meg 1 eszközre, mert volt egy hiba az oldalon, ha rubelben fizettél, akkor ennyibe került.

-
gbors
nagyúr
Szerintem szorosan hozzátartozik a kérdéskörhöz, bár nem úgy, mint politika, hanem mint az ország irányítása / emberek vezetése - a kettő között azért bőven van különbség - vagy legalábbis kellene, hogy legyen
De OK, keverjük le, gondolom koncsik sem pusztán piszkálódásból jelzett, modiként lehetnek releváns tapasztaltai 
A könyvet mindenképpen elolvasom valamikor - ill. a moly-os oldalra rá is néztem. Hangsúlyoznám a fülszöveg utolsó mondatát: "Ugyanakkor azt is világossá teszi, hogy egyénekként és társadalomként is tehetünk lépéseket a probléma enyhítése érdekében." Na pont erről beszélek én is, maximum eltérő hangsúllyal a felelősség terén.
-
doc
nagyúr
-
gbors
nagyúr
A dedikált könyvolvasó sem nyomtatott média. Könyvet amúgy nyilván azon érdemes olvasni, viszont a világról tájékozódni ezerszer jobb a telefon / számítógép, mint bármilyen nyomtatott újság.
Az egyénnek nem némi felelőssége van, hanem rengeteg. Értelemszerűen nem a 6 éves gyereknek, akinek odab****ák a telefont, hogy neszekussoljmár, hanem a szüleinek, akik nem figyelnek arra oda, hogy legyen valami kiegyensúlyozottság a különböző kikapcsolódási formák között.
Az pedig, hogy az Internet meg a médiaszolgáltatók mire orientálódtak - természetesen arra, amire van igény. Ez még csak nem is tyúk-tojás probléma, bár értelemszerűen most már, hogy kialakult rengeteg sekélyes fastfood tartalom, már a gyártóknak is érdeke, hogy erre az igény fennmaradjon - de ez szimpla inercia. Ill. felfoghatod a facebookot / x-et / tiktokot úgy, mint egyfajta kábítószert - ebben az esetben a gyártót / terjesztőt is meg lehet b***ni, de a fogyasztót ez egyáltalán nem menti fel.És akkor van még egy szereplő, akiről eddig nem esett szó - az országok vezetői szerepében tetszelgő pártok / politikusok. Ha ez egy ekkora össztársadalmi probléma (és szerintem is az), akkor az ő hangjuk hol van a buliban?
-
doc
nagyúr
A reklamblokkolasra nincs egy mozdulattal atallithato kapcsolo. Amugy en pl. elvbol nem hasznalok reklamblokkolot. Vagy fizetek a reklammentessegert, vagy elturom a reklamot cserebe a szolgaltatasert.
Csengohangot sem valtoztattam, oszinten szolva fogalmam sincs mi a csengohangom
mikor 3 eve megvettem a mostani telefonomat, atnyomtam az oldalan a kapcsolot "kuss" allasba, azota ott van 
Igen, ezt mondtam en is, sok az alternativa, nyilvan kevesebben valasztjak az olvasast az ido eltoltesere. De azert ez nem feltetlenul a monikashowt jelenti, aki szeretne igenyesen inputot tolni az agyaba, megteheti, van rengeteg minosegi ismeretterjeszto csatorna, video, sot, komplett streaming is, lehet konyvolvasas helyett pl hangoskonyvet, podcastot hallgatni, stb.
Ne menjunk mar at "ezek a mai fiatalok"-ba... Igen, regebben sokkal tobbet olvastunk (meg en szemely szerint is), de az hogy a vilag mashogy mukodik most mint evtizedekkel ezelott nem azt jelenti hogy rosszabb is, "mas" != "roosz"
-
doc
nagyúr
Az ertesitesek kikapcsolasa (pl Focus mod) meg a figyelmeztetes hogy tedd le a telefont pillanatok alatt megoldhato egy mai telefonon. Az mas kerdes hogy az ember nem azert nyomkodja a faszbukot mert le akarja tenni

En inkabb azt az iranyt latom mukodonek, hogy a mai digitalis platformokat arra is lehet hasznalni, hogy pl. konyvekrol, olvasasrol, stb beszeljenek. Van sok konyvelmenyekkel foglalkozo YT csatorna (talan tiktokon is, azzal nem elek
). Persze ettol meg nyilvan tobb az 'alternativaja' az olvasasnak mint mondjuk fel evszazaddal ezelott, ez van, valtozik a vilag 
-
gbors
nagyúr
Egyrészt az olvasást az írott / nyomtatott médiával azonosítja - ez orbitális hülyeség, remélem nem kell fejtegetni, hogy miért. Másrészt az olvasás elsorvadásáért jelentős részben az okostelefont teszi felelőssé - ez pedig kb. annyira valid, mint azt mondani, hogy a konyhakés a bűnös a férjgyilkosságok számának a növekedésében. A második nagy bűnbak a multimédiás vállalatok, amiben már több igazság van - viszont az egyének felelősségét ebben az egész kérdéskörben szépen a szőnyeg alá söpri, pedig a probléma valódi gyökere ott van, nem az elérhető tartalmakban, meg nem is a fogyasztásukat megkönnyítő eszközökben.
-
gbors
nagyúr
-
k.kristof
őstag
-
Cs1csó
titán
-
Dinomano
őstag
-
Andris...
aktív tag
Én olyat olvastam, hogy azzal a nagyon szövevényes, komplex cselekményhalmazzal, ami az eddig elkészült könyvekben van, "beleírta magát" egy csapdába, amiből nem tud kijönni, nem tudja kibogozni, lezárni, ezért akadt meg. Ehhez pedig csak hozzáad az az egységes elutasítás, ami a filmes befejezést kísérte, amit ugye ő is jóváhagyott, de inkább a saját hasznára fordítva "pilotolta", hogy mit szól egy ilyen befejezéshez a nagyközönség. És hát ugye sok rosszat. Lehet, hogy ez is demotiválta. Persze ez mind csak városi legenda, tippelgetés, nem tudjuk, mi zajlik a háttérben.
És szerintem az egészhez még hozzáad az is, hogy nekem úgy jön át, hogy elég én-központú az író, és igazából már élvezi ezt az egyfajta "larger-than-life" public image-et, ami a sorozat és az ő személye között kialakult, és mostmár ráerősít erre a misztikumra ezzel a kicsit szűzlányos huzavonával. De ez csak az én meglátásom, nyilván nem ismerem személyesen, lehet, hogy teljesen rosszul látom.
Amúgy a South Park-nak van egy nagyon vicces része ezzel kapcsolatban.
#8369 ripla - Köszi, felírtam a bakancslistámra. Vadászom a jó sci-fi-it, amit még nem ismerek.
-
Bozek
nagyúr
-
Dinomano
őstag
Most néztem újra az előzménytrilógiát, és (habár nem szerettem, mikor kijött) de jó. Vannak hibái, de elnézhetőek az apróságok. A végén a Darth Vader-ré válás még mindig olyan hiteltelen illetve gyors nekem. A lényeg: Nagyjából emlékeztem a filmekre, de 20 éve láttam őket. Az új részekből szinte alig emlékszem valamire, pedig azok ugye frissebbek.
Andor nagyon jó. (Lehetne egy sima kémfilm is, csak SW univerzumban játszódik. Úgy a legjobb SW, hogy minimumon vannak bent a Star Wars védjegyek.)
-
elessar
tag
-
doc
nagyúr
-
Dinomano
őstag
"A régmúlt időben, egy messzi galaxisban" duma arra is szolgálhat, hogy ne vedd túl komolyan a filmet. Úgy értem, a Dűne is narratívailag azzal játszik, hogy az ottani, hozzánk képest távoli jövő már a múlt. A Star Warsban a robotok is általában vicces fém-mignon-ok; az idegen fajok meg 3 skálán mozognak: Csúnya, vicces-cuki és fura kinézetű.
Amúgy újra néztem Lucas új SW trilógiáját, amit anno nem szerettem. Az új Disney filmek tükrében felértékelődnek...
Egész jó még a CGI is. A második rész végén, mikor jönnek a klónok, mondjuk úgy néz ki, mintha játék átvezető CGI lenne... Meg a fénykard nem világítja meg a karaktereket, max. akkor, ha CGI a karakter (Joda). -
-igu-
veterán
-
gbors
nagyúr
Nem vagyok AI-szakértő, de az meglepne, ha a generatív AI-ból nem lennének kisebb előrelépések a humán stílusú intelligencia irányába, amiket pár éves ciklusokkal az ipar meg bír ugrani. Ha az LLM-alapú megoldás ennyire képes, akkor majd a következő lépcső többet fog tudni. Szerintem 10 év múlva max. lektorként lehet majd a fordításban embereknek tevékenykedni, vagy speciális niche-témákban (azok mindig képesek évtizedekkel túlélni a nagy generál-változásokat). Nem tudományos levezetés, csak az elmúlt 5 év alapján érzés alapú forecast

#8229 doc: nem vagyok képben, nem nézek semmit szinkronnal, de nem lep meg a dolog...
-
tibaimp
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
-
aujjobba
addikt
Igen, a sorozatszereplők hangján szólalnak meg a hősök ahogy a könyvet olvasom.
Most fejeztem be a negyedik kötetet, élvezetes olvasmány, mindenesetre az én ízlésemnek már túl terjedelmes, de kiváncsi vagyok mi lesz a nagy finálé.
Ami még további öt kötet, darabja 500 oldal körül, elleszek vele még egy ideig. -
Mr K
őstag
-
aujjobba
addikt
-
tibaimp
nagyúr
Igen, számoltam vele, hogy veszek hozzá tokot is, ez kb. minden hordozható elektronikai cuccnál így van, gondoltam, ez se különb!
Eddig én minden könyvemet, amit olvastam, megvettem fizikai formában, tele is van az a szoba összes fala, de már nem is férek, illetve a nyomtatott könyvek ára az egekbe szökött, így ezt elengedtem. Természetesen meg fogom venni az e-könyveket, ez a terv.
A törvényről olvastam, érdekes módon ilyen esetben az e-könyv könyvnek számít, de azért 27% ÁFA van rajta, ha jól tudom....
-
Rigormortiis
veterán
Én már teljesen átszoktam a telefonom ebook olvasójára (Moon Reader Pro). Annyi mindent testre lehet szabni, plusz óránként 3 százalékot harap az akkuból, és még az olvasó lámpának sem kell világítania. Mostanában rengeteget olvasok így, a papír alapú könyveknek már csak az illata hiányzik.
Természetesen Epub formátumot haszánlok, mobi csak a kindle olvasókhoz jó. Mármint azokhoz ésszerű.
-
tibaimp
nagyúr
Apollyon, Cs1csó: Köszi! Így lesz
És igen, esetlegesen képregény(ek) is szóba jöhetnek.Nem vagyok nagy képregényes, sőt most is csak SW van megvéve, de az az összes, fizikai formában, és meglepően jók, több esetben jobb, mint egy-egy könyv. Meglepődtem.
Ennek, legalábbis én így gondolom, egy fontos oka van, az SW univerzumban, Han Solo megrajzolva is Harrison Ford, Leia pedig Carrie Fisher és így tovább, nem egy baltával faragott, semmi arc, mint a DC/Marvel és egyéb ilyen jellegű képregényeknél. -
Dinomano
őstag
-
Dinomano
őstag
-
Dinomano
őstag
-
Bozek
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
Bozek
nagyúr
-
Dinomano
őstag
Szerintem annyira hú, de sok minden nem történik a játékokban.
Azt hiszem a második játékban terelgetni kell a másemberek (vagy mik...magas Alien szerű misztikus mutánsok - több nem derül ki róluk) egyik gyerkőcét.
A legutóbbi, 3. játékban már vonatozós móka van, nyílt terepen. Annyira nem maradt meg a játék sztorija. Picit a Metroval is úgy vagyok, mint az új Stalker könyvekkel. Nem érzem, hogy annyi sztori és lehetőség van ezekben a világokban.
(Általánosabb téma: Nem szeretem a mai sci-fi szerzők világépítéseit, hogy mindenki külön univerzumban gondolkodik, építgeti a saját sci-fi univerzumát. Talán ezért szeretem a régebbi sci-fi könyveket, ahol ez még ennyire nem volt trend.) -
Elemental
addikt
-
gbors
nagyúr
-
Dinomano
őstag
Össze nem lehet hasonlítani a könyveket a filmmel, még ha eddig ez a 2 rész volt az eddigi legjobb filmadaptáció, akkor sem. Jóval rétegzettebbek a könyvek. A könyvben nem érződik náci párhuzam, inkább társadalmi, gazdasági és jóléti különbségek vannak emberek között.
Harkonneneknél genetikai belterjesség is, meg ők alapból visszatetszőnek vannak ábrázolva. -
niof
veterán
Köszönöm a véleményezést.
Bár még idő lesz, mire neki fogok állni, mert annyira friss a filmélmény, hogy azt tompítania kell az időnek. Nem szeretném, hogy a film túlságosan befolyásolja a könyves élményt. Sok megfilmesített könyv esetén hallani/olvasni, hogy a film teljesen máshová helyezi a hangsúlyt, mert hát ugye a rendezői szabadság, meg ilyenek, de jobb inkább, ha el lehet vonatkoztatni tőle. -
gbors
nagyúr
doc jól kirakta a kezdőlépéseket, én még annyit tennék hozzá, hogy legelsőnek A betolakodó c. novelláját olvasnám el. Nagyon korai műve, még a nagy elborulások nincsenek meg benne, viszont már számos jellegzetes "Dickizmus" legalábbis nyomokban látszik rajta. Anno 30 évvel ezelőtt először olvastam először, azóta sokat kopott az ütőssége, de a pszichológiai aspektusa a mai napig jó.
Plusz előnye, hogy magyarul a Gyilkos idő c. novelláskötetben jelent meg, ami tele van remek darabokkal

-
doc
nagyúr
Én kezdesnek Dicktol a Halál utvesztojet ajánlom. Elég rövid, így nem lesz az hogy 600 oldal után meg csak az elején jársz és elmegy a kedved tőle mire beindulna, de megvannak benne az eszencialis Dickes epitoelemek. Lehet hogy nem a legjobb könyve és pláne nem a legismertebb, de én nagyon szeretem. Aztán ha bejött akkor lehet továbblépni a nehezebb falatok fele mint pl az Ubik vagy az Ember a fellegvárnak. Mazochistaknak a Palmer Eldritch vonal

-
thesound
addikt
-
Cs1csó
titán
-
Dinomano
őstag
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
A Wayward Pines tetszett, hangulatos, de az alap szerintem totál logikátlan.
Ugye az a feltevése a tudósnak, hogy rövid időn belül elkorcsosul az emberiség ezért megment pár embert akikkel ha már kipusztult az emberiség újra tudja kezdeni. Ami zavaró: 1. miből gondolja, hogy pár száz ember elég lesz erre? 2. amikor látta milyen az állapotok az ébredés után - itt ugye az elkorcsosult emberekre gondolok - akkor azt kellett volna lépni amivel zárul a tehát újabb nagy alvás. DE még ez sem győzött meg, hiszen ha ekorcsosult az emberiség akkor ez a pár túlélő miért ne jutna - idővel - ugyanarra a sorsra. -
Rendo84
senior tag
-
Bozek
nagyúr
Engem a kinézet annyira nem zavar, a régit is tudtam kezelni, az újat is. Sötét módot meg csak ott használok, ahol alapból van rá lehetőség, ahol nincs, ott nem kényszerítem.
Az Előjegyzés viszont egy hasznos funkció, annak örülök, mindjárt be is állítottam az Antianyag blues-t. A Mickey7 eddig jó, de amíg nem olvastam végig, addig nem írom be ajánlásba.
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
"megint többet vásároltam, mint olvastam, más is van ezzel így?"
Aaaaaa, dehoooooogy
Mondjuk annyi mentsegem van (marmint ezzel vigasztalom magam) hogy altalaban akciokban bevasarolok (dibookon szerencsere eleg gyakran vannak 20-25%-os akciok) aztan azokat olvasgatom a kovetkezo akcioig, kiveve ha valami ujat nagyon el akarok olvasni.
A 3 test problemara kivancsi vagyok, a kinai sorozatot megneztem, az szerintem nagyon jo volt, gyakorlatilag egy az egyben forgatokonyvnek hasznaltak az elso regenyt
-
rjg
őstag
A Wikipédia szerint - tudom, hogy nem szentírás, de én eddig is ennek a tágabb megfogalmazásnak a tartalmában ismertem a szó jelentését: "Disztópia jelenleginél rosszabb világ/társadalom víziója" Nem törvényszerűen a társadalom, hanem a külső körülmények is lehetnek elnyomók, kilátástalanok.
-
sztanozs
veterán
-
Dobi 562
addikt
TOR bongeszovel meg tudod nyitni, valaki regen ajanlotta itt a topikban.
-
Andris...
aktív tag
-
Andris...
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
"Az olvasó újraszerkesztett kiadásban tartja kezében a könyvet"
Ebből nekem az jön le, hogy semmi más nem történt, csak máshogy formázták... Szóval nincs új fordítás szerintem, és a beleolvasó alapján is minden maradt a régiben.
Amúgy lesz Hyperion bukása is. És mindkettő lesz könyvben is, ami a polcon jobban mutathat, főleg, hogy díszdobozos kiadás is érkezik.
-
-igu-
veterán
-
Vitee
aktív tag
Pont egy hete olvastam talan ki a Hail Maryt. A Marsit nem olvastam, csak a filmet lattam, szoval annak a konyvnek a cselekmenyenek a felepiteset nem ismerem. Szamomra izgalmas volt, tetszett a konyv, viszont a vegevel ugyan olyan erzeseim vannak mint neked. Az utolso harmadtol hajtott, hogy na menjunk mar vissza a foldre es tortenjen valami rohadt varatlan, a Nap megmenekul, de mire megis visszajut, az egesz bolygo halott, sehol senki, csak egyedul acsorog valahol, valami kietlen kozepen. Osszessegeben elegedett voltam, engem lekotott. Tudnal esetleg ajanlani valamit, ami huz valami igen varatlant?
Ezert szerettem a GoT konyveket
Most a Viragot Algernonnak olvasom. -
Bozek
nagyúr
Van egy alternatív RPO könyv is? Mert nekem úgy rémlik, hogy teljesen más volt a 3 feladat a könyvben, mint a filmben. Persze ettől függetlenül jó lett a film is, még ha csak az alapötletet is vette a könyvből.
A Mentőexpedíció esetében én sajnáltam, hogy előbb olvastam a könyvet, és utána néztem meg a filmet. Ugyan nagyon jól sikerült az adaptáció (
), de én hiányoltam belőle pár jelenetet. Na de ne felejtsük el, hogy így is majdnem 2 és fél óra lett, szóval jah, ha azokat is belerakják, akkor már verte volna a Gyűrűk urát.azért a Vasember a végére nem feltétlenül kellett volna
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gyúrósok ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Visszatér a legendás trilógia? – Újabb Halo-remake-ek készülhetnek a háttérben
- BestBuy topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Asus ROG ALLY X + tartozékok
- G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 CL30 32GB (2 16GB) Fekete
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- Eufy Security 2C Kit
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hasonló még Frank Herbert A Dosadi kísérlet, a régi fordítás nehezen olvasható az új sokkal jobb szerintem.