Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethYeti
addikt
válasz zulu_mester #2794 üzenetére
A búra alattból csak sorozat egy pár részét láttam, de az egy hatalmas nagy szappanopera volt, nyilván a könyv sokkal jobb és nálam is tervben van, mert amúgy elég jó kis téma.
11/22/63 már tényleg csak 30-40 oldal van hátra, de zseniális. Első olyan könyvem ami miatt nem tudtam aludni mert egyfolytában azon agyaltam. Persze pont a lényeg előtt raktam le a könyvet.
-
doc
nagyúr
válasz zulu_mester #2794 üzenetére
Under the dome: az elso parszaz oldalt nagyon lassan olvastam, valahogy nem "utott be"
aztan a kozepe kornyeken beindul az egesz, onnantol gyorsan vegigdaraltam
Nem mondom hogy a legjobb King-konyv volt amit olvastam, de a jobbak kozul valo. -
-
HKorn
veterán
Elkezdtem olvasni a Marsi című könyvet, eleinte tetszett, de már kicsit unalmasnak találom hogy kémiai/fizikai oktatásról szól kb. Hozzáteszem szeretem a sci-fit, de nem vagyok vérbeli rajongó.
Negyedénél tartok most, később milyen? Várható valami más esemény is?
Run&Ride
-
gerii
addikt
válasz pethYeti #2784 üzenetére
Én amivel találkoztam mostanság:
Éhezők viadala trilógiát fordította. Tóth Benedek - piszok idegesítő, ahogy egy fordító suttyó módon ír, mintha az RTL-t nézném, magamat, macskádat, stb... (volt egy rengetegszer használt szó, szerencsére nem jut eszembe) - nem látta egy szerkesztő, vagy akárki (vagy az is suttyó? )A másik a tájszólás, Baranyi Gyula folytonos ö-zései is néha elég idegesítőek.
-
pethYeti
addikt
Olvasom Stephen Kingtől a 11/22/63-at, de hogy ennek milyen pocsék a fordítása már ami a sport hivatkozásokat érinti (amiből van jó pár) az borzalom. Nem is találkoztam még ennyire rosszal. pl.: "kosárlabda középcsatára"... nem is értem miért adják ilyen töketlen kezébe a könyvet.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Valaki olvasta a Szél neve c. könyvet Patrick Rothfuss-tól?
-
Coccolino_O
őstag
Már régen írtam le haladásomat, íme a legutóbb lista:
Frédéric Beigbeder: 2999 Ft
Adam Makos – Larry Alexander: Felettünk a csillagos ég
Baski Sándor – Hercsel Adél – Kömlődi Ferenc: Internet-milliárdosok
Dmitry Glukhovsky: Orosz népellenes mesék
Lawrence Grobel: Életem – Al Pacino
Daniel Domscheit-Berg: WikiLeaks – A leleplezés
Gillian Flynn: Holtodiglan
Brent Weeks: Az árnyak útján
Moszab Hasszán Juszef: A Hamasz fia
Julian Assange: A letiltott önéletrajz
Mitchell Zuckoff: A rejtett völgy
Ernesto Frers: A Birodalom hóhérainak nyomában
Daron Acemoglu – James A. Robinson: Miért buknak el nemzetek?
Naomi Klein: Sokkdoktrína
Ha valamelyik érdekelne, kérdezzetek.
-
F1rstK1nq
aktív tag
Susan Ee - Angyalok bukása
Nagyon lányos könyv, vagy simán nekiállhatok olvasni? Storyja tetszene, de néztem molyon és goodreadsen, csak lányok írnak véleményeket a könyvről. Itt kezdtem el tartani tőle.
Adrenaline is natures way of telling you 'don't fuck up.'
-
Gyuri16
senior tag
elolvastam Roger Zelazny Amber szeriajat. 10 olvasmanyos fantasy regeny kardokkal, magiaval, csaladi intrikakkal, es tronert valo kuzdelemmel. Kis hianyerzet van bennem ennyi epitkezes utan igazabol nem volt tul nagy tetopont a tortenet viszonylag egyszeruen er veget. A cselekmeny vegig erdekes bar a karakterek eleg egyszeruek. Nyarra szerintem tokeletes olvasmany, akciodus es a tortenetvezetes viszonylag egyszeru. A vilaga eleg egyedi (bar nem sok fantasyt olvastam), mar azert is megeri megismerkedni vele.
Kollega akitol kolcson kaptam mondta, hogy meg van neki par konyve az Amber univerzumbol, valoszinuleg azokra is sor kerul.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
szőröscica
addikt
Megjött az öt Forsyth könyvem, amit 2400+postáért vettem. Teljesen korrekt állapotban vannak, egy időre ellátnak olvasnivalóval (bár még csak A fiú 150. oldalánál tartok, és még hátra van a vér a havon, illetve 3 Rowling krimi).
-
leslieke
Jómunkásember
válasz szőröscica #2769 üzenetére
A fiú.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Egon
nagyúr
Elolvastam - pontosabban inkább végigszenvedtem - Lawrence Block Bérgyilkos-sorozatának első kötetét (a topicban ajánlották). Nagyon nem jött be.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
metal01
őstag
Az utóbbit javaslom (A fiú), nekem nagyon tetszett.
-
pethYeti
addikt
Ugyan ez volt nálam is, kicsit lassan kezdett közepe nagyon erős lett, de miután kiderült ki a hunyó utána még azért vártam volna valami kis pluszt.
-
gerii
addikt
Veszprémi Alexandrában van pár stóc akciós könyv, nem sok "neves" cucc, női könyvek, scifi nulla, egyedül A setét torony 1 van féláron, illetve pár, év természetfotói könyv párezerért
-
szőröscica
addikt
David Eddings Belgariad sorozatát olvasta már valaki?
-
Coccolino_O
őstag
-
WoTond
csendes tag
Sziasztok!
Olyan könyvet keresek, ami a középkorban játszódik (a trónok harcán kívül). Előre is köszi! -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Egy könyvet keresek, amiről csak kevés információm van. Ezek a következők:
- a Sonyról szól
- a kezdetektől bemutatja a vállalatot -
k.kristof
őstag
válasz lazlogogola #2761 üzenetére
Már készül is tudtommal, de Szellemhadtest lesz a címe.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz lazlogogola #2759 üzenetére
ne aggodj, utana johet a Human Division, meg Scalzi
ha jol tudommar alairt egy ujabb konyvre
mindjart meg is jelenik[ Szerkesztve ]
-
lazlogogola
tag
A "Vének háborúja" negyedik könyvét olvasom,már félek hogy lassan véget ér....:-(
-
phedi77
tag
válasz Coccolino_O #2740 üzenetére
Ezteccik
-
phedi77
tag
válasz szőröscica #2739 üzenetére
Látom ő politikai jellegű könyveket ír. Azt nem szeretem
Esetleg sorozatgyilkosos? Szellemekkel, paranormállal kapcsolatos javaslatotok lenne?
Tudom nehéz eset vagyok[ Szerkesztve ]
-
phedi77
tag
válasz Coccolino_O #2740 üzenetére
Ezt is nézem mindjárt! 😀
-
phedi77
tag
Nem is hallottam róla...már nézem is miket ír.... Köszi!
-
szőröscica
addikt
Szétnéztem Bookline-on, vettem is gyorsan 5 antikvár könyvet tőle szállítással együtt 3 ezer forintért. Pont azok voltak, amik még nincsenek meg tőle.
-
phedi77
tag
Ajánljatok nekem jó krimiket, thrillereket lécccccci!
Minden Nesbot olvastam már - azt ne
Várom és kösziiiiii[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz Coccolino_O #2734 üzenetére
Ez eléggé impulzusvásárlás jellegű volt. Láttam a neten valahol a toplistákon, szembejött velem a boltban, elolvastam a hátulját, és érdekesnek találtam.
Ma este rászánok majd még egy-két órát, hátha beindul a történet.
Egyébként hozzád hasonlóan szoktam eljárni én is, bár a toplistáktól nem irtózom teljesen, mert pl. sok igen jó könyv is van rajtuk, és a kritikákban sem bízom, másrészt pedig gyakran spoileresek, amit nem kedvelek. Kedvenc íróim könyveiből pedig hamarosan kifogyok, ezért majd biztosan fogok jelentkezni, hogy hozzájuk hasonló szerzőket ajánljatok.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Coccolino_O #2734 üzenetére
Szerintem a neten található kritikák sem mindig segítenek. Olvastam már olyan könyvet, amit agyondicsértek a neten, nekem meg nem tetszett.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Coccolino_O
őstag
válasz szőröscica #2730 üzenetére
Nem tudom, hogy amiről beszélsz, az bestseller-e, de én személy szerint messziről elszoktam kerülni a top 10, meg top 50 listákat. A szürke ötven árnyalatát talán nem kell bemutatnom senkinek sem, mégis nagyon sokáig ott volt a listák élén, és maga a "mű" erősen megkérdőjelezhető minőségileg. De még sok hasonló példát lehetne mondani. Én mindig megnézem a könyv kritikáit az interneten, és amit sok ember talál jónak v. kitűnőnek, azt meg is veszem. Például A marsi is nagyon jó kritikákat kap, szóval az is fent van már a listámon. Esetleg még az is segíthet, ha olyan szerzőtől olvasol, akitől korábban már olvastál, és nem fog kellemetlen csalódás érni. Meg itt vagyunk mi is, elvégre ez a topik ezért van.
-
pethYeti
addikt
Nekem tetszett, csak a vége lett kicsit túl sablon. Egyébként nagyon olyan akar lenni mint a Holtodiglan.
-
k.kristof
őstag
Van ez így, én a Térség-sorozattal voltam így. Meg a Ré kora se jött be, pedig a kiadó nagyon dicsérte, amikor a Könyvhéten megvettem tőlük.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
Ezt A lány a vonatont annyira sztárolják mindenhol, de az első ötven oldal után nekem egyelőre nem valami meggyőző. Ha már megvettem, adok még neki esélyt, hátha magával ragad. Egyelőre inkább gagyi mint ,,elképesztő lélektani thriller", ahogyan a borítóján áll.
-
Egon
nagyúr
válasz Coccolino_O #2728 üzenetére
Nyilván tisztában vagyok ezzel, csak úgy kibukott belőlem.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
szőröscica
addikt
Fredrik Bacman - Az ember, akit Ovénak hívnak
Két este alatt kivégeztem volna, de a fáradtság miatt 3 lett belőle. Tényleg olyan, mint a leírásban: néha hangosan nevetsz rajta, máskor könnyezel. Erősen ajánlott kategória. Az új, nagymamás könyvét is beszerzem majd.
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
válasz Coccolino_O #2720 üzenetére
Van egy negyvenhét könyves kívánságlistám Molyon, abból néhányat, például Madarak a dobozban, Tolvajok tele Meg azon kívül bármit, amit meglátok és megtetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Coccolino_O #2716 üzenetére
Sajnos minden nincs, sőt...
Anyám nagy Merle-rajongó, a Francia história köteteit gyűjti (nagyrészt mi vettük meg neki kettesével-hármasával, szülinap, karácsony stb.). A legutolsó, 13. kötet még véletlenül sem kapható sehol... Vaterán árulták 20K-ért..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
k.kristof
őstag
válasz Coccolino_O #2718 üzenetére
Hétvégén én is benézek egybe, remélem lesz még a kedvemre valókból
-
k.kristof
őstag
válasz Coccolino_O #2716 üzenetére
Tíz boltját zárja be az Alexandra országszerte, ezek egy része más helyen újranyílik, de mindegyikben kiárusítást tartanak.
A teljes lista: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.
-
Coccolino_O
őstag
Ha esetleg valaki pesti, akkor gyorsan megírom, hogy a Duna Pláza Alexandra boltban minden könyvre 30% kedvezményt adnak, egészen e hónap 28-ig szól az akció. Nem tudom, hogy bezárnak-e, és hogy véges-e a készletük, de ha kell valami, akkor még időben szerezzétek be. Minden van, amit csak el tudtok képzelni.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
Befejeztem az évszázad trilógiát. Nekem talán a második kötet tetszett legjobban, bár az első is nagyon jó volt, ott már a legelején lehetett érezni, hogy hatalmas volumenű történet fog következni. A harmadik könyv egy picit gyengébb lett szerintem, kell pár száz oldal a szereplők megkedveléséhez, de utána beszippant ez is. Ezt jól mutatja, hogy az első négyszáz oldalt kb. egy hónapig olvastam, míg az utána következő 800-at egy hét alatt kivégeztem.
Leginkább a berlini fallal kapcsolatos cselekményszál érintett meg, ott többször meg is könnyeztem a sorokat.
Bárkinek nyugodt szívvel ajánlom, aki egy igazán jó történelmi családregényt szeretne olvasni. Én elsősorban krimi/thriller vonalon mozgok a könyvek világában, de ki merem jelenteni, hogy életem egyik legjobb olvasási élményét nyújtotta az évszázad trilógia.
-
k.kristof
őstag
Az író egy olyan világot teremtett, ahol minden ember a születési helyéhez kötött, attól csak egy adott távolságra távolodhat el, kivéve a terhes nőket, akik korlátlanul vándorolhatnak. Az ötletre felépített világ kiválóan működik, a szereplők hitelesek, a nők által uralt társadalom nyomasztó, ahogy a fülszöveg is ígéri. Nem csak a föld horgonyozza le a karaktereket, hanem a könyv is az olvasót. Elgondolkodtató volt, nehezen bírtam letenni esténként, hogy ne hajnalig olvassam.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Az 1984 nagyon jó, de úgy olvasd, hogy éles tárgyak nincsenek a közeledben
Na ja. Amikor én olvastam, napokig depis voltam utána. Nem mindenki bírja az ilyen könyveket.
Más. Kiolvastam a Marsi-t, és nagyon bejött. Köszönöm annak, aki ajánlotta (ha még tudtok hasonló könyveket, ne tartsátok magatokban. Nekem a humor egy kicsit a Silver Scott-könyvekre emlékeztetett)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Ryder62
őstag
Köszi az ajánlatokat mindenkinek.
A mesterségem a halál elég komoly lehet. Ha van még, jöhet
-
lorcsi
veterán
jó kis kémsztoris könyvet keresek..
tudtok valamit ajánlani ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
nagyúr
válasz Coccolino_O #2704 üzenetére
Ja, nem nagyon hisz az időrendiségben Én nagyon szeretem.
(#2703) ZedMester: tudsz valami titkos történelmi factoidot? Tudtommal testvérek voltak...
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
brownus
veterán
válasz Ryder62 #2686 üzenetére
merle - mesterségem a halál, remarque - szerelem és halál órája, waltari - turms a halhatatlan , stb-stb.... van egy pár :d
sci-fiben, herbert -dune sorozat, asimov - robot, és birodalom sorozat vagy simmons - hyperion. ha elvontabbat akarsz, kicsit agycsavarósabbat, akkor ott van pkd - szinte bármi tőle. de legyen az ubik.
[ Szerkesztve ]
-
mark!
őstag
Nem voltak ők se testvérek, se pszichopaták, csupán nagy volt a fantáziájuk (irodalomtanár elmélet ), vagy a Grimm történeteket megálmodták/kitalálták. De a nagyrészük német/török/francia legenda/néphiedelem. Ez a téma engem különösen érdekel, valahol tetőtérben van nekem eldobozolva egy Grimm-legendák könyv. Majd elő lesz keresve
>
-
nagyúr
Ja, ez egy másfajta Kékszakáll. Ő teljesen másmilyen dolgot rejteget
A Grimm testvérek amúgy totális pszichopaták lehettek - bár akkoriban a népmesei világ sem bánt éppen kesztyűs kézzel a szereplőkkel...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen GPS-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Politika
- E-book olvasók
- Hardcore café
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen autót vegyek?