Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTücsök
addikt
Kicserélik.
Viszont... Most lekaptam őket a polcról, hogy becsomagoljam, és a Húrin borítóján észrevettem a nagyobb függőleges karc alatt egy kisebb majdnem vízszinteset. WTF? Megnéztem a képet, amit a kicsomagolás után csináltam, és jól rémlett, hogy nem volt rajta. Ezek szerint azt én csináltam. De hogy? Kicsomagoltam, nézegettem, polcra fel, pár nappal később beleolvasgattam, polcra vissza, és most vettem le a bedobozolás miatt. Na mindegy, azért a korrektség kedvéért megemlítem.
-
leslieke
Jómunkásember
Leslie L. Lawrence: Kukorica Úrnő énekel semmi meglepetés, semmi izgalom, csak a szokásos iparos munka. De legalább könnyen olvasható, mint mindig.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
k.kristof
őstag
válasz KisTücsök #2596 üzenetére
Az okot nem tudom, de rákérdeztem a Fumaxnál, nem lehet-e tenni valamit. Ők mondták, hogy a magyar forgalmazó természetesen A marsi címmel szerette volna vetíteni, de nem tehetik.
-
k.kristof
őstag
válasz brownus #2592 üzenetére
Pedig de, a SyFy csinálja a sorozatot a Vének háborúja univerzum alapján, Ghost Brigades címmel.
-
-
realmdrude
tag
Patrick Rothfuss: A királygyilkos krónikája - volt már? Eszméletlen, kedvenc fantasy sorozatommá vált.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
-
KisTücsök
addikt
Azért örülnék, ha válaszra méltatnának. ...
-
KisTücsök
addikt
Lehet direkt szívattak meg. Azt hiszem, vasárnap éjfélig volt ingyen futáros akció. Valamikor 23:58:30 körül adtam le a rendelésemet.
Pont azért. Ami ilyen több részből áll, azt jobban szeretem külön-külön. Űrodisszeiából is csak azért ezt vettem, mert van benne olyan -ha jól olvastam-, ami máshol nem érhető el. Valami elveszett világai vagy mi. Dűnében azt hiszem, nincs ilyen.
-
gerii
addikt
válasz KisTücsök #2585 üzenetére
Szép karcok. A Húrin kimondottan szép borítós, ott elég gáz ilyen karcosat küldeni.
Biztos nem a csomagolástól lett ilyen, ezt tárolás közben hozták össze. De hogy így tele legyen minden rendelt könyved az nem semmi.Dűnéből miért nem a nagyot rendelted 3250Ft-ért? Én arra pályázok majd (bár rohadt vastag).
-
KisTücsök
addikt
Ja, tényleg, nem vettem észre, az utolsó az az.
Nagyjából itt is ez a helyzet.
Dobok néhány képet, érdekességképpen.
Odisszeia egy - kettő - három
Húrin + csomagolás Nem kell közelebbi, innen is kivehető az a "kis" karcocska. Kb mintha egy olló hegyével végig mentek volna rajta.
Van még 1-2 kisebb, pl halvány csíkok, stb.
Csomagolással amúgy nem volt gond, szerintem. Vagyis a nagy részét biztos nem az okozta.
Írtam mailt. Kíváncsi leszek.
-
gerii
addikt
válasz KisTücsök #2581 üzenetére
A Teljes Űrodüsszeiánál a probléma: a gerinc egyenes, nem ívelt (képen látszik), mozgatva ez is hangot ad ki, a ragasztás is ferde. + alapból hullámosak a lapok, illetve laponként van ragasztva, nem "kis füzetekként", képen látszik ez is. A vágás is igénytelen egy kicsit.
Szóval ez a két kiadó förtelmes munkát végzett.
Lehet írok a Szukitsnak, hogy ez most milyen munka, de lehet előbb megrendelem az Asimov 5-10-et, nehogy abból is újranyomottat kapjak -
leslieke
Jómunkásember
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
KisTücsök
addikt
Most, hogy az írásod után jobban ránéztem erre a részére is, nálam sem százas minden itt sem.
Űrodisszeia melyik? A teljes Ürodisszeia univerzuma is ebben a hármasban jött, valami annak sem stimmel a gerincén. Aztán lehet, ez csak a könyv vastagsága miatt van. De ez is ad ki ilyen érdekes hangokat.
-
gerii
addikt
válasz KisTücsök #2575 üzenetére
Érdekes sztori, pont a múlt héten kaptam meg az Asimov 1-5-öt amiből az 1-est újranyomták, illetve az Űrodüsszeiát amit szintén újranyomtak. Logoutra akartam is egy írást, hogy milyen silány sz@rt csinálnak a nyomdák. lehet majd meg is csinálom.
Ez a mai minőség:
link
Debreceni Alföldi Nyomda Rt.
Felelős vezető: György GézaNem elég, hogy a gerinclap legalább 5mm-rel szélesebb mint a könyv, még tiszta repedés is, olyan hangon nyeklik-nyaklik hogy az vérlázító. Ráadásul nem is sík, hanem vetemedett a hátlap.
A keménykötésre ferdén van ráragasztva a lapszerkezet, így ferde az egész.Elég összehasonlítani a mellette lévő 2-5 kötetekkel, hogy azok milyen minőségi munkák voltak, pedig nem messze, a debreceni Kinizsi Nyomdában készültek.
A 4. kötet nekem is karcos, látszik rajta, hogy sokat volt a bolt polcán nézegetve.
Az Űrodüsszeia sem piskóta, az is ferdén ragasztott, azt pedig a Szegedi Kossuth Nyomda Kft. Rácz Károly vezetésével készült.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Most először rendeltem netről könyvet. A szukitstól. Az mennyire általános/elfogadott/"törődjél bele így jártál", hogy a 3-ból két könyvnek is a borítóján van egy-egy nagyobb karc? Plusz egy-két kisebb bemélyedés, a sarkok sem mindenhol 100%-osak. Az egyiknek meg a lapjai (ha szemből nézzük, becsukva) sárgásak? Kb a harmada.
Ilyen kis szivacsos hengerek között voltak, nem hinném, hogy út közben történhetett velük valami.
-
veterán
Ready Player One
Egyet kell ertsek Doc al, minden kockanak kotelezo . Vagyis inkabb 30 feletti kockaknak, akik mar jatszottak valamilyen mmorpg vel -
leslieke
Jómunkásember
Isaac Asimov: Fekete Özvegyek Klubja ez a válogatás már sokkal jobb lett, mint az előző volt. A történetek érdekesebbek, szórakoztatóbbak. Szerencsére itt már hiányzik a szereplők állandó bemutatása minden egyes novellában.
-
leslieke
Jómunkásember
Jo Nesbø - Vér a havon valóban nagyon rövid a történet, cserébe viszont nincs üresjárat. Filmalapanyagnak ideális.
-
k.kristof
őstag
John Scalzi - A lázadás hangjai
Nekem ez valahogy nem jött át úgy, mint az első négy regény, a vége csalódás volt. És a következő regény idén valószínűleg nem jelenik meg magyarul.
Sajnos nem állunk ilyen jól John Scalzival: a The End Of All Things című új kötete (ami egyben a Vének háborúja zárása) ugyan augusztusban jelenik meg kint, de mi még e sorok írásakor sem kaptuk meg a kéziratot, így a világpremier kizárt, és az se biztos, hogy idén ki tudjuk adni. Azt megígérjük, hogy mindent megteszünk, de a szöveg ismeretének hiányában mást nem merünk mondani.
-
-
ABal
őstag
-
ABal
őstag
Ma van a nagy nap. Jöttök dedikáltatni?
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
leslieke
Jómunkásember
Pierce Brown: Arany háború ahogy az ajánló is ígéri, pörgő, akciódús, lendületes és fordulatos történet.
-
lorcsi
veterán
nem tudom mennyire ér ..de párom selejtezett és van pár régi könyv eladó
hátha van oylan ami valakit érdekelni fog a könyvmolyok közül..
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Tnil
tag
Andy Weir : A marsi
Ballagásom alkalmából sok más egyéb könyv mellett ezt is beszereztem, hát mit ne mondjak... 3 nap alatt végeztem vele, és nevezzetek szemétnek, de én szeretném, ha Mark Watney megint egyedül maradna valamelyik bolygón. Brutálisan jó volt ez a könyv...
-
Egon
nagyúr
válasz koncsik #2551 üzenetére
Köszi mindenkinek, de e-book nem játszik (anyám 60 éves elmúlt, nem igazán fogékony a technikai újdonságokra), 19K-ért meg biztos nem fogom megvenni (főleg hogy nem a 2005-ös, hanem a 2011-es kiadás van meg neki, így nem mutatna szépen a könyvespolcon).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MODERÁTOR
Szerintem csak antikvárium/használt sajnos
(vagy egyben a 13 kötet az Európa Kiadónál...)ez sem
ha 19000 Ft-ot rászánsz
"Illegál e-book" fellelhető.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Egon
nagyúr
válasz lazlogogola #2547 üzenetére
Ha már Francia História...
Anyám egyik kedvenc könyvsorozata. Meg is van az első 12 kötet, az újabb (tán Európa-kiadónál megjelent) kiadásban. De a 13. kötetet nem bírom beszerezni... Ezt szántam születésnapi ajándéknak. Ha valaki tud segíteni beszerezni, azt nagyon megköszönném..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
metal01
őstag
No, ezen is túl volnánk. Kicsit furcsa volt a reakcióm amikor a könyvet a kezembe vettem. 190 oldal az egész és dupla sortávval szedték a nyomdában, hogy el lehessen adni regényként. Inkább olyan ez a könyv, mintha egy forgatókönyv lenne. És lehet, hogy az is, ugyanis vászonra is viszik ezt a történetet.
A sztori igazi "Nesbø-s"; véres, szatirikus, groteszk, és a végén sem marad el a "csattanó". Érdemes rászánni pár órát.
Szerk.: Most szombaton fogja Jo Nesbø dedikálni ezt a könyvét az Alleeban a Libri könyvesboltban 17:00 órától.
[ Szerkesztve ]
-
zulu_mester
tag
Köszi a véleményeket. A Francia históriák és a Malevil is tervbe van, de majd eljön azok ideje is
[ Szerkesztve ]
"Te is fiam Bluethooth!"
-
lazlogogola
tag
válasz Coccolino_O #2545 üzenetére
A Malevil tényleg nagyon jó postapokaliptikus könyv.
Nálam a favorit a "Francia históriák sorozat", főleg az első 5-6 könyv belőle. -
Coccolino_O
őstag
válasz zulu_mester #2543 üzenetére
Nagyon jó.
De tőle a legjobb könyv a Malevil.
-
k.kristof
őstag
válasz zulu_mester #2543 üzenetére
Többször is elolvastam már, az egyik kedvenc könyvem. Zseniálisnak tartom, ahogy szépen fokozatosan átalakul a főszereplő. Nemrég olvastam a magyarul először megjelent könyvét (Nekünk nem kel föl a nap), az is nagyon jó, mesteri író.
-
zulu_mester
tag
Mi a véleményetek Merle: Mesterségem a halál című könyvéről?
"Te is fiam Bluethooth!"
-
doc
nagyúr
errol van valakinek velemenye? Justin Cronin: A szabadulas
itt talaltam
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz k.kristof #2539 üzenetére
kicsit ponyvás, mint pl. a fonyódi katedrálisa, (ez jutott hirtelen eszembe), de ott is a történet annyira lebilincselő, (a karakterek, a történetvezetés) hogy csak falod az oldalakat, szóval kompenzál.
jobban tetszik? hát, ami ilyen cyberpunk, futureteches vonal? pl. r. morgan valós halál trilógia.
ha kíváncsi vagy írok egy rövid listát
(#2540) pethYeti, jajj, még mindig nem kezdtem nekik...
[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
Dan Simmons: Endymion, Endymion felemelkedése: Elképesztő volt ez a két könyv is. Csak egy picit maradt el a Hyperion-tól, de csak mert néhol több volt az üresjárat.
A legtöbb kérdés letisztázódik a végére, már csak ezért se szabad kihagyni.
Ez az a sorozat ahol 100 címkét fel lehetne sorolni mert annyi minden volt ezekben a könyvekben.
-
k.kristof
őstag
Egyet? Múltkor bementem az Alexandrába, 8 könyvvel jöttem ki. Jó, ebből négy Scalzi volt, megvettem az egész sorozatot, ami még hiányzott. Meg persze volt egy 20%-os kuponom is.
Alapvetően azért veszek sok könyvet, mert megtehetem, de ha elmegyek egy Könyvfesztiválra, Könyvhétre, akkor nem lehet ott hagyni könyveket, amikor jobbnál jobb ajánlatok vannak. Tavaly is így jártam, a Pörgés-trilógiával szemeztem, de az első részt már olvastam angolul, erre olyan árat mondtak, hogy nem hagyhattam ott
Azt meg nem is kell mondanom szerintem, hogy imádok olvasni
A végén pedig egy kis kéretlen reklám: előrendelhető Robert Jordan: Hódít az árnyék II. című könyvének felújított kiadása, május 14-én jelenik meg.
-
addikt
Novellagyűjteményekben lehet még találni írásait, de azok sem feltétlenül olyan nagyon Káoszosak, elég sokféle stílusban írt. A Fürge Calver-esek elég jópofák. Jeffrey Stone néven is írt novellákat azt hiszem, azokra is ránézhetsz (vagy azon a néven inkább sci-fiket írt? ). Sorozata csak az Éj... meg a Káosz van.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
leslieke
Jómunkásember
BÁN MÓR - HUNYADI – A FÉLHOLD TÜNDÖKLÉSE az embernek kedve támad kardot ragadni, lóra pattanni és az ellenség közé vágtatni. Bán János írása - akárcsak a többi írása - visszarepíti az embert a múltba, a magyarok egy
-
rii
nagyúr
John Caldwell-nek melyek még az olyan jellegű fantasy könyvei, mint a Káosz-sorozat?
amibe nem keveredik bele a XX. század a maga marhaságaival, repülőgépeivel, fényképezőgépeivel, meg géppuskáival?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
HuMarc
veterán
válasz Coccolino_O #2528 üzenetére
Valaki írta, hogy 5 nap alatt olvasta el a Sárkányok Táncát. Az azért nem semmi. Én most másfél hete(?) vetettem bele magam újra az első rész olvasásába. Hihetetlenül jó, bár az azért fel tud cseszni, amikor
SPOILER (szólni fogok a moderátoroknak, hogy ebben a topicban is használható legyen a tag)
Életre kelnek a halottak, és Jon megküzd velük, majd a történések csúcspontján fejezet vége, és Bran - Daenerys - Catelyn - Tyrion - Sansa - Eddard - Catelyn, azaz 7 fejezet (durván 70 oldal), ráadásul ebből egy Bran, egy meg Sansa, amivel gondolom mindenkinek a töke tele van, főleg hogy ez még csak az első könyv, amikor még alig történik velük valami. Brr...
SPOILER VÉGEAmúgy nyaranta én szoktam tartani Harry Potter-maratont pl., meg Szirt krónikái-maratont, az olyan, hogy egy könyv naponta, azok elég rövidkék a Trónok Harcához képest
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz leslieke #2519 üzenetére
En azert evekre elore nem kb egy ev...
legujabb kiszemeltem, accelerando -
szundybence
aktív tag
Újszerű novella: [link]
[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
válasz zulu_mester #2520 üzenetére
Jó tudni, hogy nem csak én veszek előre könyveket. Most csak 5 van hátra, de ha jön az Asimov 1-10 akkor elhavazok egy időre
-
HuMarc
veterán
Túl sok a könyv, túl kevés az idő Ha napi egy-két órát olvasnék, akkor is hónapokra előre be lennék táblázva.
-
rii
nagyúr
hát igen ... rengeteg kérdést nyitvahagyott
- mi lett hamfliddivel
- morgen de loux-ot végül is meg kellene ölnie, mint istenének parancsát teljesítenie kell, és teljesen eltért a regény ettől .-)
- mi lesz a fejében a káosz szavával.a "nincs kegyelem" után esetleg mi jön? .-)
hatalma koponya kell hozzá, hogy valaki tényleg egy másvilágot ki tudjon találni
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
veterán
par eve ravettuk nagymamamat ,hogy kezdjen el olvasni . Azota falja a konyveket
Na most az o ajanlasara olvastam el Fehér Klára - Oxygénia c. konyvet . Mamam szerint ennek kotelezo olvasmanynak kellene lennie az iskolakban. Es valoban nagyon tanulsagos kis tortenet . Engem valamiert az 1984 re emlekeztetett .
Batran ajanlom mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz leslieke #2504 üzenetére
Köszi a javaslatot, az első részt beszereztem és elolvastam - kíváncsi vagyok, milyen a 3. rész, ha az a legpörgősebb, mert szegény főhös az elsőben sem bírt egy pillanatra sem leülni
Nagy érdeme a könyvnek, hogy míg a közepére teljes lesz a káosz az igencsak visszafogottan csepegtetett félinformációktól, a végére korrekt, hiteles kép áll össze.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
lorcsi
veterán
hétvégén voltam az alexandárban..
egyből a bejáratnál metro 2032-33 és még 3 új rész :9
nekem bejött a sorozat első kettője..
kíváncsi vagyok a többireeladó: vadi új soundcore motion+
-
nagyúr
Ahogy a kolléga mondja, + pár kiegészítés / vélemény:
- A Kultúra-sorozat "biztonságos", ott egyik könyvvel sem lehet mellényúlni, mindegyiket tudom ajánlani. Egyetértek a kronológiás javaslattal is.
- Az Iain M Banks néven futó nem-Kultúra sci-fik közül az első kettő (Against a Dark Background, Feersum Endjinn) nekem annyira nem jött be, de egy olvasást azok is megérnek. Az Algebraist / Száműző a harmadik és utolsó ilyen, ebben szerintem határozottan jó volt, hogy a Kultúra-univerzum kereteiből kimutató összegyűlt ötleteit meg tudta valósítani, ill. nagyon jól van összerakva a történet és a karakterek is.
- Az Iain Banks néven futó könyvek között kevés a sci-fi - a Walking on Glass, a Bridge (határeset) és a Transition az, a többi 10-11 könyv jellemzően karakterdráma és / vagy szatíra. Ezek teljesen vegyesek, nagyon szubjektív a megítélésük - nekem pl. pont azok tetszettek a legjobban (The Business, Dead Air, Espedair Street), amiket a kritika utált"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
addikt
válasz brownus #2508 üzenetére
Iain M. Banks néven keresd, ezen a néven írta a sci-fiket. Mondjuk a Darázsgyár-on kívül nincs is nagyon nem-scifi regénye, szóval kb. bármi. Kultúra-ciklust tudom ajánlani, menj rajta végig sorban. Játékmester elég jó lett, azt sokan szeretik.
Amúgy én is most olvasom újra Bankset, de még csak a Emlékezz Phlebasra, Játékmester, Fegyver a kézben volt meg (ezek egyébként pont a Kultúra-regények kezdetei), most a Holtpont van soron. A nem-Kultúrások majd később jönnek.Darko_addict: horror könyv: nem új, de Shaun Hudsontól az Árnyak a belső pokolból egy nagyon jó trancsír-horror. Nem jövőbeli, mostani (80-as évek) környezetben, többi feltételednek is megfelel.
[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
brownus
veterán
falom az oldalakat, kegyetlen szórakoztató a sztori, a szereplők is jó karakterek! luciferro egy elfajzott mocsok, kíváncsian várom összefutnak-e majd taak látóval
sztem ezzel végzek a héten, ajánlj kérlek még banks-től valamit, vagy mindegy mit olvasok tőle? sci-fi legyen!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz brownus #2503 üzenetére
Igen, nekem nagyon tetszett Nem tökéletes a könyv (igazából Banks egyik könyve sem az), de elképesztő ötletek vannak benne, a társadalmi vetületei szokás szerint telibetalálnak, és a központi probléma megoldásától leesett az állam. Nem kimondottan könnyű olvasmány, de nagyon megéri!
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
leslieke
Jómunkásember
Blake Crouch: Az utolsó város a trilógia befejező része sikerült a legpörgősebbre, gyakorlatilag nincs is üresjárat. Kíváncsian várom, hogy a TV-sorozat milyen lesz.
-
brownus
veterán
Uj szerzemenyem, iain m banks - a szamuzo. Olvasta kozuletek valaki? Szellemlovasban vettem antikba, megtetszett a rovid osszefoglaloja alapjan.
-
leslieke
Jómunkásember
Nordes - A Timberston-ház A korábbi shared-world antológiákhoz képest ez sokkal gyengébbre sikerült, a történetek nem elég ütősek, nem elég izgalmasak ahhoz, hogy fenntartsák a folyamatos figyelmet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Magisk
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Saab, Volvo topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest