- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Már a 2. kötet ~200 oldala körül járok, de konkrétan alig tudom letenni, csak idő kellene egy kicsivel több! Nagyon ajánlom.
MÁGUS könyveket viszont nem olvastam egyet sem. Annyi van, hogy 5-en haverok hetente egyszer összeülünk szerepjátékozni, most épp SW megy, de korábban a MÁGUS világában toltuk (mondjuk én pislogtam is, mint pocok a lisztben, mert nem sok közöm volt a világhoz, viszont a mesélők toppon voltak/vannak szerencsére).
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
A Cherubion alkonya sorozatot kezdtem most, eddig nagyon jó, az első könyv ~300 oldala körül tartok! Esetleg, ha nem olvastad, célszerű Az Éj trilógiája majd A Hajnal trilógiája könyveket elolvasni, ezekkel kezdeni, és úgy a sorozatot.
-
doc
nagyúr
Egyreszt nagyon helyes, masreszt melyik konyvrol is van szo?
Sokasag akarata?Olvass Dungeon Crawler Carlt. En novemberben elolvastam az elsot, mindjart befezem a hetedik konyvet, pedig az elso kettot leszamitva ezek 800 oldalas darabok... Es hogy aterezzem a fajdalmadat, mi a francot fogok csinalni majusig, amikor vegre megjelenik a nyolcadik?

-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
elfelejtette
veterán
-
Andris...
aktív tag
-
Petreszku
senior tag
-
doc
nagyúr
Itt a molyos ertekelesem, szerintem az valaszt ad a kerdesedre

Kellemes, langyos, humoros limonádé-kaland.
Az eleje.
Aztán mire az olvasó észbekap, a regény már acélos vikingmarokkal szorítja a tökeit (PC: már ha vannak, ha nincsenek akkor tetszés szerinti egyéb, fájdalommal fenyegető testrészt). Annyira finom, selymes átmenettel alakul át a könnyed, jópofa sztoriból durva sci-fi thrillerré hogy csak a „célbaérkezésnél” lehet észrevenni.
A sztori profin megszerkesztett, időnként elképesztő lezserséggel dob be egy-egy apró informaciómorzsát, amitől MUSZÁJ továbbolvasni. Remekül futnak össze a SZÁLAK (sic! Majd mikor elolvasod a könyvet, rájössz :D).
Mint könyv is remek a szerkesztés, naplórészletek, chatlogok, sőt, viking sagak keveréke adja elő az egyszerűnek induló, de végül nagyon komplexé váló történetet.
A karakterek kicsit egyszerűek, kevés a menet közben változó személyiség, de jól ki vannak találva, változatosak.
A sztori a vége felé egyre gyorsulva rohan a káoszba, amitől csak még izgalmasabb lesz.
Tulajdonképpen kerek, egész történet, de nagyon szívesen olvasnék folytatást. -
JamesFinn
senior tag
-
abridabri
veterán
Ezeket szerettem
fantasy :
- [Nyugati utazás, avagy a majomkirály története I-II] ( kínai regény -ebből csinálták a Black Myth: Wukong-ot)
sci-fi
- [A háromtest-probléma (A háromtest-trilógia 1.)] (kínai regény ) Egy kis kedvcsináló : [ A HÁROMTEST-PROBLÉMA #3 - Kis-Tóth Ágnes, Kiss László, Szabó Norton | A Spacejunkie ]
- [Xeno] (magyar regény !) -
Dinomano
őstag
-
tibaimp
nagyúr
-
doc
nagyúr
scifibol milyen jellegu (szubzsaner? hogy kell ezt mondani?) erdekel? csak magyar, vagy angol is lehet?
Ha a hard scifi bejon (a 7eves alapjan akar az is lehet), akkor nagyon ajanlom az egyik hatalmas kedvencemet, Greg Egant, es foleg a Diaszporat. En nagyon szerettem a D.O.D.O.-t, de ez kb a masik veglet

-
thesound
addikt
-
gbors
nagyúr
Hamilton kapcsán: a Pandora csillaga 1-2-be beleérted a Júdás elszabadult is? Ha nem, akkor mindenképpen az legyen a következő, a Commonwealth Saga úgy teljes

Hamiltonnak van még két hasonló színvonalú és terjedelmű űroperája, a Night's Dawn trilógia is remek meg az Void (Üresség) trilógia is, ezen belül nálam a Commonwealth Saga a legerősebb, utána kevéssel a Night's Dawn, és a Void egy kicsit jobban lemaradva.
Van még a Fallers-duológia (Commonwealth világában), ez szintén űropera-jellegű, ill. a pályája elejéről a Greg Mandel-trilógia, ez inkább ilyen közeljövős cyberpunkos beütésű, nekem ez is nagyon tetszett. Különálló könyv a Földrehullt sárkány, az is jó. Szóval Hamiltontól kb. mindent, az Elb***ott ifjúságot leszámítva
doc kolléga említette Botondot, tőle is kb. minden ajánlható.
Dark fantasy-ban nálam Joe Abercrombie a legnagyobb kedvenc (Első törvény könyvek, kb. 10 van belőlük), közeli második az Őrség hexalógia Lukjanyenkótól.
-
elfelejtette
veterán
-
JamesFinn
senior tag
-
doc
nagyúr
-
laracroft
senior tag
-
k.kristof
őstag
-
doc
nagyúr
-
JamesFinn
senior tag
-
Sliderxy
senior tag
-
Bozek
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
k.kristof
őstag
-
gbors
nagyúr
-
k.kristof
őstag
-
elessar
tag
-
mike1334
veterán
-
Cheesus
senior tag
-
brownus
veterán
ez kicsit figyelemhiányos lett, szóval
a dűne legendái trilógia remek, a sztori amit az olvasó elé tárnak szuper! én ezeket ajánlom:
A Dűne: A Butleri Dzsihad
A Dűne: A gépirtó hadjárat
A Dűne: A corrini csata
Herbert összes
és a két utolsó kötet a dűne vadászai és a dűne homokférgei? szerintem érdemes egy próbát tenni velük. vannak benne WTF pillanatok, jó értelemben
.
sokan azt mondják, hogy ez már tényleg amolyan mágus szint, és? a sztori sztem ezt feledteti. nekem bejöttek. de amúgy is sok időm volt olvasni. valszeg ma már nem lenne e zekre időm. csak a herbert műveire.és amit most olvasok: lawrence - bolondok hercege
imádom Jalant
-
elessar
tag
Ha a sárkányok után visszatérnél Abeth-re, ma találtam - Mark Lawrence: A lány és a csillagok (A jég könyve 1.) Az oldalon rövid pdf-részlet is letölthető.
-
Jumbozorz
senior tag
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
elessar
tag
-
elessar
tag
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
brownus
veterán
-
tibaimp
nagyúr
-
Methox91
tag
-
anol12
csendes tag
-
anol12
csendes tag
-
anol12
csendes tag
-
gbors
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
Rony949
addikt
-
gbors
nagyúr
Ez a kötelező olvasmányos sztori valóban sokkos, főleg a mennyiségük. A legszomorúbb az amúgy, hogy ezek között számos kitűnő mű szerepel, csak nemhogy 18+-osak, hanem inkább 30+-osak, mert megfelelő élettapasztalat híján túl sokat nem mondanak az olvasónak.
Kedvenc példám erre Tamási Áron Ábelje (ebben a listában nincs benne, a fiamnak még kellett). Kevés könyvet utáltam annyira általánosban, mint ezt - most meg a kezembe akadt, és le sem tudtam tenni.
ki a franc állította össze ezt a kötelező listát?
Őőőőőő... hát ugye melyikfelekezetpárt is felelős az oktatásért? Nuff said... -
Anonymusxx
senior tag
-
leslieke
Jómunkásember
-
Bozek
nagyúr
-
k.kristof
őstag
Engem eléggé felbosszantott, amikor Raul mondja, hogy sietni kell vissza, majd megáll a hegytetőn, és vagy ötven oldalon át ecseteli, hogy ha 360 fokot fordul, milyen hegyeket lát, azok mögött milyen hegyek vannak, melyiken mi van, és a többi
Aminek igazából semmi jelentőségét nem láttam a történetben. -
rétisün
veterán
ez is (A) katedrális
bár nem sci-fi, de nagyon jó, ha valaki szereti a középkori történeteket.a Hyperion tényleg alap, kötelező a sci-fi kedvelőknek!
-
b3Ro
senior tag
-
k.kristof
őstag
-
Bozek
nagyúr
-
Bencus88
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Amúgy ha valamelyik könyvből e-book-ot keresel, egyszerűbb rákeresni a Moly-on. Ott fel van sorolva az is, hogy hol lehet megvenni papír alapon az adott könyvet és az is, hogy hol van e-book. Mellette meg ott az ár, mert van, ahol épp akció van.
A DiBook-ot pont így találtam meg, amikor kerestem a Ready Player One-t.(#5469) doc: "Vannak mas ebookos webshopok is (pl. lira, bookandwalk), korul kell nezni melyik passzol a legjobban az izlesedhez"
Szerencsére már elég sok van. Régebben vásároltam a BookandWalk-ról is, de most épp halálán van az oldal. A múltkor össze akartam szedni a megvett könyveket (mert többször más helyre töltöttem le), aztán akkor tűnt fel, hogy nem működik. -
doc
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
És ezen kívül még 5 Richard Morgan könyv megvásárolható náluk.
A Pandóra csillaga nincs fent sehol. Van egy tippem, hogy azért, mert DeltaVision a kiadó, az ezzel kapcsolatos dolgokat meg más kibeszéltük.
-
doc
nagyúr
miert nem nezed meg?
parszaz darab akad...
[link]
[link]Kiadofuggo hogy ki csinal ebookot es ki nem, voltak ebben uttorok (pl. Ad Astra...), vannak akik csak mostanaban kezdenek raalni (talan az Europa is ilyen).
Minel tobben veszik az ebookokat, annal nagyobb effortot fognak a kiadok is beletenni, mert latjak hogy erdemes. Nagyon szepen sikerult fejlodni ebben is az utobbi par evben.Vannak mas ebookos webshopok is (pl. lira, bookandwalk), korul kell nezni melyik passzol a legjobban az izlesedhez
-
Apollyon
Korrektor
-
k.kristof
őstag
-
Anonymusxx
senior tag
-
leslieke
Jómunkásember
-
Bozek
nagyúr
Mondjuk azért az vicces a DiBook-nál, hogy Brandon Hackett Az időutazás napja a 0 Ft-os magyar szerzők közt szerepel, míg Az időutazás tegnapja a 30%-os nemzetközi szerzős listán van...
Félreértés ne essék, nem az a problémám, hogy miért nem tudom ingyen letölteni a duológia második kötetét, ugyanis már mindkettőt megvettem korábban teljes áron.
-
Andris...
aktív tag
A Galactica Encyclopedia 1 előszavában említik ezeket az írókat: Roger MacBride Allen, Gregory Benford, Greg Bear, David Brin ('90-es évek), Mark W. Tiedemann (2000-es évek)
Az univerzumhoz tartozó, nem Asimov által írt sorozatok:
http://moly.hu/sorozatok/robotrejtely
http://moly.hu/sorozatok/kaliban
http://moly.hu/sorozatok/masodik-alapitvany-trilogiaHogy jók-e, arról fogalmam sincs, mivel még csak az EG első köteténél járok, ráadásul még mindig csak próbálom kibogozni a szálakat. Ugyanis pl. a lent említett ajánlott sorrendben azt írják, hogy az EG 1-ben az összes robottörténet megtalálható, de ahogy most visszakerestem neked a kortárs írók miatt az előszót, itt van előttem kerek-perec leírva, hogy "a robottörténetek mintegy kétharmadát használtuk fel a sorozathoz".
:/
-
koncsik
MODERÁTOR
-
-igu-
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
-
Apollyon
Korrektor
-
ígyvanferi
addikt
Olvastam az Artemist, meg korábban A marsit is. Nem annyira frankó, kicsit túltolta már Weir a dolgokat. Mindenből jobbat, többet, "látványosabbat" akart, aztán annyira ez nem áll össze. Túlzottan hollywoodi akciófilmes lett. Gondolom már a következő film jogdíjai lebegtek a szeme előtt és meg akarta könnyíteni a forgatókönyvírók (vagy a saját) dolgát, ne kelljen túl sokat változtatni rajta. Ebből egy elég epikus cgi látványorgiát lehet majd csinálni, aminél a sztori túlzásai felett szemet hunyunk. Azért nem volt rossz, legalább olvastatja magát, hamar végeztem vele.
-
lemmy71
őstag
Sziasztok.
Magyar nyelven keresem Neil B.Shulman - Micsoda?..Megint hulla? című művét, 79 - 80 környékén jelent meg, bár nem tudom hogy lefordították valamikor is magyar nyelvre. Ebből a regényből készült a Doc Hollywood.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

!
Én az egészet azokból ismertem meg anno.

A sorozat nem jött be (mivel egy amerikai gagyi-fantasyt csináltak belőle). Könyvből párat olvastam. Nem voltak rosszak, de annyira jók sem; hogy el akarjam olvasni az összeset.
, illetve valami tartalmat/leírást be tudnál másolni ide!

Nagyon kedves anyukádtól hogy kölcsönadná, de nem fogadhatom el, mert én is egy saját példányt szeretnék! De azért köszönöm!
Aminek igazából semmi jelentőségét nem láttam a történetben.