- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
-
Andris...
aktív tag
-
Dinomano
őstag
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Na, akkor, így már mehet az olvasása
!
Én már a fele körül járok, eddig nem csalódtam! A hamisítvány könyveket nem olvasom. Úgy döntöttem, majd az egész sorozat végén olvasom el azokat, úgysem kapcsolódnak a rendszerhez, így mint független történeteket kezelem.Két könyv volt csak furcsa, az egyik a Predator 1 könyv változata, ha majd olvasod megérted, az nagyon fura!
A másik a Covenant Eredet, ez tulajdonképp egy sima krimi, kb. semmi köze ehhez az univerzumhoz, csak ez a címe, meg a szereplők a Covenant-ból származnak, kb. ennyi.Ezeken kívül felfedeztem pár ellentmondást, például az egyik könyvben nyers olajat szállítanak a Földre a Nostromo-ban, és maga a hajó végzi a finomítást is, mire hazaérnek. A másikban meg ásványi anyag szerepel. Látszik, hogy nem volt egy "felügyeleti rendszer" az egész univerzum fölött, mint például az SW (Legenda) esetében. Ott azért nagy ellentmondásokra nem figyeltem fel, pedig kb. az összes Legenda könyvet olvastam már többször is.
-
tibaimp
nagyúr
Nincs mit! Te is nekiállsz?
Csak ízelítő gyanánt: most olvasom A fájdalom folyója című könyvet!
A végkifejlet ismert, de így is izgalmas. Kíváncsi vagyok mik derülnek még ki!Még az elején tartok, de konkrétan az a szál került feldolgozásra, mikor a 2. film részben, az a mocsok Burke, elküldte a "Papa mama kutatócsapatot" a lezuhant hajó koordinátáihoz és így megfertőzve a telepeseket, az ő történetüket ismerjük meg. -
gbors
nagyúr
A "szünetben" újraolvastam a könyvet, és határozottan de, már az eaterek előtt is előkerülnek a nagyszabású vonalak. Igen, keretként vannak jelen, de néhány ellentmondást / morális dilemmát már itt elkezd boncolgatni.
De a fő probléma számodra inkább az lesz / lenne, hogy ezek a kegyetlenkedő részletek Banks-nek szinte minden könyvében felbukkannak - hol erősebben, hol kevésbé. A Phlebas valahol középtájon van. Valaki említette a Wasp factory-t (az a hsz, úgy fest, az enyészeté lett) - na azt ne olvasd el
-
gbors
nagyúr
Az teljesen OK, ha nem tetszik, akkor is, ha nem értem, miért - jelen esetben meg az is világos, Banks hol jól, hol rosszul becsomagolt szadizmusát nem könnyű processzálni, ha valakit ez eltántorít, fair enough.
Viszont a legtöbb Kultúra-könyv csudaszépen rétegzett, több szinten felvet karcos kérdéseket és dilemmákat, érdekesek a fő karakterek és mindig van pár emlékezetes mellékszereplő is, meg hát a sztoriknak is van tétje, számít a kimenetelük. Az átlagostól kb. annyira vannak messze, amennyire csak lehet.
A Phlebas az elején felskiccel egy képet az Idirek és a Kultúra ellentéteinek alapjairól, és ezt árnyalgatja szépen Horza kalandjain keresztül / mellett. Maga a főhős is elég rendhagyó, és az események sem szokványosak, talán a
leszámítva. Tényleg nem látom, hogyan lenne ez átlagos kaland.templrabló akciót -
gbors
nagyúr
Banks-hez helyenként gyomor kell, az biztos, és a Phlebas még csak nem is a legdurvább ilyen téren. Narratív téren is vannak vele problémák, látszik rajta, hogy Banks még kereste a hangot / stílust. Viszont rendkívül sokrétű és változatos témákat fed le, átlagos kaland / akciónak nevezni a két szöges ellentétben álló társadalmi berendezkedésű civilizáció háborúját, és annak a keretein belül zajló eseményeket... hát, mondjuk, hogy jelentős túlegyszerűsítése a dolgoknak

#8477 Dinomano: a Játékmesterben (szerintem) Banks igyekezett javítani a Phlebas bizonyos gyengeségeit, és helyenként túl is lőtt a célon (főleg a fő narratíva egyszerűsége terén), és később végül valamelyest más irányban is találta meg a rá jellemző hangot, szóval ez a könyv ilyen egyedi darab. Előnye, hogy könnyebben emészthető, mind bármelyik másik Kultúra-könyv, hátránya, hogy könnyebben emészthető, mind bármelyik másik Kultúra-könyv
Szerintem ezzel együtt is remek olvasmány.
Azt el nem tudom képzelni, mi a problémád az univerzum-építéssel, különösen a Banks-típusúval, ahol a visszatérő helyszínek és szereplők ritkaságszámba mennek - de hát nem vagyunk egyformák
-
Dinomano
őstag
Én a Játékmestert olvastam, mert ugye arról ment a nagy ömlengés. Elolvastam, nem volt feltétlen rossz, de jó sem. Elengedtem a többi könyvét. Eleve nekem nem szimpatikus, amikor valaki saját univerzum építésén ügyködik (nyilván anyagi cél is van e mögött). Oké, manapság a szerzők 80%-a (főleg sci-fi esetén) ebben utazik...
-
rjg
őstag
-
Dinomano
őstag
-
Apollyon
Korrektor
-
Mr K
őstag
Ez így elég homályos. Ha az OP az első filmre gondol (1977), akkor annak a sztoriját George Lucas találta ki, és a film forgatásával párhuzamosan a forgatókönyvet átdolgozták könyvvé is. A könyv is George Lucas nevén jelent meg, de valójában Alan Dean Foster írta). A könyv valóban néhány hónappal a film előtt jelent meg (1976. novemberében). Szóval időrendben valóban a könyv lett előbb publikus, de sztori szempontjából a film (forgatókönyve) volt előbb. (Forrás: wikipedia.)
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
-
tibaimp
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
Rigormortiis
veterán
-
gbors
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
Bozek
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
doc
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
-
elfelejtette
veterán
-
doc
nagyúr
-
rjg
őstag
-
doc
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
doc
nagyúr
"Olyan szavakkal találkoztam, amikről azt se tudtam, hogy népcsoport vagy egy szín van mögötte tartalomként."
amugy tenyleg
Az sem segit hogy egy, az altalunk ismerttol/megtapasztalttol nagyon erosen kulonbozo vilagban jatszodik, aminek a megertesehez nagyon keves kapaszkodot ad, ugy ereztem olvasas kozben hogy elvarja az olvasotol hogy ismerje a vilagot, mikor nekiall a konyvnek
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
Melorin
addikt
Nekem a könyv felétől jött meg a lendület. Inkább az elején túrtam át magamat nehezen. Utána jöttek az érdekesebb sztorik.
Egyébként tudja valaki, hogy melyik könyvben esik szó a hobbitok "létrejöttéről"? Kik ők, melyik korban jelentek meg, mi a történelmük. Mert a Szilmarilok nem tér ki erre. -
Melorin
addikt
-
Apollyon
Korrektor
Ez a "szubjektív" lista valójában nagyjából abba az időrendbe helyezi a sorrendet, ahogy Asimov megírta. Úgy rémlik, hogy a Szűkits által kiadott kronológiai sorrendű sorozat előszavában erre hivatkoznak is, hogy inkább azoknak készült, akik már olvasták korábban és ismerik a történeteket. Eleinte én is a kronológiait választottam, de nem jött be, valóban úgy élvezetesebb, ahogy a fórumtárs is összefoglalta a molyon.
-
tibaimp
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Hiába is mondom, úgy látszik, nem érted meg. Nem az ajánlással van baj, hanem hogy konkrétan a könyvről semmit sem írt, hanem csak vásárlási lehetőséget.
Más az az ajánlás, amikor leírod, hogy miért is jó az a könyv másoknak, és mondjuk nem teszed hozzá, hogy hol tudják megvenni. Persze, ha akciós, akkor ott konkrétan az akciót ajánlod.
Na, a konkrét esetben egyik se volt. Se akció, se ajánlás.
De én itt lezártam.
-
gbors
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
-
vendingo
veterán
-
pethYeti
addikt
-
pethYeti
addikt
-
kr:sz
tag
-
gbors
nagyúr
-
Miklós315
senior tag
-
paatrick
őstag
Természetesen nem szó szerinti idézet, hanem csak próbáltam visszaadni a dolgot, hogy egy teljesen lényegtelen tárgyról akkora körülírást tart mintha fontos lenne. De nem az. Nincs meg a lelki erőm hogy megkeressem szó szerint, valahol az elején a polgármesteres időszakban volt.
#6083 Miklós315
Mondom én nem sokat olvasok így nem tudok viszonyítani. De pl. a Hober Mallow-ról annyi derül ki az elején hogy "mesterkereskedő", öreg(?) fiatal(?) semmi. Majd jó 30 oldallal később kiderül hogy amúgy egy bika izmos csávó. Ez így nem fontos az elején, ha már ilyen leíró stílusban nyomjuk?Lényegtelen dolgok vannak baromi részletesen bemutatva, de mondjuk a 270 oldal alatt egy űrhajóról se tudsz képet rajzolni a fejedbe mert az nincs körülírva. Csak hogy megy, leszáll, felszáll, megjavítják, kész. Még csak azt se tudom hogy lila vagy sárga.
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
brownus
veterán
-
SirRasor
addikt
-
Bozek
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
Melorin
addikt
Elkezdtem olvasni, de feladtam, nem az én világom. Már az elején tele van varázslattal, dzsinekkel meg hasonló dolgokkal, viszont valós városokat emleget, a történet is egy valós országban játszódik, ami számomra üti egymást. Ráadásul jó' 100 évvel régebben napjainkhoz képest. Néhány nyelvtani hibával is találkoztam benne pedig nem haladtam benne túl sokat. Világunk és történelmünk társadalmi és politikai problémáit véltem benne felfedezni ami még jobban elriasztott attól, hogy jobban belemerüljek.
Azért köszi az ajánlást
-
leslieke
Jómunkásember
-
tibaimp
nagyúr
Phülöp: igen én is ezt érzem, bár én újra fogom olvasni mindet, most már majd a megfelelő olvasási/időrendi sorrendben.
gbors: a többi általuk írt könyv is jó, és totál más az olvasási sorrend, a Nyári tűz, majdnem az utolsó.
Az a gondom, hogy a Találkozásokat megvettem és elolvastam. Ez a sorozat az Otthon fogadó hőseiről szól, de nem az eredeti szerzőpáros írta, és a 4 regényből 2 konkrétan szörnyű, minden, csak nem DL, totál kilóg a világból, ezért tartok a többi sorozattól.
Anonymusxx: veled meg azért értek egyet, mert alapvetően úgy gondolkozom, mint Te, ezek szerint, gyűjtő vagyok, és igazad van, viszont ez a két rossz könyv nagyon eltántorított.
Köszi a tippeket, a moty-t meg átnézem, hátha...
-
leslieke
Jómunkásember
-
Anonymusxx
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Igen, igaz
Amazon Kindle (2020) 6" E-book olvasó 8GB - ez a neve, míg a másiké: Amazon Kindle Paperwhite 4 6" E-book olvasó 32GB Blue WaterproofOK, igazatok volt, ezen tények fölött én átsiklottam...
Neked milyen van? Jó a sok ram, vagy fölösleges? (tudom ram sosem fölösleges
), illetve ez a vízállóság, ezt nem értem, van olyan aki, teszem azt, a kádban olvas... 
-
tibaimp
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
Bonyolultnak azért nem nevezném, inkább azt mondanám, hogy a funkciók 90+ %-a felesleges és haszontalan – legalábbis nekem.

Pl. elkezdesz olvasni egy könyvet, és be tudod jelölni egy progress bar-on, épp hol tartasz. Ezt amúgy ki nézi, meg ki kíváncsi erre? Baj persze nincs vele, csak ezt valakinek le is kellett fejlesztenie, tesztelni, időt rakni bele stb.Meg akkor vannak külön polcok meg listák...Eh oké.
De amikor rászűrök a sci-fi könyvekre, tele van irreleváns találatokkal a lista. Oké, ezeket is ki lehet szűrni, de a legolvasottabb sci-fi könyv mint az Éhezők viadala... ehh nemár. Persze van benne sci-fi, de elsősorban az nem egy sci-fi könyv. Ugyanígy a többi, lányoknak való (bocsánat) hősszerelmes romantikus, sármosfiús fantasyt tartalmazó könyveknek sincs keresnivalójuk ott. Egy vér sci-fi rajongó nem ezeket fogja/akarja olvasni, hanem pl. A marsit, a Hyperiont vagy a Xeno-t.
Szóval valahogy disztingválni kellene a címkéket is, mert nagyon ömlesztve vannak a kategóriák össze-vissza, így eléggé katyvasz tud lenni a keresési eredmény, de pl. hard sci-fi nem szerepel alapból a címkés főoldalon. Esetleg jó megoldás lenne, ha a könyveknek lenne fő kategóriájuk, tehát pl. sci-fi-be nem kerülnének a jövőben játszódó fantasy könyvek, csak mert kard helyett mondjuk plazmafegyverrel lőjük a tűzokádó sárkányok hátán a varázslót. Na szóval lehetne még mit dolgozni az oldalon.
Illetve ha már sok más funkció is van, akkor olyan is lehetne, amivel el lehet tüntetni a nem használtakat.

-
Bozek
nagyúr
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
-
gbors
nagyúr
Ja, tényleg jól mutat
, úgyis keresek valami nagyobb univerzumot, ami egy darabig ellát olvasnivalóval.
Csak némi idő elteltével kapcsoltam, hogy igazából a Mágust olvastam, akkor még egy kötetben, Az érzőszívű mágus címmel.Viszont A démonkirály dühe, ráadásként I-II., az elég keményen fest

-
Bozek
nagyúr
-
Anonymusxx
senior tag
-
mike1334
veterán
-
Bozek
nagyúr
-
G@ben
addikt
-
gbors
nagyúr
-
mike1334
veterán
-
Bozek
nagyúr
-
Kergeboci
aktív tag
-
brownus
veterán
-
DrDobos
őstag
-
gbors
nagyúr
Szerintem is sorban érdemes menni, egyrészt azért, mert én chronology-freak vagyok
, másrészt azért, mert a legtöbb regényben akad pár kisebb nagyobb spoiler az előzőekre nézve.@DrDobos, Azt érdemes még tudni, hogy sokan mondják, hogy az első könyv (Denevérember) a leggyengébb a szériából - szerintem is az egyik legkevésbé erős, de ezzel együtt is nagyon jó.
-
DrDobos
őstag
-
koncsik
MODERÁTOR
-
koncsik
MODERÁTOR
-
k.kristof
őstag
-
elessar
tag
-
Anonymusxx
senior tag
-
Anonymusxx
senior tag
-
brownus
veterán

egen, mikor
darrow folyamatosan beszopkodja azt amit, sakál meg halálra szívatja őket 
nemrég kezdtem el az új részt, kicsit lassan indul be, van némi párhuzam az első résszel, szóval kicsit uncsi is. de a húgom már olvasta és biztatott hogy szintén baba lesz a történés
csak időm nincs... 
-
ígyvanferi
addikt
-
ígyvanferi
addikt
-
abridabri
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
-
devil-k
nagyúr
-
Littoral
aktív tag
-
leslieke
Jómunkásember
-
Valty
aktív tag
Hehe, szerintem pedig a Nemeszisz, nagyon túlírt, lehetett volna vagy 100 oldallal rövidebb

Most olvasom Nesbo új könyvét (Macbeth), ez sem lett egy rossz darab
Hooper: Ha esetleg szereted az kémtörténeteket, akkor Robert Ludlum könyveire is érdemes ránézni, főleg a Bourne-trilógiára (A Bourne-rejtély, Bourne hatalma, Bourne ultimátuma). Igaz a téma hidegháborús, de pörgős, fordulatokban gazdag, akciódús könyvek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Diablo IV
- Milyen asztali médialejátszót?
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

!
. Én viszont ilyesmit néztem ki.
amugy tenyleg

(mindenképpen egy reklámmentes változat)