Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz Faresz1976 #32945 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz dzsi23 #32951 üzenetére
Jó, hogy írtad ezt, már korábban akartam kérni, tennél fel majd linket ezekre a hibridekre? Főleg a navy tetszik a Park órán, mert mintha nem térne el a varrás színe, visszafogottabb, elegánsabb. Keresgéltem Alin, de csak a kb. 6,500 forintos sportosabb verziókat látom. Azoknak valahogy markánsabban bordázott a gumi része, gyakran négyszögletű a lyuggatása, kicsit bumszlibb hatásuk van.
-
zoarden
tag
válasz vinczetibor #32953 üzenetére
én már szándékosan diverzifikáltam a színválasztást, mert a kéket többen voltak,
gondolom majd raksz fel képeket, véleményt ha megjönI want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
dzsi23
addikt
válasz driv4r #32952 üzenetére
Igen, nagyon jó a kék, még a guminak is majdnem ugyanolyan színe van. [link] A narancsot féláron tudtam megvenni coinos akcióban, de csak az az 1 szín volt akciós, különben rendeltem volna többfélét. Viszont a Vostokhoz már úgyis rég venni akartam egy narancs szíjat.
Ez a khaki van még tervben, csak még várom az órát is, amihez a szíj kellene, és addig nem akarom megvenni, amíg nem tudom, hogy élőben bejön-e az óra.
Szerk.: Ja, amúgy a bújtatók kicsit bumszlik ezen is, ezért hordom fordítva a szíjat.
[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
driv4r #32948:
Sajnos nem értek az öltönyökhöz, bementem a boltba tetszett és megvetten .Churpik #32950:
. Hát igen, de a sármom jobb .dzsi23 #32951:
Köszi a tippet megfogadom! Egyébkén nem volt lényeg annyira a megjelenés, mert egy-két emberhez képest túl voltam öltözve. Egyébként a Lányom szalagavatója volt.____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
driv4r
aktív tag
válasz dzsi23 #32955 üzenetére
Köszi! Megnéztem a linket, persze rögtön elkezdte dobálni az alternatívákat, ezen talán a bujtatók kicsit finomabbak. Van nem tüskecsatos is, de attól azért tartok kicsit, nem ismerem, és nem mutatja, hogyan záródik. Van egy Bader csatos szíjam, de szerintem annak más a működési elve.
-
dzsi23
addikt
válasz driv4r #32957 üzenetére
Amit linkeltél, azon felül csak egy texturált gumidarab van, az enyémen meg "sailcloth" szövet, + előbbi vastagabbnak is tűnik a képek alapján. Bár a bújtatója valóban esztétikusabb, de megvagyok a bumszlival is, és azt is megszoktam már, hogy fordítva veszem fel, úgyis mindig zavart, hogy kifelé áll a szíj vége.
Igazából nem csak a bumszli bújtató miatt hordom fordítva a szíjat, hanem azért is, mert jobban szeretem, ha a szíj felső része hosszabb, a fémszíjaim is úgy vannak beállítva. Pechemre, az ilyen kétrészes (bőr, gumi, stb.) szíjakat mindig úgy gyártják, hogy a csatos része sokkal rövidebb, mint a lyukas része, és számomra zavaró helyre esik a csat.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz driv4r #32957 üzenetére
Nekem ilyen van, nagyon jó puha, hajlékony, viszont elég rövid. Akinek nagy a csuklókerülete, annak akár össze se ér.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Churpik
tag
Jody új videója:
-
dzsi23
addikt
válasz Digitalpimp #32960 üzenetére
Ez a másikra is igaz. Számomra tökéletes a mérete, de 20-as csuklóra nem igazán ideális.
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #32953 üzenetére
Érdekes csavar, hogy a nyílhegy átkerült a percmutatóról az óramutatóra, talán még jobb is így, hisz nem búváróra, nem annyira fontosak a percek. Nálam pont a kék órák nem maradnak meg sokáig, nem is emlékszem, mikor hordtam legutóbb (nemrég 2 is eljutott hozzám, de csak a próbáig jutottak). Viszont ezzel a San Martinnal én is szemeztem, és pont a kékkel. Csak az tartott vissza, hogy igyekszem csökkenteni az 1:1 homage-aim számát, és ennek ellenére most is úton van felém egy másik, nem lett volna logikus még egyet rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
válasz dzsi23 #32963 üzenetére
Nálam megmarad mind, mert csak veszek és veszek és veszek. Semmit nem adok el most még...
Nem tehetek róla, hogy a kékek jönnek be legjobban. Megnézem a többi verziót is, és ha a többi közül nem igazán tetszik egyik sem, akkor megrendelem a kéket. Ebből nekem messze a kék jön be legjobban, ezért azt rendeltem. Hommage vagy nem, de nagyon tetszik a képen. Előtte nézegettem egy Tissot Gentleman Powermaticot is, de ez sokkal olcsóbb és szerintem legalább ugyan olyan jól néz ki, ha nem jobban.
Veszek egy Tissot-ot akcióban és ahogy kifizetem máris elbuktam közel két San Martin árát és még csak kifizettem az órát. Akkor inkább veszek két San Martint és megmarad az az összeg, amiért a Tissot-t el tudnám adni.
És most az eredeti Omegát nem is említettem.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #32964 üzenetére
Láttam videón is, nagyon szép ez a kék SM, a Gentlemant én sem választanám helyette.
Eladnom muszáj néha pár órát, mert képtelenség annyit (rendszeresen) hordani, amennyit megveszek, és nem szeretem, ha csak áll benne a pénzem. 7-8 darab felett számomra már nincs értelme, ezért, ha ezt a mennyiséget túllépem, valaminek mennie kell. És általában az megy, ami hónapok óta nem volt rajtam, vagy ha valami élőben "nem szerelem", azt el sem kezdem hordani.
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
válasz dzsi23 #32965 üzenetére
Nem tudom hordani őket én sem. Munkában a Samsung Watch 5 pro-t használom, mert azt nem sajnálom. A Samsung használati értéke a legnagyobb, de semmibe nem nézem. Annak az árán lehetett volna venni egy Tissot-t vagy egy jobb Seikót, illetve három San Martint akcióban. Most ott tartok, hogy előveszem az óradobozokat és gyönyörködöm az órákban.
-
dzsi23
addikt
válasz vinczetibor #32966 üzenetére
Szerencsére én hordom is az óráimat, de mindig van 2-3, amiket gyakrabban, mint a többit, így van olyan, ami csak 2 hetente kerül sorra, és van olyan is, ami havonta. Ami ennél ritkábban, attól könnyes búcsút veszek. Ez alól kivétel, ha egy kvarcóra hónapokig pihen lehemerülve, mert lusta vagyok kicserélni benne az elemet... az nem az óra hibája.
-
nebancsa
senior tag
Ha már öltönyóra, bár nem azzal hordtam, e heti viseletem. Kb. 1 perc sietést hozott össze. Az érdekessége hogy büszkén vállalja hogy kínai. 🙂
-
bigmasterg
addikt
válasz pulutodurumo #32946 üzenetére
Voltam ma órásnál vele.
Valóban össze volt akadva a rugó, egy mozdulattal megoldotta és nem kért érte semmit.
Hirtelen telefonnal rámérve napi 30sec-et írt (előtte telefon mérni sem tudta), de mondta az órás hogy nem állít rajta, előbb legyen hordva és ha akkor is 30, akkor van értelme visszavinni.Szerk.: de ahogy nézem a 30sec gyári értéken belül van.
[ Szerkesztve ]
-
zoarden
tag
válasz bigmasterg #32969 üzenetére
ez jó hír!
Eleddig senki nem jelentkezett itt a fórumon akinek volt gondja az NH35-el szerelt kínai óráival mostanában,
neked igen, szerencsére nem nagy gond. Tán fejlődik a minőség ellenőrzése ott keleten.
Kaphatott egy olyan ütést is akár szállításkor ami ezt okozta.
A múltkoriban belinkelt video alapján nem is csodálom hogy vannak a csomagokkal problémák...I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
Faresz1976
aktív tag
Nekem is gondom van az egyik NH35-tel. -27 sec....... Péntek reggel lecsekkoltam őket és akkor bukott ki az egyik Pagani. Egy ideig néztem őket mikor megjöttek, de nem volt gond szinte egyikkel sem és abbahagytam.
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Faresz1976
aktív tag
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Faresz1976
aktív tag
válasz Faresz1976 #32973 üzenetére
Sikerült belőnöm +0 - +10 közé.
-
zazenke
őstag
válasz Faresz1976 #32974 üzenetére
ez azt jelenti hogy havonta 3 percet is téved ? simán lekésném még a buszt is vele. Egy egyszerű kvarc -analóg óra meg havonta tér ki 10 sec-et. és mégis mindenki az automatákat becsüli csak meg azt hiszem a paganinak is több automatája van mint kvarc
-
Faresz1976
aktív tag
válasz zazenke #32975 üzenetére
Nos, egyrészről igazad van. De ha már a buszról van szó, nem láttam még olyan buszt amelyikhez atomórát lehetett volna igazítani .
Másrészről meg a legtöbbnek itt a fórumban nem azért van órája, mert kizárólagosan az időt akarja mérni. Inkább ékszerként hordja, ezért sem egy 2000 Ft-os kvarc órát veszünk ( mert ugye az pontosabb és pont ugyanúgy mutatja az időt mint a 100e Ft-os ).____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
zoarden
tag
válasz Faresz1976 #32974 üzenetére
megmérted több pozícióban is, akár többször?
Az alkalmazás azért tud nagyobb szórást is méregetni ugyanannál a pozíciónál is.Én meg azt kérdezném a többi olvtárstól is a Watch Accuracy Meter-ről:
hogy miképpen értelmezzem azt ha nem a center-> <-pattern -nél kezdődik a mérés hanem jobbra vagy balra.
Példaként a Ruimas "minipilóta" NH35-ösének méréseit hoznám, különösen a második képet.
Sajnos a mérés szerint 1mp napi késést mutat de miért ennyivel balra van?
Rákerestem de egy 10 perces olvasgatás még nem hozta meg az eredményt (pl watchuseek fórumok) .
Amúgy gplayes Watch Accuracy Meter oldalon feltüntetett app support domainre sincs website...[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
zola96
senior tag
Igen a mechanikus órákat, mert azoknak a mondás szerint van lelkük. És ez így is van. Bocsánat, de egy elem és egy nyák számomra nem fogja az órát jelenteni önmagában. Mert mint mérnöki teljesítményre nem fog emlékeztetni. (Igen a Seiko 9F szerkezete más tészta, azt el tudnám viselni).
-
zoarden
tag
válasz zoarden #32977 üzenetére
Jaj ez most fájt, nem kellett volna funkciót feltételeznem emögé és próbálni összetetten gondolkodni róla:
szimplán ennyi (1 perces yt video)I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
andrew01
tag
Semmi jelentősége. Attól függ hogyan helyezed oda a mikrofont. Bárhonnan is indul, tetszés szerint behúzhatod középre a mért vonalat. (Bár felesleges, mert a dőlésszög - meg a számszerű mért eltérés mindent elmond)
Zazenkének pedig - egy mechanikus órát is be lehet ám állítani, nincs megtiltva egy hónapig : D Akinek hetente nincs erre a tevékenységre egy perce/affinitása... annak tényleg nem való ezen dimenziója az óráknak. Részemről mindkét típusú órának meg van a maga bája.[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
Igen megmértem többször, más-más pozícióban is. Sajnos az eredmény nem sokat változott, ezért is kellett hozzányúlnom. De most már minden OK.
-
zoarden
tag
régen, amikor még ennyire sem voltak pontosak a (köznapi pl idehaza megvehető) szerkezetek, plusz a nagy-nagy többség akkor vitte az óráshoz az óráját, amikor az megállt vagy már csak épphogy működött (nem volt a köztudatban a 4-7 évi ajánlott fullservice).
Sőt a legtöbb óra kézihúzós volt, akkor sem késték le emiatt az emberek a buszt.
Legtöbb esetben naponta kellett/érdemes volt felhúzni/ráhúzni hogy ne álljon meg.
A rádió egész órakor adott pontos időjelzést, így a népek ahhoz igazították az órájukat.
Kellett vele törödni: igen . Ha nagyon szükséges lenne - együtt lehet vele élni: igenEhhez képest nagy változás volt a "karcóra", pláne ha hétzenés volt...
Amikor meg jött a mobilkorszak alkkor az én kezemről is lekerült az óra és vissza se raktam kb 10 évig...
Egy olyan mechanikust vettem, ahol a számlap megnyitáson át lehetett látni ahogy egy carousel-nek mondott díszített elem körbejár (szegény ember tourbillonja) , plusz üveg hátlapos volt, mert szerettem nézegetni a "lelkét"[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
dzsi23
addikt
válasz zola96 #32978 üzenetére
"egy elem és egy nyák számomra nem fogja az órát jelenteni önmagában. Mert mint mérnöki teljesítményre nem fog emlékeztetni."
Pedig a kvarcóra sokkal nagyobb mérnöki teljesítmény, mint a mechanikus, nem véletlenül találták fel évszázadokkal később. Elképesztő belegondolni is, mennyi munka és tudás van mögötte; a mechanikus óra kb. faék egyszerűségű a kvarchoz képest. Ezzel nem azt mondom, hogy a mechanikus óra nem volt nagy mérnöki teljesítmény, nagyon is az volt, és anélkül jó eséllyel kvarcóra sem létezne. Én is a mechanikus órákat kedvelem jobban, éppen a fentiek miatt: az évszázados történelem, és az egyszerűsége (de nagyszerűsége) miatt. Egész nap a monitort és a telefont bámulom, a mechanikus óra segít kicsit kiszakadni a modern világból, szeretem minden nap felhúzni beállítani, amihez nem elég csak egy gombot megnyomni, hanem tényleg foglalkozni kell vele. -
vinczetibor
aktív tag
válasz dzsi23 #32983 üzenetére
"Pedig a kvarcóra sokkal nagyobb mérnöki teljesítmény, mint a mechanikus, nem véletlenül találták fel évszázadokkal később"
Ezzel a megközelítéssel csak az a problémám, hogy a lesajnált okosórák körülbelül úgy viszonyulnak a kvarcórákhoz, mint űrrepülőgép a robogóhoz.
Az okosóra egy kézen hordható számítógép és telefon egyben, egy óra méretében, amin operációs rendszer fut és tetszés szerinti alkalmazások futtatására is képes, plusz tele van pakolva mindenféle szenzorral, amik az egészség állapotot figyelik, pulzust, EKG-t, vérnyomást mér, plusz GPS-szel rendelkezik stb. stb.stb. és még pontosabb is, mint a legtöbb kvarcóra, mert folyamatosan kapják az atomóra pontosságú időt a mobiltelefon hálózatról (legtöbbször a telefonon keresztül, de ez a beépített GSM/LTE modulon keresztül is történhet, ha önállóan használja az ember). Persze, fel lehetne tenni a kérdést, hogy az okosóra óra-e egyáltalán, de ilyen alapon azon is el lehetne gondolkozni, hogy a kvarcóra óra-e.
Ettől függetlenül egy 50000 forintos mechanikus órát többre tartok, mint a világ legjobb okosóráját és egy jó okosórát többre tartok, mint egy átlagos kvarcórát, de ez csak az én értékitéletem és ez mindenkinek más és más.[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
-
zazenke
őstag
válasz petipetya #32987 üzenetére
a pontosság mellett is több hátránya van . általánosan vastagabb kialakítás akad a ruhában , ütésre rázkódásra érzékenyebbek, ha nincs óraforgató akkor minden másnap kötelező viselni vagy felhúzni amitől egyes órások szerint kikopik hamarabb a tömítése és oda vízállóság. Alapból több szervízt és gondozást igényel a több mechanikai elem miatt , nincs meg a másodperc mutató másodperc ütemes mozgása sem. Talán annyi előnye van hogy a minőségi darabok egy életen át is elkisérhetik szervíz mellett az embert de valószínű ezek nem az ebben a fórumban említett órák. Megjegyzem nekem van több mint 15 éves ecodrive citizen órám is amiben nem volt még aku vagy kapacitás csere sem és pontossága gyakorlatilag ugyanaz mint az 1 hónapos tissot órámnak. és mindez 15 év megszakítás nélküli működés után.
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
válasz zazenke #32988 üzenetére
A mechanikus vs. kvarcóra összehasonlítás kb. olyan, mintha összehasonlítanál egy értékes festményt egy fényképpel. Objektíven nézve, minden tekintetben jobb a fénykép, de mégis a festmény a sokkal értékesebb. Az árkülönbség akár több milliószoros is lehet a festmény javára.
-
Faresz1976
aktív tag
Ez egy meddő "vita" .
Persze szépen el lehet írogatni egymásnak de sok értelme nincs. Most fel lehetne hozni más példákat is pl: dízel vs benzines, vagy Trabant vs Mercedes.
Kinek mi a favoritja, mire telik vagy éppen használati szempontból mi az előnyös.
Egy óra kedvelőnek mindkét típusból van.____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Alpachino
veterán
válasz zazenke #32988 üzenetére
Ha csak is a praktikusságot és funkcionalitást nézzük, akkor egyértelműen mindenkinek egy olcsó megbízható pl. casio W59-et kellene hordania, (mint ahogyan azt a retró korszakban az elődeivel meg is történt)...de akkor ezzel az erővel az élet minden területén ilyen következetes hozzáállással kellene gondolkodnunk. Vagy is praktikusság, funkcionalitás....hát nem is tudom mi lenne pl autók, ruhadarabok, művészi alkotások..stb terén
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
vinczetibor
aktív tag
válasz Faresz1976 #32990 üzenetére
Egyértelmű. Csak azért írogatok, hogy rávilágítsak arra, hogy többféle megközelítés is lehetséges. Mindeki vegyen azt, amit akar, vagy amire pénze telik.
Ami viszont tény, hogy a gyártók értékítélete szerint is a mechanikus óra az értékesebb.
Egyetlen példa a svájci alsópolcos Tissot márka. Tissot PRX kvarc 335 font, a Tissot PRX Powermatic 80 ára 640 font. Ugyan az a tok, fémszíj, kristály stb. Az egyetlen lényeges különbség a kvarc, illetve a lesajnált Powermatic 80 mechanikus szerkezet. -
zazenke
őstag
válasz Alpachino #32991 üzenetére
nem a digit kijelzős modellekre gondoltam hanem analóg modellekre amiket kinézetre ugyanolyan elegánsra el lehet készíteni mint az automata órákat. leszámítva ha annak átlátszó kristály hátlapja van és az illető esténként mikor leveszi tud benne gyönyörködni amit ugye csak ő lát így nincs jelentősége ha ékszerként viselünk egy órát .
-
zazenke
őstag
válasz vinczetibor #32992 üzenetére
és abban is biztos vagyok ezeknek a tömeggyártott svájci automata óráknak nincs akkora többlet gyártási költsége hogy dupla pénzt kérjenek érte. Egyszerűen az automata órák azért kerülnek ennyibe mert le lehet húzni az embereket ennyivel.
-
kicn
csendes tag
Sziasztok,
San Martinnal kapcsolatban hoztam egy rövid történetet.
Egy ideje óráztam már, amikor kb. egy éve hozzám került használtan egy San Martin SM004g limited edition óra ( a fekete). Az óra minősége teljesen lenyűgözött, konkrétan egy Seiko Alpinist után érkezett hozzám, azt a szintet simán hozza ( kivéve természetesen a szerkezet), de a lényeg, hogy érzetre is megvolt a hűha faktor. szinte folyamatosan hordtam, alig bírtam letenni a szuper mérete miatt. Kevés a piacon a kicsi diver.
Az év közben megforgott nálam több óra, és sokat tanárkodtam a márka és a kínai órák ismert “clomage” -sága, insprációja miatt de valahogy csak hajtott a kíváncsiság, és még a 11.11 sale előtt berendeltem egy SM0054g-t, most már direktben Aliexpressről. azzal győztem meg magam, hogy ezzel a fehér számlappal talán ki sem jött a “múzsa” , a tok is vékonyabb lett, és amúgy is kb 100ból 3-4 embernek van fogalma az órázásról komolyabban.
Előtte átnéztem az összes yt review, hogy ne érjen meglepetés. Az óra rendben ide is ért pár hét alatt, 1 apró, lupe nélkül láthatatlan qc hibával ( a gmt mutatóm van egy kis piszok, majd a karácsonyi pihenés közben szétszedem és letörlöm). Aztán kézbe fogva azt éreztem, hogy valami nem az igazi, ugyanis a fémszíj nem adja azt a masszív érzetet, mint az előzőnél. Számítottam rá, hogy ez budget verzió, de mindenhol csak a csavaros stiftek hiányát írták, sehol nem volt szó arról, hogy az anyagában is budget Anno egy open heart Orienten éreztem ( mondjuk annál jóval kontraszttosabban), hogy az óra ( számlap, üveg, összeszerelés stb) szuper minőség, csak sajnos az a csattogós, vékony, könnyű szíj elrontja ( habár ennek a polírja szintén hibátlan) az összképet.
Az óra amúgy továbbra is zseni, de most már bőrszíjon hordom, illetve nyárra terveim szerint egy vékonyabb NATO-n, mert kezd hozzámnőni. ( mondjuk ami fura, hogy egy vastagabb seatbelt NATO szinte szorul a stift és az óratok között, ezzel lehet valamit kezdeni?).
Szóval végeredményben nem bántam meg a megvételét, csak sajnálom, hogy itthon nincs egy bolt, ahol kézbe lehet venni ezeket az órákat is vásárlás előtt -
Alpachino
veterán
válasz zazenke #32993 üzenetére
Ezt csak példának írtam, mert ez az óra tökéletesen ellátja a funkcióját, ami nem más mint a pontos idő... de említhettem volna pl. a mutatós Casio MW-240 is...a lényeg ugyan az de ez megint tökéletesen kimeríti az egyéni ízlés kérdését : mutatós, vagy digi...ki miben szeretne gyönyörködni
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Churpik
tag
Akkor ha jól értelmezem szigorúan környezetvédelmi / klímavédelmi / jövővédelmi szempontból az ideális óra az alábbi paraméterekkel rendelkezik:
- rozsdamentes acél tok (nem műanyag)
- rozsdamentes acél szíj (nem műanyag, nem gumi, nem állati bőr - lásd még: metánt fingó marhák)
- kvarc szerekezet (egyszerűbb, olcsóbb, pontosabb, könnyen tömegtermelhető, nem igényel az előállítása annyi energiát mint az automata, karbantartása gyakorlatilag nincs - nem kell kőolaj alapú kenőanyag)
- digitális kijelző (alacsonyabb fogyasztás, nincs mechanikus kopás, hosszabb élettartam)
- 10 év elem élettartam (a másfél évente kukába dobott elem nem környezetbarát)Alternatíva lehetne a szolár technológia, de egyelőre az ára miatt nagyobb mennyiségben embertömegeknek nem elérhető (tömeg alatt itt Afrika, Ázsia és Dél-Amerika értendő), ráadásul a
kapacitorsolar battery élettartama ritkán versenyképes a 10 YLB-vel (a kis 30mm-es női órákba csak kis battery fér). Az 5-6 v. 7-8 évente a kukába/óceánba kerülő ritkaföldfémek nem túl környezetbarátságosak (a 15 évet kibíró solar eco-drive és társai szuper dolog, de árban egyelőre nem versenyképes).Az automata óra nekem kicsit olyan, mint a karburátoros, benzincsapos, kéziszivatós veterán, amely hobbiszinten a gazdájának rengeteg élményt és örömöt okoz, és jó ránézni. De a hétköznapokban jobban félteni való, ütésre érzékenyebb és több figyelmet kíván.
Az okosóra - számomra - jó kérdés. A mindennapos töltési kényszer, a 2-3 évente elavuló operációs rendszer, a sajátmárkához kötés, a javíthatatlanság, a szabványok állandó változása (WiFi, Bluetooth, stb.) mind ellentmondásnak tűnik a környezetvédelemmel szemben.
(Mivel nem vagyok szakember, ezek nem tények, csak feltételezések).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest