- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi #67847 üzenetére
Nyaraláson én még gondolkodok, de nincs sok kedvem hozzá. Pecázni mennék szívesen, de meleg is van, meg csak 10 centis pontyokat lehet fogni. Hívtak a balatonra, oda majd viszek pergető cuccot, meg a kajakot, aztán nem kell a strandolókkal szenvednem. Fertő totál lezárva, Magyar oldalról nem is lehet kievezni, így kajakozni se tudok.
-
smkb
őstag
válasz
Zoli bácsi #67847 üzenetére
Eperfáról jut eszembe, korábbi munkahelyem közelében is volt egy nagy Pesten a Váci útról nyíló mellékutcában. Ahogy potyogott, a jó meleg aszfalton nagyon gyorsan megcsiccsent. Igazi cefreszag volt. A galambok imádták. Totál kótyagosan jöttek mentek jobbra balra.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo #67843 üzenetére
Reggel 4-kor keltem, ötkor már pecáztam.... fél tízre értem haza. Lehet kimegyek este is, 20 óra körül, a tóra.11-ig, éjfélig. Nappal voltam a Rábán minap, pedig árnyék, vízpart, és ültem..de ömlött rólam a víz. Szóval amíg ez az idő van, reggel és este lesz peca.
Átáll valahogy az ember, ilyenkor magamtól is korábban kelek, kevesebb alvással is beérem....Vagy bepótolom a délutáni sziesztákkal.....
Nyomom a pecát, szabadságon vagyok, vagyis vagyunk, nem mentünk nyaralni, pedig azt terveztük eredetileg.....Nem is bánom.....Érik a cseresznye, van még eper, van egy fekete meg egy fehér szederfám (ti inkább eperfaként ismeritek, felénk szederfa) azok is beindultak....
Egész nap zabálok....azon gondolkodtam kéne szedret vinni pecázni, állítólag amur szereti..... -
vendingo
veterán
Ti jártok horgászni ebben a hőségben? 1x voltam ebben a hónapban, reggel 6-ra mentem, 9-10 fele már itthon voltam.
-
hermanyi
addikt
válasz
smokiii1 #67836 üzenetére
Ami rá van írva az sokszor vicc kategória még a drága úszóknál is . Támpontnak megfelel semmi több .
Önsúlyos waglert és a slidert is úgy ólmozzuk , hogy az egész úszóból 1-1,5cm ál ki a ízből (ha nem látjuk akkor antennát cserélünk vastagabbra ) .
Bolognese, rakos, spicc botnál folyó vízen sokszor túl is ólmozzuk mivel visszatartott horgászatot folytatunk általában . -
KunEmber
senior tag
válasz
galervin93 #67832 üzenetére
Remélem a QB-n a Walter.Tamás.Matchbotos.Horgászat3.DVDRip.XviD-BBS jön le épp
-
madmike
őstag
válasz
galervin93 #67832 üzenetére
Köszi, idáig megvan. Most tudok a gyereknek kártyát igényelni, 2200ft-ért. Ha ez kézben lesz (azt írják 30-60nap(nem kapkodják el)), akkor ezzel kell besétálni egy horgászboltba fogási naplóért és országos engedélyért, ami ha jól olvastam összvissz 300ft?
-
smokiii1
aktív tag
válasz
sasa311 #67835 üzenetére
Nekem most egy 10+2 grammos úszóm van de úgy vettem észre még a 2 gramm is sok rá. 2 grammal a zsinóron már majdnem teljesen elsüllyed. A jobb láthatóság érdekében én is úgy szoktam hogy inkább kevesebbet teszek a zsinórra, de csak annyival hogy a felső két színezett rész legyen kint a vízből, ami kb 5 centi.
Koncipappa; szerintem te normál úszókra gondolsz nem önsúlyos match úszókra. A hagyományos pl spiccbotokon is használt úszóknál annyira nem gond ha csak a test van a víz alatt szerintem de az önsúlyos úszóknál már az a jó ha minél kevesebb van a vízfelszín fölött. -
sasa311
veterán
válasz
Koncipappa #67834 üzenetére
Ha nincs megfelelően kisulyozva egy úszó (pl kilog belőle "2 grammnyi" ahogy mondod akkor érzéketlen lesz, a hal megerzi és eldobja ha nem akadt meg.
Emelesre fokozattan igaz, a jól kisulyozott úszó aminek csak a carbon antennák lógnak ki használható már mondjuk egy 8_as jelzővel amit sokkal kevésbé érez meg a hal mint egy grammos sörétet.No offense senkinek de mindig osszeszorul a s3gglyukam is a vízparton mikor az látom, hogy a 10 grammos uszoval úgy nyomja a spori, hogy 3 gramm súly van rajta..
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
smokiii1 #67830 üzenetére
Köszönöm!
Az úszót azért úgy használjuk, hogy csak a teteje lóg ki, hogy jelezze a feltolós kapást és a lehúzóst is? Én eddig mindig úgy használtam az úszókat, hogy csak az
úszótest merült el és a teljes antenna kint volt a vízből, hogy jól lássam. Akkor ezek szerint ez mindvégig hibás volt? Másokat is láttam így matchezni, bár ez nem felmentés -
galervin93
addikt
válasz
galervin93 #67831 üzenetére
Na szóval regelni kell, az aktív fiókban pedig ott lesz a bal alsó sarokban a lehetőség:
A gyerek regisztrációját itt is el lehet végezni (de utólag is összekapcsolható két személy - egyébként ha van horgász ismerős akivel jóban vagy madmike kolléga, akkor akár hozzá is kapcsolni a fiókot, különösebb jelentősége nincs, az a lényeg, hogy gyerek reghez szükséges egy felnőtt gondviselő, ennyi.) -
galervin93
addikt
válasz
diablo1984 #67829 üzenetére
Most így hirtelen nem vagyok biztos benne, de ha jól emlékszem van opció arra, ha valaki nem akar kártyát. Regisztrál, regisztrálja a gyereket is egy külön reggel, majd a saját adatlapján hozzárendeli a gyereket, mint hozzátartozót, és onnantól a gyerek már válthat engedélyt. Az a lényeg, hogy a gyereket hozzá kell rendelni egy nagykorú regisztrálthoz, de annak a regisztráltnak nem kötelező jeggyel rendelkeznie.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
Koncipappa #67828 üzenetére
A nagyok úgy szokták hogy akasztanak a horogra egy mélység mérő ólmot. Nekem nincs úgyhogy én azt a módszert követem hogy lehúzom az összes súlyt a forgóhoz és ha az ólmok lent vannak a fenéken akkor jobban kiemelkedik az úszó mint kellene. Ilyenkor tudod hogy az előkéd a horoggal biztosan a fenéken fekszik, innen még annyit állítasz az eresztéken amennyit szeretnél hogy kerüljön víz közé a horog vagy maradjon fenéken. Az úszót pedig úgy kell súlyozni hogy csak a teteje legyen kint a vízből, ami általában pirosra van színezve, vagy inkább úgy mondom hogy az utolsó színezett rész a tetején.
Csalit meg olyat használsz amit szeretnél vagy amilyen halat szeretnél fogni és horogra tűzhető. Én általában csontit, gilisztát vagy kukoricát használok. -
Koncipappa
csendes tag
A korábbi tippek alapján megnéztem Szilvási Szilárd "Így szerelek én" című videóját, ahol a match szerelékét mutatja be. Nagyon részletes és informatív videó, de mivel tanulom a matchezést, ezért még mindig vannak vakfoltok. Nagyon amatőr kérdések jönnek
Például: oké, megcsinálom a videó alapján a szereléket és bedobom. Utána mi jön? Hogyan álljon az úszó? Meddig merüljön el? Ha elmerül, hol van kb a horgom? Fenéken van vagy vízközt? Hogy tudom meg a vízmélységet, hogy aztán ahhoz belőjjek mindent? Sajnos nem látom át ezt a részét.
Továbbá: matchezéshez mivel érdemes csalizni? Csak az élő csalinak van értelme (csonti, giliszta), vagy akár a gumicsonti/gumikukorica/valódi kukorica is működhet?
-
madmike
őstag
Sziasztok!
4 éves kisfiamat szeretném elvinni horgászni. Jómagam nem horgászok, nincs kiváltva az állami jegy. Horgászvizsgám 20 évvel ezelöttről megvan.
Ahhoz hogy a gyereknek kiválthassam az engedélyt mindenképpen kell nekem is állami jegy? Nem szeretnék több tízezret elkölteni arra, hogy lemenjünk párszor snecizni :) -
Daidalosz
kezdő
válasz
galervin93 #67823 üzenetére
Hajdan, (igaz, ismeretség kellett hozzá) létezett egy "dobiszap" nevű tejipari melléktermék, ami a sajtgyártás során egy centrifugálási technológiai lépcső eredményeként keletkezett. Olyan förtelmesen büdös volt, hogy napokig nem lehetett lemosni a kézről, viszont darabokban verhetetlen csali volt márnára, pontyra, nagy keszegre, de harcsákat is fogtunk vele. Egy cimborám kieszelte, hogy lehet porítani, attól kezdve a folyó vízi keszeges etetőkbe is tettük, nagyon eredményes volt.
A másik, szintén igen jó adalék volt egykor a tökmag pogácsa, ami az olajsajtolás utáni maradék, ezt darálva adagoltuk. -
galervin93
addikt
Magot érdemes otthon csinálni, gazdaboltban pontom pénz a kukorica meg a búza, ez a kettő kb. mindenre elég, de óccsó még a tritikálé, aztán ezeket lehet cifrázni kenderrel, tigrismogyival... Még mindig jóval barátibb áron, mint a horgászatra előcsomagolt cuccok. Egy zárható fedelű (de legalább kis lyukon szellőző!) diszpós vödör csodákra képes, és egy mindenféle pecára jól használható cuccot kapunk. Dunán nálam alap a sok mag meleg vízben (15 fok legalább, de ősszel is rakok kisebb mennyiségben), tavi pecán kajába keverve, lőve, vagy akár nagyobb mennyiségben spombolva, tényleg mindenre jó.
Kajából sem kell mindig a csúcs, egész jó nagy kiszerelésű kajákat kapni mostanában ami hétköznapi pecára bőven jó (pl. Döme Bázis, Walter 2 kilós kajái, de Jankovich sajtis cuccra folyóra is jó áron van). Ha még tényleg zabál a hal (és főleg kárász és ponty a célhal), akkor még a legolcsóbb Tímár meg hasonló 3 kilós is megy, ezekben általában sok a nagy mag, kukorica származék, szóval tényleg főleg akkor, amikor nem a halak étvágya szab határt.
Az angolmorzsa mindenféle kajában jó adalék, továbbá 3-4 millis pelletek is jól tartják a halat.
Szóval van ezernyi lehetőség, én azt mondom érdemes nagyobb tételben beszerezni mindent, nem túl romlékonyak ezek a cuccok, elállnak azért akkor is, ha nem használjuk fel azonnal. És akkor nem fáj annyira az áruk. -
hermanyi
addikt
válasz
Daidalosz #67820 üzenetére
igen nem neked szántam. Buzát sokan használják .
smokiii1 : Hál istennek nagyker áron szerzem a kaját , meg élőt is 90% ban ,de én nem nagyon tudom kihozni 3000 böl a pecámat ha hozzáveszem az élőt akkor meg esélytelen . Tűző, etető szúnyog báb ,csonti pinki ne adj isten giliszta .
-
hermanyi
addikt
válasz
Daidalosz #67815 üzenetére
Az elmúlt 4 évben kb 3-5 kiló kaját használtam el a te módszereddel . Nem szabad összekeverni a feeder vagy fenekező technikát az úszós módszerrel . Megint más egy lassan folyó vízben vagy tóban. Tóra közel sem használok ennyi etető anyagot . Tavon elvagyok a felével . Vagy nem is etető anyagozom hanem 2-4 kiló kukorica vagy magmix (Tavon 95%ban pontyozom). Élő Duna az meg más tészta ott a mértékegység a dézsa nem a veder vagy a liter
Ott 3 kiló olcsó kaja , 6-9 kg agyag 1 flakon aroma , 2doboz csemege kukorica ,minimum 1 liter csonti és elvagyok
4-5 órát
-
Daidalosz
kezdő
válasz
smokiii1 #67816 üzenetére
A lösz és az agyag kis utánajárással ingyen beszerezhető, az élő nagyon fontos az etetésbe, de ha van kert a látókörödben, az arra való csonti is szinte ingyen, és minimális időráfordítással előállítható tavasztól őszig.. Folyó vízre, normál körülmények között a családi és ismeretségi körben összegyűjtött, száraz pékárúból készülő prézli és finom kukoricadara keveréke kiváló alap, ehhez mehet az agyagos, sóderes stabilizátor/nehezítés, esetleg aromák, pirított vagy olajos magvak, és sok élőanyag.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
hermanyi #67813 üzenetére
Hát az rengeteg kaja. Én ennyit 3-4 peca alatt használok el, egész napos pecákra, úgy hogy élő anyag max csonti vagy giliszta azok is csak csalinak, meg etetőanyag tisztán, max egy kis kukoricát keverek hozzá. Nyilván nagyrészt inkább methodozok vagy etető kosár, de én nagyon sokallom egy pecára ezt a mennyiséget. Amugy se egy lcsó hobbi, de nem akarok ennyit költeni etető anyagra. Akkor már inkább veszek kukoricát minden mennyiségben és azt szórom be folyamatosan.
-
Daidalosz
kezdő
válasz
smokiii1 #67800 üzenetére
A felszíni áramlások esetében szerintem a viszonylag hosszú, nagyobb tőkesúlyú úszók jelenthetnek megoldást. Ahogy az áramlás átterjed a vízoszlop mélyebb rétegeibe, úgy nő az ólmozás pozíciójának és tömegének a hatása, egészen addig, amíg az adott táv match technikával már csak lassítás nélkül horgászható meg. Ekkor, ha szabadon úsztatott szereléken gyengén jelentkezik a hal (nem mindig van így, ismerek pl. olyan vermelőhelyet a Mosoni Dunán, ahol a szabadon úsztatott szerelék tökéletesen működik), akkor következik a bolognai, és a visszatartása - amennyire a távolság és a sodrás ereje engedi.
-
hermanyi
addikt
válasz
KunEmber #67809 üzenetére
Ahogy galervin93 kolléga írja . Mindig van benne föld lősz stb stb . Egy 5-7 órás matchezés 1 kiló tortu 2 kiló etetőanyag 3 kiló föld vagy lősz vagy ennek keveréke + élő anyag. Ez kb 18 liter. És ez el is megy . Versenyen van ,hogy ez kevés . De ugye a halak diktálnak , volt már olyan ,hogy ez a mennyiség 3 óra alatt elment . volt ,hogy a fele elég volt 5 órára . Ha ott a hal (nálam a keszeg ) és elkezd aprozodni akkor sűrűbben vagyis többet kell etetni .
Nálam a bevált technika ,hogy 20-25 gomboc alapnak . és 10 percig csak dobálok , és utána kezdem el csak lőni a kaját . -
Zoli bácsi
őstag
válasz
BlackmMmDog #67811 üzenetére
Sajnos nem ismerem, de egyre jobban felkelti a figyelmemet ez a cég.
Ma befutottam pecaboltba, kivettem tárolóból egy karcsú zöld botot, amire azt mondtam volna hogy pergetőbot, a súlya alapján....Csak nagyok a gyűrűi...Ez a bot volt: [link]
Meg két részes Etna E3 botok voltak kitéve, azok is tetszettek.
De nem költekeztem, célirányosan vásároltam, vettem egy fém csalizó leszúrható bottartót, mert tegnap a műanyagból kiszakadt a csavar.... [link]
Úgy kezdtem a pecát, hogy fejbevert a bot...Aztán a gubancgátló csőről csúszott le első dobásnál a forgó..... [link] Az olcsó bosszúja.......
Egyszer (sem...) használatos horgászfelszerelés..... -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #67803 üzenetére
[Delphin MAGMA M3] is mehet a sorba ,
No Limit Methodot meg kerülni kell nagyon merev -
galervin93
addikt
válasz
KunEmber #67809 üzenetére
Nem is véletlenül. Fél kezes gombóc, ebből max 2-3 percenként lő egyet az ember, fogy az anyag. De ritkán lő tisztán kaját az ember, lösz, föld, agyag, szóval helyzettől függően mindig van benne valami "ballaszt". Amúgy literben könnyebb számolni, egy 3-4 órás laza matchen elmegy mondjuk 8-10 liter kaja, persze lehet több is, kevesebb is, a halak majd eldöntik.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Zoli bácsi #67803 üzenetére
Hat figyelj a a dome botbol a 4.2 és nekem is tetszik.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
hermanyi #67806 üzenetére
Akkor a sűrű dobás nem probléma, sőt ha jól értem kell is(?), és etetni rá folyamatosan minden dobásnál.
Lehet eddig azért nem is voltam annyira sikeres match botozással mert mindig párhuzamosan matcheztem 1 bottal mellette meg egy bottal feedereztem és úgy éreztem a matchre csak pocsékoltam az etetőanyagot.
Na akkor legközelebb ráállok erre csak 1 bottal matcheztem és úgy veszek etető anyagot hogy elég legyen. De akkor gondolom 2-3 kiló kell hozzá meg pár doboz csemege tengeri? -
hermanyi
addikt
válasz
smokiii1 #67800 üzenetére
tavon több ólom a zsinegen . minél lentebb . Lassú folyón meg hosszú előke
de ugye nagyon sok mindentől függ a dolog . milyen bottal zsinórral dobálsz, zsinór süllyesztésnél mekkora távot veszítesz ,tehát mennyivel kell ,hogy minimum túl dobj stb stb .
Itt felénk a pályán nincs bent egy percet a cuccos ha matchezel . és minden 2, dobásra illik lőni a kaját is . a távolság meg 20-30m -
Zoli bácsi
őstag
válasz
BogyóBP #67797 üzenetére
4,2m feeder..? Ócóval kezdve:
Eurostar Master Class Distance Feeder
Döme Master Carp Pro LC
Benzár No Limit Method feeder
Nevis Method Carp Feeder 420XH
Manta Evo XT
Royal Method Carp 420H
18ezertől ötvenig.
Nekem Eurostar, és Döme van. Háromkilencvenbe. Egyikkel sincs bajom, de mivel mostanában max 50-60m-re horgászom, nem igazán kerültek elő. Az Eurostar inkább egy nagyhalas bot, hatalmas gyűrűk vannak a spiccen, ha ez szempont.
Ha távdobás, pontos dobás, és rugalmasság is kell, akkor a Royal, vagy attól árban felfele nézelődj, de nem ismerem azt a kategóriát.
Amúgy...... ez szigorúan az én véleményem, de ilyen erős feeder botoknak az igazi felhasználását folyóvízi pecánál látom.
Talán nem véletlen, hogy mindenki lágy feeder botokat keres mostanában, mert ez a finom horgászat eszköze.
Ha tó, és távdobás, meg csipogó...Oda bojlis bot való. Lehet tenni rá 0,25-ös zsinórt, meg vannak lágy bojlis botok is.... Egyszerűbb...szerintem! -
spirit007
senior tag
Nálam az idei éjszakai horgászatoknál bevált két "új" szúnyog elhárító:
1. Akkus szúnyogkrematórium - csak véletlenül bele ne nyúlj...
2. LED munkalámpa rúdra szerelve, 15-20m távot bevilágít (12W) és arra rajzanak a muzsikusok.
Persze alapozó krémezésre továbbra is szükség van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gitáros topic
- Elden Ring
- Házimozi belépő szinten
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest