- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed1983
őstag
Jah tegnap iszonyat jó idő volt pecázni, főleg délelőtt, kimentünk a tóra és 18 pontyot fogtunk.
-
MeTaL
tag
az a helyzet, hogy bármelyik ismeretlen vízre is mész, nehéz így kitalálni hogy hogyan is hol tudsz eredményesen horgászni.. haverom lement balcsira vhova már nemtom hova körülnézni, hogy hogyan süllőznek a horgászok, bazi nagy halszelettel meg teljesen máshogyan ahogyan mi. Szóval érdemesebb lenne odamenni és érdeklődni a helyi horgászoktól hogy hogyan érdemes pecázni, milyen szerelékkel stb. Egyébként nem mondtad hogy pontyozni szeretnél-e vagy angolnázni vagy süllőzni... ahány hely annyi szokás.
kérdésedre a válasz: pontyra és süllőre érdemes horgászni, fenekezve. halszelettel, illetve kukoricával gondolom én.
-
hoby36
senior tag
Balatonon mivel,mire érdemes horgászni?3 hét múlva megyek pár napra,veszek 3 napos jegyet.Akarattyán nyomom kicsit.
-
iday
aktív tag
Hali.
Van valakinek tapasztalata hogy Szarvason hol és mire érdme horgászni?
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Feeder-ezik e valaki közületek régebb óta?
Most szeretnék átállni a Feeder-re és kéne egy pár infó.Egyébként a multhéten én is fogtam egy 2,5 kilós Afrikai harcsát.
Majd rakok fel képet. -
mephi666
nagyúr
holnap délutánra kib***ott nagy vihart mondanak
minden média azt harsogja, hogy irgalmatlan nagy vihar lesz... majd kiderül... de szerintem tényleg marhanagy eső lesz... hajnalban talán jót lehetne pecázni, de szerintem délután már esélytelen...
-
Boxiné
aktív tag
Hajnalban megyünk pecázni!
Remélem nem lesz rossz idő, semmi kedvem elázni.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Horgászott mostanában valaki a Tiszán? Milyenek a körülmények?
lakisoft -
Gézengúz
addikt
-
MeTaL
tag
fogtam egy nemes süllő, 35 centi volt.
-
mephi666
nagyúr
na, igaz, hogy már 1hete hazajöttem a balcsiról, de az ott töltött 1hét alatt párszor kiültem a stégre a spiccbotommal szórakozni... fogtam 1db vörösszárnyú keszeget meg több tucat kis snecit... a rohadt kis snecik jöttek ezerrel... bedobtam a csalit (kukorica+csonti) és már kaptak is... sört inni se volt időm, annyi volt belőlük
volt, hogy véletlenül bepottyant a stég mellett a csali és már kaptak is rá... damilnál fogva húztam is ki... mindet visszadobáltam... amatőr pecás létemre legalább az öröm megvolt
legközelebb szerintem sógorjelölttel megyünk és akkor a snecik jók lesznek másra
-
Tv
senior tag
Persze. Hülyéskedek amúgy csak. Megárt ez a nagy meleg
Akar a halál törpét fogni
De amúgy ha normális méretű törpék jönnek (15cm-nél nagyobb), akkor azzal nincs bajom, mert megsütve szerintem finom. De amikor a süllőnek szánt 7-8cm-es élő snecit benyeli egy 12centis törpe, úgy hogy a kishalnak a fele kilóg belőle, és közbe olyat ránt a kapásjelzőn, mintha süllő lenne, az már tényleg bosszantó. De én mondjuk azt sose tenném meg mint egyesek, hogy kidobják a partra élve, hoigy kinlódjon ott. Végülis mi megyünk oda hozzájuk, szóval nam a törpe hibája, hogy kifogjuk
Szemes takarmánnyal etetve meg csalizva sztem nagyjából teljesen elkerülhető a törpe (tudom hogy nem divatos, dehát ez van). Törpeharcsa forever!!!!!! -
Peat;)
veterán
Nagyon remélem hogy sok társadat meg tudod győzni a nézetedről
nekem tököm tele van velük, szó szerint ellehetetlenítik a normális horgászatot, mert ami belefér a szájukba azt benyomják. Rohadt amcsi hal
Idén csak én vagyok béna, vagy tényleg kevesebb a hal? Budapest közelében, Pest megyében nem tud valaki valami nagyobb tavat ami természetes kinézetű, ahol 10 óra fele is van még bőven szabad hely, szép és kulturált és van benne rendszeres telepítés? Isaszegen elvileg több tó is van, de nem tudok róluk semmit, valaki esetleg?
-
MeTaL
tag
válasz
Diszizoltan #5157 üzenetére
hát skacok én maradok a pontyoknál... ideje lenne már fogni egyet legalább...
-
Tv
senior tag
Nem tudtok valami jó törpéző csalit? Semmivel nem tudom horogra csalni őket
-
Kukorica4
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition #5148 üzenetére
Fogsz egy kis dobozt pl joghurtost, beleteszed főt avgy ízesített kukoricát és belelógatod horgot majd beteszed mélyhűtőbe. Dobásonként meg előkétcserélsz.
-
nesa
veterán
Balcsi
Nalunk csak a Drava van Drava holtagon lett fogva es ugyhiszem bojlival de ha konkretan erdekel megkerdem.Par kep a holtagrol hatha valakit erdekel
a kepeket mar en csinaltam
-
nesa
veterán
En mar reg nem horgaszok csak ocsem jar le
tegnap beakadt neki egy 17kg potyka
-
Kukorica4
csendes tag
Esetleg valakit érdeklének Magyar Horgász számok 1974-től?
-
BÁ Nutrition
addikt
na hogy megy az idei pecaszezon?
-
Kukorica4
csendes tag
Remélem ma már kijutok horgászni és lesz mivel dicsekedni
-
bagyulajuve
addikt
sziasztok!
a pisztrángot hogy kell megtisztítani? ledörzsölöm a felületét, majd hasaalját felvágom belsőségeket kiszedem? irdalom és már süthetem is?
köszi
-
dragon19
újonc
válasz
Intruder A 6 #3799 üzenetére
Szia!
Érdekelne a bot,és az is hogy ha tudod hogy hol lehetne venni párját nagyon megköszönném a segítséget!!! -
mephi666
nagyúr
az a baj, hogy sógorjelölttel nem tudom megbeszélni, hogy leugorjon, mert 200km táv lenne
amúgy sincs általában olyan nagy mákom a halakkal... még vagy 10-15éve mentem nagybátyámékkal pecázni... estétől reggelig kinn ültünk, tartottam büszkén a spiccbotot és amikor már indultunk haza, akkor akadt rá egy elég kicsi keszeg a horogra
tavaly ott lazítottunk a stégen elég sokat, de halőrt nem láttunk egyet sem... max idén, ha lemegyünk, van a közelben egy nyilvános stég, ahol láttunk többször is egy ürgét pecázni, megkérdezem, mit mond az ellenőrzésekről...
-
mephi666
nagyúr
balcsinál mennyire veszik "komolyan" a max. 1spiccbottal ökörködő amatőr "orvhorgászokat"?
elég durva ára van az engedélynek és 1alkalom kedvéért meggondolandó számomra a rizikó... kinek milyen tapasztalatai vannak ott a környéken? a stég magánterületen lenne, minden irányból nádas... csak a víz felől lehetne belátni...
-
Kicker
őstag
hát, vegyes, attól függ mennyit áldozol időben és technikában a dologra.
Ha tutira akarsz menni, akkor kell egy úszós, egy fenekező, egy bojlis és egy rabló bot, valamint sok idő és etetőanyag. A komoly bojlisok iszonyat mennyi etetőanyagot szórnak be, meg kinn is kempingeznek egy hetet is simán... ha nem megy vagy látják rabol a hal, akkor azt dobják be, meg úszóra is etetnek..egyszerű halandóknak most a hidegfrontban a nagy bodrik, kárászok, pontyok (40-45 centiig) is megindultak.
Rfülöp fele mozgok..
-
priusz
aktív tag
válasz
lakisoft #5115 üzenetére
Hasonlóan a feederezéshez a finom szerelékes fenekezés eszköze. A különbség a bot hosszában általában az érzékenységében van. A pickert a közeli fenekezéshez érdemes használni. Mivel általában egy átlag telepített ponty alatt már karikába hajlik így élvezetes vele a fárasztás.
üdv: priusz
-
MeTaL
tag
válasz
lakisoft #5115 üzenetére
Nagyjából összehasonlítom neked a kettőt, külön leírva:
Feeder bot tulajdonságai:
- Vastagabb bottest jellemzi, mint a pickerét, ezáltal picit merevebb is
- Hosszai 3,3 métertől 4,20 méterig vannak általában. Keszeg és ponty, süllő horgászatra is használható.
- kb. 16-os zsinortól 25-ösig lehet használni, bottol függ.Picker bot tulajdonságai:
-Vékonyabb bottesttű, sokkal finomabb, érzékenyebb, lágyabb, jobban is hajlik, rugalmas.
-nem rakhatsz erre a botra pl. 25-ös monofil zsinórt, de pl. egy heavy feederre már igen.
- 2,40 métertől 3 méterig árusítják őket. ebből is van heavy de azt sztem nem jo semmire.
- ezzel alapvetően kb. 14-es zsinórtól 22-esig tudod használni. keszeg, ponty süllőre érdemes használni elsősorban.kérdés van ?
-
lakisoft
veterán
Megosztaná velem valaki hogy mire jó egy picker bot?
-
MeTaL
tag
válasz
Kukorica4 #5111 üzenetére
igazából nem is a lebegtetéssel van a gond, hogy hogyan csináljam. mer kis hungarocel golyó és viszontlátás.. inkább azzal lenne a gond hogy kb. 100 méterről kijjebb csalni a halakat, és megtalálják a kaját a puha iszapban ( nem csak a horgon, hanem az etetőkaját, csemegekukoricát is megtalálják..
-
krammerka
őstag
válasz
Kukorica4 #5106 üzenetére
Valami oknál fogva az egész tó halott volt vasárnap
Itt nállunk 5db tó van egymás mellett,ezek közül a legnagyobb van kijelölve a horgászverseny lebonyolítására.
Bányatavakról lévén szó,óriási külömbség van vízmélység szempontjából.Az úgynevezett öböl résznél eléri a 11m-t is a vízmélység.
Ahova én húztam,ott is volt 6-7m körül.Csak fenekeztem.
Tavasszal a kissebb tavak indulnak be elöszőr,ezeket gyorsan le is horgásszák,sok tag vándorol tóról-tóra.
Nekem fix helyem van,nem szoktam vándorolni.Ott a vízmélyslg 140-150cm,általában úszózok+fenekezek,illetve feederezek.
Az elmúlt 1 hónap sikertelen volt fogás szempontjából,igaz csak hétvégén jutok le,mert meló van reggeltől estig.
Viszont ami ott fogad: csend,nyugalom,kacsák,nádirigó,gólya,vizicsirke,egy egész zenekar mely békákból áll -
MeTaL
tag
megosztanék vmit. van egy horgászhely a kisdunán, ahol régebben horgásztam a szomszéd úrral, aki minden reggel lejár odahorgászni. Az lenne a probléma azzal a hellyel, hogy túlságosan iszapos, nagyon nagyot kell dobni ahhoz hogy sóderes részt érjen a szerelés ( bentebb folyik a víz ). Nos, egyik estére lementem ugyanoda horgászni, és láss csodát fogtam 2 db pontyot is. Na most ugyanezt szeretném ugyanott produkálni, csak mondjuk hajnal 5tól reggel 9ig horgásznék ott. És látnék esélyt arra hogy akkor is tudok halat fogni, de a kérdés hogy hogyan. Megpróbálom majd meglebegtetni a csalit, kb. 10 centis előkével lebegtessem meg? Esetleg tudtok még más tanácsot adni lebegtetésen kivül ? ( nagy dobás ki van zárva, nincs is értelme )
--mivel kicsit folyik a víz így úsztatni nincs értelme, feeder-pickerbotos cucc jöhet számításba -
priusz
aktív tag
válasz
Csabee. #5104 üzenetére
Szia!
Csepelen a csőhídi pálya és a környéke elég jó keszeges hely, a komp környékén tavaly én fogtam pár pontyot is. Idén csak ritkán jutottam ki, akkor csak keszeget fogtam.
Az éves engedély 15k környékén van.
Lejjebb, Dömsödön szoktunk még peccantani haverokkal, ott is vannak jó pontyos helyek.üdv
-
Csabee.
nagyúr
válasz
krammerka #5103 üzenetére
hát az tényleg semmisem.. én ahova járok horgászni ott 3500 a napi jegy.. sajnos, legalábbis tavaly annyi volt, idén lehet már azt is emelték. Nagyon kezd drágulni sajnos a pecázás is... Azon gondolkodom, hogy ha a halat haza sem viszem akkor a Dunán megérné-e horgászni! találtam egy szép helyet, csepel felé ahogy bringáztam, volt jó hely.. csak nem tudom mennyi a hal, és a kapás! Valaki esetleg tud valamit a Dunáról?
Éves szinten mennyibe kerül? stb..
-
krammerka
őstag
válasz
Csabee. #5100 üzenetére
Sziasztok!
Semmi extra nem történt,rakos bottal nyerték a versenyt 4,65kg keszeggel
,én semmit nem fogtam,elég szar helyet húztam.
Fújt a szél mint állat,úszó felejtős volt részemről.
fenekezni próbáltam,de semmi érdemleges,még kapás sem volt.
Nekiálltam féidőnél spiccbottal szórakozni,de nem fogjátok elhinni,még a törpék sem ettek..................Itt nállunk csak kemény kukoricát lehet használni pontyra,amurra,mert minden mást a törpe nyel be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest