- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krammerka
őstag
Üdv srácok!
Megvettem a Perfect Power 40-80g-os, 3,60-as botot.[link]
Fenekezésre fogom használni,úszózni van egy ugyanilyen botom,de az 10-40g-os. -
sNORh
addikt
Az tuti hogy agyon horgászott.. szal ponty ilyesmi kapásból felejtős..
Max tenyeres kárász, de inkább ragadozó..
azon gondolkozom hogy a területin csomó hely van felsorolva, és akkor msot nem csak a keletire szól, hanem egy nagy körben a környező tavakra is? Van itt Kadarcs-Karácsonyfok Csatornától kezdve, Hortobágy-Berettyó minden.. akkor ez most nem csak a keletire szól? monnyuk 14k-ért ne is csak oda szóljon..összetalálkozhatunk persze ha majd virúl az idő
-
Lustig
tag
az én bojlisom is közel 2m de inkább legyen 2részes mint 3-4 , kocsiba is nehezen de befér de valamit valamiért
-
Kukorica4
csendes tag
Nem azt mondtam , h ezen a távon horgásznak is. Én már 30-40méteren is nehezen látom az úszót ha fúja szél
Ezeket az eredményeket egy profi teszem azt külföldi versenyhorgász (akinek a versenyhorgászat a munkája) jócskán felülmúlhatja. (az egésszel csak arra akartam kitérni, hogy nem mindig a nagyobb ólom jelenti a messzebb dobást hanem a szerelék finomítása)
-
Eagl3
veterán
-
userZ
aktív tag
Erről a bojlis teleszkópos botról mi a véleményetek: Nevis Sensor Tele Carp 360 3,25 lbs
Ebből fogok valószínű kettőt venni. 70-140g-os dobósúlya van, 110cm szállítási hossz...
Nekem egyszerűen nem nagyon jönnek számításba a 2-3 részes bojlis botok, mert többségük iszonyat nagy szállítási méretben is (nem férne bele a kis kocsimba
Már csak egy hozzápasszoló nyeletőfékes orsó kellene...bár lehet hogy bot és orsócserére csak következő szezonban szánom rá magam... -
Alg
veterán
válasz
dragonfx #6982 üzenetére
Elhinni nem muszáj, ez szerintem egy megbízható statisztika, miért hazudnának?
Az már más kérdés, hogy ennek mi értelme van, viszont tény, hogy versenyzők a nagyobb tavakon (Tisza-tó) képesek matchbottal 40-50-60 méterre pontosan és hatékonyan horgászni.
És tévedsz, gyakran pont ezen múlik.
Szerk: volt már a kezedben komolyabb matchbot?
-
dragonfx
veterán
6gr.ot 50méterre?
azt megnézném....akkor én 200ra poecázok.
ja csak én rugalmasabban mert én szembeszélbe is 170re eldobom.hagyjuk már ezt a kiélkezett statisztikát...versenyne norál pecanpon el nem dobod ennyire soha.meg amugy se ezen mulik.kivi vok a szilon meddig bírná ezt.
-
userZ
aktív tag
-
dragonfx
veterán
én 100gros sproval pecázok.30-35gr környéki etetőkosár van fenn+csali+etető.
a zsinór lágyságától.vizességétől is nagyban függ a dobható a távolság.
én ennél durváb cuccot nem fogok feltenni.Ahova én járok 6-7es pontynál nagyobb max egy életbe 1x jön.max. elvesztesz annyira nem izgat.én az élményért a sok kapásért fogásért megyke pecázni..csend nyugalom part kikapcsolodás napozás nyáron.halat mind visszaengedem.
nem nyeletős egyik dma orsó se.-1es fékkel gyakorlatilag nyeletőfékessé tettem őket.bevágáskor ráfogok a dobra és kész.
Sőt mi több már nyári pontyozáshoz se fogok szerintem 2es 1es kampot feltenni sokkal kevesebb a kapás.és igaz jobban tatja ahalat.de mivel durvább nagyobb az esély kiszakad a keménysége miatt.
kisebb horog is megtartja a halat ha minőség.és csak ownerral pecázok.
papíron 4es a tüske amivel pontyozok de 6osnak felel mega standard méretezés szerint így szemre.ha fenékre rakod a horgot idő utána törpe otthagyja nem tudja felvenni.
-
sNORh
addikt
nemgáz amugy, jön a sneci.. csak mondom hogy sneci helyett törpe is jön.. hát azt kell mondjam sajna igen, vagyis multhéten hideg volt a víz és sneci egyáltalán nem volt 3 majdnem tenyérnyi vörösszárnyút fogtunk a kisbottal
és bántották még azt is.. kivettük és a farka meg volt harapdálva.. de nem megyünk többet oda.. valami vadabbat nézünk mostmár.. horgászházakkal övezett terület amúgy és odaszoktak nagyon
-
Alg
veterán
Semmi gond
Nem vagyunk ám olyan távol egymástól felfogásban, csak nálam a horgászat fő célja nem a halfogás, hanem a természetjárás és kikapcsolódás. Nagyon nem bírom a budapesti, nagyvárosi környezetet (ahová egyébként eléggé be leszek kényszerítve a jövpben), szóval már az is élmény, ha sétálhatok egy jót az erdőben
Ilyen kalandozó lelkületű egyén vagyok
#6965: olyan is van
Szerrencsére a gébek minket nem leptek el, úgy mint a Dunát
-
userZ
aktív tag
Bocs a letinizésért
, Nem fizetős tóra járok egyébként, te is kicsit tévedésben vagy
Rendszeresen van telepítve a tó, ami nem medence méretű, több hektár a mérete, egyébként idén a szeged melletti maty-érre váltottam területit. Nézd nekem mára a horgászat egy vízparton levő kellemes időtöltéssé degradálódott, ahol a fő cél ugye a halfogás, de már nem mindenáron, hogy árkon-bokron lezúzzak egy folyó partjára pár kullancsot összeszedve.A vadvizes horgászat elképesztő élményt jelent, tudom mivel írtam, hogy jártam süllözni a kőrösökre tini koromban. Ez az én városi életemmel egyszerűen nem összeegyeztethető sajnos. Így marad az az alternatíva, hogy bedobálom a kocsiba a motyókat, reggel ötre a parton vagyok, etetek, bevetem a cájgjaimat és ha mindennel megvagyok, amíg nem jönnek a pontyok teszek-veszek, jó levegőn vagyok, előveszek egy könyvet, vagy ha társasággal vagyok akkor megvitatjuk az élet nagy kérdéseit...
-
Alg
veterán
Azért nem dúskálunk a halban ám...
Rendesen meg kell dolgozni érte, 10 éve járom a Tiszát, és a tavalyi volt az első olyan év, amire azt mondom, ez egész jól sikerült... ráadásul egy évben 3-4 hónapot lehet horgászni, a vízállás miatt... ez az időjárás pl. eléggé betett a pecának.Ha valaki csak ész nélkül leül, szinte biztos a betli, és mi is gyakran kénytelenek vagyunk beérni tenyérnyi bagolykeszegekkel. (sőt, egész napos durbincsozással)
-
Alg
veterán
23 vagyok, egyetemista
Ezen a nyáron remélhetőleg már elkezdek a "szakmámban" dolgozni...
De egy ejszakai kecsegézés egy jó baráttal nekem bárminél többet ér...
Ha teheted, menj ki néha valami eldugott vízre egy picker/spiccbottal, egy kevés etetőanyaggal... összehasonlíthatatlanul jobb a legtöbb fizetős tavi pontyaprításnál. -
userZ
aktív tag
Te még gondolom ifi horgász lehetsz, ha megteheted, hogy nyaranta minden hajnalban kitekersz a tiszához.
Elismerem, biztos megvan a varázsa, én már egy 20-on éves, városi elkényelmesedett hús horgász lettem/vagyok. Tini koromban jártam a kőrösre süllőzni, hatalmas élmény volt, de erre jelenleg abszolút nincs ideje egy városi dolgozó embernek sajnos...
-
Alg
veterán
Órákig bámulást én sem szeretem, de mindig ki lehet találni valamit, ez a vadvizek varázsa... Bármikor jöhet több kilós vadponty vagy akár harcsa a keszegező szerelékre is, de fordítva is. Legutóbbi nyáron minden hajnalban pl. hatalmas karikakeszegeket fogtunk a kecsegére betett nadállyal. Tavaly nem tudom előfordult-e egyáltalán, hogy hal nélkül végeztem egy napot. Ha valami nem ment, váltottam. Módszert, helyet, valamit.
Nálam ez a horgászat. Együtt élni a vízzel, nem kikocsikázni a partig és várni a "húst".
Szerencsére még van rá időm.Ja, és a halat én is imádom - enni is.
-
userZ
aktív tag
Én meg húshorgász vagyok, így a legkisebb esélyt akarom neki adni
Imádom a halat, nem csak fogni, hanem enni is. Ahogy írtad, ahány horgász, annyi...
Bámultam én korábban órákig a kapásjelzőt, ennél monotonabb dolog kevés van, főleg ha kevés a kapás.Az úszózás teljesen más tészta ugye, mert azt általában kisebb halakra csalizom.
-
Alg
veterán
Nekem sem annyiból áll, én kimegyek a partra és órákig fogom a halat
Na jó nem mindig, de igyekszem úgy csinálni hogy valamit mindig fogjak.
Igaz, én nem járok magántavakra, én kibicajozok a Tiszához, beverekszem magam az ártéren a bozótoson keresztül, lemászok a leszakadt parton a helyre, és egy bottal keszegezek, egyel meg kecsege/márna/harcsa...
És ha horgászok akkor horgászok, nem olvasok, nem sétálgatok el a botoktól, nem alszok, nem alkoholizálok... Max éjjeli tűz melletti beszélgetés, csillagbámulás...
Tudom, ahányan vagyunk, annyiféle felfogás. De tisztelem anyira az ellenfelet (halat), hogy legalább azt az esélyt megadom neki, hogy én magam akasszam meg. A sikerélmény is több így.
#6958: Négyes tőponty matchbottal, 14-es előke, "nemenjbeabozótbaaaa!!"... kijött
(kép van róla a linken amit korábban írtam)
-
Eagl3
veterán
Ha van hely engedni a halat, akkor nincs gond a lágy cuccal, minél finomabb a cájg, annál nagyobb az élvezet.
Viszont ha vissza kell fordítani sürgősen a halat, akkor azért hátrány lehet a hiper lágy bot...
Múltkori pecánál azért felsóhajtottam, hogy a MH feederre jött a 8kilós tőponty és nem a L-ra. Nem biztos, hogy kijött volna. -
userZ
aktív tag
Nézd, valakinek a horgászat nem feltétlenül annyit jelent, hogy kivonul a partra és órákig bámulja a kapásjelzőt. Rengeteg dolgot lehet csinálni a parton, főleg ha családdal, ismerősökkel pecázik az ember. Nameg gyakran úszózok a fenekes mellett, és akkor majdnem muszáj egy önakasztó+elektronyikus kapásjelzős összeállítás. Én ezidáig csúszós szerkót használtam, bár 3 éve horgásztam utoljára...Idén kiakarom próbálni ezt az önakasztós dolgot, és majd levonom a tanulságokat. Azt akarom elérni, ha a potyka a szájába szippantja a horgot, megrántja a buksiját, az ólom akkorát vágjon vissza, hogy biztosan üljön a horog. Így lesz időm lerakni az úszós cejgot, lerakni a sört, könyvet, félbeszakítani a társalgást, odamenni és fárasztani. Rohadt egy elkényelmesedett horgász lett belőlem, ezt elismerem.
-
Alg
veterán
Az úszós 100m tényleg túlzás kicsit, de 50-60 méterre el lehet horgászni match-el szélcsendben
Nagy ólom akkor kell, ha távolra horgászol, egy 50-60 gramm is simán elég bojlizni is, ha nem akarsz messzire dobálni.
Mellesleg meg nem kell elmenni a bot mellől a sátorba olvasni/sörözni/TV-t nézni, és akkor nincs szükség az önakasztásra.
-
userZ
aktív tag
válasz
Kukorica4 #6952 üzenetére
A most hétvégi pontyomat fixen szerelt 50g-os olmos szerelékkel fogtam, tehát valamennyire működik.
Amit te írsz az az átmenet a csúszó szerkó és a fixen szerelt között. Lehet, hogy az egyik botomat olyanra szerelem. Bocs, de a 8-16g-os úszós 100 méteres dobásokat nem nagyon hiszem el, ez szerintem csak legenda
A nagy ólom nekem a biztos önakasztáshoz kell, nem a távolsághoz. A nagy dobósúlyú bot meg a nagy ólom miatt és a pva-s etetőanyag miatt, hogy elbírja a kettőt...szerk: Nagy ólmon 80-100g-ot értek, szerintem azzal már biztosan akad a horog.
-
Kukorica4
csendes tag
Nem tudom , hogy a fix szerelék mennyire eredményes. Azért egy tapasztaltabb ponty szerintem hamar észreveszi a turpisságot így. Az önakasztó szereléken nem úgy van, hogy xcentin hagyod csúszni az ólmot és utána van egy ütköző?
Meg nem csak az ólom függvénye a dobótávolság, a profi meccshorgászok 100métereket dobnak 16-8grammos úszókkal. -
userZ
aktív tag
válasz
Kukorica4 #6949 üzenetére
Nem túl sportszerű, de láttam egy videót, ahol csúszó szereléket teszteltek. Gyakorlatilag majd egy métert mozgatták a szereléket, és alig jelzett a kapásjelző. Eddig én is kizárólag csúszó szerkót használtam, most térek át a fix szerelékre. És azért kell nagyobb ólom, hogy biztosan üljön a horog a hal szájában, ha érzékeli a horgot és elrántja a fejét.
-
Alg
veterán
Egy 50-60 grammos ólmot még egy lágyabb M/H feederrel is el lehet dobni...
Bojlis botokat nem ismerem, de Heavy fedderemmel 80 grammos ólommal már dobható a 100+ méter...Annál durungabbat meg soha nem vennék (ezt is csak Tiszára vettem, mert folyásba kell a 100-120 grammos ólom)
-
userZ
aktív tag
válasz
dragonfx #6947 üzenetére
Nekem fontos a minél nagyobb dobósúly...ez majd nyáron kell, amikor beljebb húzódnak a halat, és az etetést is partról kell megoldani...
Ti egyébként hány grammos ólmot használtok. Én most 50-60g-osakkal dobálózok, sajnos csak ennyit bírnak el a botjaim ideálisan. Ez a súly viszont nem tudom elég e az önakasztáshoz. -
dragonfx
veterán
de megusztátok...
én az épülő megyeri hídnál jártam így tavaly nyáron.
menjünk bányatóra ok.senki nem emgy arra kocsival. nem baj mi eltoljuka rudat átmegyünk.de árok van.
ok kikeürljük kb 45 fok dőlésen félre nedves füvön lefelé a bmw.vel.és dimbes dombos.
hát kiderült ott is árok.ok fordulj vissza fax kis helyne és vissza fel a nedvesen srégon a betonutra.hát be voltma parázva beborulunk oldalra a susnyásba.vagy felül és ottragaudnk...d e megsuztuk hála égnek.én voltma a hülye másra hallgattam. -
sNORh
addikt
válasz
dragonfx #6942 üzenetére
nézzük az utat átment földútba.. (nembaj ott a jó süllőzőhely gondoltuk
) füves volt akkor erős a talaj, meg egy kis pocsolya.. nade jött egy emelkedő ottmár alig tudtam felmenni.. utánna amikor felmentünk végig partos volt a töltés agyagos csúszós, keréknyomos, 2-en tolták, 1 itányította az elejét kötéllel mert nem akart arra menni amerre volt a kormány xd.. a kocsi mint egy rallykocsi olyan sáros volt xd és mégcsak el sem értünk a süllőző helyre..
vissza kellett fordulni
-
sNORh
addikt
hali
valaki szokott járni a Keleti főcsatornára Szoboszló fele? Balmazújvárosinál szoktam horgászni le Nyíregyig, de elszaporodtaka vidrák, és alig van hal.. de rossz területit vettem és most már Hajdúszoboszlóig szólazt mondják jó arrafelé, meg hogy telepítenek.. bár..
dragonfx ne is mondd multhéten nem is esett ennyire sokat, de kötéllel kelett kihúzni a kocsit, majdnem lecsúsztunk a töltésről.. többet sem megyek kocsival le aszfaltról..
-
dragonfx
veterán
én ma mentem volna de ez az idő.
eső még annyira nem is érdekel.de hideg szeles az idő.
na majd jövő héten.
én olyan 40-70m.es távban horgászok.szerintme ennél messzebbre nincs tul sok értelme, akkor inkább csónakból kell.annyira igénybeveszi a felszerelést hogy négyzetesen hamarabb hazsnálódik el.főleg a zsinór. -
olbeteam
tag
Nem is mondtam nektek, múlt héten voltam a prérin, fogtam két szép pontyot (2,5 kg, 3,5 kg). Azon az oldalon, ahol mi játszottunk szinte alig fogtak, ugyanis, ahogy megfigyeltem, egyszerűen nem tudnak dobni egy hosszút az emberek, ami a leginkább a felszerelés hibája, én nevetve dobok 80-100m-ert 50-70 g-mal.
Olvastam, hogy terveznek többen bojlis botot venni, érdemes a drágábbat + kifejezetten távdobó orsóval választani, tapasztalatból írom, hogy ne legyen kidobott pénz...
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Erre a topicra meg csak most akadtam rá
Na majd talán néha benyögök egy beszámolót, kezdésnek itt egy amolyan fogási napló:képekFőleg Tisza és csatornák a "vadászterületem", de bármilyen természetes víz szóba jöhet - minél vadabb annál jobb
-
userZ
aktív tag
válasz
krammerka #6933 üzenetére
Én is botot nézelődök, valami bojlis kellene nagy dobósúllyal.
Ma kiszaladtam reggel pecázni, de csak másfél órát tudtam lógatni mert aztán eleredt az eső, és itt gyorsan átázik a földút. Azért egy kettes tükröst horogra csaltam.
Sajnos csak otthon tudtam lekapni. -
userZ
aktív tag
válasz
krammerka #6931 üzenetére
3-4k között már boltban is lehet kapni olyat ami nekem kell:
-víz/eső állóság
-hangerő, hangszín állíthatóság
-érzékenység állítása
-alkony ledNekem egyelőre nem kell több, még egy leszúró pálca kell. Van egy súlyozható kapásjelzőm, amibe lehet ólmot tenni, bevágáskor lejön a damilról. Az sztem elég lesz zsinórfeszítésre.Nagy kényelem, lesz, hogy nem kell percenként a kapásjelzőre nézni, annyi mindent lehet csinálni a parton....
-
krammerka
őstag
nem a csipogós jelzővel van a gond,hanem általában a használójával..........
Mert a kapásjelzőt megveszi,de egy swingert hozzá már nem,és ezért jelez a legkissebb mozzanatra,szélre is....,sokan rálógatnak egy karikajelzőt,ami pont semmit sem és,nem feszíti meg a zsinórt,egy kis szellő és már szól is.
Nekem is van ilyen csipogóm,használom is a fenekezés alatt,mert áltamában a másikkal úszózok,és így nem kell annyira koncentrálni mindkét botra.userZ: én Byron jelzőket használok,kis méretű,és ami lényeges,ha csak meghúzza a hal,akkor csak csipog egyet,vagy kettőt,és elhallgat,szemben az olcsó 1-2k-s társaival.
-
userZ
aktív tag
Én sokat szerelek peca közben, vagy motyolok, etetőanyagot gyúrok, vagy másik bottal úszózok, ezért kell nekem egy ilyen püttyögő kütyü. Tehát a lényeg, hogy ne kelljen órákig bámulni a kapásjelzőt, ráadásul idény nyáron éjszaka is ki akarok majd menni többször lógatni, és biztos vagyok benne, hogy elfogok szenderedni, vagy ha társasággal megyek, estleg lecsúszik egy-két sör. Alapjában véve ez egy remek dolog, hisz tényleg monoton és egyhangú állandóan a zsinórt bámulni. Az más dolog, hogy tényleg zavaró, ha mindenhol ezt a csipogást lehet hallani, de a jobb jelzőknél lehet állítani az érzékenységet, tehát nem fog sípolni szél, vagy hullámzás esetén.
-
userZ
aktív tag
Üdv!
Idén én is kiváltottam a területit. Összeálltak a szerkóim, már csak egy elektromos kapásjelző kellene. Mire érdemes figyelni a vásárlásnál? Vaterán találok 1-2k-ért is már, de azok nem vízállóak ahogy elnézem. Kinek milyen tapasztala van? -
Lustig
tag
az a gond hogy hiába szép nagyon nagy kártevő
egy ilyen hal már pontyokat is elkapja
nagyon sok tavon direkt harcsafogó versenyeket rendeznek , majdnem rosszabb mint a törpeharcsa nagyon szívós mindenhol szaporodik és mindent megeszik...15perces fárasztás meg csak akkor tudok elképzelni ha csónakból fogta és vágóhorgot használt , ami elég undorító dolog még akkor is ha nem engedte vissza
-
Eagl3
veterán
válasz
krammerka #6918 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy egy ekkora példányt miért kell kinyírni és megzabálni?
A harcsa elég szívós ahhoz, hogy elvigye lemérlegelni, hitelesíteni majd visszaengedje a tóba...
Ezt gusztustalan dolognak tartom. Készít videókat, képeket, cikket is írnak róla. Bővan van emlék. Minek zabálja meg a nagyfejű? -
Kukorica4
csendes tag
válasz
dragonfx #6914 üzenetére
Kimenetünk , hát a tegnapi ívásintenzitásnak csak a töredéke volt ezért először be se dobtam rablóra, aztán 7fele volt pár rablás, fogtam egy snecit és bedobtam 50centire a parttól. 8kor eltűnt az úszó kb 20mp-ig nyelettem aminek az lett az eredménye , hogy a 30centis kevlárelőkét elvitte. Ősszel meg sok csuka ment el azért mert nem nyelettem eleget
...sajna nem vittem ki kishaltartó vödröt 8kor meg már nem tudtam kishalat fogni. Még 9kor is rabolgatott szépen. Haveromnak meg amúr vitte el az előkéjét. Holnap hajnalban megint megpróbálom.
-
Eagl3
veterán
Leugrottam ma 2órára pergetni a tározóra, de megint nem fogtam semmit... nem tudok pergetve halat fogni.
-
Kukorica4
csendes tag
És ti nem próbálkoztok vele? Tegnap voltam kint, pár keszeg meg egy compó jött. Ahol ívtak a halak ott viszont elég gyakran jöttek a rablások. Ma is kimegyek , ha nappal mennek a rablások bedobom csukára szürkületben meg süllőre esetleg harcsára. Ez a borús idő kifejezetten jól hat a kapókedvükre nem?
-
Kukorica4
csendes tag
Most ívnak a dévérek meg a kishalak nálunk, szerintetek érdemes ilyenkor partszélében süllőzni vagy harcsázni?
-
-
dragonfx
veterán
hát ja.hűl a víz a halak 0.1 fokot is észrevesznek.és akár szöges ellentétbe is csaphata kapokedvük.na meg ez a fehér hullo vatta időúszaka mindig tiszta KO.nincs kapás mert halak azt eszik.na meg ha rámegy a zsinórra akkor agytépés.
A nagy tavak mint fancsika nem jók mert eloszlik a hal villanyozzák biztos, meg alapból kevés a telepítés.elhanyagolt vizek sajnos.
-
MeTaL
tag
voltam keszegezni, fogtam pár darabot, magammal vittem a pergető pálcát is dobtam párat, fogtam egy balint.
élővizen persze. ja utána lementünk a holtágba, fogtam pár kispontyot.
-
Eagl3
veterán
Sehol nem eszik mostanában rendesen a hal sajnos... majd ha leívtak.
Most meg még rátesz ez a változékony időjárás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest