- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
válasz
krammerka #7806 üzenetére
Gratula az amurhoz
nekem nem jött össze az amur fogáspedig szórtam be annyi főtt kukoricát, mint a hét fene, csak ponty jött
valahogy el akarom kerülni a majd szerdán én a kisebb (1-2kg-os) pontyokat, sajnos felénk is hemzseg a tó belőlük.
valszeg ki próbálom a 16-os pelletet feeder boton, vagy fűzve 3-4 szem kukorcát?
majd kiderül mi válik be -
Dr.Én
veterán
válasz
krammerka #7391 üzenetére
én is kint fogom hagyni, de van három kutyám és el tudom képzelni hogy érdeklődni fognak hogy mi van a vödörben
az idő meg felelő nekiMeTaL jó az, remélem holnap neekm is jön egy két ponty...dévért már rég fogtam, ideje lenne újra fogni
töröm az agyam hogy holnap a tó melyik részére üljek
növényes rész még nincs úgy igazán
van egy kis öböl lehet oda be ülők, hát ha ott lesz amur -
userZ
aktív tag
válasz
krammerka #7369 üzenetére
Jövőhéten én is szabin leszek, kezdődik az amúrvadászat!
gardener: Szerencsés vagy, az én barátosném nem hajlandó többet pecázni jönni velem...a múltkori éjszakai sok szúnyog egy életre elvette a kedvét a horgászattól, pedig ma éjjel is mennék már.
edit: etetés megjelöléshez marker úszót vegyél, vagy ahogy előttem írták, egy bazi nagy csukázó úszó is megteszi. Múltkor egyedül voltam kint éjszaka, a mellettem levő srác marker úszót használt, ledes megvilágítással...éjszakai is jól látszott az etetett hely.
-
-
WesTM
őstag
válasz
krammerka #7079 üzenetére
Sziasztok!!
Nagy nehezen felébredtem, éjszaka bámulatos hogy nem ment a hal, én 2 feederrel, apu 2 bojlissal, még Terjéki barátom 2 süllőzővel próbálkozott. Kapás nélkül megúsztuk az éjszakát. 1 ugrás, 1 mozdulás nem volt, sajnos légnyomás tartósan 1000hpa alatt volt, egyáltalán nem ettek.
Na majd talán ma este.
Szeretnék a tegnapi verseny helyemen matchezni eget, úgy, hogy nem kell kapkodni.
krammerka: Köszönöm szépen!
Döme Gabiról annyit, szerintem egy egyenes csávó, többször beszélgettem már vele, ne kertel, élőben tök laza, bár hozzá kell tenni, hogy nem titkoltan írásai sokszor teli vannak marketing dolgokkal, hisz ebből él, és népszerűsíteni kell a spro-t. De! nem árul zsákbamacskát. Általában tényleg nagyon jól működik amire azt mondja hogy tuti.Eagl3: Igen van is ilyenem, azt hiszem blood worm ízesítésben, nagyon jó, mert sokáig horgon tartható, apró halas vízen is szeretem használni, ha nagy halakra játszom, mert nem tudja a kárász sem lecsipkodni gyorsan. Akár 4-5 órát is bent lehet tartani ha szerencséje van az embernek. Lényegében egy pellet alakú bojli. Oldódás közben ilyen kocsonyás állag fogja borítani, ha esetleg be dip-eled használat előtt 1-2 órával valami tömény aromába, brutális amit tud művelni a víz alatt.
Carp Zoomnak még hihetetlen jók a Halibut pelletei is. Nagyon szeretem használni a Bloody Halibut pelleteket, 12-es méretben, sokszor meg tudja törni a más csalikkal kapástalan időszakot.
Egyik legfontosabb dolog itt is a balanszírozás. A csalit annyira ki kell könnyíteni amennyire csak lehet. Ez természetesen csak fenekező módszereknél eredményes.
Én gumi kukoricát, illetve sima technopufi golyókat szoktam használni. addig farigcsálom, mikor a hajszálelőke már elemelkedett a fenékról, a horog szépen heggyel lefelé feláll. Ekkor a környéken turkáló pontynak, ha már csak a csali mellett szippant, a csali szinte a szájába repül. Sokkal több kapást el lehet érni, mintha csak a fenéken feküdne a pellet/kukorica, vagy akármi más.Kukorica4: Legkisebb ponty 1.9 kg volt ha jól emlékszem, legnagyobb 3 kiló fölött. A 4-5kg szemben esélyem sem volt, azok szakítottak.
Alg: Vasas Sporthorgász Egyesület Jászberény. Ha jönni szeretnél szólsz, és akkor elmondom hol lehet napijegyet venni. Nem tudom szereted e az amúrokat, esetleg tudok szólni ha majd beindul a titkos amúros helyem, ott brutális élményeket lehet szerezni. Elrejtve az emberek elől, bent a nádban, 5-6-8-10 kilós amúrokat lehet fogni, 1 nap akár többet is. Természetesen pontyok is beszaladnak igen sűrűn. De az tényleg egy vadregényes hely.
Tavaly pickerbottal, 20-as damillal több igen szép amúrt sikerült fognom, végletekig leegyszerűsített szereléssel, amivel szinte 100%-an ki tudtam zárni a "harapásokat". Aki amúros az tudja mire gondolok.
-
WesTM
őstag
válasz
krammerka #7074 üzenetére
Köszönöm szépen!!!
Akkor rövid beszámoló.
Bot: Eurohold Grapho Devil Match 420
orsó: Sert Symbol FT 3000
damil: 20-as Sufix süllyedő zsinór
horogelőke: 18-as Spro Vision Line
horog: Owner 8-as lándzsa hegyű
Úszó: Valami 3+2-es...Szerelék lényege, megkötöttem a horogelőkét ami kb. 80cm hosszú volt. A forgókapocs fölé húztam 2 úszó ütközőt ahogy kell, az alsót a forgókapocstól úgy állítottam be, hogy az úszó éppen elérje a fő ólmozást dobásnál. Utána közvetlen a forgókapocs alá helyeztem el a fő ólmozást, majd egy viszonylag picike jelzőólmot helyeztem el a horogtól 15-20cm-re. Így a szerelék hihetetlen érzékeny volt, mégis viszonylag nagy távolságba lehetett vele dobni.
Előetetés előtt gondban voltam, mert tényleg nehéz pálya volt előttem, 2 lehetőség volt, vagy egy bika botot rakok össze, amivel nem is készültem, mivel ez az 1 hely van a versenyszakaszon, ami brutális, nem gondoltam hogy pont ide húzok.
Aztán csak az 1 kiutat láttam, töklevél szélére horgászok, aztán valahogy majd kierőltetem a halat, ezzel a tépő bottal.
Taktikám alapja az volt, hogy megpróbáltam GYORSAN bejuttatni az etetőanyagot az alapozó etetésnél, ezért 10 viszonylag nagy gombócot gyúrtam, mely teli volt epres buki, és vegyes buki etető pellettel (390ft/zacskó), illetve gazdagon volt mézes csemegekukoricával. Ez után nem bántottam a helyet, próbáltam arra játszani, hogy a verseny elejére már odaérjen a hal, még mellettem folyamatosan öntötték be az etetőkaját.
Viszonylag hamar 20 perc után jött az első halam, ami rögtön elég nagy volt, sajnos nyárfavirág végett nem tudtam rátekerni, előkeszakadás. Szerencse hogy készítettem tegnap sok előkét, szóval csak fel kellett kötnöm, gyors ólmozás, és mehetett is vissza.
Csali kezdetben Juharszirupos kukorica+mézes csemege volt, de nem volt az igazi. Utána szilikon karikával 1 szem etetőpelletet tettem fel, ami folyamatos kapásokat eredményezett, de bevágás után rúgott 1-2-t a hal és lemaradt. Próbáltam a horog méretével variálni, de akkor kapásaim nem voltak.. Jellemző volt a napra, hogy hihetetlen finoman ettek a halak, határozott kapásom 1 vagy 2 volt összesen.
Kistestű halakra szándékosan nem mentem, első ok, hogy brutális kárászívás kezdődött másodjára az évben, esély sem volt rájuk, másik ok, hogy azzal tuti nem lettem volna helyezés közelben.
Végén rájöttem, 1 szem juharszirupos kukorica ami szinte kitöltötte a horgot, hisz gyönyörű szemek vannak az üvegben, tökéletes volt.
Az első pár kifárasztott hal után etetőlapáttal kb. 20 szem vegyes pelletet juttattam be az etetésre, semmi locsogás, cél az volt, hogy a nagy halak ottmaradjanak. Utána már csak arra kellet ügyelnem, hogy ki tudjam fordítani a halakat a tökből, botomat sokszor határig terheltem, de hihetetlen jó kis pálca, nyélből képes görbülni, viszont lehet vele szépen húzni a halat.
A szakításokat be kellett vállalni. 1 órával a verseny lefújása előtt láttam, hogy vagy bevállalom, vagy esélyem sincs a győzelemre. Közvetlen a tök szélébe dobtam, 5-6 percenként kapásom is volt, 4 halat meg is tudtam fogni a hajrában, mikor már senki nem fogott semmit. Meg voltak lepődve rendesen, hozzáteszem én is.
Gyanítom a lehűlt vízben a CSL likőr is kifejtette a hatását.
Én úgy gondolom a maximumot kihoztam a helyből, az 1 hónap múlva következő versenyen remélem hasonlóan jól fog működni az akkori taktikám.
A keverék ami használtam nem egész 1500ft-ba került, ennél olcsóbban ütőképes kaját szerintem nem lehet összeállítani. És mi a tanulság? A túlzott etetés sem célravezető minden esetben. Mikor kifejezetten rosszul eszik a hal, mint ma, nem szabad erőlködni, meg kell várni még odaér a hal, és utána azt kell célnak kitűzni hogy ott is maradjanak.
Alapozó etetés után 1 gombóc kaja sem került be, szinte biztos vagyok benne hogy ennek volt köszönhető a rengeteg kapás.
Bár nem a specialitásom a match botozás, de kedvelem, viszont igazán egy feederbotos versenyen tudnék kibontakozni. Remélem hamarosan indulok egy olyan versenyen is, az biztos hogy hétvégén ott leszek a feederbotos triatlon második fordulóján, Adácson, megnézem Döme Gabit élőben, hogy horgászik, beszélni már sokszor, és sokat beszéltem vele, de élőben horgászni még nem láttam...Tanulni nem szégyen.
Képeket majd keresek, mivel nem tudtam a versenyen ezzel foglalkozni, majd megnézem apu mit vett fel, mit fényképezett le, mert ma ez az ő feladata volt.
Kellemeset csalódtam a Tímár Elite kajában, igaz 700ft, de szerintem egy verseny keveréknél belefér.
Hétköznapokon Carp Zoom anyagokat szoktam használni, bizton állítom, hogy az olcsó kategóriában messze a legjobb etetőanyagok.
Viszont vége a Bud Spencer filmnek, most már tényleg indulok. Feederbottal a töklevélben című fejezet jön.
-
WesTM
őstag
válasz
krammerka #7008 üzenetére
Köszönöm szépen!
Alg: Teljes mértékben igazat adok neked.
Sajnos a képeket nem én csináltam, de gondolom ismered a mai magyar elkeserítő horgászvalóságot, pláne a képen látható urak korosztályában. (ezzel nem akarok megbántani senkit, kinek nem inge, ne vegye magára
) Halak tisztelete egyenlő a nullával, visszaengedésről ne is beszéljünk, de mivel ez a kötelességem, feltettem a képeket. Nálunk egyesek ördögként tekintenek a harcsára, pedig nem kéne, pláne egy ilyen jól halasított, és gyönyörű vizekkel rendelkező egyesületnél, akinek a megyei megítélése is igen előkelő... Szerintem megengedhetjük magunknak ezt a pár darab igen szép, és különleges méretű ragadozót.
Engem személy szerint sokan hülyének néznek, tavalyi évben 49 pontyot, és tizen egynéhány amúrt fogtam a tavainkon, kizárólag match és feederbottal, és akkor még csak 1 bottal, mivel ifi voltam. DE! 1 db halat nem hoztam haza, hozzáteszem rendes egyesületi víz, nem fizetős műanyag tó.
Idén még "csak" 21 pontynál, és 1 db amúrnál, és 2v 3 süllőnél tartok, és egy igazán szép másfeles jásznál, ami a termetesebb halakat illeti, immár 2 bottal, de a hazahozatali arány hasonló.
Néha (évi 2 max. 3 alkalom) horgászom műanyag tavakon a szórakozás miatt, de az ott megfogott esetleg 10kilós halnak sincs akkora értéke a szememben, mintha kimegyek a Zagyvára, és fogok 3-4 darab keszeget.
Pontymatracot egyedül én, és apum használunk a tavakon, pedig nem egy nagy kadás, én 4000 jó magyar forintért vettem az enyémet, és ez egyszeri befektetés. Nem vagyk egyáltalán a pénzes kategória, egyszerűen ez az életem.
Kiröhögnek, hogy minek, pedig szerintem egy másfeles hal is megérdemli a normális bánásmódot.Idővel remélem azért el fog ez terjedni szélesebb körökben is, nem csak a bojlisok privilégiuma a kíméletes bánásmód, és a visszaengedés.
A horgászoknak el kell dönteni: A halért járnak ki, és ha lehet hazaviszik a kvótát, VAGY a természet és a szórakozás miatt járnak ki, és ügyelnek a tó élővilágára is... Nem azt mondom, hogy senki soha ne vigyen haza halat, mert ez hozzátartozik, DE a mértéket meg kéne találni, és el kéne gondolkodni.
-
userZ
aktív tag
válasz
krammerka #6933 üzenetére
Én is botot nézelődök, valami bojlis kellene nagy dobósúllyal.
Ma kiszaladtam reggel pecázni, de csak másfél órát tudtam lógatni mert aztán eleredt az eső, és itt gyorsan átázik a földút. Azért egy kettes tükröst horogra csaltam.
Sajnos csak otthon tudtam lekapni. -
userZ
aktív tag
válasz
krammerka #6931 üzenetére
3-4k között már boltban is lehet kapni olyat ami nekem kell:
-víz/eső állóság
-hangerő, hangszín állíthatóság
-érzékenység állítása
-alkony ledNekem egyelőre nem kell több, még egy leszúró pálca kell. Van egy súlyozható kapásjelzőm, amibe lehet ólmot tenni, bevágáskor lejön a damilról. Az sztem elég lesz zsinórfeszítésre.Nagy kényelem, lesz, hogy nem kell percenként a kapásjelzőre nézni, annyi mindent lehet csinálni a parton....
-
Eagl3
veterán
válasz
krammerka #6918 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy egy ekkora példányt miért kell kinyírni és megzabálni?
A harcsa elég szívós ahhoz, hogy elvigye lemérlegelni, hitelesíteni majd visszaengedje a tóba...
Ezt gusztustalan dolognak tartom. Készít videókat, képeket, cikket is írnak róla. Bővan van emlék. Minek zabálja meg a nagyfejű? -
Lustig
tag
válasz
krammerka #6864 üzenetére
az afrikai harcsa nagyon beteg állat
tökölön a varsányi tavon szinte csak afrikai van
mondom jólvan elég a pontyokból kértem a szomszédtól egy szelet füstölt szalonnát mert ott az a menő
nem is kellett sokat várnom a kapásra
a gond csak annyi volt hogy feedereztem
6kilós afrikai akadt rá nagyon agresszívan küzdött mint egy amur
1x 2x azt hittem törik a feeder
de meglett !
a tulaj is megnézte mert mindig csak 2-3kilósak jönnek a tóba elméletileg megfogtam a rekordot -
Lustig
tag
válasz
krammerka #6860 üzenetére
az most a nagy bajom hogy ugye egy 300-as multiplikátor orsóval amin van egy 40es damil nem lehet pergetni
harcsázni szeretnék és félek ha arra a botra rátennék egy 40grammos úszót ólommal kárásszal azonnal eltörne
ezért inkább maradok egy 400-600grammos harcsás botnál
de amúgy nagyon jó bot a tied -
Kukorica4
csendes tag
válasz
krammerka #6853 üzenetére
És ilyenkor már büdössel is etetsz?Én csak nyáron szoktam használni meg a pálinkás .
cuccokat is, tavasszal nekem az édes aromák válnak be.
Tagnap voltam versenyen, jó szar helyet húztam ezért csak sneciztem, összejött belőle 3kiló de még ez is elég volt a 3. helyre. Senkinek nem jött a hal 1-1 pontyal előztek csak meg. -
Kukorica4
csendes tag
válasz
krammerka #6783 üzenetére
Hát igen , ez sztem a kutyánkat is megenné
Szerintem igen is jelentős az alapozó etetés. Az hogy lassan oldódó maximum folyó vízen előnyös. Tavakon mindig gyorsan oldódót használok és valami gyorsan terjedő aromát is teszek hozzá, ilyenkor tavasszal cukor alapút. Ugyanis az a célod vele ,hogy minnél gyorsabban oda csald a kiszemelt halfajokat. Az hogy milyen csalit használsz pontyra szinte jelentéktelen mert ha etetésen van válogatás nélkül szipkázza a tápot, kivéve persze ha a csali méretével szelektálni akarod a halakat. -
ngabor2
nagyúr
válasz
krammerka #6770 üzenetére
felveszik. mint ahogy a fokhagymát is. ezek a kis dögök is kövérre zabálták magukat, amit nem tudtak megemészteni, azt visszaköpték. egy éjszakát voltak a kádban, reggelre tele volt apró pellettel meg kukoricával.
füstölés: megpucolom, felfűzöm, aztán mint a normál hús, megy a füstölőbe, alapesetben akácfűrészporos, tuning esetben gyümölcsfával és fűszerekkel (boróka, kömény) illatosított hideg(!) füst megy rájuk. a pontos kivitelezést még én se tudom, de nem ezzel a 10-zel fogom kezdeni. majd, ha ismét lesz egy 50-70 darabos fogásom
márpedig van miből
a pucolásnál ismét kipróbáltam egy gyors módszert: besóztam őket. nem sokkal tovább éltek, mint forró vízben. itt a bőr is rajtuk maradt, de a nyálka úgy érzem, lejött.
-
ngabor2
nagyúr
-
Kukorica4
csendes tag
válasz
krammerka #6750 üzenetére
Az durva, nálunk telepítés után sem lehet 4-5 pontynál többet fogni egy délután ,pedig elég intenzíven etetek. 2hete telepítettek és a héten már nem tudtunk pontyot fogni (más horgász társ sem). Pénteken compót is telepítettek, hát azt sem fogtam...és más sem. Iszonyat drága az engedély és ezt kapjuk cserébe.. Azt sem értem , h mi értelme annak ,hogy telepítés után egy nap tilalom sincs és aki kimegy mindenki megfogja a 3pontyát amit persze haza is visz + kitudja mennyit lopnak el.
-
gardener
senior tag
válasz
krammerka #6698 üzenetére
Nálam az akváriumban 2 hete kezdtek el enni az aranyhalak.
Jelzésként az összes akváriumi növényt tőbe lerágták.Én azon csodálkoztam, hogy itt pedig állandó a vízhőmérséklet, de mégis követik a vadon élő halak életciklusát.
Most úgy esznek mint a disznók
A kerti tóban viszont a halak teljesen elbújtak. A picikből (2-3cm) kis csoport feljön néha partszélbe napozni. Azt ennyi.
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
krammerka #5330 üzenetére
Az úszó is forgókapoccsal van rögzítve.
Most vagy én nem adtam egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy mekkora orsó van fent, vagy mindenki szelektíven olvas.
Azért még egyszer: ha jól emlékszem, az orsó mérete 35-ös, és természetesen nem ilyen vastagságú zsinórral horgászok.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
krammerka #5306 üzenetére
ez is zsenge kukorica volt, igazából épp azért lett rátéve, hogy ne vegye fel a törpe, inkább valami normális hal
erről nem tudott... a halibutos pelletre viszont csaknem bedobás után azonnal rácuppant. (most néztem, hogy a halibut nem egy típus/márkanév, hanem az óriás laposhal angol neve.)
Intruder A 6: ebben van valami... esetleg pva-hálóba kötve, bár az meg túl későn ázik szét.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
krammerka #5103 üzenetére
hát az tényleg semmisem.. én ahova járok horgászni ott 3500 a napi jegy.. sajnos, legalábbis tavaly annyi volt, idén lehet már azt is emelték. Nagyon kezd drágulni sajnos a pecázás is... Azon gondolkodom, hogy ha a halat haza sem viszem akkor a Dunán megérné-e horgászni! találtam egy szép helyet, csepel felé ahogy bringáztam, volt jó hely.. csak nem tudom mennyi a hal, és a kapás! Valaki esetleg tud valamit a Dunáról?
Éves szinten mennyibe kerül? stb..
-
-
lakisoft
veterán
válasz
krammerka #5027 üzenetére
Van egy technika amivel el lehet kerülni a törpe fogást
- egy könyvben olvastam - és utána gondolva talán működik is. A törpe a fenéken táplálkozik előszeretettel - na már most ha nem szeretnél azt fogni akkor fogod és a kívánt halakat felcsalod etetéssel a fenékről - ezt laza szerkezetű etetőanyag kombóval teheted meg. Úszóval rámész a terepre és a fenekezést hanyagolod vagy jól szelektáló csalit teszel fel. Ja még egy fontos dolog - a törpe addig nem mozdul egy adott helyről amíg van kaja utánpótlás
fenéken vagy úszóval jöttek a törpék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest