Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sickboy25
addikt
gyártanak még ilyen rövid botokat? Azt hittem lék horgászni akarsz... Dobálni domikra is 2.7 vagy 2.9 pergető pálca kellene valami finomabb szériából...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Alg
veterán
Csak mert a pergetők jellemzően max. 11-13 centis műcsalikkal dobálóznak. Meg kell próbálni néha egy-egy "csizmatalpnyi" méretű gumihalat, slidert, vagy a kimondottan csukára készült körforgót - aminek a neve nem jut eszembe...(jó nagy dög az is, méretes bojttal a horgon)
Nálunk inkább tavasszal viszik zsákszámra a halat a kubikból, őszre szinte semmi nem marad benne - régebben írtam ide is róla ha jól emlékszem
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
gardener
senior tag
Hát ez az. A nagy rablókból szinte alig van.
Nálunk pl. egyik évben bedurrant a víz és az összes nagy süllő elpusztult.
De nagyon "okosok". Alig telepítenek süllőt, viszont az alsó méretkorlát 30cm!Mivel a vízszintet télire leengedik. Pergetni nem lehet.
Nah mondom megyek élőcsalival rablózni. Erre belraktak pici-apró kárászból 10mázsát takarmányhalnak. Csodálkoznak,hogy kevés a horgász mostanában. -
gardener
senior tag
Köszönöm a bő választ.
Horászboltos elárult egy olcsóbb trükköt az ólomra.
"Nem kell speckó ólom.Elég egy pl. pálcaólom notaknottal felakasztva."Viszont élőhallal is próbálom majd a másik boton a hétvégén.
Szerintetek, van még esély partszélbe-közelbe küszöket fogni süllő csalinak?
(vagy egyéb apró csalihalat)
10napja még tudtam fogni, de tegnap csak tenyeres-másfél tenyeres dévérek jöttek csontira.
(Szerencsére a törpeharcsák már behúzódtak a part mellől.)Össze akarnék fogni a későbbi őszi napokra jó adag csalihalat, akváriumban eltárolva.
Lehet már elkéstem? -
userZ
aktív tag
Köszi, mindenképpen nedvesítek, abban nagy gyakorlatom van
Eagl3: igaz, a videó végén is azt mondja, most nézem, hogy lehet nyugodtan tőből vágni a kötésnél, mondjuk azért rakok rá 20 métert, mert általában partközelben szoktak megvadulni a halak és így a kötés már rég a dobon lesz..biztos ami biztos...
Hajnali háromkor kelek, holnap kiszaladok egy vödör áztatott kukoricával a tóra, ismerősnek két szakítása is volt spicc bottal (pontyozóra szerelve) kint egészen a part menti nádas előtt. Hátha horogra tudok csalni egy-két amúrt, valószínű azok tépték a cájgot..
[ Szerkesztve ]
Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
Köszi, akkor felrakom a fonottat, kíváncsi leszek mennyivel bírja tovább.. Most épp az [uni to uni kötést] gyakorlom. Hány cm-ert szokás meghagyni a zsinórok végéből, hogy optimális legyen a kötés?
Stop the Earth, I want to get off!
-
gardener
senior tag
a füles ólomnál a főzsinór ne legyen fonott, mert az belevág a drótkarikába, majd a végén elvágja a fonottat az éles pereme. A szerelék meg beleszakad a halba
Szivarólom talán a legjobb. De a belső műanyagcsöves ólmok ajánlottak.
Nekem is mondták,hogy a süllő ha megérzi,hogy valami fogja a kishalat (szerelék ill. ólom)
elengedi a kishalat. -
Alg
veterán
próbáltam már fluorokarbon zsinórt, eléggé szívás vele a szerelés - miden harmadik csomóm sikerült csak biztonságosra kb...
Mellesleg nem hiszem, hogy a láthatőság feeder vagy match esetében sokat számítana, hazai vizekben 1-1.5 méteres mélységben nem sokat lehet látni
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
gardener
senior tag
De akkor előkének is 25ös damil volt nem?
Ha jól veszem ki szavaitokból, több hibát is elkövettem.
1. Erőltettem a halat kifelé.
2. Nem pipáltattam.
3. A féket nem lazítottam "mégtovább" szákolás előtt
4. Rövid merítővel próbáltam nagyon közelhúzni.Kiderült, hogy van az alábbi említett merítőből 250cm hosszú változat is a horgászboltban.
Ezeket néztem ki:merítőnyél.,hasonló merítőfej. Merítőfejből olyat keresek, amibe nem akad be állandóan a bognártüskéje a pontyoknak. Mániájuk belecsavarni. Én meg volt,hogy 2 percig szenvedtem mire kiszabadítottam. Szerintetek?
Amit még mondott a horgászboltos csajszi: "Én bele szoktam csapni a vízbe. Így ha akar még ki szokott rohanni a hal." Gondolom úgy mint a harcsánál kivétel előtt rápaskolna a fejére.
Szerintem jó ötlet.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Pergetésnél kifejezetten előnyös, hogy nem nyúlik a zsinór így keményen bevághatsz.. az amúrokról tudnék írni, hogy mit csinálnak, s arról is, hogy a jó fékkel rendelkező orsó sem garancia, hacsak nem nyitod ki nagyon a féket, de akkor meg bevágni nem tudsz.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Nem az a baj, hogy nem tudod beállítani a féket, hanem az, hogy az amúr néha úgy rohan ki fárasztáskor (pl, amikor megijjed a part közelben), hogy a fék még meg sem tud indulni, a zsinór nem nyúlik... és már törik is a bot... biztos nem tenném rá.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Lustig
tag
engem csak nyugtatna a tudat hogy ha dobok akkor nem szakad el
másik meg hogy a fonott damil nem nyúlikde megint csak az jön elő hogy kinek mi a jó mi a kényelmesebb
és tényleg nem fog eltörni a bot
bár nem egyszer láttam olyat hogy olyan erővel húzták ki a halat a vízből hogy kb az 5kilós ponty a víz tetején ugrált ..............
de nem értem ezeknek miért nem megy el a hal
Holt-Tisza ágánál horgászoknak kertészeknek nyaraló eladó //// http://hardverapro.hu/apro/holt-tisza_aganal_horgaszoknak_kerteszeknek_teglahaz_elado/hsz_1-50.html
-
Kukorica4
csendes tag
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
mint olvashattad, az az első horgászatom volt, az "újdonság ereje". ott is engedtem vissza nagy pontyot.azóta vagy olyan gyenge volt a fogás, hogy nem érte meg elhozni, vagy leginkább törpe volt.
viszont ma tanácsolta egy barátom, hogy legközelebb halszelettel próbálkozzak, azt a kisebb törpe nehezen veszi fel.
igazság szerint arra a tóra egy alapos törperitkítás ráférne, hogy legalább a maradó rendesen megnőjön. jó dolog a percenkénti kapás... de a 30. 3-dekás törpe után már unalmas. inkább 3-4 kapás legyen egész nap, de azok között rendes méretű halak is legyenek, amit lehet fárasztani. 2-nél több egyformát úgyse lehet elvinni
-
ngabor2
nagyúr
nem, egy kis keszeget visszaengedtem
amúgy ha azért megyek, hogy halat fogjak, akkor azt megtartom, ergo kivégzem. majd ha eljön az idő, és a megfelelő hely, akkor játszani fog a "fogd meg és engedd vissza" elv is.
remélem nem baj, hogy a rengeteg törpét nem engedtem vissza.
amúgy a 3 kg feletti pontyokat is vissza szoktam engedni, ha sikerül fogni. ez eddig sajnos nem sokszor fordult elő.
[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
Azért azzal is tisztában kell lenni, hogy ahány víz, annyi szokás... úgyhogy lehet hogy mindenhol más-más szerelékkel szoktak horgászni, most általánosságban beszélek, több halfajról. Egyébként a taksonyi-hídnál szoktam süllőzni, a nyáron kb. 2 hétig lehetett őket fogni rendesen, utána csak kicsik jöttek ( a jók azok fogas süllők voltak, 30tól 40 centisekig jöttek) . Picker bottal horgásztunk rájuk, 20-as főzsinórral, és nem volt előke, meg semmi más, csak 20as monofil zsinór és kész. Szivarolóm alul, és felé kötve kb. 30-40 centire egy fül, amiben bele volt kötve kb. 30 centi hosszú előke, mármint azon lógott a horog. Úgy, hogy ne érjen le az olómig a horog.Ennyi volt a történet. A rengeteg akadó miatt, nem nagyon mártogattunk, bedobtuk a tuti helyre, és vártunk ( kisduna, folyóvíz ). Kishallal, vagy halszelettel fogtuk őket. Nekünk ez vált be, haverommal. Mi is fogtuk a legtöbbet. Volt aki a sok akadó miatt fonottal horgászott de hát... az nem a mi műfajunk. Ha van még kérdésed majd tedd fel.
-
MeTaL
tag
Én olómmal szoktam süllőzni, van hogy elmegyek egy horgászat során 5-5 darab olóm és horog.. az sem egy olcsó mulatság úgy. Sajnos ez benne van a pakliban... Van aki akadós terepen lazán elkezd dobálni egy 3000-5000 Forintos rapalával. Az még merészebb dolog. (persze ott is maradt a kövek között)
-
mephi666
nagyúr
na, igaz, hogy már 1hete hazajöttem a balcsiról, de az ott töltött 1hét alatt párszor kiültem a stégre a spiccbotommal szórakozni... fogtam 1db vörösszárnyú keszeget meg több tucat kis snecit... a rohadt kis snecik jöttek ezerrel... bedobtam a csalit (kukorica+csonti) és már kaptak is... sört inni se volt időm, annyi volt belőlük volt, hogy véletlenül bepottyant a stég mellett a csali és már kaptak is rá... damilnál fogva húztam is ki... mindet visszadobáltam... amatőr pecás létemre legalább az öröm megvolt legközelebb szerintem sógorjelölttel megyünk és akkor a snecik jók lesznek másra
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Peat;)
veterán
Nagyon remélem hogy sok társadat meg tudod győzni a nézetedről nekem tököm tele van velük, szó szerint ellehetetlenítik a normális horgászatot, mert ami belefér a szájukba azt benyomják. Rohadt amcsi hal
Idén csak én vagyok béna, vagy tényleg kevesebb a hal? Budapest közelében, Pest megyében nem tud valaki valami nagyobb tavat ami természetes kinézetű, ahol 10 óra fele is van még bőven szabad hely, szép és kulturált és van benne rendszeres telepítés? Isaszegen elvileg több tó is van, de nem tudok róluk semmit, valaki esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Kukorica4
csendes tag
Az én véleményem: -Ez a videó amit említettér nem cuccok vagy technikák bemutatásáról szólt. Ez egy szimpla kis élményvideó egy jó adag reklámmal. Szerintem ha téged felkérnének, hogy egy celebet horgásztass meg teszem azt egy délelött alatt úgy, hogy neki mások számára is jól bemutatható élmény legyen, lehet te sem a kis erdei tavacskát választanál ahol persze neked sokkal nagyobb élmény a horgászat még akkor is ha esetleg kevesebb halat fogsz.
-Nemtudom hány oktató jellegü videóját látad, de nem egyen az élő Dunán és Balatonon is tekintélyes fogása van.( Az tény, hogy ösze van vágva, de a kilós márnákat és több kiló dévért nemgondolnám, hogy boltba veszi vagy a szomszédtól kunyerálja.)
-A mezei horgászat nem is arról szól, hogy mennyi halat fogsz hanem, hogy milyen jól érzed magad.Ehhez valakinek elég egy szép környezet valakinek a jó társaság és bizony egyeseknek sok hal vagy biztos fogás kell.Viszont a Van Den Eynde föképp nem ezeknek a horgászoknak, hanem a valamilyen szintü versenyhorgászoknak gyártja a termékei döntő részét.Ami sajnos az árakon is meglátszik. -
hcs57
addikt
A lágyságot nem említik, a többi tulajdonság - amit megadnak - arra vall, hogy nem igazán lágy zsinór... tehát vagy vékonyabbat veszel (kb. 0,22), vagy másikat választol.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Kitartás van bennem, pergetést most kezdtem el, majd ha lesz zsetonom akkor ugyis szándékomban áll a woblert és twister készletet is venni.
Olyan helyen probálkoztam ahol mindenéven volt csuka.Domcsi inkább a lentebbi részen szokott nagyobb lenni ahova majd a mai nap ki akarok nézni, ha csak nem jön közbe semmi.
Tavaly amikor végig jártuk a Répce folyó kb 5-6km-es szakaszát, azt állapitottuk meg hogy míg R.szemere és R.lak közti részen tele van méretes márnával, domcsival és 2-3kg-os csukákkal és akad dévér és ponty is.Ezzel szemben R.szemere és Csáford közti részen meg alig van már nagyobbb hal.Én tegnap az utobbi részen voltamA pontyozást azt nagyon szeretem.
[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
Dr.Én
veterán
Igen, most szeretném megtanulni, mert tavaly mikor partoztunk a folyóban, akkor találkoztunk 2-3kg-os Csukákkal és 1kg feletti Domolykókkal
Csukázni csukáztam már a régi uszos verzióban, akkor fogtam már pár darabot
Van egy harcsázó pergető botom azzal szándékozom majd elkezdeni.
Majd a részletekről beszámolokWOT: kissio
-
Peat;)
veterán
Kis élő snecivel, vizigolyós módszerrel, nappal, napsütésben. A golyó egy üres műanyag, átlátszó gömb, amibe tetszőleges mennyiségű vizet lehet rakni (legyen súly bedobni, illetve mennyire látszódjon ki a vízből), ehhez jött olyan 60 cm-es előke, arra egy horog arra meg sneci. Tehát a hal sok mű dolgot nem lát, csak egy haldokló halat. Szerintem ez a fajta próba jó, mert csak bedobod távolabb a többi bottól (ez is fontos, mert félős hal) és el van az ott, féket kiengeded. Magát a kapást én pl nem láttam
Állítólag csontival is lehet fogni, de én sosem fogtam ez előtt még, pedig sokszor csontiztam, meg mást se láttam hogy fogott volna vele. Erről a csontis módszerről van pár oldal a sporthorgász mostani (szeptemberi) számában, de szerintem túlzás, 3 liternyi csontival etetett, egy olyan helyen ahol már máskor is fogott balint keszegezés közben, szóval Balatonon szerintem felejtős, máshol nemtudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali médialejátszót?
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest