Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kukorica2
csendes tag
Új év új engedély ami nálunk már 45k

-
zsolt1129
addikt
Viszont mindenkinek.
-
szuhanszkin
csendes tag
Buék minden kedves horgász kollégának,ugyanis aki horgászik ROSSZ EMBER NEM LEHET!! B
:É
-
ficere
aktív tag
B.U.É.K minden PH-s horgásznak!!!!
-
Kukorica2
csendes tag
Szép halakban és sikeres horgászatokban gazdag újévet kívánok mindenkinek!
-
rien
senior tag
Ha az idén nem váltottam ki egyáltalán semmilyen engedélyt az igaz, hogy az jövőre sokkal többe fog kerülni?
-
ficere
aktív tag
Sziasztok.
Ma voltunk a Bodrogon,kishallal úsztatva 6kg-os csukát sikerült zsákmányolnia egy barátomnak.Nem küzdött nagyon,hamar megadta magát. -
zeoos
tag
Boriszlav!
Voltál már valaha kórházban? Ott szembesülsz csak igazán, hogy valójában minden ember mennyire is egyedül van, a többi kulimász csak illúzióhajhászás. Most persze nem a látogatásidőre gondolok, hanem amikor magadra maradsz a problémáddal ... na akkor találkozol ezzel a felismeréssel. -
Boriszláv
csendes tag
a páros horgászat eddig még egyszer sem volt jó
de azért nem adom fel
-
zeoos
tag
válasz
Boriszláv
üzenetére
Igen: csak én vagyok és a peca! Nincs feleslegesség és gyerek sem szerencsére.
Vagány magány van és ez tök jó. Nincs alkalmazkodás, nincs magyarázkodás, azt teszek amit csak akarok. Szupi így!
Az egyedüllét valójában nem is magány ... az egyedüllét az érettség felsőbb foka. Nincs szükségem társra semmiben, mindenben magamra hagyatkozom és még nem volt megoldhatatlan feladat. Nagyfiú vagyok már jópár évtizede. Partnert pedig ARRA amire valójában való, azt lépten nyomon találhat az ember fia. Nem kell közösködni, csak közösülni
... a többi megy egyedül is. -
Boriszláv
csendes tag
ha csak magadban hiszel, akkor magányos lehetsz.
persze nem ismerlek, tehát ez csak egy feltevés.
de ha hiszel a párodban, gyermekeidben, szüleidben, az egész családodban, akkor tuti életed lehet.
ÉS BOLDOG LEHETSZ
ja meg persze szeress horgászni
-
zeoos
tag
Amúgy azt tudtátok, hogy maga a KARÁCSONY egy szláv eredetű szó és a téli napfordulóra vonatkozik. Kvázi ezzel az ünneppel valójában a fény eljövetelét köszöntjük globálisan és csak a többi (sokféle) adventi-hanuka és miegymás dolgok köthetőek a különböző vallásokhoz világszerte. Ezért valójában részletkérdés, hogy a Mikulás avagy a Jézuska hozza az ajándékot.
Egy a lényeg, hogy a téli napfordulótól rövidülnek az éjszakák ... egyre kevésbé fogunk sötétben indulni a reggeli tennivalónkra és szerencsére már a hazaúton is egyre világosabb lesz mostantól.
A karácsonyi ajándékozást pedig nyugodtan fellehet fogni "áldozati bárányként", amivel megköszönjük az elmúlt - és üdvözöljük a következő naptári évet és magával az ajándékkal adózunk a szerencsének.
Erről szól az egész évvégi ünnephalmazok összessége
-
lakisoft
veterán
Halászlében gazdag Boldog Karácsonyt kivánok minden kedves horgásztársnak!
-
zeoos
tag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Távol álljon tőlem minden kötözködési szándék, inkább csak jószándékkal helyesbítenélek ki:
A szóban forgó "tej" azért nem egyenlő a tehéntejjel, így a tejszínnel való kiváltása nem lenne szerencsés megoldás. Én tej alatt, a halban lévő trutyit értettem, amit az ikrával együtt szoktak belefőzni.
De persze értem én, hogy csak jót akartál és ez mindenképpen dícséretes dolog.Nyugalmat, szeretetet, fényt, derűt, melegséget, csendes éjt a továbbiakban is!
(és fincsi sütiket
) -
Dr.Én
veterán
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog uj évet kívánok
én is remélem minnél elöbb jön a tavasz és mehetek horgászni
Addig is elfogyasztom én is a halászlét
-
zsolt1129
addikt
Mindenkinek jó étvágyat a karácsonyi halételekhez.
-
Boriszláv
csendes tag
hát akkor minden horgásztársnak, Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!
reméljük, hamar kitavaszodik az idén.
-
zeoos
tag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Halászléreceptek: IDEKLIKK!!!
Persze ahány ház, annyi szokás ... az alaplevet a fejből és egyéb apróságokból érdemes főzni, majd lepaszírozni az egészet ... végén a filézett rész kockáravágva mehet bele, +tej, +ikra. Van ahol tésztát is raknak bele, van ahol galuskát.
Más országokban, vagy akár itthon is tájjelleggel még akár zöldség is kerülhet bele.Szerintem csak annyi a lényeg, hogy a leve legyen sűrű, csípős és forró. (és persze utána egy jó pohár bor)
-
Mr.Grincs
veterán
Hú mennyi mindent írtál. Köszi az infókat. A merítő már egyszer volt szerelve a háló része mert az elszakadt elhasználódott. A nyelet azt mindenképp megcsináljuk mert meglehet vagyis csak a külső toldórészt kell kicserélni nem a belső csúszórészt ha érted mire gondolok

Úgytudtam hogy glicerines oldattal kell átörölni a botokat és a gyűrűket. De a damilon nemtudom hogy káros e.
Ti hogy csináljátok a halászlét? Pontos recept érdekelne

-
Kukorica2
csendes tag
Én egész évben horgászok szóval egy évben többször is áttisztítok mindent. Szoktam ólmot önteni és csináltam már woblert és körforgóvillantókat is. Woblereknek nagy eredménye nem lett, de egyik ismerősömnek adtam egy körforgót és egy 75cm-es csukát fogott vele még hozzá úgy ,h a feederbotjára tette fel
Az az igazság ,h én nembízok a magam által készített csalikban. -
zeoos
tag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Ez a bizonyos cápazselé-kocsonya dolgot úgy kell elképzelni (a film szerint), hogy amikor a farokrészt, vagy az uszonyt levágják és oldalról összeszorítják, több ponton ilyen átlátszó "izét" lehet kipréselni belőlük. Kicsit olyan filling, mint amikor a krumplinyomóból, a húsdarálóból vagy a fokhagymapluttyintóból előjön a cuccos.
Állítólag ez a trutyi valami csodaanyag és roppant egészséges. Arra szoktak hivatkozni, hogy a cápáknál ismeretlen fogalom a rákbetegség és ezért hatásos a fogyasztásuk.
Mondás szerint is: "az leszel, amit eszel" (a zsidók ezért nem esznek disznóhúst, mert szerintük az egy tisztátlan állat) -
zeoos
tag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Szuper-hiper-giga márketekben lehet kapni fagyasztott cápatörzs szeleteket is, tehát gondolom ehető.
Amúgy a cápafarokban a benne lévő zselés-kocsonyás anyagnak lenne jelentősége, az állítólagos csodahatása miatt.
Viszont túl okosnak sem akarok tűnni, mert valójában tök hülye vagyok a témához, csak valahol láttam erről egy ismeretterjesztő filmet. Viszont a cápahús tényleg kapható. -
Mr.Grincs
veterán
Én ettem mác cápauszonylevest de nem volt nagy átütőereje.
A cápa minden része ehető amúgy?zeoos: Válaszolva az előző hsz ra, Én nem nyalogatom a zsinórt csak a botot meg az orsót.
A damilt minden évben újat veszek a 20asból 25 ösből két évente vagy amikor elfogy. Igazűból nem egy nagy összeg de el tud fáradni meg megeszi az idő még a márkásat is. A 40es az meg szétbaszhatatlan
Horgászláda takarítás mert az mocskos tud lenni. Mosoógépbe viszont a hálókat ki szoktuk mosni. Merítőt kéne venni mert a másik eltört félbetört a nyele.
Jövőre új botokat is szeretnék meg orsókat
Szóval lesz min agyalnom
-
zeoos
tag
Jó lenne ha megosztanánk egymással, a tapasztalatunkból fakadó szokásainkat, hogy ki-ki miként rakja el télire (avagy hosszabb leállásra) a készségeit/felszerelését?
Pl. Veszitek-e a fáradtságot, hogy a zsinórokat átcsévélve lekezeljétek valamivel? Milyen karbantartásokat végeztek? Gyártotok-e az ilyen holtidényben valami házi készítésű dolgot (ólomöntés-woblergyártás...stb) Vagy számítógépes horgászjátékon múlatjátok-e az időt, esetleg szakirodalmat olvasgattok a témában? -
zsolt1129
addikt
Ezt a halat sem enném meg

-
zeoos
tag
Nincs sajnos semmi különösebb története, maga a kűzdelem is olyan semmilyen volt:
Szombat délelőtt 10 óra körül, szép tiszta időben egy speckó elakadásbiztos támolygó-villantóval (ABU Favorit Vass - bokorugró) dobáltam. Maga a kapás mégis olyan érzés volt mint ha elakadtam volna, egy határozott és mégsem mozgó ellenállásba ütköztem. Valójában be sem vágtam mert az egész olyan volt, mint ha egy nagyobb faágat húztam volna ki az iszapból (elején lassan meginduló ellenállás, majd egyenletesen jött kifelé). Éreztem én a zsinór végén a súlyt, de semmi kűzdelem, semmi kitörés ... mondjuk a bot azért dolgozott rendesen. Ennyi. Sajnos nem tudok valami nagy élményről beszámolni, egyszerűen az enyém lett és ennyi: 13,5 kiló, 92 cm.
Fényképet már jó ideje nem készítek és még csak nem is eszem meg a halat, most is csak a fejét tartottam meg prepalálás miatt (azt majd lefotózom ha elkészül).
Felszerelés:
SHIMANO BEAST MASTER AX SPINNING 270 XH (bot)
SHIMANO Nexave 2500FB (orsó)
STREN SUPER BRAID 0,18-as (fonottzsinór/kevlár előke)
ABU FAVORIT VASS (bokorugró villantó) .......+ én
Maga a tó az egyik kedvenc helyem: csodaszép környezet, szépen kialakított - rendben tartott hely, törpeharcsa mentes víz. Nem nagy vízfelület, de elég jól elvan eresztve halügyileg és amúgy is leginkább a hangulat miatt járok ide, meg hát nincs is olyan oltárira messze Pesttől.
-
Mr.Grincs
veterán
Ismerősömmel beszéltem és azt mondta hogy magyon megy a kárász
Ponty az nem annyira. -
Kukorica2
csendes tag
Hát igen még pontyot is lehet fogni,de ahogy tapasztalom a rabló nem nagyon eszik az utóbbi hetekben
Ma is többen kinnvoltak, de senkinek semmi ill.hajnalba egy srác fogott egy 40es süllőt és ennyi, se pergetve se élőhallal semmi 
-
zsolt1129
addikt
Itt van már december vége és még mindig nem fagyott be a tó rendesen. Csak jéghártyás,de egy eső vagy egy kis szél már fel is olvasztja. Emlékszem régen ilyenkor már csak lékről lehettett horgászni.

-
Mr.Grincs
veterán
Újévi fogadalmak egyike, hogy jövőre anyit fogok horgászni amennyit csak lehet! És amíg rá nem unok...

-
zeoos
tag
Tavaly befejeztem az iszapízű, punnyadt békéshalak horgászatát, ha halat akarok enni inkább a tengeri félékre szavazok és már majdnem mindent lehet nálunk is kapni.
Most már inkább a rablóhalazás okoz örömöt és a külön kategóriaként a harcsázás !!!Legtöbb tavunkban és műanyagtóban csalódtam már, tapasztalatom szerint egyre szarabb a helyzet horgásztó ügyben. Viszont a vadvíz isteni. Kikapcsolódásnak is gyönyörű és izgalmas. A siker persze ritkább, de annál élménydúsabb.
Én már csak így horgászom
(pedig ha jól összeszámolom, harmincegynéhány éve dobtam be először a "zsebpecát") -
Mr.Grincs
veterán
A pátkai tározón horgásztatok már? Én elég sokat jártam régen a családommal. Iszonyat nagy harcsák vannak benne láttam is már belőel nagyokat úszni a víz tetején. Az a ató nagyon nagy és kevés benne a hal
Meg elbújnak a nádasba
Viszont kárászozni jót lehet ott, azt viszont bárhol. Meg dévérezni. Ponty az agyon ritka benne. -
Kukorica2
csendes tag
Én ere a tóra járok és azért lehet fogni.Idén a kifolyón való horgászatot is "kiszélesítették" most azért jóval több hely van meg kevesebben is járnak mint a jó pár évvel ezelött.Tavasszal sokszor csak hárman-négyen voltunk és 4órákat voltam kinn azalatt bőven 10kiló fölötti kárszt lehetett fogni és ugyanennyi idő alatt 6-15pontyot(voltak köztük 5kiló körüliek is).Persze aki a magányos pecát szereti az ne ide jöjjön.De ez szerintem egy kivételes lehetőség megvan a maga varázsa is.Fölleg ha beállna a téli hideg akkor télleg szép eredménnyel lehet süllőzni, feketesügerezni ott.De nyáron télleg csak stégről lehetünk igazán eredményesek. Egyébként egyesületi tag vagyok itt.
-
zeoos
tag
válasz
Kukorica2
üzenetére
Ez csak valami reklámszöveg! Ismered is a helyet, vagy csak olvastál róla lelkesítő dolgokat?
A helyzet a követkető: az erőműtó leginkább helyieké ... körben végig magánstégek, magánbungallók. Az erőmű kifolyónál lehet napijegyes horgászkodni, de egymás seggébe érnek a pecások. Persze ott a kisebbik öreg tó, de ott meg alig fogsz említésre méltó halakat, hacsak a serpenyőméretű növedékeket nem tartod prédának (mert én nem). Végül hab a tortán, hogy elég borsos a napijegy ára.
Ezen felül perzse jó a tónak a reklámja .... írjátok majd meg légyszi, hogy milyen eredményetek volt. Valóban kíváncsi lennék. -
Kukorica2
csendes tag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Igen úgy tudom kell:S
Ma éjjel voltam kinn stégen horgászni, eredmény pergetve :egy bot, egy botra csavart damilköteg és egy sima damil köteg
.Fűzött kukoricával fogtunk egy pontyot egy ráment a bójára és egy amúr a stég előtt ment el
Iszonyat idő volt elején eső később hó zuhogott, továbbá a meleg víz miatta a párát is folyamatosan fújta rám a szél:S.Egy két feles azért mindig erőt adott
.Meg pergetve még két rávágásom volt, de mindkettő csak a twister végét csípte meg.
Ha úgy van én vonattal is mennék talira, max a helyszínen veszem meg a az etetőkaját meg a csalit. -
Sirandrish
legenda
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Bottartó van csak van egyik botocska vége kilóg
Van ami elfér benne de egy kilóg és az a kedvencem
Hát jó gondoltam hogy csalit meg ilyeneket nem fogom vinni..reménykedtem hogy kapnák...de ha nem...fognék legyet vagy pergetnék oszt kész
Laki: nem a csomaggal van a baj hanem a 300km-rel

-
lakisoft
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Gyerek koromban mindig a tarhálás ment ... nagy csomagok ... fogás semmi, de szerettünk kint lenni.
(#4674) RedWing: linket tudsz adni róla?

-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Akkor adok botot
De ha van bottartód akkor az nem annyira nehéz. Meg a merítő sem kell az is van. Meg horgászláda sem nagy cucc
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Kukorica2
üzenetére
Az nincs is messze tőlem
Állami horgászenegedély kell?
Mert azt nem váltottam ki idén sajna...Inkább magán tavakon horgásztam az idén azért. Én benne lennék a téli horgászatba
Karácsonyra pontyot meg kárászt fogni, de a rabló is jöhet....
Egy jót harcsázni szeretnék már
Régen fogtam már harcsát.Sirandrish
(PH! félisten): Hát akkor valahol olyan helyen keresünk ahol mindannyiunknak tökéletes. De nem kell feltétlenül kocsival jönnöd, vagy ha kevesen vagyunk akkor kettő autóval el tudunk menni. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
Kukorica2
üzenetére
Budapesttől nincs messze kb 50kmter Etyektől pár perc kocsival Zoltán és a Diána tó.
[link]
Mi rendszeresen oda járunk amikor csak jó idő van
Egyszer fogtam egy koi pontyot is ott, visszaengedtem
Bicskén lakunk és 15 perc max kocsival. Jó hely nagyon. 20as damillal úszózni szoktam, meg be van nyomva egy fenekező is. Aztán van amikor elmegyünk faterral a nádas részre hátra akkor általában 40es damil egy hatalmas hrorog és úsztatunk kenyeret a nádasban
Amúr, ponty fogása garantált főleg a nagy melegben amikor napoznak meg a nádasban vannak az 50 centis vízben. -
Mr.Grincs
veterán
Nagy PHs horgászatot nem rendezünk tavsszal?
???
Én is horgászok és szerintem jóbuli lehetne
Akár két napra hogy ne csak egy fél napra gyűljünk össze
Tudok jó sátorozós helyet, korrekt összegért. -
Kukorica2
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát igen ha minden igyekezet ellenére nincs semmi hal az néha elveszi az ember kedvét egy kis időre.
-
Grillo
őstag
Én is kint voltam szombaton Pötrétén. Hát, nem volt nagyon hideg, de nem is fogtunk semmit.
Sem pergetve, sem fenéken, sem úszózva. Élő hallal sem, szelettel sem.Mondjuk mondta az egyik spori, hogy kint volt az egyik sác éjjel, reggel hétkor egy 5 és egy 10 kilós süllővel ment haza...
-
Kukorica2
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát igen, de ha már tényleg annyi a hal, h mindenre szinte azonnal kap elvész a horgászat varázsa.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Kukorica2
üzenetére
hát sajna ezek a magyar vizek nem olyanok mint az ural deltán pl hogy a partól másfél méterre belógatod (nem dobod,lógatod) a csalidat aztán 30sec múlva rajta a hal...kár hogy nincsenek ilyen vizek itthon is...
Mostanában rengeteget nézem a F&H csatornát...hát beszarok azokon a vizeken komolyan...2000dobásból minimum 5-8hal ami azért magyar viszonylatban igencsak toppos hely lehetne...
-
MeTaL
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
hoppá elirtam
))))
szóval: kell valakinek egy pontyozó 40es újszerű tűgörgős 3 csapágyas okuma orsó?
-
Kukorica2
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Most se volt hideg, de egy koppintás vagy rávág sem volt
Hiába dobáltam twisterekkel, gumihalal, woblerrel,támolygóval 
-
MeTaL
tag
nekem kell vkinek esetleg egy pontyozó 40es okuma orsó?
-
Kukorica2
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Eddig még nem hiányoltam, de hétvégén viszem ha megtalálom és legalább a tavat lekapom ha hal nme is lesz

-
Kukorica2
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Babonából nem viszek ki gépet ,mert amikor kivittem régebben valahogy sose fogtunk halat
Most hétvégén is megyek, remélem jön valami ,vagy legalább az idő szép lesz. -
Kukorica2
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Kevlár volt fönn mer csukáztam eredetileg.
-
zsolt1129
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Ha csukára vadászik akkor tényleg nem árt a drótelőke
. -
hcs57
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
A kevlár valamivel finomabb módszer.
-
Kukorica2
csendes tag
válasz
Boriszláv
üzenetére
Egy 41cm es süllőcskét sikerült fogni twistrrel és egy (bár nemláttam valószínüleg süllő volt) akasztás után pár másodpercel lefordult.Utána hiába dobáltam egy két koppintáson kívül más nemtörtént.Hideg se volt a nap is sütött szóval megérte kimenni.Az orsó is jól teljesített eddig.
-
Kukorica2
csendes tag
orcast super spinVettem egy cormoran corcast super spin 8pif orsót 20as fonatatt hozzá,holnap akármilyan idő lesz letesztelem

-
Grillo
őstag
Srácok, segítsetek ki.
Februártól pesten fogok élni, viszont továbbra is szeretnék horgászni. Eddig folyóvízen nem nagyon horgásztam, főleg nem akkorán, mint a Duna.
Arra gondoltam, hogy először lejárok majd nézelődni, de nem tudom, hova érdemes. -
kegab79
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!Még új vagyok a horgászatban és az a kevés próbálkozásom feeder bottal volt. Nézegettem a boltok ajánlatát és megtetszett ez a szett:
http://haldorado.hu/shop.php?itemid=10881&zoneid=1Szerintetek ez jó kezdőbotnak?
A DAM cucokkal kapcsolatban vannak valakinek tapasztalatai?Előre is köszi!

-
Sirandrish
legenda
Hát mondom..Vasmegyer is kb olyan...régebben volt olyan nap hogy én (szigetről) meg Fater (csónakból) egy nap 12 Pontyot fogtunk...nem voltak nagyok de ugy átlag 3kilósak...aztán volt olyan mikor egy nap 2 5kiló feletti csukát fogtunk meg 3 ilyen 2kilósat...és majdnem minden nap volt 2-3 ponty vagy valami..sügerezni ugy lehetett nádszélen hogy 10b dobásból 5öt fogtál 3 meg leakadt szóval 80%ban akadt hal...mostanság meg a nagy büdös semi..anno mázsaszámla horda el mindenki a halat és így hamar leapadt az amugy szép állomány...természetesen telepiteni nem nagyon akartak így egy nagy nulla lett a viz

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:É

Ott és akkor, a félelmeivel és a problémáival szembesülve érzi meg az ember, hogy valójában mennyire is csak maga van, a többi mind csak illúzió és körítés.

Steady74