Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
horgásztalálkozó mikor lesz?ha ninc sállami jegyme mi van?nem mehetek

20 éve tolom....double clinch jó de én ha nagyokat suhantok elszáll néha....kell tudni mennyi doboelőke kell oda....
már ugy várom jobb idő legyne igaz tudom istenigazából májusnál előbb értelmetlen pontyra...
fehova hit csarnok mikor lesz?
majosházai tóról tud valaki valamit?
-
Eagl3
veterán
Van itt nálunk is patak (Gaja)
, a Csurgói engedélyem jó is egy részére viszont csak csalihal horgászatára jogosít fel ez az engedély...
Pedig lemennék pergetni, mert elég meggyőző a vízállás. -
Lustig
tag
ma gondolkodtam hogy kimegyek haverommal a patakra délután , nagyon megvan duzzadva lehet hogy idővel felúsznak a nagyobb halak
de most örülni fogunk a kárászoknak is
bevetek egy úszós rablóst is ha fogunk egy kb 4-5centis kárászt
hátha tudok akasztani egy kis csukát vagy balintpergetni jobb lenne de ahogy körbenéztem nincsen nagyobb kb 2X6m-es tisztás rész
majd nyáron
4éve nagyon sok rabló volt benne mert rengeteg kishal volt
de tavaly hááát
láttam 1-2csukát de azok inkább akváriumba valók.....
viszont egy fél kilós törpéért már megérni lemenni
furcsamód nagyra nőnek... 
-
Dr.Én
veterán
Hát ma szép idő igérkezik..
buszom se jött amivel suliba mehettem volna
lehet ki kellene néznem a Répcére Márnázni..hát ha kapnak már...kicsit zavaros a viz...kicsit emelkedett a viz szint..de talán lesz valami finom halacska. délután...
csak azt nem tudom...mivel csalizzak..földi gilinyó vagy trágya gilinyó...meg sajt ha van itthon... -
Dr.Én
veterán
A dupla Grinner csomót ismered...nekem az bevált...igy kell meg kötni

Mi elött egymásba hzod a két csomot akkor ajánlott be nedvesitena damilt...nem hevül fe...nem veszt szakitószilárdságból... -
Eagl3
veterán
Hihetetlen.... kötöttem egy dupla clinch csomót, ez is elsőre tart rendesen, de a sima clinch csomó mindig szakad, sokszor már mikor meghúzom akkor.
-
Eagl3
veterán
Ez a rapala csomó ez jónak tűnik és a csomó sem szakad ugyan azon a damilon

De ezzel meg nem vagyok benne biztos, hogy jó rögzíteni a kapcsot... -
Eagl3
veterán
Igazából nem monofilt fogok használni hanem vettem FireLine kimondott fonott pergető zsinórt, csak egy használt már forgalomból kivont monofilon gyakorolgatom a csomókat...
Úgy tudom, hogy a fonott zsinór meg még inkább gyengül a csomótól, ezért idegesít a dolog.Amúgy kapocs rögzítésére és műcsalik rögzítésére kéne a csomó (leginkább kapocs mert ugye drótelőkére kapcsolom majd a műcsalit valószínűleg).
-
Lustig
tag
próbálj ki többet sokat lehet találni a neten
a szakadásról
nem kéne elszakadnia viszont nem mind1 milyen a damil mert nem minden damil bírja a csomózást és ha a tied is ilyen akkor vagy válassz egy könnyebbet vagy cseréld le a damiltez a clinch csomó meg már nekem is bonyolult

milyen célra kell a csomó ?
hátha tudok mást ajánlani
-
Eagl3
veterán
Basszus, tiszta béna vagyok... próbálgatom itt a csomókat, kötéseket de nem igazán akarnak összejönni (mondjuk sosem volt az erősségem ez tény
)
Valami 16-18 -as monofilon kísérletezek, nem tűnik olyan hú de rossz állapotúnak mert azért puszta kézzel ha el akarom szakítani rendesen vágja a kezem... viszont ha kötök egy clinch csomót, és kicsit meghúzom már el is pattan a kötés környékén.Most én vagyok ennyire béna, hogy egy ilyen hót egyszerű kötést nem tudok normálisan megcsinálni 20 ból egyszer se, hogy ne szakadjon könnyen a csomónál vagy normális, hogy így elgyengül a csomónál a zsinór?

-
Eagl3
veterán
Gyönyörű idő van!

-
-
Lustig
tag
2010-es PH horgásztalálkozóval kapcsolatos dolgok [link]
hátha valakit érdekel !
-
ngabor2
nagyúr
a fancsikán még vastag a jég, de azért láthatóan kezd olvadni. remélem jövő hétre elolvad. a jövő hétre 7-10 fokokat mond esővel, szóval illene gyorsulnia.
viszont az a majdnem 1m víz még mindig nagyon hiányzik a tavakból. remélem a talajvíz felduzzasztja kicsit.
-
Eagl3
veterán
Olvadunk srácok, olvadunk... a tegnapi esőzés jót tett.
Elmentem autóval egy városi tó mellett ma, körben a tó széléről mér kezd olvadni szépen a jég. Ha minden jól megy jövő hétvégére már bevethetjük a cájgot' !
-
Lustig
tag
minden hó elolvadt

-
Eagl3
veterán
-
Eagl3
veterán
Vettem ma egy gatyát magamnak a Dodo -ban (aki nem ismerné, ilyen munkaruhabolt)
Fasza anyaga van meg szép sötétződ' színe.
Valójában tegnap vettem, csak itthon derült ki, hogy veri a bokámat (rajtam röhögött az anyám meg a barátnőm...
) és ma vittem vissza egy nagyobb méretért.
Még szeretnék majd egy jó kis mellényt, de most csak béleltek voltak, azt meg már nem veszek... meg majd valami rövid gatya is kéne innen a nyárra.Nektek van külön pecaruha vagy a félig elnyűtt ruhákat használjátok?

MOD: Jah és vettem két Meps Aglia villantót 5-ös máretben egy narancs és egy sárga(neon) színűt.
Már megbántam, hogy közepes csalis dobozt vettem mert nem férnek már bele a csalik. Lassan néznem kell egy jó kis műcsalis ládikát is.Rohadtul felkészült vagyok pedig még ki se mentem a tóra az idén

-
MeTaL
tag
hajaj.. írjatok vmi érdekeset.
-
Lustig
tag
megint sikerült alkotnom

-
MeTaL
tag
jó hát tök vastag jégre rászalad a csónak akkor mit tud csinálni? semmit,, nehéz csónak kell ehhez hogy ha felakarja törni. és nyilván facsónak nem jó mert a jégszétcseszi a csónakot. a másik fele hogy az ott livegő jégtáblákat is el kell tolni, mert ott fognak sokáig úszkálni.
-
Eagl3
veterán
Már jó lenne ha felolvadnának mert kínomba minden nap műcsalikat hordok haza...

-
MeTaL
tag
Olvad már a jég nálatok?
-
Eagl3
veterán
Jah, igazatok van.
Megnéztem én is a városban lévő egyik tavat és már távolról láttam, hogy egy macska ücsörög a közepén szóval le is tettem a holnapi pecáról sajnos...kukorica: még vacillálok, hogy tegyek a acélelőkét vagy sem... nem tudom mekkora valószínűséggel darálja be a csuka a fonottat.
-
Eagl3
veterán
Hali!
Vettem 18-as FireLine fonottat, 110m -es tekercs.
Úgy voltam vele, inkább jó zsinórt használjak mintsem 2 peca után dobjam kukába a Sufixet, az majd jó lesz valamikor előkének vagy valaminek... fel is tekertem a dobra, nem is kell alátétzsinór, szépen kitölti kb. 2mm van a zsinór és a dob pereme alatt.
Vettem még pár műcsalit, 1 kanalat meg 3 különböző színű gumihalat.
Vettem két különböző erősségű acélelőkét, a gyengébbik 6kg -ig bírja, sztem ezzel kezdek majd, csak elég lesz...Holnap ki is megyek szerintem, remélem nincs jég...

-
Kukorica4
csendes tag
Nálunk ha rabló tilalmoba pergetnék el is vennék az engedélyemet. Bár nálunk egységesen jan1- márc 31 ig minden rablóra tilalom van kivéve harcsára. De harcsázni sem lehet ilyenkor pergetve vagy élő-élettelen hallal sem.
Tilalom meg pontosan az ívás miatt van és szerintem erkölcstelen is ilyenkor az adott halfajra horgászni vagy akár olyan szereléket alkalmazni amire nagy eséllyel kaphat. pl a süllő iszonyatosan agresszívan védi a fészkét és bármire odakap amit veszélyesnek talál. -
Eagl3
veterán
Nem tudom, most kicsit elbizonytalanodtam... nem szeretnék már rögtön összeveszni a halőrrel

Viszont a cuccot mindenképp ki szeretném próbálni ha már nem lesz jég... írtam a haldorádón a Fehérvárcsurgói tavas topicba, szokott oda írni egy gazda szerű valaki, kíváncsi vagyok mit mond majd. -
törölt tag
navégre! a kertünkben már nincs hó

-
-
Lustig
tag
amúgy vagy a felszerelésedet veszi el vagy pénzbírság
azt tudom hogyha engedély nélkül horgászol akkor a felszerelésedet veszi elhaveromnak volt nagy szerencséje ( vagy balszerencséje )
Velencén horgászott 2bot volt bent harmadikat csalizta bedobta
egy másik botot meg kezdett kitekerniéppen akkor jött a halőr és azt látta hogy 3bot volt bent hiába tekerte ki a harmadikat
1évre elvette az engedélyét ! pedig lényegében semmit szabálytalanságot nem csinált
másik példa
Tiszán a szomszéd soha nem horgászott de gondolt egyet kiült keszegezni
jött a halőr se jegy se éves , ugrott a bot orsó minden ami nála volt -
Eagl3
veterán
Nem, azt azért józan paraszti ésszel is ki tudtam következtetni, hogy 100m 0.21-es fonott nem lesz elég egy olyan dobra, ami 0.20 -as zsinórból 220m elnyel...

De előre látom, hogy gondok lesznek az alátétzsinór méretezését illetően...

MOD: köszi, így már menni fognak a kötések.

-
Eagl3
veterán
Hali!
Lassan fel kéne töltenem az orsóm dobját, de kicsit bizonytalan vagyok a kivitelezésével...

Az orsó egy Shimano NEXAVE 3000SFB, a dobján azt olvasom, hogy 0.20 -as zsinórból 220m fér rá, ami meg is hozta az első bizonytalan gondolataimat, miszerint a hozzá kapott 0.21 -es Sufix GYRO fontott zsinór csupán 100m -es.

Mitévő legyek? Gondolom ez nem tölti fel majd rendesen a dobot, vagy tévedek?
Ballagjak be egy boltba és vegyek egy hosszabb fonottat, esetleg tegyek alátétzsinórt (ha igen akkor hogyan és milyet) vagy tekerjám rá ezt a 100 métert és jó napot?Érdekelne egy jó módszer a felcsévélésre is, ki mit tanácsol onnantól kezdve, hogy rögzítjük a zsinór elejét (?végét?) a dobhoz.

-
Lustig
tag
OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ OLVADJ

Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
veszek max 6-8k-ért harcsázó botot és megyek is

Pedig lemennék pergetni, mert elég meggyőző a vízállás.

furcsamód nagyra nőnek...

) a fonottal és töltsem fel azt is?
Steady74