Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• peterszky

őstag

válasz Kukorica2 #4000 üzenetére

Leginkább a pisztrángosok használnak ilyen horgokat, hogy kíméljék a halakat. Egyes helyeken kötelező a használata. Rakós/bojlis-ról még nem hallottam, hogy használnának ilyet (bátyám rakózik/bojlizik is).

Amúgy kinek mi a kedvenc módszere/felszerelése/etetőanyaga?

Nekem mostanra alakult ki egy botzsáknyi cucc, több évnyi "költekezés" után.
    Elsősrorban match/feeder párti vagyok, emellet nem vetem meg a pergetést és a régi bombázó módszert sem :) Megpróbáltam egy igen költséghatékony, de egyben minőségben is az élenjáró felszerelést összehozni:

Matchbotos felszerelés:
    Bot: Maver Diamond 390cm-es (10.000)
    Orsó: Ryobi Zauber 4000, Spro BlueArc matchdobbal (25.000)

A botot még a bátyám vette nekem egy horgászkiállításon, talán ez volt élete egyik legjobb befektetése :). Eredetileg túl puhának tartottam, de egy balesetnek köszönhetően kiváló bot lett. Bátyám elvitte kipróbálni, hazafelé már egy 10 centi és két gyűrű hiányzott róla. Azóta nagyon príma kis bot, remekül lehet vele a pontyokat is fárasztani. Neten már nem találok róla semmit, elég régi bot lehet.
    Az orsót pergetéshez vettem, de végül a matchbothoz is betársult. Bátyám BlueArcja eladásakor a matchdobot megörököltem, mivel a vevő nem tartott rá igényt. Ha jól tudom, akkor a SPRO Passion (BluArc light) dobjai is kompatibilisek rá. kép az orsóról. Minőségi orsó, meg is látszik az árán és felszereltségén: két fém pótdob van a dobozban!

Feeder:
    Bot: Topmix T-Rex Carp Feeder 390cm (11.000)
    Orsó: Okuma Longbow 40-es nyeletőfékes (12.100)

Tested by József Papp -> A cikkben megtalálható a Carp Feeder széria is. Kiállításon is vállalták a cikk képein szereplő hihetettlen dolgok bemutatását :) Nagyon jó bot! 3 véget adnak a bothoz, én a legerősebbet szoktam használni (piros).
    Kép az orsóról
    Okuma LB60 teszt
    Az Okuma Longbow árfekvésének talán legjobb nyeletőfékese, egy picit tekeri a damilt, de nem számomra nem zavaró (bátyámé sokkal jobban tekeri, neki ahogy ellazul a zsinór, feltekeredik a botvégre, igaz neki 60-as van).

Pergető:
    Bot: Shimano Nexave 300cm (15.000)
    Orsó: Ryobi Zauber 4000

Sokat sajnos nem volt alkalmam használni időhiány miatt, de elnyerte a tetszésemet a bot/orsó kombináció. Halat még nem fogtam vele, csak majdnem :D Egy hal a partig követte a műcsalit, de végül nem vágott rá, azthiszem domolykó lehetett.

A rakós horgászatot én nem szeretem. Volt alkalmam kipróbálni többször is bátyám révén, neki egy Shimano Technium XTA-ja van + írt a Haldorádóra olvasói tesztet nemrég egy FOX Carp Ambushról. Nekem egy kicsit túl munkás a dolog és eléggé költséges is. A ládákat sem mondanám kényelmesnek :) Amúgy is, én pihenni szeretek horgászat közben.

Bojlizás már más. Az nem olyan rossz. De ezekkel a bika botokkal majdhogynem esélye nincs a halnak, így meg nem érzem fair játéknak :) 1-2x elmegyünk egy hétre, idén Háromfán voltunk, engem a környezet jobban megfogott, mint a horgászat.

Etetőanyag:
    Én az olcsó Tescós konzervkukorica és Tímár Citromos Ponty-Kárász kajájára esküszöm, még nem okozott csalódást.

(kicsit hosszúra sikeredett :DDD )

Új hozzászólás Aktív témák