- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
addikt
Itt: A tarpai kanyarok után Nagyar előtt megint élesen fordul a Tisza. Itt található a “Rövid“ nevű kérészes szakasz, ahol a vén tuskók alatt méretes harcsák és kecsegék rejtőzködnek. A Kisar és Tivadar közötti közúti híd alatt a jobb parton domolykózni és süllőzni, a bal parton ősszel csukázni érdemes. Majd következik a Tisza nagy S kanyarja, az egész országban híres “Igonya“, ahol a mélyebb vízben öreg, ravasz harcsák, kövér pontyok, márnák és kecsegék várnak a horgászokra
Forrás:[link]
Kb 8 évvel ezelőtt valamerre arra éltem.
-
hcs57
addikt
-
Alg
veterán
A kecsegénél szerintem a "hol?" a legfontosabb. Mi partról nyomjuk, így elég korlátozottak a lehetőségeink, főleg próbálkozások alapján,, meg kint látottak alapján döntünk hova menjünk.
Kezdésnek jó helyek a kanyarok külső ívén lévő agyagos, leszakadt partok, itt a parttól 20-30 méterre már akár 10 méteres mélység is lehet - itt, a burványlós, visszaforgós rész meder felőli, elváló vizes oldalán lehet érdemes próbálkozni.
Vannak a nehezebben megtalálható, víz alatti agyagos, meredek, szinte függőleges, akár több méteres szakadások, padkák - ezek alatt is nagyon jó kecsegéző helyek vannak. Mi egy ilyenre teljesen véletlenül akadtunk rá, sok szép kecsegét fogtunk ott. Sajnos az a hely partról csak -200 alatti vízállásnál horgászható.
Egyébként meg, ahol a parton alacsony vízállásnál látszanak a kérésztelepek az agyagban, és nem áll meg az iszap/homok a mederben (sodrás miatt, vagy meredek fal miatt) az mint ígéretes hely lehet.
Ja igen, még valami: hajnalban szeret a felszínen fürdeni, delfin módjára kiugrálni a vízből, ez a legbiztosabb jel.
Felszerelésnek mi a legegyszerűbb nagy hurkos módszert használjuk: kötsz egy 40-50 centis hurkot a zsinór végére, elvágod kb. 2/3-1/3 arányban, rövidebbre a sodráshoz megfelelő tányérólmot (ahol mi horgászunk 40-50 gramm elég, esetleg ha húzósabb a víz felmegyünk 100ig), a hosszabbra a lehetőleg hosszú szárú, keskeny öblű, 4-6-8-as féreghorgot.
Az első számú csali kisiskolás koromban még a kérészlárva volt, de az ma már szigorúan védett (sok horgász szó szerint ezrével szedte, több 10 méteren voltak feltúrva a kérésztelepek - persze el nem használta tizedét sem, ott döglött meg a parton, csalisdobozban). Így hát amit használunk, sorrendben: vékony vagy közepes trágyagiliszta, iszapgiliszta, apró taposott razbóra (meglepően sok kecsegét fogtunk így). Amit nem használunk, de jó lehet: lótetű (hasonlít a kérészlárvára, harcsa, márna is szereti), pióca, nadály, és bármi egyéb féreg.
A "kétszer odabökős" történet a kapásával kapcsolatban szerintünk csak legenda, elég egyértelmű a kecsege-kapás. Horgon az egyik legjobban védekező hal, nekem a másfeles-kettes példányok már igen keményen megráncigálják a Heavy feedert is (Shimano Catana H). Ha erőlteted képes akár egy méterre kiugrani a vízből, ilyenkor könnyen letépi magát.
"Járulékos" zsákmányként jönni szokott meglepően sok magyar bucó, ritkábban márna, harcsa. Ha keszeg piszkálja folyamatosan a csalit az nem az igazi, ilyenkor érdemes ugyanott éjszaka próbálkozni.
Kb. ennyit sikerült kiderítenem erről a rejtélyes halról röpke 8-10 éves tiszai horgászattal, remélem segítettem

-
Alg
veterán
-
albert8
veterán
-
krammerka
őstag
-
Alg
veterán
-
dragonfx
veterán
-
Kurik
tag
-
zolynet
veterán
-
ficere
aktív tag
-
sNORh
addikt
-
Kurik
tag
-
Kurik
tag
-
sNORh
addikt
-
sNORh
addikt
-
sNORh
addikt
-
Boriszláv
csendes tag
-
Dr.Én
veterán
-
Sub-S
senior tag
-
Dr.Én
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
Dr.Én
veterán
-
Lejszi
senior tag
-
Kukorica2
csendes tag
-
Dr.Én
veterán
-
krammerka
őstag
-
Dr.Én
veterán
-
Dr.Én
veterán
Az szép
Én meg elégszek majd egy 3-4kg-os nyurgával is. Azzal jó volt küzdeni jó multkor is amit fogtam az 3,5kg körbe mozgot, a partol ~10m-re volt be etetve és ott vitte el az uszót bedobás után félpercel kb
nagyon jó érzés volt kifogni és haza vinni.Na meg persze csak azért fogtam mert mutter mondta hogy hozzak neki nagy halat 
-
Dr.Én
veterán
-
peterszky
őstag
-
Dr.Én
veterán
-
Dr.Én
veterán
Az nem semmi
magyarul elküldött
, ez nem szép töle szerintem
Én aohva járok ott olyan rendesek hogy ha reggel kimegyek pecázni veszek napijegyet, délig horgászo, haza megyek ebédelni és du simán visszamegyek a tóra(ugyan azon napijeggyel) és kényelmesen tudok ugyanugy pecázni sötétedésig
Én a helyedben pofán vágtam volna, vagy bedobtam volna vizbe szépen
Na igen én csak 10-e után megyek fizis tóra, adig futojeggyel horgászok

-
Dr.Én
veterán
-
Dr.Én
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parfüm topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(És milyen kései)

, ez nem szép töle szerintem
Steady74