-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rétisün
veterán
és majdnem láthattad élőben, csak a szembeszél miatt lekésted....
amúgy már majdnem földig ér a pulibunda
a masszív sörözés csak este lesz, délelőtt még attól lehet bicajozni, te meg amúgy is jobban szeretsz olyankor mnni.
a sportypal rendszeresen figyelmeztet, hogy van frissítés, az endomondo egy mukkot se jelez
persze ettől még frissíthetem.
tulajdonképpen szórakoztat, ahogy bénázik az endomondo, most már csak a vicc kedvéért indítom el azt is....igazából csak kiváncsi vagyok, mikor meddig hajlandó rögzíteni -
szki
őstag
1 nm felmosófej is lehetne
rétisün: szép nagy kutya, ha kiterül a szőre!
Nekem holnap búcsú lesz itt a faluban. Ez hagyományosan masszív sörözésben szokott végződni. Még jó, hogy hétfő óta csak kisebb átmozgatásokat végeztem, és rákészültem a holnapra(#11295) rétisün: próbáld a legfrissebb Endomondo alkalmazást. Marketből frissítheted, ha még nem tetted meg. Amúgy a webes felületen hasznos, és látványos fejlesztéseket csináltak.
#11296) Napfénysüti: "Megvolt a kellemes esti tekerés ma párommal. Jól esett." Az bizony jól szokott esni. Közös együttlétre az esti tekerés kifejezés nagyon egyedi
-
Napfénysüti
nagyúr
Megvolt a kellemes esti tekerés ma párommal. Jól esett. Paradicsomlé bringázás után mennyire ajánlott?
-
rétisün
veterán
válasz
venember83 #11293 üzenetére
nem
bringázás közben nem iszok, de már hűl
endomondo-ra visszatérve: ahogy nézem a sportypal track-et, olyan helyekre is rajzol zöld részeket, ahol tuti nem álltam meg, és az endomondo mindig ilyen részeknél hagyja abba a rögzítést.
ha kikapcsolnám az auto pause-t, lehet megszünne ez a hülyesége? legfeljebb sokkal rosszabb átlagokat számolna, mert a megállást is belemérné az időmbe. -
dqdb
nagyúr
Kifutottam a szerkesztési időből ... szóval ez, ez és ez is női vázas. Nem azt mondom, hogy szép a festésük, mert nem az (kivéve a Ghostot, mert az gyönyörű), de nem asszociálok helyből arra, hogy női modellek.
rétisün: valamikor csak megálltál, nem?
Amúgy helyesen teszed, még akkor is, ha egy üveg sokat nem számítana
-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #11284 üzenetére
Ki tudja, hátha eltévedsz
Amúgy ott kizárólag pulzusmérőként lenne haszna.
Használhatóságot tekintve a CAD mérő nem árt, mert akkor sebességmérésre nemcsak a GPS-t használja (így eléggé "darabos" a jel, láthatóan késik és nagy lépésekben ugrál, nem finoman), hanem a küllőmágnest is bevonja a számítgatásba. Magát a pedálfordulatszám-mérőt én nem használom, amióta egyszer majdnem elhagytam a mágnes a pedálról, azóta még nem került vissza.
Nem érintőkijelzős túra GPS-ben - ha még kapható, akkor - az eTrex Vista HCx is jó, vagy egy jó árú Oregon 450-be sem rossz belenyúlni. Ránéztem a garmin.hu árait, ennél némileg barátságosabb árak rémlenek a múltból
runner 125: a női vázak egy része lila és rózsaszín, messziről lerí róla, hogy a designernek a nőkről a tündibündi csillámpónik világa jutott eszébe. Normális gyártóknál ellenben meg nem mondod a festésről, hogy az valójában női modell, mert ott például a testfelépítésből adódó különbségekre mentek rá, mint nyereg, kormány, markolat, de ettől eltekintve a bringának normál kinézete van, maximum egy Miss (Ghost), WLS (Cube) vagy Myka (Specialized) felirat árulkodik.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
runner 125 #11287 üzenetére
Az összes össztelósnak általában ilyen alacsony felső csöves váza van. A Giant és a Speci ezt úgy oldja meg, hogy hajlítja. Persze nekem is jobban tetszik az egyenes vázgeometria, meg a + megerősítő háromszög a vázban, de gondolom ez is bőven eléggé erős lehet. Esztétikailag meg mindenkinek más.
Jah és 100-as rugóút hátra bőven elég valóban. Nekem 120-125 van nem tudom pontosan és még szinte sosem használtam 100-110-nél többet belőle.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
runner 125 #11287 üzenetére
Pedig ezek jól ki vannak találva, de ahogy érzed. Ha én választhatnék, hogy merida vagy giant (kukacoskodók kedvéért hasonló felszereltséggel)... nem sokat filóznék
-
Tamoo
nagyúr
válasz
runner 125 #11258 üzenetére
Ez se olyan rossz szerintem (ha elég a 100-as rugóút): Giant TRANCE 3 2008
Max első telót cserélsz ha kevésnek érzed. De szerintem megteszi. -
dqdb
nagyúr
válasz
venember83 #11280 üzenetére
Garmin Edge 705 HR, ha kell pulzusmérés. Garmin Edge 800 HR+CAD, ha mégsem a legolcsóbbra pályázol, ezt az érintőképernyő jóvoltából nagyon kényelmes kezelni. Ha nem kell pulzusmérés, akkor általános túrázós GPS-ként Garmin Dakota 20 jelenleg a legolcsóbb (a 10-ben nincsen barometrikus magasságmérő, és a Dakota sorozathoz utólag nem csatlakoztatható HR és/vagy CAD mérő). Magyarországi árak: a Dakota itthon olcsóbb, az Edge Németországban, de érdemes figyelni, hátha van akció, mert akkor könnyen fordul a kocka.
Annak mindenesetre nézzél utána, hogy feléd létezik-e a turistautak.hu-hoz hasonló térkép, mert anélkül nem sokat ér az eszköz.
A 20-24 óra nem fog egyik sem menni, 16-17 órával kell beérned, szóval ha jövőre szólóban indulnál a 24 óráson, akkor nem fogja tudni végig rögzíteni
-
runner 125
nagyúr
válasz
venember83 #11277 üzenetére
Oké, köszönöm a segítséget.
Km óra.
Milyet, hol, merre?
Láttam, h vannak mér vezeték nélküliek. A cangával együtt venném meg, rátenném null km-től.
Nincsenek nagy igényeim, szintkülönbség és egyéb extrákra nem vagyok kíváncsi, alap elvárásaim vannak; össz. megtett út, csúcssebesség, pillanatnyi sebesség, esetleg egy adott távolság mérés.Köszönöm.
-
venember83
nagyúr
Ha már GPS, jelenleg mit érdemes venni? Bringára szerelhető kéne, ami pontos, tud újratervezni, be lehet tölteni útvonalakat bele, jó kontrasztos a kijelzője, plusz vízálló, és bírja legalább 20-24 órát akksiról. Persze minél olcsóbban.
-
Tamoo
nagyúr
Letekertem ma a Mátra maraton egy kis szakaszát. [link]
Voltak benne nagyon király lefelék, azt nagyon élveztem. Meg pár nagyon kemény mászás, ahol én többnyire toltam. Respect annak aki feltekert versenyen, én most nem bírtam tüdővel. Jó volt, mert még simán látszódott a pálya kijelölés úh nem is kellett állandóan nézni a gps-t. Jó poros lett a bringa, holnap takaríthatom. -
tzimash
őstag
Kipróbáltam a bringát az új lánccal, cserélni kell a sort, két fogaskeréken is ugrik.
Vettem egy I got u-t, már másodszor vittem magammal és b@szik működni...
Nem hiszem el... egy egygombos, elvileg rém egyszerű kütyü... akksi feltöltve.
Azt mondja a használati, bekapcsoláshoz nyomjam meg a gombot hosszan, felvillan a kék led, tehát bekapcsol. Innen már csak várni kell, hogy jelet találjon és automatikusan megkezdi a logolást. Igaz, hogy lakótelepen vagyok, de szerintem elég messze az emeletes házaktól, egy focipálya szélén próbálkozunk műholdat találni ájgatjú barátommal. Telnek a percek meresztem a szemem hogy lássam a felvillanást, hogy igen! megvan a jel, de semmi... 5 perc után megunom, s elindulok, gondolván majd csak talál valamit, de nem hogy szakadna szét. Úgy ráütnék egyet egy jó nagy kalapáccsal most.Mivel viszonylag nagy áttételt használtam a 40km-t 25,8-as átlaggal teljesítettem (városban), aminek örülök
-
venember83
nagyúr
válasz
runner 125 #11275 üzenetére
19 valószínűleg jó lesz. Főleg, hogy a durvulósabb gépek nem baj ha kisebbek, kezesebbek.
-
Vasinger!
nagyúr
Nah ez a mai láncmosás kiakasztott.
Az egy dolog, hogy sokat bénáztam a brigéciollal meg ilyenek, de végül is minden oké lett, a lánc szép tiszta, brigécioltól és olajtól mentes lett.
Viszont amin kiakadtam, az az, hogy megnyúlt a láncom a szétszedés óta. Úgy történt, hogy ugye kinyomtam egy külső (szélesebb) szemet a láncból és a helyére raktam egy Sram gyártmányú patentszemet, amit Meme adott a láncomhoz, szóval biztosan stimmelnie kell. Erre összerakom, ugyanannyi szem számmal, mint mielőtt szétszedtem, teljesen laza a lánc. Mitől lehet ez?
-
runner 125
nagyúr
válasz
venember83 #11273 üzenetére
Értem. Noh ezek teljesen elérhetetlenek számomra.
Úgyhogy valszeg marad a 400D.
Manitou
187
Merida-ból ahogy nézem csak páratlan méretek vannak, úgyhogy szerintem 19"-osat veszek, nehogy nagy legyen a 21-es.
Pláne nem vagyok az a nyúlga' alkat. -
Manitou
veterán
válasz
runner 125 #11272 üzenetére
Milyen magas vagy?
Nekem is M-es van 183cmhez, és nem kicsi. -
venember83
nagyúr
válasz
runner 125 #11272 üzenetére
A Trans Mission helyett lett tulajdonképpen a OneForty. Hamar megszűnik a tavalyi meg tavalyelőtti modellek forgalmazása, mivel a nagykerek és az üzletek is kis raktárkészlettel rendelkeznek, hamar kifutnak az akciózott példányok.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Manitou #11259 üzenetére
Nem, mivel írtam is, h a 20"-os Genesis-t elvitték az orrom elől másnapra. A 18"-oskat meg minden táblázat M-es méretnek, 175 cm környékére ajánlja, úgyhogy az esélyt sem adtam meg, h lemenjek megnézni.
Értem, köszi.
venember83
Ha, azt mondjátok, h a 400-as Meridán jobb felszereltség van, mint az általam linkelt Kelly's-en, akkor dehogynem.
Egyébként h h ilyen hamar megszűnik a tavalyi modellek forgalmazása? Vagy már teljesen más néven fut a Trans Mission Merida sorozat? 500D-t kerestem először, mivel ez még elérhető áron volna számomra, de minden webshop-ban azt láttam, h már nem rendelhető.A 800D nagyon tetszik, de ez sajnos már drága.
Köszönöm.
fpeter07
Hjah, néztem én is ebben a boltban a többi fully Kelly's-t, iszonyú szép a festésük, engem is megfogott. Bár, a Merida geometriája sokkal jobban bejön.
Fáraó
Nézem a használtakat is, sőt könyvjelzőbe van felvéve és napi 1x átnézem őket. De olyat nehéz találni, ami méretben is stimmelne, nincs legyilkolva és nem kell érte oda-vissza min. 500km-t mennem.
-
Muton
addikt
tekerés előtti zuhany, tiszta mez és nincs szag, csak a (hivatalosan nem büdös) izzadtság, amit a parfüm simán elnyom. szerencsére én nem harcolom le magam szagilag
nekem az a bajom, hogy nem szeretek megizzadva, porosan, naptejesen a levemben ülni még órákig. meg hát az én koromban már nem is ildomos
na de ez majd alakul...amúgy a max HR= 220-kor, az téved rendesen, én HR=230-kor-nál járok, de fog még feljebb is menni
-
rétisün
veterán
én a mostani fogaskoszorúmat (ultegra 12-27) a 3. lánccal használom, 6000 km-nél tartok....a következő lánccserénél már biztos cserélni kell majd, és sajnos ez is hamar eljön majd, a 10-es láncok nagyon gyorsan kopnak
kiváncsi lennék a BBB fogaskoszorúknál mennyit javít a kopásállóságon az a krómbevonat, de elég húzós áruk van.
szerk: úgyis megyek a jaszihoz valamikor, megkérdezem neki mi a véleménye/tapasztalata a BBB cuccokról.
-
Vasinger!
nagyúr
Brigéciolos mosás után kötelező lemosni a láncot még vízzel/szappanos vízzel? Elvileg az acélnak annyira nem tesz jót a víz, így ezért nem nagyon erőltetném.
-
Fáraó
őstag
válasz
Sztem a vénember által linkelt 400-assal jobban járnál, vagy használtak között érdemes nézelődni.
-
amargo
addikt
"Amúgy rendes mezeket használva nem lesz szerintem szagproblémád, a por vagy a sár tud problémát okozni, szóval inkább koszos leszel, mint büdös."
Mi számít rendes meznek? Mert én úgy izzadok, hogy utána a meznek olyan szaga van, mint valami döglött halnak.
A 400k - 800D - gépen hol láttál alivio-t?
-
fpeter07
veterán
válasz
A 400k-es bringán Alivio alkatrész kicsit furcsán mutat, a festésének összhangja viszont perfekt! A Kelly's nem olyan rég kezdett csak el az össztelós vázakkal foglalkozni, így még tapasztalat szerzésre szorul (legalábbis így hallottam, a fully témában nem vagyok mindig otthon). Aztán lehet, hogy az új modellek már teljesen megbízhatók.
-
venember83
nagyúr
válasz
Négyszázas nem jó? Esetleg nyolcszázas?
-
Manitou
veterán
válasz
Te nem vettél már multkor valami bringát?
Nem tűnik rossznak, az egy régebbi kellys fullyra vonatkozott. Bár nem tudom az újabbak mennyire jobbak, pofásnak pofás a gép.
-
runner 125
nagyúr
Hi!
Erről a Kelly's-ről mi a vélemény?
Rákerestem topikban, egy hsz.-t találtam, miszerint a Kelly's fullyk gyengék.
Köszi.
ui. Merida Trans-Mission 500D-t keresnék, de már sehol nem elérhető...
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ariadne #11194 üzenetére
Feltöltöttem Garmin Connectbe az útvonalat, az némileg alacsonyabb szinteket dobott ki, 1480 helyett 1363 métert hosszú távra és 780 helyett 735 métert a rövidre.
Érdekes dolog az adatkonverzió. A bikemap.net GPX exportját a Garmin Connect nem ette meg direktben, rá kellett ereszteni a gpsies.com oldalon egy identitástranszformációt
Vagy a metaadatot hiányolja az elejéről, vagy a időbélyegeket, de nem volt kedvem vele tovább játszadozni
Muton: Viszont az probléma, ahogy nézem, hogy nincs zuhanyzási lehetőség. Ilyenkor izzadtan, porosan kell hazamenni? Vagy mi? Ilyen esetben hogy szoktátok ezt megoldani?
Te már nem érzed saját magad, így ezzel nincsen probléma. A többiek hasonló állapotban vannak, ezért ők sem számítanak. A vonat többi utasa pedig mindenféle szag nélkül is ufónak nézAmúgy rendes mezeket használva nem lesz szerintem szagproblémád, a por vagy a sár tud problémát okozni, szóval inkább koszos leszel, mint büdös.
venember83: Mosdást? Komplett zuhanyzást is akár. Csak az a baj, hogy a hölgyek nem szoktak a helyszínen ad-hoc zuhanyozni.
Na igen -
-
dqdb
nagyúr
Ha valaki elégedetlen lenne a különböző oldalak által számolt szintekkel, akkor írhat magának jobbat, mert találtam ingyenesen felhasználható szinttérképeket
Az SRTM projekt keretében a NASA az északi szélesség 60. fokáig 90 méteres felbontású szinttérképet hozott létre (az USA területén 30 métereset), a fájlok és a dokumentáció innen tölthető le, Magyarország területét ez a szelet fedi le.
A japán kormány és a NASA közös gyereke az projekt, ami az északi szélesség 83. fokáig fedi le az északi félgömböt 30 méteres felbontással (itt nem mentem végig a regisztrációs procedúrán).
Szóval, akit csak a magassági adatbázis hiánya tartott vissza, annak hajrá
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Munkába járásra keresnék hasonló nadrágot. Az ilyen nadrágokból mekkora az XL-es, mert szerintem nekem az XXL kéne, de helyben még megrendelésre hoznak. BP-en hova érdemes benézni ez ügyben? A sima shortok nem birják a strapát, tehát a short+ betétes naci verzió nem megy.(Másrést baromi meleg lenne.)
Köszi!
-
sanzi89
addikt
Én most egy Shimano CN-HG53-mas lánccal tekerek, kb 4500km van benne, de már a mérő 1-es fokozata is éppen, de beleesik. Pár nap és felrakom a ropogós Sram PC-951 láncot, remélem legalább eddig bírni fogja.
Mindig volt tisztítva, olajozva, karbantartva, nagy nyomatékkal nem tekerek, kb 80% aszfalt 20% földes, homokos talaj. A 4500km ilyen feltételek mellett milyen értéknek mondható? Illetve semmi gond nincs még semmivel - váltás, hajtás - de a mérőt pont ezért vettem, hogy időben legyen lánccsere. A koszorú ugye valószínűleg kibír még egy láncot (CS-HG50)? Csak azért kérdezem mert lánc van tartalékban, de koszorú nincs, és ha nagyon valószínű a csere akkor mielőtt megbontom a bringát veszek koszorút is.
-
Vasinger!
nagyúr
Kerülni, kerülni. Mindig ezt mondjátok. A kettes főúton sajna nem mehetek, mert minden második vadállat vagy lelökne a kocsijával vagy ledudálna. Nem valami széles és nem is megyek egy outis tempót.
Szóval elkerülhetetlen a bicikliút, mert teleportálni, se repülni sem tanultam még meg
tzimash:
HG-50 nekem 2x bevált, én inkább a mellett döntenék.
Ba cy lus:
Volt velem is hasonló, csak nem ez volt a vége. Láttam hogy egy kutya nagyon közel van a kerítéshez és valahogy ki is szökött onnan és el kezdett üldözni. Nah jó... akkor elkezdtem sprintelni, nem tudom mennyi volt a a max sebesség, de miután lehagytam és ránéztem az órára 49-et mutatott és nem leejtőn voltam
-
szki
őstag
válasz
tzimash #11244 üzenetére
Volt Shimano HG50 (v. UG?) láncom, ami bírt 4e km-t. Talán többet is kitartott volna, de nem használt neki, hogy 2x sikerült leszárítanom az olajat róla hosszú túrákon. Aztán vettem Sram PC-10 7s-et, ami a bolti eladó szerint "jobb, mint a Shimano". Na az tényleg olvadt sajt volt, mert 2e km-t se bírt ki, és sokkal nyúltabb lett, mint az előző. Most ez a Sram PC-830 8s van a Decathlonból, mely frankon patentszemes. 1500 km van benne, és nincs vele gondom, hogy hamar kinyúlna. Pedig mostanában nagyobb nyomatékkal taposom a pedált, mint korábban.
Szerszám kell szereléshez, és akkor nem kell szervizzel vacakolni. Persze a szerszámot meg kell venni: egy kazettás kerékhez kell egy láncoskulcs, meg egy kazetta leszedő. Bár láncoskulcs gyártható is. Menetes racsnihoz elég egy racsnileszedő, és nem árt egy asztali satu.
Szerk: na igen az erkélyen nem egyszerű szerelni. Nekem kb 32 négyzetméter a jut pincében műhelynek
-
rétisün
veterán
válasz
tzimash #11244 üzenetére
"keddnél előbb nem lenne bicóm tuti"
ezért jó, ha apránként begyűjtögedet a szükséges szerszámokat (esetünkben a racsni/kazettaleszedőt, amelyik neked kell) és akkor csak meg kell venni a fogaskoszorút, de nem kell várni, míg a szervízben kicserélik....
(illetve éppen az ilyenek miatt nem árt, ha időben megvan a fogaskoszorú, és akkor egyből lehet cserélni, ha elugrik a frissen cserélt lánc)
-
törölt tag
válasz
Vasinger! #11242 üzenetére
Kutyáról jut eszembe. Múltkor Ráckeve felé menet leálltam egy helyen inni, ahol volt valami kisebb cég, kerítésen belül 3 kis mitugrász közepes termetű közti kutya. Na azok nemhogy őrült módjára elkezdtek ugatni, ki is tudtak jönni. Én meg mintha mi sem történt volna, ittam tovább, aztán nyugodtan eltettem, lassú tempóban elindultam. Nem történt semmi fizikai kontaktus.
-
tzimash
őstag
Nem jó hír, mindegy valahogy csak kihúzom ezt a hétvégét vele, menni akartam erre-arra és erről nem teszek le, ha bevinném holnap délelőtt valahová cseréltetni a fogaskoszorút, keddnél előbb nem lenne bicóm tuti.
Pont olyan láncot tettem fel, mint amilyen neked van. Testbike-on azt írták róla, nyúlik mint az olvadt sajt, de neked jobban hiszek, mert ha valaki terheli igazán az te vagy.Mindenkihez:
Sunrace fogaskoszorúkkal tapasztalata valakinek? Félek, hogy csak ilyen lesz az üzletben, mert olcsó... Jobban szeretnék valami hg50-et vagy sram pg850-et. -
szki
őstag
válasz
tzimash #11241 üzenetére
Nem hiszem, hogy működne.
Én is hasonlóképpen jártam 1 hónapja. A 3 leggyakrabban használt fogaskeréken elugrott a vadiúj lánc gyorsításkor, vagy emelkedőn. Egy Balatonkört is így kellett végigtekernem, és nem nyúlott, nem kopott össze a lánc a fogaskerekekkel 400 km alatt se. Aztán hamar vettem egy új fogaskoszorút, meg áttértem kazettás rendszerre. Pár napja mértem, és azóta se nyúlott ki a lánc, pedig terhelem rendesen.Vasinger!: ez jó túra lehetett! Bicikli út kerülendő! Túl veszélyes a bicajosoknak. Ma én is 100 méterenként csöngettem le a gyalogkakukkokat a bicajútról. Még szerencse, hogy nem siettem
Bár akkor a mellette lévő főúton tekerek, ahol tilos. Ma is látott két rendőr, sőt az egyik rendőrautó szemben állt az út szélén, de nem volt ideje reagálni, mert nyomtam egy sprintet, és már el is tűntem
-
Vasinger!
nagyúr
Ma feka007 és én elmentünk tekerni, egészen fel a Naszályba. A tetejéig nem mentünk, kb. 400 méterig mentünk csak, egyrészt a szerpentin amit ismert feka, annak ez volt a legmagasabb pontja, másrészt meg már eléggé késő volt, így többet nem tudtunk volna menni, sötétben meg már nem lett volna egy cseppet sem biztonságos.
Szóval jó kis tekerés volt, főleg lefele, kb. 55 km/h volt a max seb. lehetett volna többet is menni, de itt most a tárcsafékbetétek bekoptatása volt a cél. Szóval rendesen felizzítottuk a tárcsákat leejtőnek menet. Most érzem úgy igazán, hogy mitől is jó a hidraulikus tárcsafék, hátul nagyon jól adagolhatóvá vált a fékem. Elől....elől meg harap mint az állat. Mind1, mennyivel megyek, de bármikor be lehet blokkolni az első féket. nagyon erős. A hátsót is be tudom blokkolni, de annak hosszabb a fékútja és fokozatosabb.
Készítettünk pár képet. A fekáról készült kép sajna nem sikerült jól, így az kimarad.
Naszály, én, biciklim, feka biciklije.Azonban van egy pár idegesítő dolog is. Nem más, mint az emberek.
A leginkább idegesítőbb dolog, az a kutya. Mióta biciklizek megutáltam az összes kutyát. A kutyákkal annyira bajom nem is lenne, ha lenne normális gazdájuk. De a többségük nem az.
Pl. volt egy olyan, hogy sétalótempóban megyek biciklivel valakivel, erre megtámad egy kis mitugrász kutya, mondom magamban meg ne harapjon vagy kárt tegyen valamiben, így hát lerúgtam a fejét, persze a gazdája látta ezt, de nem nagyon érdekelte, csak szép pajkosan hívogatta tovább. A lényeg a lényeg, hogy utálom a póráz, vagy legalább szájkosár nélküli kutyákat, mikor tudom kerülök. Ma egy 8-as kutyaraj jött velem szemben hazafele a bicikliúton póráz nélkül, mert ugye ott kell sétáltatni a kutyát, hol máshol.A másik ami kiakasztott, 5 éves kisgyerek tanul biciklizni szülőjével velem szembe, erre kacsázik előttem össze-vissza és alig bírtam kikerülni, mert ugye arra akart menni mindig mikor én. Így a füvön távoztam, ami a legszebb, hogy a szülő le se sz@rta az egészet -.-"
-
tzimash
őstag
A délután egy gyors lánccserének indult, de elfajult kicsit, először eltört a láncbontó, aztán meg nem bírtam ki, hogy ne takarítsam meg a váltókat, tányérokat meg a fogaskoszorút.
Korábban kellett volna cserélnem, a leggyakrabban használt fogaskereket szépen kihegyeztem, ott tuti ugrani fog a lánc.
Az mennyire járható út, hogy átszokok egy jobb állapotban lévő fogaskerékre míg megnyúlik kicsit a lánc és utána szeretni fogja a kopottabb részeket is? -
Muton
addikt
válasz
Ariadne #11194 üzenetére
Ez jól hangzik. Az ovis távot szerintem le tudnám nyomni, most, hogy elől már le tudok váltani a legkisebb fogaskerékre is, mert Meméék megcsinálták a bicajt (profin, gavallér árazással
) Mondjuk Zsömlére kell venni egy terepgumit, de az np.
Viszont az probléma, ahogy nézem, hogy nincs zuhanyzási lehetőség. Ilyenkor izzadtan, porosan kell hazamenni? Vagy mi? Ilyen esetben hogy szoktátok ezt megoldani? -
fpeter07
veterán
válasz
Ariadne #11220 üzenetére
Tudom, hogy életem leghosszabb 12 km-re lenne, de megérné. (és ingyenes, mondjuk az ár ahogy nézem mellékes, a Thury-nál 50% kedvezmény diákoknak
) Verseny felfelé, utána elernyedt combokkal túra lefelé. Ahogy hiszem, az sem lenne pihenés.
(#11224) gery03: Én szívesen mennék, csak először tárgyalásra szorul az ügy. Minden hónapban maratonra kéne menni. -
Def26
félisten
válasz
Thulcandra #11216 üzenetére
Termosz az széttörik. Egyébként közben találtam. Ilyen.
-
Ariadne
őstag
-
gery03
senior tag
Erre a bakonyi turara tervez menni valaki? Nem nez ki rossznak. Hosszutav lenne nekem szerintem. Nevezesi dij is csak 1,5k diakkal..
-
törölt tag
Tegnapelőtt sziszegésre lettem figyelmes, első gumi defekt (szúrásos). Hazatoltam a biciklit jó 6-7 km-en, semmi kedvem nem volt nekiállni szerelni, pláne azon a környéken akkor. A lényeg nem ez, hanem hogy itthon sem csináltam meg, reggel felkelek, hát mit látok (nem, nem javult meg magától
): szép lassan a hátsóból is kiment teljesen a nafta. Egyszerre két defekt, ilyennel sem volt még dolgom!
-
gery03
senior tag
Pest Üllői-Batthyányi sarok -> Buda 11ker Fehérvári-Kondorosi sarok ~11km 24perc
Lehet próbálkozni, még van benneSajnos mostanában csak ilyen városi élményeim vannak..
-
fpeter07
veterán
válasz
Thulcandra #11216 üzenetére
Vagy más néven Dewar-palack.
-
arw
csendes tag
válasz
Vasinger! #11188 üzenetére
Szia! Írni kell a Lidl-nek, hogy ilyet szeretnél és leszállítják a neked legközelebb levő boltba. Én 2 hete vettem így 2600-ért vezeték nélkülit (már vége volt akkor az akciónak). Vagy felhívod őket az lehet gyorsabb, de emailre jött válasz 2 napon belül. A szállítás 2 nap kb és felhívnak ha megérkezett. Az óra szerintem bőven megéri az árát, a kormányra és az adót a villára műanyag rögzítővel lehet feltenni (csomagban benne van) festést nem dörzsöli le, valami puha réteg van rajta. Van egy egyszerű és egy bővített kezelése. Az értékek jól láthatóak, az óra könnyen levehető. Világítása kék. Egy két oldalas magyar nyelvű használati-kezelési leírás van még hozzá, nagyon részletes mit, hogy kell állítani használni. Ha gondolod holnap készítek róla képet.
-
KaraDani
addikt
válasz
venember83 #11208 üzenetére
Ja folyamatosan túl van terhelve amióta átalakították, biztos megnőtt a forgalom, mert olyan jó lett
-
feka007
veterán
Ez a bikemag apró olyan szar, hogy már fáj. Egy pm-et alig lehet elküldeni benne, alig lép be, be se tölt. Kiváló
-
KaraDani
addikt
"Ez a különlegesen integrált első háromszög, egy igazi csemegéhez tartozik: Képzelj el egy bringát, ahol a bukóba beépített szenzorok közvetítik a váltás gondolatát egy okostelefonnak, amely a Dura-Ace DI2-t vezérelve a váltást végre is hajtja. Röviden ennyi a „truváj” a Toyota Prius és a Parlee Cycles koncepció bringájában. Hová jutottunk az alsócsövön tekergetős váltókartól…?"
[link] -
Def26
félisten
Létezik olyan kulacs ami nagyjából hűvöse tartja a vizet? Ezek az egyszerű műanyagok olyan gyorsan felmelegednek, hogy az nem igaz.
-
KaraDani
addikt
válasz
venember83 #11203 üzenetére
"törölköző elengedhetetlen kellék!"
Nem törölközők?
Ha én 2 órát bicajozok majd álló helyben egy kád kell inkább alám
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #11201 üzenetére
A legnagyobb gond nálam pl., hogy elég hangos, és el tudom képzelni, hogy zavarja az alsó szomszédot, így próbálom korlátozni, hogy este hány óráig használom. Mondjuk egy maraton távot nem igazán nyomnék le rajta, három-négy órát nem bírnék ülni rajta, de másfél-két óra megy gond nélkül.
Kieg.: a törölköző elengedhetetlen kellék!
-
KaraDani
addikt
válasz
venember83 #11198 üzenetére
Idén én is tervezek beruházni egyre. Aztán valahogy majd csak ráveszem magam, hogy használjam, ha már kidobok rá annyi pénzt
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest