- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
szki
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Nincs jelentősége, mert úgyis elektromosan szigetelők a gumik. Azaz vélhetően így nem lesz annyira pozitív töltésű a bicaj váza, és a testünk, mint maga a föld. Persze azért kopár hegytetőn nem célszerű bicajozni viharfelhős, villámszórós időben. Ha a villám utat keres magának, akkor találni is fog, és nem érdekes, hogy elektromosan szigetelő, vagy jól vezető van az útjában..
Nekem komolyabb probléma, hogy gyakran tekerek el a 400 kV-os nagyfeszek alatt, és így feszültséget indukálnak bennem, illetve feltöltenek elektromosan. Ha épp feltöltődés után a bicaj valamely fém részéhez érek hozzá (pl. a kormányon), akkor elég kellemetlen áramütés ér. Szinte naponta megszívom...#11497) dqdb:

(#11498) Cathfaern : nem csak esős időben lehet villámot beszedni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Ha esik az eső, akkor te totál vizes vagy, a bicikli totál vizes a pedál totál vizes. Lábadról, pedálról csorog az víz a föld fele, ami ugyancsak vizes. Szerintem nagyjából mindegy a bicikli miből van ezek mellett, úgyis ezen az útvonalon haladna az áram, nem a biciklin keresztül.
dqdb:

-
amargo
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ez így, hogy jutott eszedbe?
-
lorcsi
veterán
válasz
venember83
üzenetére
a gumikerék leszigetel szerintem
-
venember83
nagyúr
Így az ősz megérkeztével (eső, viharok, villámok usw.) felmerült bennem a kérdés, hogy az ember nagyobb veszélyben van-e egy alumínium biciklin, mint egy szénszálas biciklin? Vagy mivel a lába úgyis viszonylag közel van a talajhoz, a bicikli áramvezető képessége lényegtelen?
-
Muton
addikt
ha jól emlékszem régebben volt róla szó, hogy a SportsTracker kalória számolója mellpánt nélkül nem ér semmi.
Szóval az van, hogy szélcsend esetén +-3-5%-os eltérést mutat a pánt nélküli SportsTracker és a pulzusos Sigma, azaz bőven reális adatokat nyújt (7 tekerés alapján)
Nokia FTW

Sajnos ma elő kellett venni a térdmelegítőt, tényleg itt az ősz

-
hefi_
csendes tag
Sziasztok!
Már csak 3.5 nap van a Specialized nyereményjátékból, így aki szeretné megnyerni az 1.1 millió Ft összértékű bringák valamelyikét, az gyorsan írjon véleményt akármilyen TestBike-on fentlevő termékről, vagy adjon hozzá újat

Ezek valamelyikével jutalmazzuk meg a nyertest:
1. díj

Specialized Camber FSR Elite 2011 - 570.000 Ft2. díj

Specialized Allez Elite X3 2011 - 360.000 Ft3. díj

Caprine Cross Three 2011 - 150.000 FtNyerjétek meg ti valamelyik bringát! Jó véleményezést kívánok!
hefi
-
KaraDani
addikt
Aki edzés logot már komolyabban elemez és összehasonlítgat, annak a nagy része már elég komolyan sportol, és céleszközt fog használni, ami többet tud/ hatékonyabb az adot területen, mint egy telefonos megoldás. Van akinek ez is megéri, de szerintem nem számottevő a célcsoport ilyen áron.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon
üzenetére
Utólag érdekes visszanézni, de menet közben semmi értelme a lognak.
Szerintem meg menetközben sokkal több értelme van, mint utólag. Utólag akkor érdemes visszanézni, ha nagyon komolyan gondolod az edzést, és szereted a gyakorlókörödet alaposan kiértékelni. Menetközben bármikor jól tud jönni, mert például
* alacsony pulzussal szeretnél menni, és az órával kényszeríted rá magad, hogy ne menj túl gyorsan (játszottam már ilyet, utcai ruhában kulturáltan kinézve kellett odaérnem valahová, de az odavezető úton adja magát a száguldozás)
* emelkedőnek felfelé be tudod lőni az optimális tempót a pulzusod egy adott tartományban tartásával, amikor nem vagy se túl lassú, se túl gyorsA pedálfordulatszám mérése nekem nem igazán jött be, megpróbáltam egyszer az ajánlott tartományban tartani, aminek a vége az lett, hogy kikapcsoltam az idegesítő csipogást
Bár hozzátenném, országúton még nem próbáltam, ott sokkal több értelme lenne.szki: Nem tudom hogy vízálló, ha usb töltős...
Valószínűleg hasonlóan mint a Garminom: egy tökéletesen záródó gumidugó védi a csatlakozót (amit a hülye konstrukciója miatt néha kínszenvedés jól visszarakni, a Dakota 10 megoldása nagyságrendekkel jobban sikerült). Igazán rakhattak volna fel egy képet a pántról is, sokat számít a kényelem szempontjából, valamint nem árt, ha az külön utánrendelhető. Ennyiért (a 10 eurós kedvezmény ide vagy oda) én is a Polart venném, nekik azért már nem kis tapasztalatuk van a monitorozásban, valamint az edzés után adatkiértékelésben. -
rétisün
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
"de menet közben semmi értelme a lognak"
utólag visszanézve már nem tudod a megfelelő értéken tartani a pulzusod....

(#11477) belaazallat , (#11483) Cathfaern: jó nektek, ha élveztétek. én a magam részéről inkább kihagyom az ilyeneket, ha egy mód van rá. nem csak magam miatt (azért én se cukorból vagyok
) de a bicajt is sajnálom ilyenkor. a hátsó fékbetétjeim pl. többet koptak ezeken az esős utakon, mint szárazon egy év alatt.... -
szki
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
És vajon az 5000 Ft-os pulzusmérő óra bluetooth-on kommunikál a telefonnal, hogy az rögzíthesse a trackbe az adatait?
Én azért látom értelmét ennek a pántnak. Futásnál könnyed megszalad a pulzusom terepen.
Az árakon meg lehet elmélkedni (egy elsőlámpa is lehet 15eFt
). De az egészség sose volt olcsó, és mégis minden pénzt megér! -
ludsimon
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
rétisün
üzenetére
Lehet hülyén fog hangzani, de nekem az volt
Ha hosszúujjú mezben meg hosszúszárú biciklis nadrágban lettem volna (azaz sehol se ér a vizes "rendes" ruha hozzám), akkor még azt is mondanám, hogy kifejezetten élveztem
Főleg miután rájöttem, hogy ha már vagyok olyan hülye, hogy sárhányó nélküli mögött megyek, akkor legalább próbáljak egy vonalban maradni vele, mert amúgy "kissé" hamarabb kezd el beázni az egyik oldali cipőm

-
ludsimon
veterán
Látom észrevették, hogy 'kicsit' magas az ára, így 10 euróval lejjebb vitték.
Hát nem tudom 15eFt-ért kinek fog kelleni de szerintem ez az árengedmény se fog senkit buzdítani, hogy rendelje meg.
-
lorcsi
veterán
válasz
venember83
üzenetére
remélem találok oylat mai nincs csomagolva, mert azt nem lehet hajlékonyság szerint ellenőrizni
-
lorcsi
veterán
van lényeges különbség a 300 forintos és az 1000 forintos között ?
-
belaazallat
addikt
Kis se bírnád, hogy 2 óránként 15-20 perc pihenő, 25km/óra alatti tempó Sík úton, nem hegynek fel.
Egyébként két csoport lesz, lesz egy kezdő túrázó csoport lassabb tempó, meg egy tapasztaltabb tempósabb csoport.Mindenkitől:
Egy monoblokk hogy, milyen tünetekkel jelzi, hogy készül megadni magát?
Szerk:
Sün: Ha hiszed hanem, élveztem! Csak arra kellett figyelnem, hogy ne menjek túl közel hozzád, mert akkor nem csak én csaptalak föl sáros vízzel, hanem Te is engem.
Tudom hülye vagyok. Télen volt, hogy szakadó hóesésben kimentem őrűltködni, farolgatni.Jah, Én egész évben tekerek annyit, mint te egy héten. De én azért mert nem szeretek egyedül bicajozni. Múltkor egyedül mentem Balcsira, sikerült buknom egy akkorát, hogy összetört a sisak. Szerencsére a bringa megúszta egy 8-sal az első kerékben.
-
rétisün
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
"Túl kényelmes vagy!"
évvégén összesítünk, ki mennyit bicajozottt?
mod: ezek szerint neked élmény volt zánka felé 3 órát bicajozni esőben

-
szki
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
Ezt a Balaton-kört kihagyom. Nem kihívás számomra. Ha elmennék úgyis esne az eső
De azért remélem sokan körbetekerik a tavat!
Meg 09.17.-én futóversenyen indulok
A bicajozás maradt nálam a fő sporttevékenység, de sok energiát elvesz tőle a futás.#11470) DemonDani: My Tracks-et megpróbáljuk. Sajnos kevés alkalmazást találtam, melyben lehetne állítani a mintavételezés sűrűségét. Én maradtam az Endomondo-nál, de néha elindítok mást is: Cardiotraner, Runkeeper. Az Endomondo nagy előnye, hogy a webes felülete nagyon jól össze van rakva. A mobilon futó alkalmazás lehetne jobb, de a webes részével még egyetlen másik alkalmazás se tud versenyezni.
A kihívásokat is nagyon bírom az Endon. Most egy futócsapatot is összeraktunk (10 fő), és jó a társaság. -
belaazallat
addikt
válasz
rétisün
üzenetére
Folyton bajod van az időjárással. Túl kényelmes vagy!

Balaton kerülésre valaki? Kényelmes szervezett túra keretében.
Szerk:
(#11473) Napfénysüti
Nekem fekete a vázam a láncvillánál, egy fekete szigetelő szalag csíkkal megoldottam a dolgot. -
rétisün
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
jó, hogy droidos

egy próbát megér....csak mára megint őszt jósolnak

(#11470) DemonDani: kösz!
-
DemonDani
addikt
trackelésre megnéztem ma egy új progit!
My Tracks
itt az eredmény:
sportypalés döbbenetes a végeredmény! állítható eleve a mintevételezés sok minden függvényében. 4mp-re tettem a mintákat, meg 10m-re mást nem is állítottam. És döbbenetes 5% aksi ment el ennél a tracknél, ki sem nyomtam a horgászboltban mondjuk
de ez a sportypal-lal legalább 15% aksi lett volna és akkor még pozitivan mértem fel... 
tényleg nagyon jó ez a progi szerintem! -
dqdb
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Mindenki azzal jön, milyen ronda a küllőprizma. Néztétek már meg a bringátokat sötétben oldalról/félig oldalról távolról megvilágítva? Ha nem, akkor ajánlom, mert ezek a műanyag vacaknak tűnő prizmák nagyon hatékonyan működnek. Egy reflexcsík a külsőn - főleg, hogy könnyen koszolódik - a közelében nincsen.
Augusztus 20-án este a tábortűz mellett ment a keresztbe-kasul bringapróbálgatás, és természetesen mindehhez a kibicek részéről az elemlámpázás a távolba
A küllőprizma nagyon jó dolog. A fényvisszaverő ruházat szintén, egy díszítésnek tűnő fehér csík, vagy egy logó a cipősarkon messziről kiszúrja a szemedet. A hátsó prizma helyett a nyeregcsőre dobott fényvisszaverő szalag is tökéletesen jó (copyright by Ariadne), és ez még rondán sem néz ki. Eszméletlenül durva volt a különbség zabcs80 jól felszerelt és KaraDani (akkor még minimalista) bringájának a láthatósága között 30-40 méter távolságból. Szóval az aktív világítás mellé kellenek a passzív fényvisszaverő felületek a bringákra, és nem árt a fényvisszaverő ruházat sem.KaraDani: a fenti koncepció mögött a lustaság állt
Megvettem, a hátizsák egyik zsebébe bekerült, hogy hazaviszem, aztán másfél évig ott is maradt
Azóta a csengő is felkerült, bár azt sohasem használom, bringaúton kóválygó gyalogosok ellen a DT racsnihang hatásosabb, és a reakciók alapján ők érzik magukat kellemetlenül, nem te vagy az őket lecsengető bunkó 
runner 125: az első rekacióm nekem is az volt, h "nah ez lesz az első amit leszedek róla
A fentieket ajánlom a figyelmedbe. Amúgy a küllőprizma törik magától is (a pedálon lévő még inkább), szóval nem kell nekiesned azonnal, ha nem tetszik. -
dqdb
nagyúr
Legyen nálad a táskában mindig egy prizma, hogy most vetted, de még nem tudtad felrakni

Én hasonló indoklással hordoztam másfél évig egy hátsó prizmát (lámpa mindig van nálam, valamint fényvisszaverő csík is, szóval látszódom), majd amikor fel akartam rakni, akkor szétrepedt a rögzítőkonzolja, mert ezalatt az idő alatt elöregedett

-
-
runner 125
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Ok, köszi nektek, akkor egyelőre elvetve ez is.
-
-
ludsimon
veterán
Üdv Kerékpárosok!

Visszatérek ebbe a remek közösségbe.

Ma végre megjött a lámpámhoz az alkatrész és tudtam egy tök jó 45 percet tekerni.

Nem tudom hány kilóméter lett mert úgy döntöttem megszabadulok a felesleges tömegtől, így gyakorlatilag nekivágtam az útnak egy első-, hátsó lámpával, igazolvánnyal meg a kulcsommal és tök jó volt kicsit szabadabban mozogni táska nélkül.
Nagyon jól esett ez a kis esti mozgás.Nyáron semmi kedvem nem volt menni a brutál fülledt időben, így a nyáron nem nagyon tekeregtem. Hol hőség, hol szél volt. Eső nem is volt a nyáron Pesten ahogy hallottam. Nyaralni is voltunk, jó volt a Balaton.

Jövőre ha találok egy partnert egy esti körbetekerésben (Balaton) bennelennék az biztos.

Este sokkal jobban szeretek kimozdulni mint napközben.
Lassan csatlakozok az esti tekergésekhez is, de még össze kell magam szedni mert nagyon rossz a kondim. De szerintem 3-4 hét és újra hozom a szokásos formám mert azért nem éveket hagytam ki.
Üdv

-
szki
őstag
válasz
KaraDani
üzenetére
Na ilyen bringás nők, és combok eddig kimaradtak a túráimból.

(#11453) SOAD19 : 15 kilót emelkedőn felfelé megmozgatni fajlagosan sok a Te 65 kilódhoz. A terepgumi szerintem csak 25 km/h sebesség felett foghat vissza.
Nem szeretek váltogatni, ezért 2-3 fokozattal beérem városban én is (Zalaegerszegen 48/(14-)15-17 áttétel) -
rétisün
veterán
mglepett ma a telefonom, a sportypal már a legelején bemondta az unalmast, az endomondo viszont végig(!) rögzítette a mai kis teker(g)ést....
pedig ugyanúgy nem nyúltam hozzá közben, mint máskor sem, szóval gőzön sincs, ma miért volt jó, máskor miért nem (hacsak nem a sportypal kavar be, ma ugyanis kb. 2/3 távtól ment csak)fura, hogy az endomondo-ból exportált útvonal a sportypalban rövidebb ~200 m-el.
-
venember83
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
SOAD19
üzenetére
Egy Abus Bordo 6500 tartóval együtt 2 kg, egy alsó kategóriás teleszkóp 2,5 kg szokott lenni (de bőven 2 kg felett), szóval 4-4,5 kg csak ez a két komponens. Nekem ezek 0,7 kg + 1,5 kg súlyt jelentenek városi közlekedésnél (Abus mini U-lakat és egy jó/könnyű teleszkóp). Na most a teló helyére képzelj el egy 0,8 kg-s merev karbonvillát ...
Városban én, ha dinamikusan szeretnék haladni, akkor középső tányéron nyomulok, mert ott pont úgy vannak a fokozatok, hogy rövid idő alatt nagyon jól fel tudok gyorsulni. Ha csak haladni szeretnék, akkor nagytányér, és szinte SS módban tekerek (vagy maximum 1 fokozatnyi oda-visszaváltás).
-
SOAD19
addikt
Szóval, akkor a nehéz bicaj a ludas a kulacstartó helyére felszerelt Abus Bordoval egyetemben?!
Akkor a konklúziót levonom: gramm mánia ON! 
(#11446) dqdb Értem, és elfogadom, hogy talán én is gyengus vagyok erőnlétileg. Csak kíváncsiságból,ugye az nem vet vissza a teljesítményben, hogy elől csak a középső tányért használom?!

-
dqdb
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Meg ne tessék megfeledkezni a pályabringásokról se, akik combkerületükkel hódítanak.
Jó, a pályabringások tényleg a korcsolyázókkal tartoznak egy kasztba.Persze, ott van helyből Armstrong is ellenpéldának, de a nagy átlagra igaz a kijelentésem.
De ugye a "traktorgumi" az nagyon visszaveszi a teljesítményt városi használat esetén (mondd, hogy igen, ez az utolsó mentsváram az állóképességem védelmében)?!
Traktorgumivan járok városban is, és a válaszom az, hogy nem igazán
A végsebességet természetesen visszafogná, de azt esélyed nincsen elérni, tempós haladásnál ugyanakkora energiabefektetés mellett maximum 2-3 km/h-t vesztesz szerintem, mert a városi közlekedés az elindul-gyorsít-fékez-megáll folyamat körül forog. Így bár van hátránya, de szerintem csak minimálisan jön ki.Konkrétan én a mostani 2.25"-ös bütykös felületű terepkülsőkön gyorsabb vagyok aszfalton (terepen pedig főleg), mint a korábbi 1.75"-ös tökéletesen slick futófelületű félterep külsőkkel.
Abban egyetértünk, hogy városban is nagyon jól jön a teleszkóp, nem kellene merev villás bicaj.
Én egy merev karbonvillával is kiegyeznék
-
szki
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Azért ez a hegyimenő Cobo gyerek elég gizda felül, míg a combja tiszta hús. Testzsír aránya gondolom konvergál a nullához...
#11444 SOAD19 : 65 kg vagy? Akkor bizony a nehéz teleszkópos bicaj az oka

-
SOAD19
addikt
Persze, csak poénból írtam a gyúrást.
Teljesen máshogy veszi igénybe az embert a két sport. De ugye a "traktorgumi" az nagyon visszaveszi a teljesítményt városi használat esetén (mondd, hogy igen, ez az utolsó mentsváram az állóképességem védelmében)?!
Abban egyetértünk, hogy városban is nagyon jól jön a teleszkóp, nem kellene merev villás bicaj. 
(#11440) venember83 Nana, nem megsértődni, eszem ágában sem állt megbántani téged.
Bocs, a személyeskedésért. Csak hogy tiszta legyen mindenkinek, nem egy nagy kigyúrt egyén vagyok, amit jól mutatnak a paramétereim: 165 cm, 65kg -
dqdb
nagyúr
válasz
SOAD19
üzenetére
anno gyúrtam vagy 4 évet, úgyhogy az erőnlétem felől ne legyen szemernyi kétséged se
Ha aktívan gyúrnál, akkor is bringázás simán megalázhatna olyasvalaki, akiből nem nézed ki. Más izomcsoport, másfajta terhelés.Nézz meg egy rövidtávfutót, komoly mennyiségű izom, hogy a szükséges oxigénmennyiséget tudja tárolni. Nézzél meg egy hosszútávfutót ezután: őt a konditeremben körberöhögnék, pár km-nyi futás után pedig ő röhögné körbe a levegőért kapkodó konditermeseket.
Aki gyors, az nem lockolt telóval (nagyobb emelkedőn tud valamennyit számítani, de aszfalton nem olyan vészes a hatása, és az átlagos magyar útminőség mellett én inkább nem lockolok
) és traktorgumikon is gyors. 3-4 km igen kevés városon belül, annyi idő alatt be sem lehet melegedni igazán.Eddzél sokat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: Szép lassan megírom, mosogatok közben egy kicsit, erre ezalatt ketten is elmondják ugyanazt.
venember83: A gyúrásod meg bringázás szempontjából nem biztos, hogy jót tett, lehetséges, hogy van rajtad sok kiló izom, ami csak halott teher tekeréskor.
Az ideális biciklis a pálcikaember hús-vér megfelelője végletekig szálkás combbal, nulla zsír- és izomfelesleggel
-
szki
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Ja, én is így vagyok jelenleg az 1 órás bicaj-futás arányban. Jobban elfáradok a 12km/h-s futásban, mint a 30 km/h-s bicajozásban. De még nem vagyok gyakorlott futó.
Az óránként elégetett kalóriatáblázatok szerint viszont 15 km/h-s futás ér fel 30 km/h-s bicajjal.#11438) SOAD19 : A gyúrásnál másképp fejlődik a keringés, szív, tüdő, és az izmok. Konditermes edzéssel nem lehet jó bicajos állóképesség, és fordítva sem.
"A sebesség megöli az állóképességet, az állóképesség megöli a sebességet." -
SOAD19
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Én is "szeretlek"!
Vazze, anno gyúrtam vagy 4 évet, úgyhogy az erőnlétem felől ne legyen szemernyi kétséged se. 
De, az durva, hogy a kb. 3-4 km-re lévő melóhelyre való eljutás eléggé megterhel.
Bár az is hozzátartozik, hogy sebesség fétisem van, megyek, mint a veszett. Csak hát nem versenybicaj ez. 
Ni csak milyen pofás egy cross
: [link] -
venember83
nagyúr
Nem gonosz, hanem realista.

Fogalmam sincs. Annyit mondhatok, hogy én jobban elfáradok 1 óra futástól, megtéve kb. 11-12 kilométert, mint egy órai harminc kilométeres országúti tekeréstől. De ez meglehet, hogy azért van, mert inkább bringázok, mint futok, szóval nem tudom, hogy ez mennyire szubjektív.

-
szki
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Kis gonosz

Miért nem hagyod meg neki a lehetőséget, hogy mégis a bicajban, vagy a rugózó teleszkópban találja meg az okot?
Más: Te szoktál futni is. Szerinted 1 óra bicajozás 30 km/h-val megfelel-e fárasztás szempontjából 1 óra futásnak 12 km/h-val? Vagy inkább 15 km/h-s futásnak? Sík terep mindkettő.
(#11433) SOAD19: van akiknek elég egyetlen sebességfokozat. Egy felüljáró pár méter szintemelkedés, amin egy edzettebb bicajos lendületből felteker nagy áttétellel, és észre se veszi, hogy volt valami szintkülönbség...
-
SOAD19
addikt
válasz
Frenky89
üzenetére
A prizmákat írtam, de nem akarok prizmákat aggatni a bicajra.

Egy kis On-t is beszúrok: ma tekerek a melóba fel egy felüljárón és lazán leelőz egy egysebességes trekking/cross-os bicajjal egy srác. Én küzdök felfele a srác meg lazán tekerve lehagy.
Vennem kellene valami kevésbé terep gumit, biztos, hogy csak azért tudott, így lealázni.
Vagy nem ártana a felüljáró előtt lock-olni a teleszkópomat?!
Bár sík terepen is alig bírtam a tempóját. -
SOAD19
addikt
válasz
Ariadne
üzenetére
Engem pont a napokban állított meg egy rendőr, mert egy iskola melletti járdán volt pofám biciklin ülve közlekedni, persze nem mintha nem lett volna igaza.
Megkérdezte udvarias hangnemben, hogy tudom hol kellene tekernem, mondom ööö... hát az úttesten?! Ezután megkért, hogy egy darabig a biciklit tolva haladjak tovább a járdán. Úgyhogy járdán közlekedő társaim, érdemes messzire elkerülni reggeli órákban az iskolákat, nehogy egy kevésbé elnéző biztos úr ill. hölgy találjon meg benneteket.
Én is járhattam volna rosszabbul, ha olyanja van, mivel prizmák és csengő híján vagyok. 
Ha, már beírtam, akkor nézzük jól tudom még a kötelező felszerelést: lámpák, csengő, egymástól független fékek előre-hátulra, prizmák a kerekekre, más?
-
KaraDani
addikt
Én is ilyet pakoltam fel, kerekenként 6-ot. Az érdekel, hogy biztonságban legyek, a rendőrök meg nem lehetnek annyira kockafejűek szerintem, hogy ebbe belekössenek. Az elől-hátul fehér piros prizma helyett, meg egy-egy sárga csuklópánt van a villanyakon, meg a nyeregcsövön, látszik előre hátra meg még oldalra is, ha a szín nem tetszik megintcsak nem érdekel

Tamoo: aki kíváncsi hamar megöregszik

-
fpeter07
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
A (nap) szemüvegemre télen ráléptem csizmával... upsz. A lencse karcos lett eléggé, szerencsére pont olyan helyen van, ahol nem látom. A szemüveg szárai hajlamosak összecsukódni elég könnyen, de simán használható.
Ha már alkatrészcsalád. Az elvileg MTB-szerű mtb-m még a versenytempót is átvette, ugyan azt nem mondom, hogy simán ment, de nem lett baja. Földes úton 40-el menni sem egy életbiztosítás.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Én olyat szereztem amire nyomtatni szoktak, sima átlátszó matrica. Nem olyan vékony, nem kopik, célnak megfelel. Kritikusabb helyeken ahol sarat+vizet kap ott könnyen feljön a sarka. Nekem az alsócső szinte végig van ragasztva (de minek), meg a fejcső a bowdennél.
Amúgy eladtad az epic-et? Milyen vázad van? Valahol lemaradtam

-
venember83
nagyúr
Ti milyen vázvédő matricát javasoltok, esetleg tudtok olyan oldalt, ahonnan beszerezhető? Sajnos a vázam esetében a festékréteg vastagságán is spóroltak, így kellenének matricák a bovddenházak alá, hogy megvédjék a festést.
-
Ariadne
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Ki kellene deríteni, ki gyártja a tagot, meg mik a tapasztalatok vele, de ez már inkább bikemag fórumban esélyes szerintem.
Mondjuk a Giantről nehezen tudom elképzelni, hogy nagyot tévedjen. Hmm igaz a Specinek sikerült, amikor áttértek a saját gyártású rugóstagokra a fox helyett, vissza is tértek most már a foxhoz... 
Elnézve ezt a Giantet egy telócsere és pöpec kis bicó kerekedik belőle, annál a kelly'snél még a nem propedalos taggal is fényévekkel jobb választás.
Nálam az X-fusion pl. nyilván nem egy rp23, de jól szuperál, pedig nem egy nagy név. Illetve pont most kezdtek el igyekezni felfelé, majd kiderül, hogy sikerül.
-
Ariadne
őstag
Elvileg sárgának kell lennie, de az már azért elég nagy szenyóság szerintem, ha a színén kezd el problémázni a rendőr, lévén a zömnek alig van meg pár a kötelező cuccokból... Ez szerintem megfelel a célnak, teljesen jó, használnak ilyet többen is itt.
2006 óta bringázom, még soha nem állítottak meg, ezért nincs is prizmám, csengőm meg semmi ilyen.
-
Manitou
veterán
válasz
lorcsi
üzenetére
Jól emlékszel, sigma van. BC 2006 MHR.
Ezt a Giant-re akarom majd feltenni.
De itt ahol le kellett vásároljam, nem árulnak sigma-kat.Tegnap mindenféle órát néztem , végül ma egy teljesen más típusra cseréltem be ráfizetéssel:
[link]
ár /tudásban egész korrekt és a fehér jól fog menni a bicajhoz is
Mondjuk azt nem tudom ki gyárthatja valójában, a bontrager gondolom csak a nevét adja hozzá ( bár gyanúm szerint, ha tippelni kéne a cateye lehet magának az órának a gyártója ) Nem írnak róla rosszakat se külföldi, se magyar oldalakon.
Gyártói oldal:
[link] -
Sziasztok!
A rendőrök mennyire veszik komolyan a sárga küllőprizmát?
Illetve, csak a megléte számít, vagy a színe is?Tudom, hogy a szabály borostyánsárgát ír elő, de az eléggé elüt a bringám színeitől (fehér-fekete-piros). Leginkább ilyet szeretnék feltenni a sárga küllőprima helyett, de még valami fehér vagy piros prizma is jó lenne.
Az előírt sárgát csak akkor teszem fel, ha a rendőrök nagyon nézik a színt és a kialakítást is.Köszi szépen!
-
Ariadne
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem ismerek embereket, akik egymillióért vesznek fullyt, én sem annyiért vettem. Csak arra céloztam, hogy ha fullyt és minimum deore felszereltséget szeretnél, ahhoz több kellene, mondjuk nem sokkal. Írtam is, hogy az enyém is alivios sok helyen, és célnak megfelel, majd ha lerohad róla valami, azt kicserélem, de eddig ilyen nem történt.

A rugóstagból elég fontos, hogy jó legyen benne, a rendelkezésre álló keret miatt szerintem propedalos RP23-ra (ez kb. a legjobb, újonnan kb. 80.000-100.000 Ft) nem érdemes hajtanod, de fontos, hogy valami jobbféle lockolható tag legyen. Ennek érdemes lenne utánanézni, hogy melyik mit tud mondjuk, teljesen részletesen én sem ismerem, de fox honlapon tuti fent van.
-
KaraDani
addikt
válasz
venember83
üzenetére
"De Maestro felhasználók szerint nincs nagy különbség pogózásban propedallal vagy propedal nélkül"
Ez érdekes, nekem propedállal nem pogozik egyáltalán, open meg pogózik, szerinem ez elég nagy különbség
Egy olyan vázban amiben olyan a kialakítás, hogy openben sem pogozik a tag ott rendben van ez a kijelentés 
-
venember83
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
A Fox Float R? Nem vagyok annyira képben a fox tagokkal, hogy melyik mit tud.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Amit múltkor linkeltem jobb
(feltéve ha van). Egy pillanatra még én is elgondolkoztam rajta, a mostani alkatrészeimmel frankóra átépíthető lenne. Jobban járnék mint külön egy vázzal. De nem engedek a kísértésnek. -
venember83
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Használható kerékpár, de felszerelések terén nem igazán szálltak el, eléggé belépő szintű cuccok vannak rajta. Maga a váz és a geo jó, de minden máson spóroltak, ideértve a rugóstagot is. De legalább új és garanciális.
-
venember83
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Vélemény? Nem jó a link.

-
Tamoo
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Megnéznénk, de a link nem egészen jött össze

-
runner 125
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Wise (ex-TransferWise)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Linux kezdőknek
- YouTube
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Dell OptiPlex GX520 SFF,Pentium D 820,512 MB DDR2 félkonfig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehet már maga az avatar is ennek a félelemnek a szellemében készült

Főleg miután rájöttem, hogy ha már vagyok olyan hülye, hogy sárhányó nélküli mögött megyek, akkor legalább próbáljak egy vonalban maradni vele, mert amúgy "kissé" hamarabb kezd el beázni az egyik oldali cipőm 
De azért remélem sokan körbetekerik a tavat!
A bicajozás maradt nálam a fő sporttevékenység, de sok energiát elvesz tőle a futás.

..lekopogom, remélem így is marad
Teljesen máshogy veszi igénybe az embert a két sport. De ugye a "traktorgumi" az nagyon visszaveszi a teljesítményt városi használat esetén (mondd, hogy igen, ez az utolsó mentsváram az állóképességem védelmében)?! 
: