Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:49:52

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10151) Cathfaern válasza Motaba78 (#10150) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Youtube-on nagyon sok videót találni ebben a témakörben (is, meg úgy általában bicikli szereléssel kapcsolatban), szóval érdemes ott is körülnézni és akkor az ember már rögtön tudja hova nyúljon :)

(#10152) fpeter07


fpeter07
veterán

Felderítettük a nem sokára megtartandó maraton helyszínét. [link] Nagyon impozáns, a környéken nincs nálunk ilyen hely. Ha esik, ha fúj, ide muszáj lesz elmenni. :R Volt egy magaslati ponton egy kilátó, remélhetőleg a felvezető ösvényt nem akarják betenni DH-s útvonalnak lefele, nagyon meredek.

Megj:Minden héten kellene ilyen gyalogos túrát szerveznünk!

(#10153) Ariadne válasza fpeter07 (#10152) üzenetére


Ariadne
őstag

Ha sikerül eljutni, megyek. :)) Csak innen kicsit azért messze van sajnos, de azt mondják, nagyon jó kis maraton volt ez mindig, nem az a tömegrendezvény, hanem családiasabb jellegű.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10154) raczger


raczger
őstag

Tegnapi edzőköröm: [link]
Ekkora távon már elég sokat csal a gps. Km órám szerint 147km-t mentem 27.5-es átlaggal.
Tapasztalatom az út alatt: a bicikliúton közlekedő gyalogosok, bringások 80%-a birka, sokszor hihetetlen ideges lettem, a legrosszabb Szob-Vác részen volt, ezen belül is Vác vitte el a díjat. Első, ott van felfestve, táblával kirakva hogy ez csak bicikliút akkor miért kell teljes szélességben úgy sétálni rajta, mintha más nem is létezne? Volt olyan, hogy előttem ment egy kisgyerek az apjával, a gyerek a jobb oldalt, apja bal oldalt. Odaérek, fékeim nyikorognak annyira hogy észrevegyenek, erre elmennék középen de a csávó behúz középre aztán jobbra aztán balra aztán jobbra stb... odaszólok most már picit idegesen neki, na most melyik oldalt?
Aki Dunakeszi felé szokott bringázni, attól lenne egy kérdésem. Dunakeszi végén a körforgalomnál, ahol véget ér a bicikliút, onnan a Megyeri hídig hogyan lehet eljutni szabályosan? Nekem nem sikerült megtalálnom, a 2-es úton voltam kénytelen menni. Gödön pedig az a mellékutcákon való kacskaringózás... egyszer sikerült is eltévednem.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#10155) Ariadne válasza raczger (#10154) üzenetére


Ariadne
őstag

Van egy kipróbált, egészen békés útvonal Bp-Vác viszonylatban, ha találok róla tracket (lehet dqdb-nek is van), belinkelem. Sajnos fejből nem tudom, csak ahogy megyek, úgy... :B

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10156) KaraDani válasza Motaba78 (#10145) üzenetére


KaraDani
addikt

[link]

V fék kiakasztás: Összenyomod kézzel a féket, és úgy a tetején ki tudod akasztani a bowdent egy mozdulattal. Ezen a képen ahol írja, hogy quick releas azzal. [link]

[ Szerkesztve ]

(#10157) Spam123


Spam123
tag

Szerintetek 57 cm-es fejátmérővel rendelkező ember fejére rámegy 52-57-es bukósisak?

(#10158) venember83 válasza Spam123 (#10157) üzenetére


venember83
nagyúr

Igen. De mindenképp érdemes felpróbálni a sisakot vásárlás előtt.

(#10159) Def26 válasza Ariadne (#10149) üzenetére


Def26
félisten

Egy ilyen saras biciklit, hogy tisztítanak le? :U

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#10160) KaraDani válasza Spam123 (#10157) üzenetére


KaraDani
addikt

Fel kell próbálni, nem lehet csak a számok alapján dönteni.

Def26: verseny után magasnyomású mosó rögtön, és kész 1-2 perc alatt. Túra után hazafelé benzinkúton szoktam, kézi autómosóval.

[ Szerkesztve ]

(#10161) Tamoo válasza Spam123 (#10157) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Valszeg rá, de érdemesebb a nagyobbat választani (illetve felpróbálni). Ha esetleg télen is bringázol ez alá garantáltan nem veszel sapkát.

(#10162) Motaba78 válasza KaraDani (#10156) üzenetére


Motaba78
őstag

oks köszi közben meglett, ki is cseréltem a belsőt, azt hittem nagyobb meló lesz, de semmi nehézségbe nem ütköztem, a lyukas belsőt meg megragasztottam, jó lesz tartaléknak.
Délután kerék vissza, és tekerés.

Egy kis akáctüske szerűség volt a külső gumiban és éppen hogy a tüske hegye bökte meg a belső gumit. Külsőből sikerült kipöckölni.

(#10163) Ariadne válasza Motaba78 (#10162) üzenetére


Ariadne
őstag

No igen, amit elfeljtettünk még írni, de úgy tűnik, megtetted, az visszaszerelés előtt a külső végigtapogatása belülről körben, és ahol szúr, azt kipiszkálni. Ellenkező esetben összeszerelés után kezdheti újra az ember az egész procedúrát. :D

Def26: A versenyen mindig van nagynyomású mosó, ott le tudja csapatni az ember a nagyját, bár igaz fullynál a csapágyaknak nem tesz jót állítólag. Van aki a mosószeres vízre és autómosó kefére esküszik, páran pedig (kert vagy udvar hiányában) fürdőkádban fürdetjük a jószágot, ha alapos tisztításra van szükség a nagyja kosz leszedése után. :)

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10164) dqdb válasza Ariadne (#10138) üzenetére


dqdb
nagyúr

Tegnap a termálfürdőben áztam inkább irkálás helyett :P

Mivel nem tudtam, milyen állapotban vagyok, ezért az óvatos (=lassú) megközelítést választottam, nehogy korai KO legyen a vége. A laposabb részen elment mellettem a rövidtáv majdnem teljes mezőnye, aztán a murvás emelkedőnél azt vettem észre, hogy sorban előzöm vissza őket. Itt végig középtányéron mentem, úgy éreztem, menne gyorsabban is, de nem mertem meghajtani jobban. Az első, kisebb hegyet utólag vettem észre, amikor gyanús lett, hogy milyen régóta lejt a pálya :) A második hegyen a sáros szakasz elején váltottam vissza kistányérra, egy ideig mókuskerekeztem felfelé, miközben körülöttem már bringatolás volt a program. Egy sétáló bringást kikerülve majdnem eldőltem, mert megcsúszott a hátsó kerék, de ekkor még visszaültem a nyeregbe. Pár száz méter múlva a műveletet senkitől sem zavartatva majdnem megismételtem, ezért én is beálltam a tolók táborába. Tekerve 6-7 km/h, gyalogolva 4 km/h volt a tempó itt. Vagy kevésbé meredek, vagy kevésbé tapadós sár kellett volna, ehhez a kombinációhoz gyenge vagyok. A száguldozást élveztem, igazából nekem fel sem tűntek a veszélyes szakaszra utaló táblák :DDD A harmadik hegynek egyedül futottam neki, beálltam egy kényelmesnek tűnő tempóra, így utólag nézve túl kényelmes lett, mehettem volna gyorsabban is. Ez a hegy már nem volt kihívás, a meredeksége köszönőviszonyban nem volt az előzővel, a széles száraz dózerúton jól lehetett haladni. A csúcsra érve már csak 8 km-nyi 30+ km/h-s száguldozás jött a célig aszfalton, murván és "valaha aszfalt volt" úton, és egy kegyetlenül rázós befutórész (a pálya legrosszabb része).

Az SPD jóvoltából megúsztam egy nem kicsi bukást lefelé száguldozva: a hátsó kerék kicsúszott jobbra, már éreztem a bringán, hogy túlment az egyensúlyi ponton, fejben felkészültem az esésre, és reflexből a bal lábamat felemeltem a pedálról, hogy egyensúlyozok vele. Ez nem jött össze, mert dokkolva volt, de a mozdulattal a bringát ismét egyenesbe hoztam. Szóval belülről nem volt benne semmi tudatos, de kívülről nagyon profinak nézhetett ki a mozdulat :D

És persze sikerült az első SPD-s borulást is összehozni. A harmadik hegyre mászáskor eldöntöttem, hogy a hegy tetején iszok a kulacsból, hogy ne fogyjon el az ivótartályból a víz. Felértem (csak azt hittem, mert a kanyar után folytatódott), fékeztem, megálltam, majd ekkor leesett, hogy dokkolva vagyok. Szépen eldőltem balra, de tanú nincsen rá. Kicsit megzavarodtam, mert megnéztem, megsérültem-e, nem, megnéztem, hogy a bringának lett-e valami baja, nem, szépen letörölgettem a kulacsot, ittam, elindultam volna, de jöttek fel, elengedtem őket, majd nagy nehezen elindultam, szóval itt sikerült röpke 2 percet eldobni egy felesleges ivással :) Ariadne ezért mondja, hogy gyorsabb mászásban, mert kihasználva a helyzetet, ekkor elment mellettem, és a hegy tetejéig már nem értem utol ;]

Az időm jobb lett, mint gondoltam, a 39.7 km/h maximális tempó is tetszik terepen, jó volt. Mivel még az eső előtt értem be, ezért az én bringámon a por áll vastagon. Technikailag nem nehéz pálya sem felfelé, sem lefelé, csak erősnek kell lenni hozzá. A sáros részt és az egyetlen ivás miatti megállástól eltekintve végig nyeregben voltam, szóval a felfelé nem volt nehéz. Az egész távon kizárólag az első féket használtam, párszor majdnem kisodródtam, de még ekkor sem kellett a hátsóhoz nyúlni, szóval ez alapján a lefeléket sem nevezném nehéznek.

Még a verseny előtt találkoztam Ariadnéval és venember83-mal, verseny után Dirtyzzel is, sajnos Manitouval nem sikerült összefutni (az SMS után egy ideig ott voltunk, aztán megnéztük a hosszútáv rajtját, majd hárman lementünk egy rövid körre a faluba).

Mivel én nyaralással egybekötve voltam a Bükkben, ezért még 13 km várt hazafelé a szállásra két keréken, így hamarabb elindultam. Megyek Felsőtárkányban az úton, megáll előttem a kocsisor. Bambán elnézek a sor mellett jobbra, megállapítom, hogy nem tudok felcsorogni. Hasonlóan bambán elnézek balra, jé bringaút. Gyorsan rátérek, megyek, egyszer csak sárga szalag zárja le keresztben. Még ekkor sem esik le, letolom a bringát a sárga szalag mellett, majd sétálok tovább, amikor a távolból egy rendőr rám kiabál, hogy tűnjek el onnan, mert a pálya közepén vagyok. Gyorsan kisiettem, szerencsére nem jött nekem senki sem, remélem, én sem tartottam fel senkit, mert nagy ügyesen sikerült a közép- és hosszútáv pályáját kereszteznem :B Hazafelé 32-33 km/h környékén haladtam, majd a szobába lépve kezdődött el az a felhőszakadás, ami Manitou-t a pályán érte. Az időzítésem így tökéletesre sikeredett :)

Manitou: én végül az ivótartályban 1,5 liternyi vízzel és üres kulaccsal vágtam neki a távnak. A frissítőponton megittam 2 pohár vizet, és a kulacsomba töltöttek izót. A célig az izó elfogyott, és a vízből is csak három korty maradt, pedig érzésre nem is ittam olyan sokat. Az erdőben nagyon fülledt, párás volt a levegő, egyébként meg szimplán tűzött a nap, úgyhogy tényleg rémálom lehetett a folyadék nélküli szakaszod. Enni eléggé keveset ettem: rajt előtt negyed órával ettem egy müzliszeletet, majd 5 cm-es banándarabot a frissítőponton, és egy fél füstölt pisztrángot a szálláson, de ennek már nincsen köze a maratonhoz :DDD.

Ariadne: Ja és jut eszembe, mikor mentem a bringámat lecsapatni kicsit, sorbanállás közben szembesültem azzal, hogy többen is fullos fürdést csaptak a "tusolónál". Abszolút nincs ellenemre a meztelen férfiak látványa, de azért mégiscsak kicsit meghökkentő volt. Mondjuk ha ez rendszeres szokás, lehet legközelebb többször is lemosom a bicót alaposan szép tisztára.
Hosszú volt a sor, így én inkább itthonra halasztottam a takarítást. De ha a lányok is hasonló programot szerveznek, akkor legközelebb kivárom a sort én is :))

Gratulálok mindenkinek!

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10165) Fáraó válasza raczger (#10154) üzenetére


Fáraó
őstag

Dunakesziről Pest felé a vasútállomás melletti Pálya utcán szoktam tekerni, ez folytatódik a Felsőkert utcában. A Felsőkert utcáról, a felüljáró, majd a kanyar után ahol a kurvák állnak (elnézést, de nem tudom jobban azonosítani a helyet :) ) lesz jobbra egy földes rövid ösvény a Harsányi Kálmán utca végén található parkoló felé, ott kell átmenni, majd azon végig be Pestre.

Jah igen, érdemes megtekinteni a googlemaps-en. Egyszerű út, nem nagyon lehet eltéveszteni.

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#10166) dqdb válasza raczger (#10154) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link]

Gödön még nem sikerült kétszer ugyanúgy végigmenni, valahol biztosan túl hamar/későn fordulok be :)

Fáraó: elnézést, de nem tudom jobban azonosítani a helyet
Mivel az az út ott a nagy semmi közepén van Budapest határában, ezért tényleg nehéz másképpen azonosítani, de ezzel tökéletesen körülírtad :)

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10167) raczger válasza dqdb (#10166) üzenetére


raczger
őstag

Köszönöm, de sajnos ezzel nekem nincs megoldva a dolog, mert nem szoktam Bp-re bemenni bringával hanem át a Megyeri-hídon és utána Szentendre fele, ahhoz pedig ott az 2es útnál kellene kikötnöm ahol fel lehet menni bringával a hídra.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#10168) dqdb válasza raczger (#10167) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nos, erre sajnos csak olyan tracket tudok linkelni, amiben van egy kerítésmászás :DDD Előtte közterület, után közterület, középen érthetetlen módon kerítés. Egy bringás homályosított fel a mikéntről, mert összevissza keveregtem az utat keresve (Dunakeszi, Pálya utca felől érkeztem volna a hídhoz).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10169) Vasinger! válasza dqdb (#10166) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Köszönet érte. Már rég vadászok egy ilyenre, ugyanis én Vácról kb. Dunakeszi végéig tudtam az utat, eléggé kacifántos odáig is az út amúgy.

Még a nyáron feltekerek Pestre, különösen, hogy csak 35 km. Hát nehogymá' 550 Ft-ot fizessek a retúr jegyért... :))

Egyébként, ma megrdentelm Memééknél ezt a sityakot, remélem kényelmes lesz és jó lesz. Sajna ilyen nem volt a boltjukban, de ha nagyon kicsinek bizonyulna remélem nem kell megvenni mindenképp :D Vélemény a sisakról? kb. 14k-ba fog fájni.

Amúgy km. óra ügyben is zöld ágra vergődtem. 2.5k-ért fogok venni egy Sigma BC 906-ot. Funkciói több mint elegek, az hogy most vezetékes, nem nagy baj, wirelessből úgy is a számomra a megfizetetlen kategóriából lett volna érdemes venni.

[ Szerkesztve ]

(#10170) N.GÁBOR


N.GÁBOR
aktív tag

Kedvesemmel tervezzük, hogy hétvégén ellátogatunk a Balcsira. A nagy kérdés, hogy autóval menjünk-e vagy inkább megcélozzuk a Balaton egy közelebbi pontját (Keszthely) és inkább bringával menjünk-e?
Szombaton kora délután tudnánk indulni és vasárnap estére kellene hazaérni. Aki tekert már ezen az útvonalon (talán rétisün) tud valamit mondani az szintkülönbségről?
Az útvonal röviden: Őriszentpéter - Zalaegerszeg - Keszthely (81km)

May the force be with you!

(#10171) rétisün válasza Vasinger! (#10169) üzenetére


rétisün
veterán

én is uvexet hordok, superhelix-et, itt az oldalukon nem találtam lehet, hogy már nincs is ilyen. könnyű, kényelmes, jól szellőzik, bogárhálós, mi kell még? :))

(#10170) N.GÁBOR: ajánlom inkább a zeg-bak-pacsa útvonalat, zalacsány felé egyrészt ott a kapornaki emelkedő (és utána is vannak azért dombok, pl. felsőpáhok előtt 2 is, ami elég húzós), másrészt éppen felújítják/szélesítik az utat, félpályás lezárások lámpával, és hasonlók.....
persze a javasolt útvonalon is találkoztok majd dombokkal, de akkorával, mint a kapornaki, nem.
oda-visszaút zeg-keszthely között.

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10172) Def26


Def26
félisten

Hááát, most értem haza. Budaörs-Felcsút. Telóm elázott (lg optimus 7), :( 3x áztatott meg a vihar. Ha éppen nem esett akkor fújt a szél, de az mocskosul. 1 autós megállt, hogy elvigyen e, sokan meg szolidaritásból dudáltak... :DDD
Állítólag egyszer minden kerékpáros átesik ezen. Most azért nem érzem annyira jól magam. Gyorsan veszek egy forró fürdőt. Remélem a biciklinek nem lesz semmi baja...

Cseppet sem hasonlítható össze egy meleg nyári napos bringázással. :DDD

Mosással kapcsolatban, én azt hittem, hogy nem lehet magasnyomásúval fürdetni a biciklit. :U

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#10173) DemonDani válasza rétisün (#10171) üzenetére


DemonDani
addikt

hangtompító? elnyelhetné a menetszelet :DDD

[ Szerkesztve ]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#10174) fpeter07 válasza Ariadne (#10153) üzenetére


fpeter07
veterán

2 évig szünetelt, most lesz 6. alkalommal megtartva. Mennek az egerszegi csapatból is jó páran. Állítólag túraként teljesítik, de megnézném azt, mennyire lehet egy fully 29er-rel túratempóban közlekedni. :D

Látkép

szerk: Mit nem lehet szenvedni egy fékbeállítással... Nem tudom úgy beállítani, hogy ne kelljen nagyon behúzni a fékkart és hogy ne érjenek hozzá a fékpofák a felnihez. Ugyan egy óra állítgatás után jobb lett, mint volt, de most sem az igazi. Az első féknél állítottam egy kicsit a párhuzamos húzáson és kész is lett.

[ Szerkesztve ]

(#10175) fpeter07 válasza KaraDani (#10160) üzenetére


fpeter07
veterán

(hátsókerék mögött állva) Jól tudom, hogy a racsnit nem szabad oldalról, csak a forgásirányában leveretni?

(#10176) Napfénysüti válasza Def26 (#10172) üzenetére

Felcsúti vagy?

Més que un club!

(#10177) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Fékbetétet keresek V-fékhez.
Olyan típust szeretnék, ami a lehető legkevésbé koptatja a felnit.
A piros Ritchey-ről azt olvastam, hogy puha anyagú: [link]
Ez meg állítólag csúcskategóriás: [link] Ez mit jelent azon kívül, hogy jól fog? :B :U

Mit ajánlotok? Nem csak a felsorolt kettő közül akarok választani, bár nem lenne hátrány, ha színes lenne ( :D ), de ez nem komoly feltétel.

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#10178) dqdb válasza fpeter07 (#10174) üzenetére


dqdb
nagyúr

Állítólag túraként teljesítik, de megnézném azt, mennyire lehet egy fully 29er-rel túratempóban közlekedni.
Sose higgyél annak, aki azt mondja, most nem siet, kényelmesen, lassan szeretné teljesíteni a távot :))

Jól tudom, hogy a racsnit nem szabad oldalról, csak a forgásirányában leveretni?
Igen. Ha kónuszos agyad van, nem túl szerencsés a zsírt kimosni belőle.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10179) rétisün válasza fpeter07 (#10174) üzenetére


rétisün
veterán

"mennyire lehet egy fully 29er-rel túratempóban közlekedni."

miért ne lehetne? ha outival lehet.... :U :))

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#10180) Manitou válasza Ariadne (#10149) üzenetére


Manitou
addikt

Már láttam :DDD :)) Ez az a fotó, amikor egy srác odajött, hogy lefotózhat -e. :)

dqdb Igen, végül jobb lett volna , ha én is viszem az itatószatyrot a hátizsákban. :)

[ Szerkesztve ]

(#10181) Napfénysüti válasza Manitou (#10180) üzenetére

Jó kép lett. ;)

Més que un club!

(#10182) fpeter07 válasza rétisün (#10179) üzenetére


fpeter07
veterán

Lejtőn lefelé csak nem tartja fel a többi versenyzőt. ;]

(#10183) Dirtyz


Dirtyz
őstag

Gratulálok a kedves sporttársaknak, akik végigcsinálták a Bükkmaratont.
Időjárásra, pályára nem lehetett panaszunk, sajnos a frissítésről és pályakijelölésről nem mondható ugyanez...
A verseny az én verziómban:
A táv nálam 61 kili lett 1600 m szintemelkedéssel. a pályán töltöttem 3:29:30-at (a "hivatalos" idő ennél egy kicsit több) átlagsebességem 17,5km/h, max 52,6.
Elfogyasztottam 3274 kcal-t, az átlagpulzus 169, a max 185 volt.
Rajt után csak a pulzusmérőt néztem, nem foglalkoztam a többiekkel. Ez a "taktika" be is jött, nem éheztem el, a görcs is csak az utolsó pár kilométeren jött, de átvészeltem nyeregben.
A pálya sokkal nehezebb volt mint az elmúlt években, tavaly pl. 2:55-öt mentem és ennyivel nem vagyok gyengébb :B A mostanan semmi "pihenős" szakasz nem volt, (nem mintha pihenni jöttünk volna ide :D) a "második kört" (rövidtávnak már nem volt) folyamatos fel-le jellemzte, plusz beraktak olyan emelkedőt ami kistányéron sem ment. Kistányért amúgy kb 2× kellett használnom, végig közepes mászások voltak benne.
Frissítés: az első jó helyen volt, a másodikat berakták a célterületre, ahol a beérkező rövidtávosokat kellett kerülgetni kb 30-al, és innen majdnem egy 20-asra volt a következő. Mázlim volt, kitartott a löttyöm a harmadikig, úgy hogy közben még két embernek is adtam inni...

Manitou: basszus, Te hol jártál...?

Bici: piros Richey-t próbáld ki, én azt használom a cyclocross bicajban Shimano felnihez, tutin fog...

Védd a fákat, egyél hódot!

(#10184) Manitou válasza Dirtyz (#10183) üzenetére


Manitou
addikt

[link]
Itt részletesebben leírtam, röviden a 3. itatónál voltam pont amikor elkezdett szakadni az eső. A 4. szakasz így szép sártengerré változott. :))
Nekem az első itatóig mért 160-as átlag pulzust és 180 maxot az kmóra.
A pályakijelöléssel nem volt gondom, ellenben a második itató elég rossz helyen volt és nem volt egyértelmű , én túl is mentem rajta, ez lett a "vesztem"...

Napfénysüti: kösz :)

[ Szerkesztve ]

(#10185) leroyclub


leroyclub
senior tag

Sziasztok! Régebben már kérdeztem, de csak most vált ujra aktuálissá a téma. Tudnátok nekem zárat ajánlani? Lehetőleg 10K alatt.

(#10186) N.GÁBOR válasza rétisün (#10171) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Köszönöm szépen a választ és a linket. Lehet, hogy mégiscsak kocsis út lesz, mert a kályha újrarakása miatt valószínűleg nem lesz egy teljes hétvége szabad, bár az is lehet, hogy eltoljuk egy hetet.

May the force be with you!

(#10187) Hasaggymeg


Hasaggymeg
veterán

Eladnám bringámat,szerintetek hol a legjobb meghirdetni. :R

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#10188) Ariadne válasza Hasaggymeg (#10187) üzenetére


Ariadne
őstag

Bikemag apró, testbike apró, így elsőre. És hogyhogy megválsz tőle, lesz másik helyette?

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10189) Hasaggymeg válasza Ariadne (#10188) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Lenne,ha el tudnám ezt adni.Valami ilyesmin gondolkodok.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#10190) Ariadne válasza Hasaggymeg (#10189) üzenetére


Ariadne
őstag

Szép állapota ellenére sokat nem fogsz kapni érte, erre készülj fel. Bikemag aprón ha körülnézel, be tudod saccolni az árát vagy itt is akik mostanában járatosak ebben, lehet tudnak mondani valamit.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#10191) Hasaggymeg válasza Ariadne (#10190) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Ettől félek én is,nem kapok annyit sem amennyit ér.Noha már van egy Dart1 és egy új nyereg rajta. :O

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#10192) dqdb válasza Hasaggymeg (#10191) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha megvan a régi nyerged/telód, és még használható állapotban vannak, akkor rakd vissza meghirdetés előtt, mert a rájuk fordított pénzből körülbelül 0 forintot fogsz visszakapni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10193) Vasinger! válasza leroyclub (#10185) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Én Őt vettem: Steel-O-Chain 810.
Kicsit nehéz sajna, így nem túl kényelmes cipelni, de ezt legalább a tolvaj is érezni fogja, hogy nem lesz könnyű dolga, ha el akarja vágni.

Hasaggymeg:

Sok szerencsét az eladáshoz, én 4 helyen is hirdetem a biciklim, de 3 hónapja nem akarják elvinni. De még jelentkező sincsen rá, nem hogy az árral lenne a baj.

venember83:

Viszont ha a Dart 1-et külön adja el, sokkal jobban fog járni szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#10194) venember83 válasza dqdb (#10192) üzenetére


venember83
nagyúr

Viszont a Dart1-et se tudja külön használni, a nyerget viszont átteheti a leendő új jövevényre.

(#10195) Bici válasza Dirtyz (#10183) üzenetére


Bici
félisten

Köszi a tippet, de sajna most nincs raktáron.
Arról van tapasztalata valakinek, hogy azoknál a fékbetéteknél, ahol azt írják, hogy csak bizonyos típushoz jó, azok belemennek más típusba is?
pl. ez: [link]

Köszi!

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#10196) dqdb válasza venember83 (#10194) üzenetére


dqdb
nagyúr

Elképzelhető, hogy külön többért el tudja adni a telót. Egy jól bevált nyereghez ragaszkodni kell, ebben azt hiszem, egyetértünk.

Vasinger! gyorsabb volt.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10197) Hasaggymeg


Hasaggymeg
veterán

Feljavítanám de félek egy kicsit,nem tudom a váz meddig bírhatja,nincs tapasztalatom meddig lehet apgréjdelni egy bringát.Fékek,váltó,hajtómű esetleg kerekek. :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#10198) lorcsi válasza Def26 (#10172) üzenetére


lorcsi
veterán

Állítólag egyszer minden kerékpáros átesik ezen

szezononként egyszer ;)

(#10199) Vasinger! válasza Bici (#10195) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Természetesen nem. Pont ezért van többféle típus. Gondolom neked a hagyományos v-féked van, amihez a csavaros/imbuszos megoldás kell. Van ilyen szorítós v-fék megoldás is, aminek nincs menete, ez a canti fék. Amit linkeltél az meg olyan fékpofa, aminek van egy háza és csak cserélgetni kell a betéteket benne, szóval csak magát a gumit.

(#10200) Ariadne válasza fpeter07 (#10174) üzenetére


Ariadne
őstag

Találtam is egy útvonalat szintjrazzal, lehet ez lesz a rövidtáv klikk. :) Ahogy olvasgattam, abszolút nem tömegrendezvény és nagyon szerették, akik korábban jártak erre.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.