Hirdetés

Aktív témák

• Runner_fxr

Ármester

válasz Misály #48458 üzenetére

1993 ban már indultam Cross Country országos bajnokságon. Ekkor 13 éves voltam és egy GT karakoram mtb-om volt full LX szettel és marzocchi XC 400-as olajpatronos villával. (Nem voltam ennyire gazdag, elkényeztetett ficsúr, csak egy komoly síbalesetből való felépülés után a biztosító elég jó pénzt fizetett és majdnem fedezte a bringa árát.) Akkor még, úgy ahogy nem rég egy előttem szóló talán itt mondta, még v fék sem volt csak kanti fék. Azóta folyamatosan jelen van az életemben a kerékpár és az egész fejlődése. Nem nyalom be a marketinget, tudom, hogy rengeteg dolog van amit hangzatosan előadnak, és bőven meg is kérik az árát, aztán a valóságban alig érzel valami különbséget. Minden évben fejleszteni is kell valamit, hogy eladható legyen az új cucc. Meg lehet nézni pl a shimano cuccokat. A 10-15 évvel ez előtti szettek jobbak voltak mint a maiak. Legalább is a váltás minden képen. (Shimnao Deore DX)

Én nem akarom a bb7-et és egyáltalán a mechanikus fékeket az egekbe magasztalni. Nyilván jobb egy hidraulikus, én is ezt vallom és ezt is használom jelenleg. Ha a mechanikus lenne a jobb akkor azt fejlesztenék tovább és azt használnák a profi gépeken is. Le is írtam a véleményem az adagolhatóságát illetően. De most a fék erőről volt szó, és abban a bb7 nagyon ott van. Ez tény. Iszonyatosan fog. Juicy 3-nál jelentősen erősebb. Ettől még nem mondom, hogy jobb fék ,de erősebben fog az biztos. Hiába akarod a lehetetlent megmagyarázni. Tapasztaltam.

Aktív témák

Hirdetés