- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Ma reggel végre rászántam magam, hogy alaposabban letisztítsam, megnézzem a bringát. Veszpérm környékéről (dombos) költöztem haza nyárra Galántára (Kisalföld, Szlovákia, nyílegyenes vidék). Hát, agyműtét könnyebben ment volna mint a váltó be/átállítása.
A bicaj - tanácsotokra, amit nagyon szépen köszönök - egy 2006-os Magellan Corvus Alivio. Eredetileg úgy voltak belőve a váltói, hogy elöl a két nagyobbik fogaskereket tudtam használni hátul meg igazán jól a 6-7 nagyobbat a nyolcból. A hátsón a két legkisebben még nagyobb gyilok nélkül ment elöl a középsővel, többre nam volt szükségem, mert dombok között úgysem vírtam/mertem kihasználni.
Most, síkon viszont elöl csak a legnagyobb + hátul négy legkisebb fogaskereket használom ki, de játszottam egy órát a hátsóva, hogy minden kerregés nélkül vegye azt a négy fogaskereket, mert az eredeti bieállítással minden volt, csak jó nem. Most már elfogadható, de a ''veszprémi üzemmódra'' állítva már kerreg kicsit. Ez annyit jelent, hogy látszik, hogy a lánc már picit a szomszédos fogaskerékre támaszkodik, de nagyon távol van még a váltástól, spontán sem vált.
Első váltóhoz már nem volt idegrendszerem, de valamikor majd nekiállok. Úgy tűnik, az keményebb dió lesz.
1. váltós kérdés: béna vagyok, vagy tényleg nem lehet úgy beállítani a 3+8 fogaskereket a bicajomon, hogy mind a legkisebb kerregés nélkül használható legyen minden értelmes (nem keresztbe álló láncos) állás. Én mondjuk azt szeretném elérni, hogy elöl a legkisebb és a legnagyobb fogaskerékről is hang nélkül elérjek 4-4 hátsót, a középsőről meg esetleg valamivel többet.
2. váltós kérdés:: arányait tekintve ugye a hátsó fogaskerekek között van kisebb ''fokozati'' lépés? nem kell válaszolni, máris nézek fogszámokat és rájövök magam. A lényeges kérdés: mi a tanácsos váltási stratégia? Nekem úgy kényelmes, ha csak a hátsót használom, de lehet, hogy csak azért mert az elsőt még nem hangoltam be.
Erőátvitel: valahol valami dörzsölődik, érzésem szerint az első fogaskerekek környékén. Minha a lánc csavarodna, nyomódna hozzá valamihez. Mondjuk kiszáradt csapágy hangjára is emlékeztet egy kicsit. Akkor jelentkezik ez a hang, amikor erősebben beletaposok a pedálba, de már úgy is, ha nem állok ki (ülve). Mi lehet ez, esetleg hogyan lokalizáljam a zaj forrását, és főként, hogyan szüntessem meg?
Dzsuvátlanítás 1.: vizessel majd szárazzal törlés volt, autós kézimosós nagynyomásúba nem mertem elvinni mert tartok tőle, hogy túl erős a gép ami ott van. A váltókon azokat a kiszögeléseket és beugrókat, amiket direkt a por összeszedésére terveztek (legalábbis szerintem) takarítsam ki szépen alaposan, vagy azért az nem gáz, ha ott marad egy kis szenny. Nem sok, csak ronggyal már nem fértem oda, viszont nehogymá fülpucolót használjak
Dzsuvátlanítás 2.: korábban említette valamelyikőtök, hogy a Magellan lakkrétege nagyon sérülékeny. Nos, ezt az állítást meg tudom erősíteniDurván 300 km-t mentem vele, de van bőven kőfelverősédem, ilyen olyan kis karcom. Múltkor az első telót is sikerült meghúzni egy buzi vékony bicajállványon. Ezeket a pici karcolásokat mivel tanácsos kezelni?
Dzsuvátlanítás 3.: feltűnt, hogy az első teló (RST CT-Free T6 - egyébként az utóbbi 50-100 km-en kezdett rendesen bejáratódni) porvédő gumijai picit repedezni kezdtek (mindkét oldalon 5-6 darab 1-2 mm-es repedés). Mi a teendő?
Kormánymagasság: Kicsit magasnak érzem. Érdemes kivenni néhány kormányszár alátétet, vagy azokat nem szerencsés piszkálni? -
rii
nagyúr
''........... Eleve értelmetlen a mondat. Hogyan lehet széles termékpalettával rendelkező gyártókat egyértelműen, globálisan rangsorolni? ......... ''
nagy-nagy-naaaagy egyetértés
semmire sem, ... egy márkára sem lehet globálisan a ''gagyi'', vagy a ''jó'' jelzőt ráaggatni. legyen Hi-Fi, autó, vagy jelen esetben canga.
szinter minden gyártó jelen van midnen kategóriában.
Sony-nak is vannak über-szar, meg high-end cuccai, illetve Revoxból is biztos jöttek ki olyanok, amit kerülni kell. Orionnak is van olyan erősítője, amit 30 év után is istenítenek, és még most is 30.000 a piaci ára. pedig csak egy sima analóg kijelzős stereo-amilifier. (nekem is van egy ilyen ^.^ ) -
djtoomi
addikt
Srácok!
Nem tudtok rajtam segiteni?Megrendeltem egy giga 3d aurora házat,ami holnap itt van,és a srác aki meg tegnap jött volna a telóért lemondta igy most irtó sürgősen rohadt gyorsan elado a telom:[link].Az egész csak 23 ezerforint!!!Ha tudtok valakit vagy kell valakinek léci pü vagy hivjatok az adatoknál lévő számon!
-
Miben veri? Eleve értelmetlen a mondat. Hogyan lehet széles termékpalettával rendelkező gyártókat egyértelműen, globálisan rangsorolni? A Specialized egy olcsóbb gépe nyilván gyengébb, mint egy jobbféle Merida, de ettől még nyilván a Speci a nagyobb név, stb. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy meik márkánál mekkora részt képvisel az árból a marketing, és a brand.
Hasonló árfekvésben elit márka? Ezt sem igazán értem. Nyilván hasonló árfekvésű gépek hasonló kategóriába tartoznak...
Az XTC egyébként egy nagyon jó kis váz az 1.500 grammos tömegével és jól eltalált geometriájával. A méretét csak nagyvonalakban lehet meghatározni, mivel nincs két egyforma ember. Én a 185 centimmel 21''-es gépen érzem jól magam, ha tekerésről van szó, mert aránylag hosszú lábaim vannak. Egy 180 centis, átlagos testalkatú bringásnak CC-re 19''-es váz passzol kb., de ez nagyban függ a váz többi paraméterétől, az egyén ízlésétől, stb. Ha sok pénzt kiadsz egy vázra, akkor célszerű mindenképpen kipróbálni az adott méretet. -
tr00p3r
addikt
válasz
urban racer #2892 üzenetére
nem, de ő elvileg nincsen. vagyis a múlthét 2. felében elment nyaralni, asszem. tudom, hogy neki rohloff agyváltója van, ha arra gondolsz. gondolod, hogy van láncolaja is?
-
raczger
őstag
Sziasztok!
Tegnapelőtt meg a mai napon pár haverrel újra összeültünk és csináltunk egy faja kis vedót
Ezt szeretném veletek megosztani, majd mondjatok róla véleményt is
[link]
(jobb klikk, hivatkozás mentése más néven, mert különben behozza a forráskódját) -
Joló
tag
Nem akarok ezzel vitát kiváltani, de egy jó pár itthon kedvelt márkát simán ver a Giant!
Szerinted nálunk vagy máshol milyen márka számít elitnek, hasonló árfekvésben?
A vázméret kiválasztásához sajnos még mindig nem kaptam segítséget.
Pedig az érdekelne főképpen, főleg az XTC vázra vonatkozóan... -
Dirtyz
őstag
válasz
urban racer #2865 üzenetére
Új vagyok, legalább is ott az voltam. Az a srác nem volt piti, aki bejött a 90-ről, majd ment tovább a 130-ra
-
Joló
tag
Hi all!
Úgy látom itt nem kedvelt márka a Giant, mert nem sok válszt kapok ha erről kérdezek.
Senki nem teker itt Giant-al aki esetleg véleményt mondana?!
XTC vgy NRS -re gondolok.
Vásárlás előtt állok és váz méret gondom van, de meggyőző választ még nem kaptam senkitől.
Ennyire gagyi lenne ez a márka vagy mi a baj vele?
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
tud nekem mondani vmi boltot, ahol kapható mostanság Rohloff? szinte bárkit kérdeztem a válasz az volt, hogy elfogyott. a zöldpont-ban után töltenének, de nincs Rohloff-os ''tartályom''...
-
válasz
urban racer #2861 üzenetére
A 07-es Foxom határozottan nem nyekereg, és nem kopog.
-
válasz
urban racer #2854 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy ízlés kérdése. Volt nálam X.0 szett 2 hónapig, gondoltam, ha tetszik, megtartom, de kiábrándító volt az XTR-emhez képest, úgyhogy ment is vissza szépen.
-
tr00p3r
addikt
válasz
urban racer #2850 üzenetére
ez sem rossz!
-
Jeannie
senior tag
Nekem Rubena Flipperem van, nem tudom hogy létezik-e belőle a tiedre kompatibilis méret, de városba tökéletes, a vizet imádja, földúttól sódertől nem jön zavarba, viszont öt centinél mélyebb homokba, apróköves terepre használhatatlan
Én merevvillával használom városba betonon, nem ütnek fel vészesen az úthibák, defektem is csak egy darab dróttól volt nagyjából 400 km alatt
-
Dirtyz
őstag
Hopsz, azt el is felejtettem, tegnap volt Gázló tt. Kellemes meglepetés volt, jó volt a szervezés, nagyszerű a helyszin ( Bakony ), csak a pályajelöléssel voltak kisebb gondjaink. Cimbora 130 helyett 146-ot ment
Én gyerektávon menetem, a táv 90 kili volt 1090m szinttel, 4:21 alatt mentem végig 19.7-es átlaggal. Átlagpulzus 170, max 194, 4869 kcal-t fogyasztottam el közben. Átlaghőmérséklet 30fok ( reggel 9-kor indultunk! ) max 41! -
Dirtyz
őstag
válasz
urban racer #2858 üzenetére
Azt tudom, hogy nem polar-od van..., gratula érte, nekem a 204-205 a max, 200 körül elmegyek még 1-2 percet is
-
kiszu
senior tag
válasz
urban racer #2856 üzenetére
Köszi a segítségeket.
Így viszont nem is kell másik cső,mert enyhén van behajlítva,hogy feljebb állítottam. Holnap megnézem ezeket amiket írtatok.
Más:
Tudtok ajánlani valami igazán minőségi gumit,ami nagy részben aszfalton lenne használva,de jó lenne ha nem ijedne meg 1-2 Pesti úthibától.
Mert a mostani brutál terepgumi nagyon nem tetszik. Hangos és nem használom terepen.
A keret a 2db gumira,max 16000ft.
Késöbb lesz cserélve az agy-felni küllők. Most csak a gumi
Érdemes defekttürő gumikat venni,vagy ez csak marketing?
[Szerkesztve] -
urban racer
senior tag
Volt pilotom, az szépen mozgott(rugó+levegő). A manitouval (six) nem voltam megelégedve, de ilyen kategóriájú villától ne is várja el az ember. A fox az nagyon nem tetszene neked. A Jobb fox villákba ugyanis be van építve valami kütyü, ami érzékeli, hogy kiállva tekersz, és felkeményedik(vagy belokkol
) Csak annak az ára 2 reba...
Amúgy ha valami nem jó, akkor a 07-es fox villák. Sok panaszt hallottam, hogy nyekeregnek meg kopognak. Foxból jöhet a 06-os széria...
[Szerkesztve] -
Pinya007
aktív tag
Ki mivel tisztítja le használat utána a poros becsúszókat, ill hogy ápoljátok?
Én papírtörlővel letöröltem és utána egy vékony réteg szilikonzsírt kentem rá. -
Jancsi
aktív tag
válasz
urban racer #2858 üzenetére
Ha már nehezen indul meg azon szerintem semmi sem segít, de haver sem dícsérte akié és aki alá be volt állítva. Még nem találkozam olyan csak levegős villával aminek bejött volna a mozgása (még Fox-al nem volt dolgom)
Inkább cipelem azt a 200-250grammos acélrugót, de akkor mozogjon mint kisangyal. -
urban racer
senior tag
Ez nem polár, hanem 1500 méteres futóverseny. A végén küzködtem, h ne hányjam össze magam. Ha hiszed, ha nem, én meg tom csinálni. Tavaly a Mátra maratonon 212-t produkáltam, és télen spiningen is meg tudtam csinálni. Amennyiben kételkedsz, hogy a hév áramköre vagy nagyfeszültségű vezeték manipulálta a mérést, akkor egyeztessünk időpontot, én megcsinálom neked újra.
Jancsi: Terepre menj ki vele(visszaút és levegőnyomás beállítása után), ne a szobában nyomkodd...
[Szerkesztve] -
Dirtyz
őstag
válasz
urban racer #2850 üzenetére
Polar-ra én is akármikor csinálok ilyen pulzust
[Szerkesztve] -
urban racer
senior tag
Amikor alsó pozícióban van a lábad(rajta a pedálon), akkor enyhén legyen behajlítva a térded. Fontos még a nyereg dőlésszöge is(csak 2 csavaros nyergekcsöveknél működik). Ne legyen csúszda egyik irányba se, de legyen kényelmes. A nyereg pozíciójára is figyelj, igaz ez csak 1-2 centi +/- irányba, de néha sokat jelent(közelebb-messzebb a kormánytól, illetve mennyire legyél a középrész fölött). Nehéz dolog a 3D...
-
Jancsi
aktív tag
Urban Racer
Pár napja nyomkodtam meg egy Reba-t, nem hiszem hogy a mozgása miadt választanák azt, inkább az 1600grammja vonzó és a merevsége.
Kiszu
Nyújtsd ki telesen a lábad, állítsd be a nyerget és vedd lejebb 1-1,5centivel, ha teljesen ki lesz nyujtva a lábad, fájni fog a térded pár km után. Ha közel lenne a kormány esetleg még mindig nem elég magas a nyereg, akkor told hátrébb, a szögét pedig úgy állítsd be hogy kb 5°-ban jetsen előre, vagy ahogy kényelmes -
urban racer
senior tag
válasz
djtoomi #2849 üzenetére
Vagy azért, mert a sram X0 jobb, mint az XTR. Ismerem az Ádámot, és ő a SRAMra esküszik. Van egy másik ismerősöm, akinek előtte X0-ja volt, idén XTR-el versenyzik, és aszonta, h ég és föld a különbség (szó szerint sz@r a Shimano). Előtte rebája volt, és azt mondta, hogy csak rebával hajlandó menni...
-
kiszu
senior tag
Hali. Szeretném normálisan beállítani az ülésmagasságot illetve a kormányt,mert 1 hónapja vettem használtan a gepida bringám és úgy érzem,hogy nem jó a magasság. Nem kényelmetlen,csak mintha alacsony lenne.
Van valami bevált alapszabály erre? például,hogy mennyire legyen a talpam a földtől amikor rajta ülök vagy ilyesmi.....
Illetve,hogy mennyire hasznos előregörnyedni a kormányra,hosszútávon.
Ebből adódóan,kell e stucnit venni,mert a mostani nem állítható magam felé.
Azt már vtudom,hogy nagyobb nyeregcső kell. Ennél is fontos a Márka,vagy tökéletesen megfelelő pl egy decathlonos 2 rugó körül? -
djtoomi
addikt
válasz
urban racer #2848 üzenetére
De ha megfigyeled a bringáján midnen sram,talán azért mert minden versenyző nem saját maga veszi a cangáját hanem aki támogatja adja a cuccokat hozzá,vagyis őket a sram/rock shox támogatta,azért van r-se.Meridákon emg minden manitou van...
-
djtoomi
addikt
válasz
urban racer #2846 üzenetére
Marzok pedig nagy királyok,manitou okés,sram féle rockshox szintén sz@r,07-es összes marzo sz@r!
-
TexT-BoY
addikt
válasz
urban racer #2844 üzenetére
csak épp a 07es DJ egy szar..
a 04, 05 széria okés.
-
tr00p3r
addikt
válasz
urban racer #2836 üzenetére
ment privát
-
djtoomi
addikt
Szerintetek ha valaki a marzomra(2004 dj3) rádob 20k-t és ad mellé egy axel supert akkor jol járok?Szal a marzoért kapok egy lockouos 90-120mm-es axel supert meg 20k-t?
-
sanyixXx
senior tag
válasz
urban racer #2836 üzenetére
szia, privi nem sikerül vmiért
küldenél egy telszámot nekem? érdekelne a skareb
köszi -
urban racer
senior tag
Bringafejlesztés miatt eladóvá vált:
Teleszkópok:
Manitou six 80 mm - 1 db - acélrugós, elasztométerrel állítható - 10 K
Manitou skareb 80 mm - 1 db - levegős, visszaút-állítás, brutálisan könnyű, lockout - 26 K
Rock shox Pilot XC Air assist 80/100 mm - 1 db - levegő és acélrugó, visszaút-állítás, gyönyörű mozgás - 25 K
Fékek:
AVID SD 7 Ritchey piros betétekkel - 2 db - 4 K
Kerekek:
első kerék: Novatec agy, Sun Mach 4 felni, DT champion küllők (32 db) - 1 db - 15 K
hátsó kerék: Novatec agy, Sun Mach 4 felni, DT champion küllők (32 db) - 1 db - 20 K
A hátsó kerék az nagyon hangosan reteszel, gyönyörű a hangja. Mindenkinek ajánlom.
Nyereg:
Selle San Marco Aspide - 1 db - Titánium pálca, 166 gramm - szokásos kopásoktól eltekintve újszerű állapot, bolti ár 25K - 13 K
Az esetleges érdeklődők privátban jelezzenek! -
sanyixXx
senior tag
-
rudi
nagyúr
válasz
sanyixXx #2810 üzenetére
Megtaláltam a jelöléseke. Egyszer van az ETRTO jelölés [link], ami az ISO 5775 szabványban írja le a kerékméreteket, milliméterre alapozva [link]. Aztán van a ''régi'' jelölés. A linken van táblázat az átszámoláshoz, egy példa:
A hüvelykben 28 x 1,40-as köpeny milliméterre átszámolva 700 x 35C (a C a felni típusára utal, annak nem néztem utána), és ETRTO-ban 37-622. Gondolom, azért kell az ETRTO mert a 28 x 1,40-es köpeny egészen pontosan 28 x 1 3/5-as mer ott nem tizedesek, hanem törtek vannak. A milliméteres mókát meg 1'' = 25 mm alapon csinálják, ami 28''-os már kicsit több mint 11 mm-rel több mint a 700.
Lényeg a lényeg, nekem most 1,4''-os Continental Contactom van, amiből 99% hogy 1,6''-os Schwalbe Marathon XR lesz, amikor ősszel visszakeveredek Veszpréme. Addig meg itt a Kisalföldön jó lesz a Conti is. -
Calibos
addikt
Üdv
Hol érdemes Kb.40K-ért Mountainbike-ot vásárolni?
Helm és fényvissza.verő mellény kötelező már? -
Azazello-
senior tag
asszem a foxot veszem meg, mert mar ciki is volna visszamondani a rendelest, de felek, hogy csak a marka miatt tetszik annyira. fox manias vagyok
-
venember83
nagyúr
válasz
tr00p3r #2824 üzenetére
Szia,
en is ezeket az ertekeket szoktam produkalni, dombos videken es 30km-en, van meg mit fejlodnom, de asszem jo uton haladokMondjuk atlagom altalaban 24km/h folott van
Most utoljara pedalom katapultalasa elrontotta az atlagom, nem kicsit, de semmi sem dokumentalta ezt a romlast, hisz bringas szamitogepem is elveszett
-
tr00p3r
addikt
sztok kollegák!
mint tegnap jeleztem, nekem is volt ma egy erős túrám. ahhoz képest erős, hogy már nagyon régen voltam rendesen bringázni és nem tudtam, hogy fogom bírni...
az útvonalat rögzítettük egy Garmin Vista C GPS-el. ennek adatai később.
reggel 6.33-kor indultunk Alsógödről a következő útvonalon mentünk:
Alsógöd-Dunakeszi-Fót-Csomád-Őrbottyán-Vácrátót-Csörög-Vácalsó-Sződliget
-Felsőgöd-Alsógöd
GPS adatok:
táv: 46,93 km
mozgás idő: 1:51.00
állás: 10.05.00
max. seb.: 44,1 km/h
átlag seb.: 23,1 km/h
műhold: [link] térkép:[link] szint:[link]
Polar CS200 adatok:
avg HR: 162 bpm
max HR: 189 bpm
1708 kcal
táv: 44,6 km (valamiért néha leállt az óra tekerés közben)
avg seb: 25,2 km/h
max seb: 44,2 km/h
avg cad: 70
max cad: 97
az volt a fura, hogy pl fóton a veresegyház felé tartó emelkedőtől ''féltem'', de nem volt vészes. végig ülve mentem felfelé. csomádon egy energia szelet, mert éhgyomorra mentem. összeségében nagyon jól éreztem magam és akár hiszitek, akár nem szinte egyáltalán nem voltam fáradt a végén. nem fájt semmim és nem akartam összesni sem.
bocs ha túl tömény voltam.
gudnájt
[Szerkesztve] -
Jeannie
senior tag
Na vettem decathlon gazdaságos kerósszemüveget
Hülyén néz ki, de nagyjábók 2k volt, és szürke meg kék szinben. Én a szürkét vettem, az átlátszó lencse teljesen jó, véd a bogarak meg szél ellen, holnap ha ilyen idő lesz kipróbálom a sötétítettet is
-
Woa, mennyit írtatok.
Véget ért a nyaralás
-
djtoomi
addikt
válasz
TexT-BoY #2820 üzenetére
Én addig nem cserélem le a telot ameddig nincs rá vevő,mert én addigis használom,és az a hardy 2 ami nem sokkal(1-el) fölötte van az meg ilyesmi rédekelne helyette,én emg addig használni akarom.
Amugy szteed ez a nevemhez illő váz jo lenne salamdner helyett:[link]?
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
válasz
djtoomi #2819 üzenetére
ennek ellenére nem is mutanám hoyg valaha ilyen nagy és nehéz dirtjumeper telo volt a vázamba ami CC... tuti nem venném meg töled hiába 120 abban az esetben, melesleg szép summát krész a DJ teloért
Pedál csere meg telo csere és mehet vissza bikemagdra 120-ért... jótanács, nem fogják megvenni és nappali képekkel rakd fel hogy ne ismerjék meg...
120alapár..... abbol alkudozni fognak
de rakjhataod alább is.,
[Szerkesztve] -
djtoomi
addikt
válasz
TexT-BoY #2817 üzenetére
A hirdetés maradhat,tanácsod emgfogadom,de mint irtam is adom az RST teloval is ami lockout is 120-ért.Amugy ilyen pedált vettem rá:[link].De ha nem viszik el bringát bele umf váz vagy valami normális váz,és akkor ugy adom el!
Na és 140-be igy rst-vel 90-be?
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
válasz
venember83 #2815 üzenetére
láttam én már csodát ... fel jött mellém SID race meg őhm Napalm meg x már milyne konfiggal a csávó
és a droprol akart ő is indulni.. mondom nemleszjó, aztmondja dede.. olyat perceelt elöttemde segitettünk a csokának, barátnője meg lent ült és nézte, neki giant iguana váza volt ...
DJ tomi: nagyon rosszul csinálod te az eladás bizniszt. 1.pont vedd ki a telot a bájkodbol és tégy bele egy olcsobb telot RST, SR santour vagy valami hazsnált marzo manitou.
Szerinted ki az a hülye aki 180.000ért egy tákolt salamendert vesz?
holott ennyiböl már normális biciklit kap. a salamander meg nem dirt geos ezt ne feledd..
mna msot dolgom van de később rszéletezem a hirdetést szedd le gyorsan.
[Szerkesztve] -
djtoomi
addikt
Nah ugy döntöttem én bringám is eladom és egy vérbeli dirt cangára cserélem(umf,kona,polar-x ilyesmi,hasonlo teloval).Ha esetleg valakit érdekel:[link]
venember83:Látom nem hoz neked szerencsét a cube,itt van egy másik bringa picit drágábban de rst teloval olcso,és te megkapod 100-ba!Amugy pedálon télleg nem sporolni,én tegnap vettem egy 5-s BBB dh pedált,nagyon megérte,tökéletes pedál!
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
TexT-BoY #2813 üzenetére
Ja, nyilvanvalo volt, h nem ugralni akarsz azzal a bringaval.
Nos, megvan a mai 30km is, meglepo modon meg elek, bar a qrva pedal mindent megtett, h ne igy legyen. Hazafele, kb 1km @home-tol a korforgalom kozepen, abszolut normalis tempo mellett komplett elvesztettem a jobb oldali pedalom, csodalkozok, h nem estem vmi auto ala/ele... Mak. Arrol nem is beszelve, h azelott eloztem meg 1 szekeret, ket kis lovacska is erdekes dolgokat muvelt volna a testemmel... Pedalon 1 sor menet egyszeruen megadta magat es kiesett a hajtokarbol. Ilyet meg nem b@xtam! Nem eltort a muanyag akarmi, hanem 1az1ben kiesett a pedal. Persze tokomet jol belecsaptam a vazba, illetve a kellys km-ora is valahogy rejtelyes korulmenyek kozt lerepult a kormanyrolMegkapni nem kaptam meg, szoval kell majd 1 masik
Pedalon nem sporolni!!! Muanyagok csak bevasarlos bringakra jok!
En is amint lehet veszek vmi spd-s kombot, kerul amibe kerul, nem fogok meghalni par ezer forint sporlas miatt... Tok uj volt a pedal, mint irtam, valszeg akkor tettek fel a bringara, tehat meg 100km-t se birt ki!Ez aztan a versenytechnika
Holnap uzlet sincs nyitva, meg kell elegedjek par km futassal
Ez van, orulok, h megusztam s ugyanez nem 45-50km/h-nal tortent, vagy felfele, mikor kamionok mennek el mellettem par centire
mod: Jeannie, ha jol emlekszem muanyag pedalod van, csereld le vmi normalisra, nem olyan draga az a B+ amit mutattal. Szvsz.
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
válasz
djtoomi #2798 üzenetére
Látom nem mindig olvasod a forumot, a tavaji szezonban volt egy elég komoly Bal-esetem
amikoris 6méter magasbol betonra estem, első hátsó kerekem meghalt, a többi cuccomat pedig eladtam, most ilyen maradék alkatrészekböl, kölctséghatékonyan épitek egx CC bringát, mert nem merek felmenni a 4méteres dropra hogy egyáltalán lendületet vegyek
Igen beszartam, azóta nem mertem dirt biciklire ülni pályán.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
emitter #2806 üzenetére
nem marketing
védi a prosztidat. nem fotel lesz a nyeregből a zselés belsőtől, nem is az a célja. plusz védelem a kényes szerveknek.
amúgy meg minden nyerget be kell törni, és az idő...
más, kis off:
valaki otthon SATA-ban? win telepítő csak 120GB-nek látja a 250-es vinyót. miért van ez? azért ide írom, mert itt van élet most -
emitter
őstag
Vettem egy Selle zselés nyerget, abban a reményben, hogy kényelmesebb lesz a gyári Wheelernél, de nagyot csalódtam. Kézzel megnyomkodva sokkal puhább a zselés, de rajta ülve semmit sem érzel ebből. Fél óra után már elviselhetetlenül kényelmetlenné válik.. Ráadásul tapadós a felülete, ezért ha odébb akarod tenni a hátsódat, föl kell állni, és újra ráülni..
Az volt az érdekes, hogy a drágább, 10k-n felüli ülések mind tök kemények voltak. Ezek szerint a zselés cucc csak marketingfogás -
sanyixXx
senior tag
válasz
venember83 #2803 üzenetére
egy fene, így is jöhetsz
-
venember83
nagyúr
válasz
djtoomi #2799 üzenetére
Dehogy fer, igy is a mammutkergetomet haver garazsaba kellett koltoztessem, h az erkelyen elferjen a cube. Mind1, jo, hogy eladtad, bar 60ert jo lett volna nekem is. Ha 2 hete fent volt, akkor azert nem figyeltem fel ra, mert 130ert volt kiirva? Vegulis mind1. Megyek is bringazni egyet, nem hagyom magam elcsabitani 1 Magellan altal
Kulonben 2 nap alatt nyomtam 60km-t bele
Ma meglesz a 90, de lehet 100 is
Kezdesnek nem rossz.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- APC SUA750IX38 Smart UPS 750VA - szünetmentes tápegység - Bontatlan!
- Intel Core i7 14700KF BOX Processzor - Bontatlan! - 36hónap garancia!
- MSI GTX 1060 GB
- (új) IPI Float 88 dual 8K black gamer egér (PAW3395, 42g, carbon fiber composite ház)
- Húsvéti Akció - (új) Eweadn X21 Pro pink gamer egér (PAW3395, 3 üzemmód, 56g)
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest