- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV.
- (téma lezárva)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
1800 - 1701
50024 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Dirtyz
őstag
-
XSiGma
aktív tag
van itt egy elado tetőre szerelhető bicikliszállíto.eddig c corsán volt,nemtudom még mire szerelhető fel.4 darab sín van hozzá.több infoér pm
-
Eastman
addikt
-
Dumb
senior tag
-
bmx powa
tag
-
Jeannie
senior tag
-
Dumb
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
-
Kephamos
addikt
-
Kephamos
addikt
Nekem nem feltörte, hanem inkább szétüttötte. Tehát fel van dagadva. Lehet, csak meg kell szoknom, de egy kesztyűt én is vennifogogk mindenképpen.
Szerintem a teló is ludas lehet a témában, mert elég sok patkázás , kyátyú, erdei szakasz volt, és szerintem attól fáj nekem a kezem. A telóm baromi keményen jár és a 10centiből jó, ha 4-et kimozog. Hogyan lehet puhítani a telón? Ja, egy Gila-m van. -
Padisha
tag
-
Padisha
tag
-
Padisha
tag
-
Finwe
őstag
Hali!
Szerintetek az mitől lehet, h vagy 2 napja mikor tekerek elkezd zsibbadni a bal lábam és a kezeim (kézfejeim). A héten cseréltem nyerget mivel nagyon tönkrement az előző
, annál vettem észre ezt a jelenséget előszőr. Gondoltam a tönkrement nyereg miatt van de még mindig érzem és nem jó. Kb 20km után jön elő
.
Ilyen az új nyergem: [link]
Finwe -
Dumb
senior tag
-
Jeannie
senior tag
-
Pinya007
aktív tag
-
adik
őstag
Szia,
Jeannie által hivatkozott felhasználó én volnék. Ha 27-es kell, akkor Maxxis Detonator király. Mint a fene, úgy tapad, 7-8 bar körül már egész jól gurul is, kb kettőt kell tekerni Dunakeszi - Szentendre viszonylatban, csak a járda illesztéseinél vigyázz, mert ha átgurulsz egy pénzérmén még azt is meg tudod mondani, hogy fej-e, vagy írás. A kopása meg, hát,
, korábban (és másik bringán) wtb racing raptorom volt, az sokkal-sokkal gyorsabban kopott, bár ez nem meglepő 
-
Jeannie
senior tag
Nekem valami ordenáré rossz markolatom van a kormányon: [link] lehet hogy az törte meg neked is kicsit a markodat, mondjuk nekem a hüvelykujjam alatti részt nyomta meg a csuklómnál, de nekem nincs telóm és minden felütést a csuklómmal csillapítok

Nagyon máshogy szerintem ezeket a kormányokat nem lehet fogni, én is próbáltam mindenhogy, de inkább vettem egy kesztyűt, az az érzékeny helyeken ki van párnázva, vizesen is tapad, és tökjól szellőzik. Ilyent vettem: [link] Azóta semmi panaszom nincs, és nem utolsósorban komolyabb bringásnak nézek is ki vele
-
golyani
addikt
-
Jeannie
senior tag
Szia, nekem az egyik ismerősöm Maxxis Detonatorokkal gurul, nem hallottam még tőle panaszt, gyors is, tapad is, igaz sima szelepes belső kell bele, mert az autószelepestől felpukilisodik, valamint lassitani sem árt a kátyúk előtt, mert a felütésekből hamar lesz defekt. Azt hiszem nagyjából egy éve van meg neki a két külső, semmi berepedezés, deformálódás nincs rajta, talán kicsit jobban kopik.
-
Dumb
senior tag
-
Pinya007
aktív tag
-
Dumb
senior tag
-
Pinya007
aktív tag
LX, XT hajtóműveket lehet használni 7s rendszerben vastag lánccal is? Vagy csak 8s, 9s rendszerben vékony lánccal?
Monoblokk gondolom nem gariztatható használatból eredő kopás miatt, vagy mégis? -
Drótszamár
őstag
Help.
V-féket hogy kell beállítani? Tudtok a neten normális leírást? Meg akarom tanulni végre. -
Dumb
senior tag
-
Padisha
tag
Sziasztok!
Aszfaltgumit szeretnék venni, ebben kérném a hozzáértők tanácsát. Volt már continental, annak nem volt jó a tapadása, aztán schwalbe, aminek nagyon tuti volt a tapadása, de egy év után berepedezett
.
Most Maxxisre gondoltam. Használ vki ebből a márkából aszfaltgumit, és ha igen melyiket érdemes megvenni, mik a tapasztalatok? -
Dirtyz
őstag
Nem volt olyan régen az a világkupafutam, pont 10 éve 97-ben. Kint voltam, nagyon jó volt

A ''Corratec-es dán emberke'' Jan Erik Ostergaard volt, és nem Ő nyert, hanem az Ő bicaját lopták el a verseny előtt
Christophe Dupouey nyert, a második az a Cadel Evans lett, aki később országúti versenyző lett, tavaly összetett 5.-ik a Tour-on
Hopsz, holnap Crosskovácsi, jön valaki?
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Hálám üldözni fog, köszönöm szépen.

A Fun idén helyes piros-fehér, és ha a kék változat (asszem Race) 224.000 most, annak kevesebbnek kellene lennie... hátha már jövő évben lehet egy ilyenem, vagy még inkább ilyen vázam, amire szabadon lehet építeni...
Csak azok a Manitou telók ne lennének még mindig, ettől a névtől irtózom a tavalyi remote lockout sorozatszívás miatt.
Feliratsűrűségben egyébként a Kelly's versenyezhet vele, valami húsz helyen számoltam össze egyszer márkanév feliratokat a bicómon, köztük elég eldugott helyeken is.
[Szerkesztve] -
golyani
addikt
-
tr00p3r
addikt
07 Magellan Pyxis Team. a mostainm az nehéz szerintem és 18-as. kicsit kicsinek tűnik. a Pyxis Team nagykerben olcsóbb természetesen (kiskerben 65K). sok versenyző használja, mert könnyű és jó a felépítése. nekem is maratonra/cc-re kéne.
sajnos a Csekénél szigorúan veszik az előírásokat és mindegy nekik, hogy kb. 10 éve náluk vásárolt apósom a boltjába. mivel nem magellan dealer, nem vehet magellán termékeket. kértem,h kivételesen, mivel magáncélra kéne, tekintsenek el ettől a szabálytól, de sajnos makacsok. most éppen olyan embert keresek, aki hajlandó lenne nekem nagykeráron odaadni.. -
Kephamos
addikt
Na, ma nyomattunk egy 30egynéhány kilóméteres túrát és eléggé fáj mindkét tenyerem széle, ami a kisújjal van egyvonalban. miért van ez? Rosszul fogom a kormányt?
-
Dirtyz
őstag
-
tr00p3r
addikt
-
Dirtyz
őstag
-
tr00p3r
addikt
-
Dirtyz
őstag
-
sanyixXx
senior tag
-
Eastman
addikt
-
Jorus
nagyúr
A HC2 a régi Boxxikban volt, előtte meg sima HC. A HC2 egy módosított, egyszerűsített, full műanyag változata üzemel például a J2-ben.
Az egy marhaság volt, mármint a láb nyomkodása, ezt a cikkí rója is elismerte a fórumon később, meg, hogy tulajdonképpen nem úgy értette, hogy azért gyenge a lába, mert össze lehet nyomni becsúszók nélkül, ezt csak úgy mellékesen demonstrálta... Még a SuperMonsterem lábait is össze lehetett nyomni, szal ez nem jelent semmit, és abszolút egészségtelen, és tilos az üres lábat nyomkodni.
Az, hogy egy teló kikotyogósodik, azt jelenti, hogy elkopott a csúszópersely, amelyen a becsúszó felfekszik, ez független attól, hogy a szárban rugó, csillapítóegység, vagy egy marék mókus van.
-
fero02
nagyúr
Hy All!
Csatlakoznék én is az itteni kerépáros kollégákhoz...
[link] [link]
Egyenlőre még szerény a felszereltsége, szinte minden a régi biciklimről lett átrakva. Ami új rajta az a teló+csapágy, meg nekem a váz. A további fejlesztések pénzhiány miatt egyenlőre váratnak magukra kicsit még.
Üdv!
[Szerkesztve] -
golyani
addikt
hát én a HC2-re gondoltam
nekem meg a sixembe egyik oldalt rúgó van a másik oldalt semmi. mégis az üres oldali szár elkezdett kotyogni majd később a rúgós oldal is... most olyan h ha nme ülök rajta akora bal oldali pofához van közelebb a felni ha ráülök akkor pont középen van.
a RA meg olyan merev rajta h mikor lehúztam a száratés két ujjal összenyomtam( mint egy Bikemag tesztbe láttam h ilyet is nézetetek.) hát aszittem nehéz lesz, lett neki készültem összenyomtam és úgymaradt...
asszem 2004-es.
Microlube sehol..
[Szerkesztve] -
Integra
titán
-
Kephamos
addikt
Én meg tegnap egy olyan állatfajtával találkoztam, amit hülye pics@nak hívnak. Ez az állatfaj bárhol előforduéhat, ez speciel egy Mercedesben ült. Kellemes 20 körüli tempóban haladtam, mikor kinyitja az ajtót előttem 3méterreél. Na, mit is csináljak? Előszöris fékeztem, mint az állat. Na, mondom nem fogok megállni. Kikerülni se nagyon, mert jobbra villanyoszlop balra S500-as.
. Végül sikerült kikerülni, de olyat mondtam szegénynek, hogy az ma nemigen tudott aludni. 
-
Jorus
nagyúr
''A-head: lényege hogy a villanyakon nincs menet. A fejcsapágy ékes illesztéssel van a helyén, rajta gyűrű vagy közvetlenűl stucni következik, majd az egészet egy rögzítő dugó (pl.:head-lock vagy rózsa) szorít össze.''
''A kormányszárnak, vagy más nevén stucninak, két alapvetően különböző változata létezik: a régebbi, az ún. diós (igaziból inkább ékes), ahol a stucni a villaszárba csúszik, és a manapság inkább jellemző ahead szett rendszerű. Ez kívülről markolja a villa szárát, és a kormánycsapágyat is ez fogja össze. Ez utóbbi annyira hódít, hogy a menőbb országúti gépeken is már kizárólag ilyeneket lát az ember. A két rendszer más villaszárat, kormánycsapágyat és kormányszárat kíván.
A diós stucnihoz menetes villa és kormánycsapágy tartozik. Előnye, hogy bizonyos határok között (1-2cm) a betolás mértékével változtatható a kormányszár magassága (úgy, mint a nyeregrúd esetében), viszont a diós megoldás gyengébb és nehezebb az ''ahead'' társnál.''
''A kormányszárnál már esett pár szó a fejcsapágyról. Itt is érdemes megemlíteni, hogy kétféle rendszer létezik. Közös bennük, hogy két blokkban a fejcső alatt és fölött helyezkednek el. A hagyományos értelemben vett kormánycsapágy menetes, és napjainkban már csak az olcsóbb montikon, országútikon és a túrabringákon találkozhatunk velük. Az állítható csészével, és a fölötte levő feszítő anyával hangolhatjuk őket (úgy, mint a kerekek tengelyeit). Sajátossága, hogy pontosan emiatt a villa már a stucni behelyezése előtt is a vázhoz rögzül, ami az ahead rendszerről nem mondható el.
Az ahead rendszer olyan, mint egy nyaklánc. Fogjuk a villa szárát, és felfűzzük rá az egész kerékpárt kezdve az csapágy alsó részével, majd a vázat a fejcsövén keresztül, azután a fejcsapágy felső részét, végül a stucnit. Az egészet összehúzzuk a kupakkal, vagy a spéci szorító dugóval, és meghúzzuk a kormányfej oldalán levő csavarokat. A csapágyak egyébként általában golyóskosár formájában vannak jelen a csészékben, de előfordulnak tűgörgős verziók is, ami teleszkópos villa esetén előnyt jelent. Sőt, ínyenceknek ott vannak az ipari csapággyal ellátott fejcsapágyak, melyek áráért sok mást is lehet venni…'' -
Kephamos
addikt
Kelly's Salamandert vettem.
----------
Jorus: Igen, A-head szet van, csak én azt hittem az egy márka, vagy az is? -
tr00p3r
addikt
-
Jeannie
senior tag
-
venember83
nagyúr
-
fasyrt
őstag
Visszatettem a hátsó kereket, beállítottam -én- a fékeimet. Tekertem egyet, hazafele 10 körül jöttem, kertesházas környéken. Alig látni a lámpám fényében, a közvilágítást a fák lenullázzák. Nézem mi az ott előttem, mert alig láttam: pocsolya. Ránézek mégegyszer: mozgó pocsolya. Harmadik megnézésre sikerült realizálni, hogy az egy sün, és éppen előttem van.
Ha 3 centi volt a kerék-sün távolság, akkor sokat mondok. Megállni alig tudtam, a hátsó kerék már nem fogta a földet. Átlökdösöm az úton, menj isten hírével, arrébb röfögött, megyek 3 saroknyit, még 1 sün.
Ezt már felismertem hamar, de már szitkozódtam mindent a sünökre. Innentől hazáig cikkcakkban mentem, hogy a lámpa széles sávot fogjon be... 
-
tr00p3r
addikt
-
Manitou
veterán
Nekem meg Corratec Superbow ( vagy csak Bow
) fékpofám van 
Nagyon brutálul fog. Kár hogy már sehol nem látni, bevásárolnék belőle alaposan
Csakis a pirosból
A Corratec valóban neves gyártó. Én csak arra emlékszek, hogy jó régen volt itt valami vk futam, tán csillebérc és mintha azt egy corrateces Dán emberke nyerete volna meg, ráadásul egy kőnehéz corratec géppel, de lehet hogy keverem, nem ma volt már
-
Jorus
nagyúr
Corratec SuperBow
''Valami Amerika. Legalábbis, ami az érzést és a NATO bázisokat megszégyenítő cm2-enkénti USA felirat-sűrűséget illeti. Származását tekintve tesztalanyunk természetesen telivér germán, hatalmas adag eleganciával, egy nagy rakás különcséggel, másfél kanálnyi sznobizmussal, és öt késhegynyi extrával.
Corratec 2004
A Corratec 2004-es MTB palettájának hatodát kitöltő SuperBow vázra épülő gépek közül a csúcsot képviselő Titan 2003-as változatáról az első keményfedeles számban, vagyis a 2003 januáriban írt Atom. No, azért mi csak pislogjunk lefelé is! A Corratec kategóriái valahonnan ismerősnek tűnnek, ugyanis a csúcs Titan alatt sorrendben a Team World Cup, a Team, és a Race szerepel, majd az „íj” geometriájú vázak belépőszintje a jelen cikkben beviszgálandó Fun.
A görbület
Lássuk be, a SuperBow biometrikus geometriáját nehéz lenne takargatni, igaz leírni sem sokkal könnyebb. A jellegzetesen görbülő, egy darabból készült felsőcső-támvilla kombó már messziről vonzza a tekinteteket. A tavalyi váz piros-fekete uralmát idén a narancs-anthracit váltotta fel, nagyon ízlésessé téve a gép színvilágát. Az íj felsőcsövei a félintegrált csapágyat rejtő fejcsőtől 2 cm távolságban válnak el egymástól, hogy a nyeregvázcsövet két apró közdarabbal megtámasszák, majd a V-fék erejének ellensúlyozására beépített keresztcsövet tartsák, s végül a hátsó papucsokban végződjenek. A papucsok a festés által is kiemelve nagyon jól mutatnak, meggyőző varratvastagságokkal, cserélhető váltópapuccsal és természetesen tárcsafék konzollal. A támvilla felülről egyenes, míg a láncvilla egy hangyaleheletnyi S-bendet kapott, vagyis mondjuk inkább úgy, hogy egyenesnek nem nevezhető. A homlok- és felsőcsövön található apró dombornyomott alu színű felirat és címer többek között a különcség és elegancia hordozója. A bovdenek vezetése nekem megint nem igazán tetszett. A két váltó drótjai az alsócső alján futnak, s igyekeznek felszedni mindenféle nem odaillő dolgot, ami a váltásteljesítmény rovására megy. A hátsó fék bovdenje már szerencsésebb helyzetben van, mivel egy kisebb vargabetű leírása után a dupla felsőcső szárai közt fut belül, jól elrejtve a kukkolók vizsla pillantásaitól, és az út porától.
A teleszkóp
Manitou Six Sport névre hallgat a teló, ami valahogy nem illik ebbe a gépbe, legalábbis ennyi pénzért. 28.6-os Cro-Mo becsúszók, 80-100mm-ig állítható rugóúttal, magnézium külsőszárral és microlube rendszerrel. A rugózásról acélrugó, a csillapításról elasztomer gondoskodik. A kikoppanásgátló MCU valahogy kimaradt, így hirtelen kiemelésnél bizony rendesen csattogott a villa. 1820 grammos súlyával versenyképes darab a túrakategóriában, ám egy közel negyedmilliós gépben valahogy sutának hat.
A felszerelés
Na igen, megérkeztünk a gép savához és borsához. Engem speciel lenyűgözött, hogy a hajtásláncon kívül minden egyes alkotórész vagy Corratec vagy ZZYZX. Nagyon szeretem az ilyen felszerelést egy amúgy is egyben levő biciklin, mert ez azt sugallja, hogy nem ad hoc összeválogatott alkatrészeket hánytak fel a gépre. A meghajtás úgy kezdődik, hogy FSA ISIS, ZZYZX hajtómű. Kellően merev a tekerés ezáltal, bár az íj geometria miatt zavarba lehet hozni lendületesebb sprintekkel, ja persze jóval 80 kiló fölött. Ami mindjárt szembelöki az óvatlan szemlélőt, az a Corratec BullBar Race elnevezésű kormány, ami szakít a hagyományos kormány-szarv felépítéssel, ugyanis a szobakerékpárokon előszeretettel alkalmazott formát vezeti elő. Van, akinek tetszik, van akinek nem. Én ez utóbbiba soroltam magam mire visszaadtam a gépet. Az előnye, hogy több fogást tudunk rajta váltogatni kvázi átmenet nélkül - maga a konstrukció egyébként nem volt különösebben merevebb vagy gyengébb, mint hagyományos társai. A kormányszár még egy nagyon helyre kis darab! ZZYZX természetesen, 110 mm hosszú, 7 fok emeléssel, elöl nyitott, 4 + 2 csavaros. Az eddig elhangzottak mondjuk különösebb kegyetlenséggel nem csalnak negédes mosolyt az arcokra, de van rajta egy felirat, amivel belopta magát a szívembe. Jelesül, hogy +7 MTB, és alul, fejjel lefelé, hogy -7 ROAD.
Továbbmegyek! A takaros stucni alatt 2 db karbon távtartót találunk! A részletek, ugye-ugye… A fékek, fékkarok szintén zedzedvájzedeksz usa feliratot viselnek. A kerekek ízig-vérig Corratec-esek, lévén, hogy az agy, a felni, a belső (!) és a külső köpenyek is a cég gyártmányai. (Amit nem Corratec név alatt futtatnak, az meg ZZYZX, de gondolom ezt már sokan kitalálták ;-) (Bővebb infó a cég honlapján olvasható.)
Nyeregben
A váz alacsony átlépési magassága jól jön, ha szoknyában kívánunk tekerni, de még el tudok képzelni pár egyéb esetet is. A hajtásláncok a tesztgépeken Deore szint fölött a nyúzás egy hónapja alatt nem igazán produkálnak hibákat, így ezekről most sem tudok beszámolni. A gép nem különösebben hosszú, mégis stabil, jól irányítható, nem idegeskedik szűk fordulókban, bár a 110-es stucni a kelleténél jobban nyújtja a pilótakabint. A gyári kerekek jól vizsgáztak, csakúgy, mint a külsők. Ezek elöl 2.3-as, hátul 2.1-esek voltak, teccetősek mind küllemre, mind pedig menetteljesítményre, bár tény, hogy nem dagonyát és saras turista utakat álmodtak alájuk a fejlesztők. A villa kikoppanásgátló nélkül leginkább csattogott, mikor elfogyott alólunk az út, vagy hirtelen megemeltem a gép orrát; az MCU-k megfagytak a februári mínuszokban, ahogy az várható volt, de még így sem ment az út 50 mm alá. A fékek… Nos, nem voltak jók. A ZZYZX kar és fék párosítás rendesen várakozás alatt teljesített. A leghatározottabb, 4 ujjas utasításra is csupán bágyadt lassításra volt képes a latyakban. Egy próbaképpeni fékpofa csere mondjuk javított valamelyest a fékhatáson, de az még mindig EZERszáz tyúklépésnyire maradt az üdvösségtől.
Némi fejlesztés
A fékeket mindenképpen lecserélném használhatóbb típusra, a telót pedig egy egyszerű, de feltétlenül csillapítással rendelkező darabra.
Mindent egybevéve
Nagyon szép, karakteres gép, ami a fenti fejlesztésekkel valóban ütőképessé tehető. Az ár/érték aránya nem túl jó, mivel az árából ennél jobb alkatrészekből álló gépet is ki tudnánk hozni, de hozzáteszem, hogy AZ csak egy jó ár/érték arányú gép lenne, EZ pedig egy Corratec SuperBow. Aki nem érzi át az előző mondat szellemiségét, annak nem javaslom, hogy ilyen gépet vegyen, viszont mindenki másnak hajrá! ;-)
Írás: Jorus
Képek: Atom''
Képek: [link] [link] [link] [link] [link] [link]
[Szerkesztve] -
Dirtyz
őstag
-
Dirtyz
őstag
-
tr00p3r
addikt
-
Jorus
nagyúr
Az utóbbi 1-2 évben törtek fel igazán, előtte elég kis ócska cuccokat nyomattak, katalógusos, rendeléses rendszerrel, aztán kaptak némi pénzmagot, és rendesen belehúztak. Fejleszteni nem fejlesztenek szinte semmit, de a jó ötleteket, technikákat precízen lemásolják, így most már elég jó névnek számítanak, és vannak nagyon jó gépeik. [link] A másolás a bringaiparban ugye nem számít pofátlanságnak, hiszen a néhány levédett rendszeren kívül bárki használhat bármit.

-
Dirtyz
őstag
-
Dirtyz
őstag
-
Jorus
nagyúr
-
Overlocker
veterán
-
Kephamos
addikt
-
Jorus
nagyúr
Nem feltétlenül, nekem a stucni alatt a felső váll van, van, akinek spacerek, és van akinek a csapi felső része.
A-Head set-es? Akkor stucni csavarjait fellazítod, a stucni tetején levő csavaron egy minimálisat lazítasz, majd az első féket behúzva, a bringát mozgatva megnézed, hogy mozog-e a villa. Ezt úgy tudod megnézni, hogy a fejcső és a fejcsapágy alsó csészéjének találkozásához illeszted a kezed, miközben mozgatod előre-hátra a gépet. A lényeg, hogy nagyon finom játékkel megtaláld azt a beállítást, ahol még nem kotyog, de már nem is szorul. Vagy beviszed egy szervízbe, és 2 perc alatt beállítják. -
sanyixXx
senior tag
-
Kephamos
addikt
-
lajafix
addikt
Köszönöm mindnekinek az észrevételeket.
A topikot olvasva leesett, hogy lehet a 2 kerék között egy váz dolgot erősen cifrázni.
Bepróbálom ezt a Tribant valszeg. -
Jorus
nagyúr
-
Kephamos
addikt
Inkább bukja orra, mint szálljak bele valamibe... Én most mentem vagy 25 km-t és már egészen hozzászoktam a bringhoz. Üres úton már obogóst is büntettem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A szürke változatot vettem, sokkal szolidabb, mint a másik, de nem bántam meg, nagyon szép bicaj.
Ja, a kormány szorul. Mintha nagyon rá lenne húzva. Honnan tudom, hogy túl szoros-e? A saját súlyát elbírja a kormány. TEhát, ha felemelem a bringát és oldalra fordítom, akkor szinte egyenesbe marad a kormány. -
Pinya007
aktív tag
Úgy néz ki sikerült kideríteni a kattogás okát: monoblokk!
Mire beértem ma boltba már kotyogott is és durvábban recsegett-ropogott, viszont nem volt épp raktáron megfelelő méretű mono, így jövő héten lesz a csere, örültem hogy hazaértem vele
. Legközelebb autóval viszem. 
Láncot is lecserélték, nagyon meg volt nyúlva, a nyúlásmérő nagyobb foga is ''beleesett''!
Trooper Szervizes srácnak egy karbon vázas Meridája van fehér színű R-7-el, kipróbáltam, aszfalton egy kis körre, kisebb úthibáknák nem nagyon mozdult, de ez lehet beállítástól is.
SRAM X-7 szett volt rajta XTR fékekkel, XT hajtóművel, hát mit mondjak más kategória mint enyém!
-
Bikeman
aktív tag
Az a Merida Miami sem rossz szerintem, teljes Deore+XT hátsó váltó ugye, később a telójával kezdessz valamit, és egy tuti géped van.

-
Jorus
nagyúr
10 és 100k között vannak állványok. E-Bike kínálat: [link]
Nekem egyébként van egy nagyobbacska kampó a plafonba applikálva, abba kapaszkodik két izmosabb lánc, a végükön belsővel gumírozott kisebb kampókkal felszerelve, és erre a készségre szoktam fellógatni a gépeket, amíg szerelek.
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
-
Overlocker
veterán
Igen,itt is közte van..
-
Jorus
nagyúr
Ez egy faca kis krosszgép, de csak enyhe terepre merészkedhetsz az iesmikkel.
-
Overlocker
veterán
-
tr00p3r
addikt

most néztem az ebay-en, hogy a bringám egész jó áron van vagy lenne. [link]pont ilyen vázzal és gyengébb felszereltséggel (talán a villám nekem gyengébb
) 600 euró körülire tartják...
kicsit meglepődtem most. tudtam, hogy nem egy teszkó váz ami nekem van, de nem gondoltam, hogy azért ilyen jó ára lehet. (az enyém mostmár sokkal jobb felszereltségű
) -
Jorus
nagyúr
-
Jeannie
senior tag
A fékeket nekem is nagyon szükre vették, én meg megszokásból húzom a kart tövig. Ma is hazafele jövet kaptam egy pirosat, rámarkolok a fékkarra, az első kerék szépen azonnal megállt velem együtt, a hátsó meg a bicajjal együtt egy jó félmétert kicsúszott oldalra jobbra

Melyik lett végül, az ezüst a sárga betétekkel vagy a szürke? -
Jorus
nagyúr
Annyiért már igen szép gépeket lehet venni használtan. Nagyjából az újonnan 180-250k-s bringákat adják ennyiért másodkézből.
-
(Kolombusz)
veterán
Na, megjött a BRM765, meg STM765, vadi újak, úgyhogy ha kell valakinek előlre nagyon durva hidratárcsa mélyen a magyar ár alatt, akkor privizzen.
-
venember83
nagyúr
-
h0o2a7j6
tag
-
Jorus
nagyúr
-
Overlocker
veterán
-
emitter
őstag
MTB-re szeretnék csomagtartót túrázáshoz, ilyen nyeregcsőre szerelhetőre gondoltam, azt a legegyszerűbb felszerelni. Próbáltatok már ilyet? Mekkora súlyt bír ki?
A másik, hogy bármilyen csomagtartóra fel lehet rakni oldaltáskát, erre is?
Hol érdemes táskaügyben körülnézni? Ha csak ritkán használom, jó lehet valami olcsó noname cucc is? -
Jorus
nagyúr
Össztelóst ebben a kategóriában el köll felejteni, mivel egy jobb rugóstag kétszer annyiba kerül, mint amennyit az egész gépre szánsz.
Egyébként Over fijam, csemegézzen:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] satöbbi
Satöbbi, csak azért linkeltem ezeket, hogy lásd nagyjából hogy néz ki a használtpiac ebben az árszegmensben. -
Ariadne
őstag
-
Jorus
nagyúr
-
Jorus
nagyúr
-
Bikeman
aktív tag
Persze, hogy meg vagy elégedve a Sram legjobb/legdrágább alkatrészeivel...

De az ''alsóházban'' más a helyzet. Kb. 5 3.0-ás, vagy 5.0-ás sort, meg PC58-at koptattam el, míg most először váltottam HG50-re, és IG70-re. Pontosabb váltás, halkabb, és ugyanannyiba kerül.
Most, hogy vettem pár jó régi '98 XT tartóbakos fogsort, sor kérdés kilőve egy ideig.
[link]
Ariadne:Kompatibilisek egymással.
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Hmm, csak biztosra akartam menni...

Volt egy kis kételyem, hogy mondjuk mi van, ha az XT-nél, mivel gyengébb, mint a Saint meg az XTR, esetleg nem annyira jó húzás.
Más: a Corratec márkáról tudtok valamit? Csak úgy álmodoztam, milyen montit vennék, ha egyszer sikerül kinőni/elhasználni a cross bringámat, és rátaláltam a Corratec Super Bow-ra, ami miatt félretenném a ''külső nem számít'' elvet. Tegnap meg is néztem egyet egy üzletben, gyönyörű.
Német márka, annyit láttam a honlapjukon, de megbízható, nagyobb név?
[Szerkesztve] -
Kephamos
addikt
Kapott egy kics WD-40-et a birnga, és nagyon velvette a port a lánsz, meg a vártó. Adjak neki salggal?
Ja, és köszi! Mennék most is tekerni, csak nem vagíyok formában, pihizek egy kicsit.
[Szerkesztve] -
tr00p3r
addikt
-
Ariadne
őstag
-
tr00p3r
addikt
-
tr00p3r
addikt
-
rii
nagyúr
Jeannie, tr00p3r naon' szépen köszönöm.
Átslattyogok a kolleginához az infókkal. (:
Aktív témák
-
1800 - 1701
50024 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Formula-1
- Cyberpunk 2077
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

milyen bringád van? nekem egy régebbi Bianchi váz régebbi 105-ös és exage cuccokkal! 

, annál vettem észre ezt a jelenséget előszőr. Gondoltam a tönkrement nyereg miatt van de még mindig érzem és nem jó. Kb 20km után jön elő
.
, korábban (és másik bringán) wtb racing raptorom volt, az sokkal-sokkal gyorsabban kopott, bár ez nem meglepő 
.
![[kép] [kép]](http://www.velomann.com/images/img_4_eng_80.jpeg)

Ha 3 centi volt a kerék-sün távolság, akkor sokat mondok. Megállni alig tudtam, a hátsó kerék már nem fogta a földet. Átlökdösöm az úton, menj isten hírével, arrébb röfögött, megyek 3 saroknyit, még 1 sün.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)