Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Szerintem ha a méret és tápellátás nem lényeges, akkor csapj hozzá 20e Ft-ot és végy egy kis Graefet. Hario Minim van, legkisebb fokozaton befulladt a főző, eggyel felette nem volt tökéletes. Van hozzá egyébként fokozatmentes mod (is), akkor valószínűleg sokkal precízebb az eredmény.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
And06
aktív tag
szvsz nem napi 3-4 kávéra vannak ezek tervezve. szerintem ilyen használat mellett el fog kopni igen hamar a kerámia kés és a tengely-hajtókar (vagy hogy hivják? ) csatlakozás is megsinyli.
nekem van egy mini-millem utazós őrlőnek, arra jó, mert bárhol elfér. espressozásra korlátozottan alkalmas, ha találsz olyan kávét, amivel pont jó a beállitás, és nem túl háklis az őrleményminőségre, akkor jó, különben szivás.
mindenképp a "javitott" verziók valamelyikét vennem, minimális az árkülönbözet, és javit rajta. amúgy olcsó elektromos őrlő +1 -
looser
addikt
Itt írtam arról, hogy miért szerencsétlen kicsit a dolog, de ha van a közelben akkus csavarbehajtó, akkor már csak egy esztergás haver kell, aki meg kifaragja neked a bitfejet hozzá. Vagy a tekerőkart kell legyártatni vele magasabb végződéssel, ahol a tengellyel találkozik, hogy ne kezdje körbe reszelni. Plusz a tengelyre tekert széles ragasztószalag is fontos, a kotyogást csökkenti, vagyis stabilabb lesz a szerkezet, homogénebb a szemcseméret. Nem rossz gép egyébként :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
soldier2
őstag
Kimérős kávékat felejtsd el, bedöglik a levegőn elég gyorsan. Inkább rendelj otthonra valamelyik pörkölőtől. Ha mindenképp venni akarsz akkor a Keletihez legközelebb talán a Kelet nevű kávézó van, az Astoriánál
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Clemi
veterán
Köszi, ha az alátét kivételre gondolsz, annak megvan a leírása a forgalmazó oldaláról, de valószínű kiveszek egyet.
Jobban érdekel ez a nyomás fokozó kiszerelés, mert zavar, hogy ahányszor felteszem a kart, annyiszor máshogy szorítom meg (máshová rugózik vissza) így sose tudom aktiváltam-e a nyomás fokozást vagy nem. -
soldier2
őstag
Azt mondják a szakik, nem érdemes vele foglalkozni. Ez már Inkább Saeco. Az értelmes gépeik gyártását leállították. Baby, Classic esetleg EVO amivel érdemes foglalkozni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
Itt nem arról van szó, hogy abszolút keserű volt, hanem mindig volt benne valami kis kesernyés íz ami nálunk a majorra váltás után eltünt.
Amúgy megjegyzem, hogy tényleg elkezdtek "kinyílni" a kávék a majorral.
Most éppen Blasius van ami aztán nem egy nagyon összetett ízvilág (feleségem mégis imádja) de a Majorral azért vannak új ízek benne.
Majd kipróbálom valami különlegesebbel is.Még egy észrevétel.
Eddig a catlerrel elég volt a "hanyag, laza" előkészítés a szép lefolyáshoz a nyitott karral. (WDT, egy rázás, hogy eloszoljon a kosárban a kávé, majd újjal elsimítás és tömörítés)
Most picit körültekintőbben kell egyengetnem (majd hamarosan beszerzésre kerül a keresztapper féle cucc is de mindent nem lehet egyszerre ), mert ha nem vagyok elég alapos akkor spriccel. -
Rush77
aktív tag
Ez így van. Nekem meg is lett jegyezve itthon, hogy így legalább már érti, hogy miért akartam váltani. Mondjuk az egész családom szemében én csak "kütyü mániás" vagyok a kávé terén, meg nem értik minek ennyi cucc meg ilyenek. (Bár számomra a család ilyen szempontból nem mérvadó mert mindenki nespressozik kivéve engem)
Parci véleményét meg abszolút osztom, hogy nem rossz. Sőt én szerettem is csak hát tovább szerettem volna lépni mert úgy éreztem, hogy elértem a korlátait.
-
norkov84
tag
Ahogy a többiek is írják: nem arról van szó, hogy Major alatti szintű darálóval rossz lesz a kávé. Szimplán csak érezni némi különbséget. Hogy ez kinek mennyit ér meg, az egyéni preferencia.
De előtte sem volt panasz nálunk sem a kiskúpos Lelit Fred-re, sem az Eureka Mignon-ra. De az igaz, hogy minden váltás hozott valami pluszt.
Mérges is lettem volna, ha nem hoz fejlődést a befektetett összeg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DUNE médialejátszók topicja
- Büszke apukák és anyukák topikja
- PlayStation 5 Pro teszt
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
Állásajánlatok