Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adriankoooo
#27472
üzenetére
mindig kavarok
, de a szitálásra még nem vitt rá a lélek (meg nincs is megfelelő szita hozzá), macerás, hosszadalmas, szemetel stb. ráadásul ennyi erővel akár kézi darálót is vehetnék (lido2) 
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#27302
üzenetére
Én mondtam. Ha Győr, akkor Kapucziner

Én is sokat kerültem a házakat, mire be mertem menni a sikátorba. De megérte keresni. -
ronin s8
senior tag
válasz
adriankoooo
#27271
üzenetére
Veszprém. A kávét nem tudom. Régebben az Oliva is vállalható volt.
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#27271
üzenetére
Ha győrben járok, ki nem hagyom a Kapuczinert. Nem egyszerű megtalálni, de finom a kávéjuk. És ha már ott jársz, hozhatsz haza is. Enni viszont ott nem tudsz.
-
hunspikey
őstag
válasz
adriankoooo
#26553
üzenetére
Azokat az ízjegyeket amiket kiérzünk és leírunk a legegyszerűbb úgy kiérezni ha így teszel - én módszerem - nem kell senkinek egyet értenie:
1 - orrfújás - igen, sajnos illat nélkül nincs íz érzékelés se nagyon
2 - friss kávé friss őrleményből - maximális főzésminőség - legyen minden rendben
3 - mokkás kanállal megkevered, kiveszel belőle és erősen egy slukkra felszívod levegővel, a szádba, úgy, hogy belül a nyelvedet kicsit domborítod, ezzel a közvetlen utat a garat felé zárod, hogy ne menjen tüdőre
4 - amint felszippantottad egyből cuppogsz rajta és kifújod a levegőt ORRON
4.1 (zárójeles - néha még egy kicsit segít, ha megszólalsz - hidd el, a másfajta légáramlás illetve garatfedő mozgás módosítja az ízérzékelést)
5 - az egészet megismétled becukrozva - mert a savakat bizony átformáljaÍgy minden aspektusa ki kéne, hogy jöjjön egy kávénak.
Ha így sincs meg, akkor nincs benne a főzetben - noha benne lehet a kávéban

-
mester6
tag
válasz
adriankoooo
#26551
üzenetére
Nem vagy egyedül!
, vagyis mégis , mert sokan lehetnek így vele, de , sosem fogják bevallani!!! 
-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
#26553
üzenetére
Olykor tényleg nehéz megfogalmazni milyen is az íz,amit érzünk,de vannak elég jellegzetesek.
Pl a barackot nagyon kiérezni a Yirgából.
Illetve van egy íz kerék:


Tp-ben szokott lenni Cupping, egyre én is be fogok nevezni.
-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
#26551
üzenetére
Milyen kávékat szoktál inni?
és milyen szetted van? -
Kávé Kálmán
tag
válasz
adriankoooo
#26342
üzenetére
"Oda sajnos nem jutok el, nem lesz fenn nCoren? Vicc nélkül, egyre több előadó jelenteti meg ott a műveit."
Oda nem, de péntektől kikerül a vimeo csatornánkra.
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#26342
üzenetére
Nem hiszem, hogy azért gürcöltek volna hónapokig, hogy 1x bemutassák a népnek egy kisteremben. Remélhetőleg ez csak a premier, és lesz még lehetőség megnézni máshol/máskor, esetleg online is hozzáférhető lesz.
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#26078
üzenetére
Tehén tej, kecske tej, barista tej .... még belegondolni is rossz. Még szerencse, hogy nem szoktam tejes italokat inni kávézóban.
Komolyra fordítva a szót. Azon kívűl, hogy valószínűleg jóval drágább mint a boltban kapható tejek, többet tud? Ha igen, ezt hogyan érik el? Hozzáadott anyagokkal? Esetleg sikerült azonosítani azt a fehérjét ami a habzásért felel? -
válasz
adriankoooo
#26053
üzenetére
Akkor jól éreztem.
Nem mondom, hogy rossz volt, csak a brikkával finomabb.Szyszko: köszi!

Brikkás kérdésre esetleg valaki? Mondjuk gyorsan rájövök gondolom...

A másik a capuccino ami nem megy.
Párom próbálta többször. Neki ízlik is, de én krémesre akarom a tejet ahogy a videokban is látni. Szinte tejszín a sűrűsége. Nálunk csak habos a teteje.
Hogyan lehet olyan sűrűre készíteni? 3.5 tejjel próbáltuk. -
válasz
adriankoooo
#25977
üzenetére
Akkor sok megy a kukába.

Nagyon sok marad a kések alatt azt láttam, onnan még porszívóval sem tudom kiszedni, csak ha körbe leszedem a csavarokat.
Holnap vidi, hátha ti észreveszitek mi a hiba.
-
válasz
adriankoooo
#25961
üzenetére
Köszi, pedig olvastam is.
-
válasz
adriankoooo
#25957
üzenetére
Mi is az a szitálós módszer?

-
bbuffy
senior tag
válasz
adriankoooo
#25782
üzenetére
Jó ideje szemre. A mérleg sztem már nem is üzemel.

-
ronin s8
senior tag
válasz
adriankoooo
#25782
üzenetére
Én csak szemre mérem...

-
nemethsza
tag
válasz
adriankoooo
#25689
üzenetére
és ez?
[link] -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
adriankoooo
#25689
üzenetére
Hol találtál 4-5 cm-est? Brikkához jó lehet ha kisebb a tölcsér mérete is.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
adriankoooo
#25611
üzenetére
Én egy ilyen cuccba szitálok, egy nagyobb szitával. Aztán egy ügyes mozdulattal berendezem a szűrőbe ami félre ment, és mehet a tamperelés.
-
killerjohn
addikt
válasz
adriankoooo
#21713
üzenetére
erre most ráizgultam

nemethsza: jó játék lesz, alig várom már hogy itt legyen a gép

- őrleményfinomság: gondolom erősen változó, macerás beállítani
- gramm - erre egész konkrét ajánlások vannak. 16-18gr
- tamperolás erőssége - erre is teljesen konkrét a 15kg-os szabály, minden elérhető forrás ezt mondja
- hőmérséklet - na, ez passz. Nils most mondta, hogy a PID 96 fokra van beállítva, de oda állítom ahová akarom.
- lefolyási idő - gondolom itt is ökölszabály akkor a 25-30 mp.Szóval a legtöbb paraméter kis sávban ingadozhat, de persze gondolom a tökéleteshez mindent tökéletesen kell csinálni

-
bbuffy
senior tag
válasz
adriankoooo
#24800
üzenetére
Normális lehet. Némely kv szinte azonnal tud pisálni, szőkûlni.
CHM? choco madness? -
válasz
adriankoooo
#24686
üzenetére
neked is csak azt tudom mondani, hogy két azonos típusú gépnél sem igazán összevethetők az értékek. ahogy az sem, hogy ki milyen finomra darált. ahogy az sem, hogy kinek melyik arca ízlik igazán a kávénak, a 2 fokkal forróbb, durvábbra vett, rövidebb ideig engedett lefolyású? vagy épp inkább lassítom, túl finomra őrlöm és kevesebbet teszek a kosárba? egyszerűen nincs értelme megpróbálni megúszni azt, hogy magad kitaláld. és félni sem kell tőle.
-
mutyi
senior tag
válasz
adriankoooo
#24648
üzenetére
89-94?
Én CM-et 94-96 között húztam eddig Gaggia-val.Mit tapasztaltál 89-91 fok körül? Mivel volt másabb az íze?
-
válasz
adriankoooo
#24646
üzenetére
mi ma löktünk egy panamát és két hondurast. ez utóbbi sokkal jobb így, nem zsírfekára pörizve

-
Surda-
őstag
válasz
adriankoooo
#24459
üzenetére
Hozzánk ez 2016.07.01-én jut el

-
tariattila
veterán
válasz
adriankoooo
#24457
üzenetére
mikor ilyen felbukkan én mindig aszavidőre gyanakszom...
itt még eladjuk a parisztnak
-
bbuffy
senior tag
válasz
adriankoooo
#23967
üzenetére
Én is szoktam néha, eddig nem dobãltak meg az utcán.

Úgy vélem ha újra rátömörítek összeáll. Ha meg nem, na bumm.
-
And06
aktív tag
válasz
adriankoooo
#23961
üzenetére
a kocogtatás "megdőlt" egy ideje. megrepedhet a pogácsa, ami csatornásodást okoz!
-
nemethsza
tag
válasz
adriankoooo
#23960
üzenetére
Thx.
Ha nem nagyon gáz, akkor igen :-) -
lagoon79
tag
válasz
adriankoooo
#23632
üzenetére
jól teszed, hiszen az eszpresszó egyik nagyon fontos eleme a crema, ami sok információt közöl.
-
lagoon79
tag
válasz
adriankoooo
#23626
üzenetére
én a helyedben nem foglalkoznék vele. előfordul. ha finom a kv, szép a crema, akkor gond egy szál se.
-
vendingo
veterán
válasz
adriankoooo
#23626
üzenetére
Crema ide vagy oda, nem nézegetni, inni szoktam a kávét. Én fél éve nem láttam zaccot a pohárban, és a kávé mégis finom

Amúgy ugyan olyan tigrises minta jön a renekával is. -
ronin s8
senior tag
válasz
adriankoooo
#23378
üzenetére
Tudom, így szoktam, de most ez jutott eszembe. Meg így homályban van minden.

-
mester6
tag
válasz
adriankoooo
#23343
üzenetére
Igen ez jó ötlet! Én legutóbb 3 féle Paljoc kávét rendeltem, ott is minden rendben volt.

Korábban pedig @adpeter volt a szállító.
Érdemes többféle kávét megismerni, megkóstolni! -
mester6
tag
válasz
adriankoooo
#23335
üzenetére
Rendelj a Kvzzzz-tól, biztos nem fogsz csalódni a csomagküldésben, szállításban!
Ők is tartanak Pacificaffe
termékeket! -
And06
aktív tag
válasz
adriankoooo
#23335
üzenetére
vedd finomabbra az őrlést
-
vendingo
veterán
válasz
adriankoooo
#23329
üzenetére
Pörkölj

-
dugesz77
őstag
válasz
adriankoooo
#23324
üzenetére
Nálam a kilós Piazza olyan egy havi adag, persze megy mellette más is párhuzamosan.. Én a kilós zacskóból szoktam egy negyedkilósba kiönteni "haszálati" kávét. A kilós maradványból mindig kinyomom a levegőt feltekerem postásgumi+ ikeás nyomózáras zacsiban pihen hűvös sötét helyen. Az utolsó negyed kiló már nálam is hamar szokott szőkülni. Ízre még csak-csak de a crema csak fele marad. Jó lenne ha lenne belőle fél kilós kiszerelés.
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
#23324
üzenetére
Simán. 90 napos
-
BlacKSouL
addikt
válasz
adriankoooo
#23210
üzenetére
Még most, mert mikor elfogy a kávé, akkor már elértéktelenedik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
adriankoooo
#23190
üzenetére
Bojlert még viccből se dugj bele, az vagy 2000W-os, elolvad tőle ez a kütyü.
De az megoldás lehet, ha ez csak egy mágneskapcsolót kapcsol, és azzal a mágneskapcsolóval szakítod meg a bojler tápját.
Ez utóbbi akár jó kávéfőzőhöz is, de ki akar ennyit kábelezni.
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#23057
üzenetére
A Rome espresso is 50/50 ha nem tévedek, legalábbis van benne robusta bőven.
Enterlaci: nem magamtól vagyok ilyen okos
, nálam hozzáértőbbek javaslatára tennem. vsz feltuningolom a babyt, és mikor már elég pénzt beleöltem olyan dolgokba amik miatt többet nem kerhetek érte, eladom. Vagy nem. Mióta felkerültbaz elejére a Gaggia fém lap azóta még jobban tetszik. Igaz én is, és Fragola is hiába ragasztotta vissza, állandóan leesett. Végül meguntam, és 4 pici pötty pillanatragasztóval felragasztottam. Velem ne szívózzon 
-
mutyi
senior tag
válasz
adriankoooo
#23034
üzenetére
Kezdesz durvulni

Vagány a szett. Nekem is kellene már egy tampertartó meg egy gumis alátét.
De előbb Fragolával megcsináltatom a pidelést.Össze kellene szedni egy kupacba, hogy Gaggia Classic/Baby-hez milyen ajánlott cuccok vannak, amiket érdemes cserélni a gyáriról, hogy jobb legyen a végeredményt.
Gondolok itt a Rancilio gőzkarra, vagy hogy milyen típusú felsőszűrő kell, stb. -
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#23034
üzenetére
Szép szett
milyen daráló az ott a sötétben? És legfőképp milyen kávé. Én ha jól emlékszem csak a P&Y GetUp-bol tudtam ilyen ipari mennyiségű cremat nyerni, az egy 50/50-es blend. De a hullámosított cuccokkal már csak pár mm az egész (ez mondjuk nem meglepő).Enterlaci: azért szeretném a Classic opv-t mert...... Csak
így elég lutri a nyomásbeállítás, és nem kerül eszement sokba, és talán jobb lesz egy picivel a kávé. Igazi észérv nem szól mellette. -
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
#22808
üzenetére
3D- nyomtatni?
Nem vagy te kicsit Nasa technologia függő?
Menj el egy esztergályoshoz ( csak ne Ceciliához! ) és dolomitból ( poliamid ) 5 perc alatt csinál egyet.
Vidd el a szűrőkosarat, meg a tampert és mond el mit szeretnél.
Vagy várd meg, amíg Lali meggyógyul és csinál.Szerk. Közben látom, már Lali írt is!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
adriankoooo
#22808
üzenetére
Ha még van egy kis türelmed, kb. 2 hét múlva lesz.
-
WiZARD
veterán
válasz
adriankoooo
#22668
üzenetére
pedig nincs.
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#22668
üzenetére
Így, hogy digital filtering már ismerős
Csak éjszakai alvás nélkül, megkaptam a PID-elt Babyt és a koffeinmérgezés határára ittam magam
. Digital filtering pedig nálam is kikapcsolva, de mára felfüggesztem a P&Y M10 ideális hőmérsékletének a keresését. Kb 4,5 szimpla után sejtem, hogy hol lehet az ideális tartomány, sikerült már húznom belőle savanyút, olyan keserűt mint amit eddig rendszeresen készítettem PID nélkül, és egy afféle se hús, se hal kávét, ami bár nagyon érdekes volt - nagyon krémes, talán finom is, de semmilyen ízt nem tudtam azonosítani benne - 92C-on. Talán 95C volt a legközelebb az Antikváriumoshoz, de nem jött meg a barackmag. Holnap reggel fojtatom. -
válasz
adriankoooo
#22409
üzenetére
de hát itt hasít paljoc

(nekem meg nincs ilyen csodamasinám, én is paljoctól szerzek be, most például sidamo top van terítéken, másodszorra már zenészt húztam belőle)
tényleg, tariatti roburja vajon hogy hasít?

-
Agostino
addikt
válasz
adriankoooo
#22138
üzenetére
ez klassz, feliratkoztam : )) köszi
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
adriankoooo
#22060
üzenetére
Nem hinném, hogy nagy különbség lenne a fül méretében, mivel az ikejás 1,5 dl-rel nagyobb.

A távolság persze már más dolog. Nekem itt van 10 percre gyalog.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
adriankoooo
#22058
üzenetére
-
Eyesis
őstag
válasz
adriankoooo
#21919
üzenetére
Én is kedvet katam egy naked-hez
Ez sem lett tökéletes, de finom volt! 
https://www.youtube.com/watch?v=uVFeyTA1HlI -
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#21919
üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ha ezt meztelenül húzod (
.) akkor nem csak a pultot kell letörölnöd, hanem a falat és padlót is fel kell mosnod. Legalábbis nálam mikor végre belőttem az ideális mennyiséget (hasonló lefolyással) és megkaptam a naked kárt akkora kupleráj lett, hogy az én kis drága feleségem szeméből azt olvastam ki, hogy ugye ezután nem mindíg ugyanígy lesz? 
Szerintem próbáld nakeddel belőni az optimális lefolyást, figyelj az idő előtti szőkülésre is. Nekem nagyon sokat segített a naked kar. -
GML
őstag
válasz
adriankoooo
#21919
üzenetére
Honnan vettél ilyen cool poharat?
-
Eyesis
őstag
válasz
adriankoooo
#21914
üzenetére
ügyes
annyira imádom nézni, ahogy jön a kávé 
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#21914
üzenetére
Nekem ez egy picit rövidnek tűnik egy duplának. Viszont az, hogy nem tört át sehol a kávé és nem spriccelt szanaszét, az valóban szép eredmény, főleg második próbálkozásra. Nekem ehhez sokkal többre volt szükségem, és ha ellustizom az aprómunka egy részét, már automatikusan magasra tartom a csészét
, így csak abba spriccel. -
válasz
adriankoooo
#21891
üzenetére
én 83 fok körül tudtam kiűzni a keserű ízt belőle. persze ezek továbbra sem összehasonlítható hőfokok, így inkább azt mondom, hogy a pid legkisebb beállítható értéke alá kellett menni, hűlni hagyni.
-
enterlaci
senior tag
válasz
adriankoooo
#21820
üzenetére
Megnéztem pár videót is, lehet nem is jól próbálkoztam eddig vagy nem tom' de túl nagy buborékokat fúj és főleg az elején. Hőmérőm nincs, érzésre kellene majd megtanulnom..
-
enterlaci
senior tag
válasz
adriankoooo
#21814
üzenetére
Nekem a bal oldali műanyag van, de majd meg is nézem akkor bele van-e nyomódva valami.. Egyenlőre sikerült, de csak kevés arányban mikrobubit csinálnom a tejbe (zöldfarm bio 3,5% 21napig tartható)
-
enterlaci
senior tag
válasz
adriankoooo
#21801
üzenetére
Van levehető fém pöcök? Vagy mi van hol?

-
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
#21774
üzenetére
Köszi!
Mondjuk valószínű az marad, amit Dugesz linkelt be, mert az ugyan ezt tudja de nem kell hozzá külön két adapter, mert eu szabványos.
Ennek az egyszerű kocka kinézete jobban tetszik, de igazából az tök lényegtelen. -
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
#21713
üzenetére
Fizukor benevezek egyre szerintem. Köszi a tippet!
Hol láttad 16 dodért? Én csak 20, de inkább 25 ért láttam az ebay, dx, alin.
Van külön eu konektor kompatibilis, nem tudod, vagy kell hozzá átalakító? -
válasz
adriankoooo
#21703
üzenetére
nekem gyárilag pid-es a gépem, nem fúrt senki semmit. a szonda a bojlerben lévő vízbe lóg. SiD anno nem így csinálta, de nem tudom, hogy mostanában végül hol állapodott meg.
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
#21704
üzenetére
Igen,ha jól tudom úgy.
Nem voltam ott amikor csináltad, de 99% úgy.Érdekes ez a gép tetején levő PID. Nekem fura, de jó ez ha Neked jó

Sok örömet vele, meg a P&Y kofival is

-
válasz
adriankoooo
#21693
üzenetére
nincs értelme a pid-es hőmérsékleteket egymáshoz hasonlítani, se abszolút skálán értelmezni! én csak azért írtam le, mert valamit mondanom kell, de az én gépemnél például a bojlerben van a szonda.
-
WiZARD
veterán
válasz
adriankoooo
#21693
üzenetére
én hagyományosabb jellegű, sötétebb kávét (bár ilyet sose veszek, max kapok ajándékba) 98-ra állított piddel szoktam, új~kávét 106-tal.
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
#21693
üzenetére
Dobj fel 1-2 képet milyen lett.
A munka tényleg így elolvasva

-
válasz
adriankoooo
#21678
üzenetére
a rome-ot minél alacsonyabb hőfokon (a szokásos -10 fok mondjuk), a la piazzát a szokásoson
-
tariattila
veterán
válasz
adriankoooo
#21676
üzenetére
ez már csak azért is kizárt mert minden egyes gép-pid párosítás más értékeket ad...
a szórás igen magas lehet... -
golyani
addikt
válasz
adriankoooo
#21666
üzenetére
A talp 8mm vastag és 53,6-os ( jelenleg Al7075, de rozsdamentest akarok), így pont passzentos a gyári filterbe. A fa(tölgy) részét meg csak úgy szemre gyártottam: a gömb ~50mm, a nyak ~30-31mm és 75mm a hossza. Mi lehet a reális ára amúgy ennek?
-
pogácsa80
csendes tag
válasz
adriankoooo
#21034
üzenetére
thx

-
zsof Nokia
aktív tag
válasz
adriankoooo
#20491
üzenetére
múltkor nem kaptam rá választ most igen úgyhogy ennyi!!

-
zsof Nokia
aktív tag
válasz
adriankoooo
#20491
üzenetére
Talán baj? ha zavarj lépj át a kérdésemen nem kell válaszolni rá

-
dugesz77
őstag
válasz
adriankoooo
#20398
üzenetére
Nem tudom pontosan kivenni,hogy hol ereszt, de ha van falvastagsága ott az anyagnak akkor érdemes metrikus menetűre felfúrni a lukat és megfelelő csavart beleragasztani. Ha csőnél ereszt akkor kívülről egy másik csövet hőálló szilikonnal + bilincsel próbálnám. Ha nincs kedved javítgatni vagy nem sikerül akkor még simán beviszed egy autóhűtő javítóhoz aki biztos megcsinálja.
-
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
#20396
üzenetére
Hol van rajta a lyuk?
Első körben biztos forrasztanam.
Aztán, ha nem jon be, lehet menni a következő verziora. Ki nem kotnem az tuti, hisz a lényegét vesztened el ennek a gepnek. -
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
#20388
üzenetére
Szerintem simán meg lehet forrasztani, én biztos nem vennék azért újat!
Ha meg nagyon muszáj [nézz szét máshol is] Lehet találsz olyat ami jó, tized áron. -
t-bali3
senior tag
válasz
adriankoooo
#20383
üzenetére
Én, amikor egyszer kilós kávét vettem, akkor dupla Ikeás zacsiba porcióztam olyan 250 g-s adagokat, úgy hogy a belsőt becelofánoztam. Utána benyomtam a mélyhűtőbe.
Nagyon szépen megmaradtak, nem döglött le.
Most egy ideje nem vettem csak különféle negyedkilós adagokat, de nemsokára visszatérek a nagyobb és gazdaságosabb kiszerelésekre.

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
adriankoooo
#20386
üzenetére
Hallgass rám, próbáltam én is ikeás zacsikat is.
Nemjók...
De a többi műanyag se... Paljocosak tökéletesek. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
adriankoooo
#20383
üzenetére
Nemjók.
A klasszik aluminium tasakokban áll csak el normálisan.
Azt javaslom,ha legalább 1 ilyen van üresen, akkor azt töltsd tele, a maradékot az eredeti 1kilós zacsiban jól ragaszd le és tárold hűvös helyen.
Ezt olvasd el + [link] -
-HajTömeg-
őstag
válasz
adriankoooo
#20329
üzenetére
Múltkor engem is kitiltott. Olyan sűrűn írok oda, hogy csak hetekkel később vettem észre, egy emailből

-
adriankoooo
senior tag
válasz
adriankoooo
#20317
üzenetére
Basszus, most nézem, hogy nem is nemisbéka (ha-ha) a modi, hanem akit írtatok. Áhh.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
adriankoooo
#20313
üzenetére
rossz a moderációja annak a topiknak, pedig jó srác moderálja, de mégis

-
tariattila
veterán
válasz
adriankoooo
#20313
üzenetére
ideiglenes... majd visszaenged...
érdekes dolog a (be)szólásszabadság
-
Jamby18
senior tag
válasz
adriankoooo
#19219
üzenetére
Rendben, köszönöm az ötletet

-
Jamby18
senior tag
válasz
adriankoooo
#19216
üzenetére
Evő vagy teás?
Amúgy van program azt mutatja youtube-on, a gőzkieresztőt meg a csepptálcát mossa át 2*. -
zolnagy
őstag
válasz
adriankoooo
#19126
üzenetére
Ezzel a PID szabályozásába lehet belenyúlni, de ehhez nem értek. Nem túl egyszerű, ezt tanulni kell: [link], de a lényeg, hogy szabályoz, tehát a bojler hőmérsékletét minél pontosabban a beállított hőmérséklethez akarja közelíteni. A visszacsatolást a hőszenzortól kapja.
Ezeket állítja be az AT (van egy gyári alap beállítás is), de ezek gépenként és PID-enként változnak, hogy mi a jó érték. Alapvetően az AT nagyjából hozza az optimális beállítást. Persze mást fog hozni, ha a tanulás alatt eltérő a mért gép helyzete. Pl, más lesz, ha fel van fűtve és csak szinten tart, vagy ha hideg gépről indítod, vagy ha közben csapolsz.
-
zolnagy
őstag
válasz
adriankoooo
#19120
üzenetére
Hát van pár móricka ábra a neten...
Ha érted a lényegét, akkor Te magad is meg tudod csinálni.Lényegében a gyárilag beépített termosztátot váltod le 3 alkatrészre: a PID vezérlőre, az SSR relére és a hőszenzorra. A termosztát két csatlakozója zár, ha a hőmérséklet eléri az alsó határt és megszakad, ha eléri a felső határt. Erre a két csatlakozóra van rákötve a fűtőszálak áramköre, tehát ha megszakad, akkor nem fűt a fűtőszál.
Ezt a két vezetéket kell az SSR váltóáramos végére kötni. Az SSR ezen két csatlakozója alapból meg van szakítva. Csak akkor lesz összekötve, ha az egyenfeszültséges bemenete kis feszültségű jelet kap.
Ezt a jelet az PID vezérlő adja neki, mégpedig az alapján, ahogy kiértékeli a beállított és a tényleges hőmérsékletet (ebbe most ne menjünk bele, hogyan, én sem tudom, van akinek ez a szakmája az biztos el tud ebben mélyedni) Tehát a PIDre rá kell kötni a hőszenzort, hogy tudja a pillanatnyi hőmérsékletet, rá kell kötni az SSR egyenfeszültséges csatlakozójára, és persze áramot is kell neki adni. Ez utóbbit célszerű úgy megcsinálni, hogy a főkapcsoló kapcsolásával kapjon csak.
A brasiliánál a főkapcsoló a fázist és a 0-t is egyszerre szakítja meg, ezért mindkettőt onnan lehet elágaztatni a pidnek.
Gaggianál pl. csak ez egyik felét szakítja meg, a másikat az tápkábel csatlakozójától kell hozni.Ha ezeket átgondoltad, akkor már "csak" szét kell szedned és megtervezned, hogy mit hova kötsz, helyezel el (ez már nem bonyolult, csak időigényes)
-
zolnagy
őstag
válasz
adriankoooo
#19118
üzenetére
A megfúrással nem fúrsz a bojler belsejébe, csak menetfúróval felfúrod M6-ra.
Én győri vagyok, az nem tudom neked mennyire pálya, de amúgy nekem sincs túl sok szabadidőm sajna (multinál dolgozom + 2 gyerkőc van itthon, akik most kezdték a sulit...), de persze szívesen segítek így távból.
Nem olyan bonyolult a Gaggia pidelése.Amúgy nekem ez a 3. pid, amit beépítek, nem vagyok olyan szaki, mint fragola vagy Sid (nekem is ők segítettek sokat anno a tanácsokal + még mások a fórumból)
Pl. a GC-nél a pid elhelyezést gregg71 topiktárstól "loptam"
[link] -
Agostino
addikt
válasz
adriankoooo
#18839
üzenetére
talán kazántömítés, nézz rá honnan ereszt, ha nyomatod neki. ha a felrakott kar feje mellől, akkor kartömítés. ezek általában párszáz forintos tételek
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
adriankoooo
#18765
üzenetére
Ott írnak sok hülyeséget is, ne onnan tanuljatok eszpresszózni.
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
#18763
üzenetére
a vízk kitölti amikor felépül a nyomás szóval ganz egál
legjobb szimplákat ezzel lehet húzni
pont -
And06
aktív tag
válasz
adriankoooo
#18765
üzenetére
Gépfüggö!
-
Ábi
tag
válasz
adriankoooo
#18763
üzenetére
Inkább az a baj, ha nincs a felsőszűrő és a pogácsa közt hely.
Így jobb a vízterítés. (ha jól tudom) -
Agostino
addikt
válasz
adriankoooo
#18713
üzenetére
a vízterítő ilyen értelemben nehezen kopik el : ) legalábbis nagyon sok idő. inkább eltömítődni szokott, az én gépemen pl. amikor megvettem a lyukak fele teljesen el volt tömítődve. könnyen megtisztítottam szerencsére, de azért látni rajta a sok éves törölgetést, súrolást, szóval kap egy újat. maradjunk annyiban, hogy mondjuk évente érdemes cserélni. de meg merem kockáztatni, hogy kb. még olyan gyakran sem. majd az ős-gaggiások megmondják a tutit : ))) a belsőről készült képek szerintem kicsik a vizslatáshoz.
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
#18694
üzenetére
Itt nézegettem alkatrészeket korábban (nem tudom szállítanak-e ki Magyarországra. Ha nem, Decemberben el tudom hozni neked).
-
Agostino
addikt
válasz
adriankoooo
#18708
üzenetére
mármint a szőrűket? jó kérdés, én általában pár hetente szoktam, szerinttem nincsen egzakt időpontja, inkább attól függ mennyi kávét tolsz át a gépen. mondjuk nem macerás leszedni - jó esetben - szóval nem egy nagy művelet. kis rutinnal szerintem pár perc alatt kész vagy.
-
WiZARD
veterán
válasz
adriankoooo
#18708
üzenetére
igen

Állítólag régen nem volt ez a gumi tömítés, és ez csak újabbakba fejlesztés, de nem tökéletes...
Gondoltam veszek 1-et, hátha segít, majd kiderül.
Nekem is púposodik a festék szépen. -
Agostino
addikt
válasz
adriankoooo
#18694
üzenetére
bl4ze alattad szóló posztjára reagálva: én pont holnap megyek a cady trade-hez pár alkatrészét, ha gondolod írj rám, mi szitu. a vízterő asszem valami 700 forint, ha jó alkatrészre gondolok
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- TCL LCD és LED TV-k
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 100% Akkumulátor
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
, de a szitálásra még nem vitt rá a lélek (meg nincs is megfelelő szita hozzá), macerás, hosszadalmas, szemetel stb. ráadásul ennyi erővel akár kézi darálót is vehetnék (lido2) 
, vagyis mégis , mert sokan lehetnek így vele, de , sosem fogják bevallani!!! 







![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)



