Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacuha69

    csendes tag

    Megosztanék egy mérést a KINU M47-el kapcsolatban:

    Több helyről hallottam a KINU M47-el kapcsolatban, hogy gyorsabban tekerve kevesebb finom szemcsét termel. Ez már akkor is kíváncsivá tett, de most, hogy vendégeskedik nálam egy Kruve szitasor, gondoltam rá is mérek erre.
    Az alapok a következők voltak:
    - A szitasorban felül egy 800 µm-es szita volt, alul pedig 400-as
    - 20 gramm kávét daráltam minden alkalommal
    - A lassú darálás 37-38 másodperc volt, ami egy egyenletes, de komótos, amolyan reggeli tekerésnek felel meg. A gyors 21 másodpercig tartott, ami már azért tempós tekerést jelent. Minden alaklommal függőlegesen tartottam a darálót és azért figyeltem az egyenletességre.
    - 60 másodpercig szitáltam minden alkalommal
    - A sziták aljáról mindig az alatta lévőbe sepertem az őrleményt. Tehát a 800-as aljáról a rátapadt őrleményt a 400-as szitán fennmaradt őrleménybe, a 400-as aljáról pedig az alsó tálcába a finom port.

    Többször elvégeztem a kísérletet és az eredmény arányaiban mindig ugyan azt mutatta. Mégpedig, hogy valóban kevesebb a finom szemcse gyors darálásnál.

    Két jellemzőbb adat:

    1. Minta kávé
    Gyors darálás: 800µm: 16,11g , 400µm: 3,85g, „fine” az alsó tálcán: 0g
    Lassú darálás: 800µm: 15,62g , 400µm: 4,36g, „fine” az alsó tálcán: 0g

    2. Minta kávé
    Gyors darálás: 800µm: 16,13g , 400µm: 3,56g, „fine” az alsó tálcán: 0,14g
    Lassú darálás: 800µm: 15,75g , 400µm: 3,90g, „fine” az alsó tálcán: 0,33g

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés