Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rendo84

senior tag

Nem értek egy dolgot és remélhetőleg tudnátok segíteni ennek a megoldásában.
    Gaggia Baby-m van és dupla szűrő-t használok. Eleinte 17-18 g őrleménnyel próbálkoztam, mert ennél a mennyiségnél látható, mikor leveszem a kart, hogy a középső csavar helye látszik az őrlemény közepében. De azt tapasztaltam, hogy elképesztően tömény és keserű, ihatatlanul rossz ízű. Olyan, mint ha meg is égne. Hozzá kell még tennem, hogy jó minőségű kávéval próbálkozom.
    14-15 g közötti őrleménynél egész jó az eredmény, de viszont itt, mikor leveszem a kart, akkor áll a tetején a víz, illetve a felső szűrőhöz tuti nem ér hozzá az őrlemény. Szemmel láthatóan egy picikét felkavarja az őrleményt, illetve inkább úgy mondanám hogy fellazítja.
    Papíron elvileg 14g a dupla szűrő kapacitása kb, és az lenne a normális, ha az őrlemény hozzáér picikét a felső szűrőhöz ugyebár.
    Azt megfigyeltem egyébként, hogy ha felteszem a kart szűrő nélkül, pont középállásig lehet meghúzni, vagyis a kar pont merőlegesen van. De viszont ha szűrő is benne van, kávé mennyiségétől függetlenül, akkor pedig nem lehet sokat fordítani rajta, ezért gondolom hogy itt valami probléma lehet. Először azt hittem hogy koszos és amiatt nem fordul el teljesen merőleges állásba, de nem. A kar és a benne lévő szűrő is szépen összepasszol, nekem szemre úgy tűnik.
    A felső szűrőtartónál lévő tömítés-re gyanakszom. Létezhet olyan hogy nagyon kikeményedett, nem rugalmas és emiatt nem tud összenyomódni a gumi? Elvileg ha egy tömítés sokat van használva akkor összenyomódik kilapul idővel és nem az van ilyenkor, hogy többet kellene engednie?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés