- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Hol szálljunk meg Párizsban?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni Graef CM702 darálóval kapcsolatban.
Használtan vettem egy 2016 őszi évjáratú őrlőt, kb 4 hete garanciával, számlával együtt. Szemre én úgy látom, nem valószínű hogy sérült lenne bárhol is a kés.
A kávéfőzőm Saeco HD 8423/09.
A problémám pedig az őrlés finomságával van. Jelenleg 2 alátét van benne, ami gondolom gyári lehet, mert nagyon vékony és egyedi méretű (belső átmérő 7mm, külső 14 mm.)
Mikor csak egy van benne, akkor a műanyag ház felületével egy síkban van a magassága az alátétnek.
Mikor kettő van benne, akkor érezhetően már nincs egy síkban, de csak egy picit emelkedik ki az alátét.
Szóval mikor az őrlést 4-es fokozatra állítom ( ami szinte a legfinomabb), akkor ez éppen elég a doppio-hoz. A gyári Saeco szűrőbe 17g körüli őrleményt teszek, viszonylag erősen tamperolom és a lefolyás 35 sec körül van, 60 ml.
Na már most 1-es daráló beállítással szerettem volna sima eszpresszot készíteni, annyi, hogy kb 10g őrleménnyel próbálkoztam, kb 12-14 sec alatt le is szalad a 30ml.
Azt még hozzáteszem, hogy a dupla szűrővel történt mindez. Ha jól gondolom a másik "lépcsős" szűrőkosár a pod-os.
Szóval 2 alátéttel amit fentebb felvázoltam, normális ez a jelenség, vagy pedig mi lehet a probléma? Ha úgy van, még tehetek be alátétet, illetve ha igen akkor kb mennyi lehet az össz vastagság? (Már többet nem látok amúgy a dobozban, de nekem itthon van ilyesmi, 7mm belső stimmel, a külső picikét kisebb, de gondolom ebből baj nem lehet?)
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Synology NAS
- Bittorrent topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok : FRISS -30%
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest