Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Toobee

veterán

válasz vicces1 #139355 üzenetére

Nem pont magamra gondoltam, de látom van néhány topiktag, akik tök hasznos dolgokat osztanak meg. Látszólag nulla közeli érdeklődés van rá, ellenben egy tesztpöriből olyan kommentcunami lesz, hogy a friss hsz jelző alapján azt hiszem valami érdekes téma alakult ki, közben csak újra meg újra ugyanazok az unásig ismételt kérdések és panaszkodások merülnek fel a TP-vel kapcsolatban. CasMo előfizu meg még mindig befér 14k alá, tehát azt is nehezen tudom elfogadni, hogy az általad megjelölt sávban nincs mit inni. De La Cabrat is bedobták itt a napokban, az is top minőség, onnan még nem ittam rossz kávét.

Szerintem összegszerűen nem biztos, hogy többet költök kávéra, mint itt bárki, csak én megelégszem 40-60 grammal is egy 200-250grammos zacsi helyett. Tehát a kilóár jóval magasabb, azt nem vitatom, viszont a kevesebb néha több. Ha nincs olyan kávé, amit szívesen innék, akkor nem kávézom. Nálam ez az ízekről szól, nem a napi kávébevitelről. Például most készült egy szuper Boo Colombia - Nestor Lasso Natural Ombligon
    150g/7400 Ft. 8 gramm kávéból a Deep27-tel egy 135 grammos filter készült. 400 Ft volt ebből a kávé, 32 Ft a filter, vizet még nem számoltam, hogy literenként mennyibe kerül, de szerintem ha energiával, vízzel, filterrel együtt 450 Ft körül lehet és egy kiemelkedően jó élmény volt. Vettem most vélhetően ugyanezt a kávét Kawa pöriben is: Colombia NESTOR LASSO - ombligon, ez olcsóbb volt 200g/9290 Ft, ebből 370 Ft lenne a kávé ugyanilyen elkészítéssel.

250g-os zacsis kiszerelésben úgy látom már a brazilok is 12-14 ezer között mozognak, amiket, ahogy írjátok is. 18 grammos dupla vízzel, energiával minimum 300 Ft, ha pedig mozdulnál valami izgalmasabb irányba, akkor valóban ott vagy, amit írsz is: 400 Ft körül jön ki otthon egy kávé.

Bátorítok mindenkit, hogy álljatok össze és dobjatok szét izgalmas kávékat, mert 50g bőven elég (#139354 kchris78 kofio 100 eurótól ingyen küldi, azt 3-4 ember össze tudja gyorsan rakni):
    8,25g cupping
    16g klasszikus filter
    18g eszpresszó
    7,5-8g maradékból meg kijön egy AP nobypass recept vagy egy Deep27-es brew vagy még egy cupping, stb. Ettől több nem kell, hogy rendesen körbejárj egy kávét.

Annak ez nem lesz opció, aki el akar készíteni minden nap 3 duplát magának, meg esetleg a párjának is. Csak szerettem volna más megvilágításba helyezni ezt a Tiborcz VIP tagság dolgot, mert igen távol vagyom ettől a világtól és mélységésen el is ítélem a munkásságukat és ahol csak lehet és lehetőség van ikszelni, ott ezt meg is tesszük a feleségemmel, hogy a gyeremekeimnek már ne ebben a posztszovjet fosban kelljen felnőniük.

Új hozzászólás Aktív témák