Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5792) #64905664 válasza sherlock82 (#5790) üzenetére


#64905664
törölt tag

Van egy inissia kis kapszulásom, ez 1év 3 hónapos és van egy vertuó amely idén márciusi. A vertuó fél éves korában elkezdte nem lefőzni a kávét, de még pár hétig csak csak elment. Ezt amikor elkezdett nyűglődni habár nem jelezte a gép, hogy rászorult a vízkőtelenítésre kétszer megcsináltam majd ügyfelesek ajánlására többször az üres forró vízzel való "tisztító" főzést, majd ki lett cserélve. Az újnál amely kb 1-2 hónapos, hetente csinálok ilyen tisztító sima víz lefőzés, tehát nagy edény a lefolyó alá, kapszulatartó kiürítés, víztartály teli és amikor bekapcs után folyamatosan világít a led gyorsan háromszor egymás után lenyomom és elkezdi, kb 5 perc alatt kész (a régin ezt nem csináltam). Egyes ügyfélszolgálatos szerint ezt kb 6 kapszula után érdemes lenne.....
Az inissiát csak bő 1 éves korában vízkőtelenítettem mivel a vertuó megijesztett de még nemigen volt rá szükség mivel ezzel kevés kapszulát főzök (napi egyet, ritkán kettőt). Na most az inissiánál egyszerűen elejétől fogva szinte minden kávéfőzés után elindítok egy tiszta vizes átengedést is mert ez egyszerű, azonnal átfolyik és így szerény véleményem szerint -és a frászbukon másokén is- nem tud beszáradni a kávé a kövi napig.
Egyébként azt, hogy napi hány kapszula fogyasztása után érdemes vízkőteleníteni a nespresso.hu oldalán le is van írva minden fajta kapszuláshoz. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.