Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz Def26 #7077 üzenetére

Elorebocsatom, hogy nem vagyok szakember, de azert leirom, amit eddig a kulonbozo cegek errol magyaraztak, aztan valogasson ki-ki aszerint, hogy mi a jelenlegi cegenel a szokas:)
    1. a kulfoldi kikuldetesi napidij eloszor is egy (ado)jogi kategoria is, ezert ilyen formaban adjak [ha kint tolt legalabb 6 orat a munkavallalo, akkor kevesebb vagy nulla adoval kaphatja] - ennek napi maximuma euroban meghatarozott, biztosan 50eur alatti, de erre ra lehet keresni
    2. indoka: a szokasos lakohelyen eltoltott 1 nap (ideertve, hogy ott a lakasod, kozlekedesi berleted stb.) es a kinti tartozkodas (mas arak, tobb mindent nem tudsz csak szolg.-t fizetve igenybe venni, mittudomen otthon van konyha vacsorat csinalni olcsobban vagy kivasalni az inget a masnapi targyalasra vs. ezeket mint szolgaltatas megvenni) kozti kulonbseg fedezese.
    3. abban nem vagyok biztos, hogy ennyit koteles-e a ceg adni, de ha tobbet ad, akkor azt adozni kell (ezert nalunk kikuldetes utani 2. honapban kevesebb a netto, mert a kp megkapott valuta egy reszenek az adojat ott vonjak) -- ahol eddig voltam, a kedvezmenyesen adhato napidijat azt mindig adtak
    4. ezen felul van a dologi koltsegek teritese, de itt ugye mar lehet cegenkent jatszani, hogy mi az amire ugy tekintik, hogy a napidij fedezi, mi az, amire nem [na meg persze mi az amit az apeh elfogad koltsegszamlakent... sot volt ahol pl. tomegkozl. jegy is jo volt, nem kellett kulon szamla rola]
    5. az utazas ideje, mivel munka celjabol tortent, munkaido... annak megfeleloen jar arra is a munkaber

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés