Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya

veterán

válasz #89874944 #5221 üzenetére

Szerintem nem pont ezt jelenti.
    A munkáltatód gazdasági tevékenysége valamilyen sw. értékesítése, tehát ha ez mondjuk banki szoftver, akkor nem csinálhatsz Te magad banki szoftvert, és nem mehetsz közvetlen konkurensükhöz dolgozni.

Ez szerintem egy bújtatott versenytilalmi megállapodás, amire a Mt. 228. § vonatkozik:

102. A versenytilalmi megállapodás

228. § (1) A felek megállapodása alapján a munkavállaló - legfeljebb a munkaviszony megszűnését követő két évig - nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekét sértené vagy veszélyeztetné.
    (2) Az (1) bekezdés szerinti kötelezettség teljesítéséért a munkáltató megfelelő ellenértéket fizet. Az ellenérték összegének meghatározásánál különösen arra kell tekintettel lenni, hogy a megállapodás milyen mértékben akadályozza a munkavállalót - elsősorban képzettségére és gyakorlatára tekintettel - újabb munkavégzésre irányuló jogviszony létesítésében. Az ellenérték a megállapodás tartamára nem lehet kevesebb, mint az azonos időszakra járó alapbér egyharmada.

Tehát ha az alább leírtakért nem jár kompenzáció, az szerintem jogellenes.
    Nem vagyok jogász, de nagyon gyanús a dolog, mindeképp nézesd meg egy munkajogásszal a szerződést!

Új hozzászólás Aktív témák