Új hozzászólás Aktív témák

• carapace

tag

Nah, majdnem pontosan hat hónap munkakeresést követően aláírtam a svájci munkaszerződésemet, ami elég jó lett. Eszelősen sok pénz, sokkal több mint amit akkor kaptam, amikor eljöttem. És hát alkalmazottként, ami azt jelenti, hogy olyan addicionális cuccok vannak a szerződésben, ami magyar szemmel beszarás.

Ami magát a munkakeresést illeti, nos az, ami ma Magyarországon projekt / product management fronton történik, leginkább csak a tragédia szóval írható le. 3 évvel ezelőtt simán lehetett br 2.5 körül állást találni, most a legtöbb cég még a 2 millától is húzza a száját. Ami mondjuk nem meglepő annak fényében, hogy értelmes projekt, amihez tényleg értékelhető domain tudás vagy tapasztalat kellene, gyakorlatilag nincs. (legalábbis a finance-ben nincs) A kerbank szektor teljesen reménytelen, a morgan / citi vonal mutat valamiféle életjeleket, de 2 fölé menni ott se nagyon lehet. Contractor vonal dettó, a legtöbb esetben már a napi 120tól is fáznak, egyetlen projektet találtam, ahol megadták volna a 130at, jellemzően az sem Magyarszágon ment, hanem Albániába kellett volna kirepülgetni. De aztán a végén oda is belsőst vettek fel.

Aztán a külföld.... na az is nagyon gáz csak más miatt. Svájcban vannak elég érdekes állások, de kb mindegyikre 500-1000 jelentkező van a linkedinen, szóval totál testreszabott, végtelenül kioptimalizált CV nélkül esélytelen. Ha bejutsz az interjúkra azok meg sokkal durvábbak mint amit régebben vagy amit Magyarországon megtapasztaltam, mélyen belemennek olyan dolgokba is, ami nem klasszik PM terület, pl devops, vagy kafka alapú architectura tervezés ilyenek. A folyamatok meg istenetelen hosszúak, arra az állásra amit most megkaptam még tavaly jelentkeztem. Szóval nagyon sok türelem és kitartás kell hozzá, de megfelelő szenioritással még mindig jobb szerintem mint jelenleg Magyarország. Ez azért is szomorú egyébként, mert ugye 5 évvel ezelőtt jöttem el Svájcból. Az ahhoz viszonyított fizuugrás meg olyan tapasztalatokra épül, amit itthon dolgozva szedtem össze, szóval elvileg lenne potenciál, csak egyszerűen senki nem használja. Siralom.

Új hozzászólás Aktív témák