Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Madwe

nagyúr

válasz MrSealRD #42029 üzenetére

Igen, azokra. S nyilván energetikai korszerűségnek többségében megvan a helye s értelme, viszont ez extra igény. Amikor már 3-5+ milliós levegőztetőgépeket kell betenni ingatlanokba, mert szellőztetni macera. Amikor falhűtés alap, mert a légkondi zajos huzatos (hiszen a légkondi is alap már, ki akar 35 fokban aludni! tudom régen nem volt ilyen meleg ilyen sokáig)

Az autókban mondjuk a downsizing az valóban nem egy hasznos irány, de én inkább arra gondolok hogy régen klíma is úri hóbort volt, ma meg már ott tartunk hogy ami nem 3 zónás legalább az vmi puruttya vacak. Ai meg kamerák ezrei mindenhova.

Nézd, nem azt mondom, hogy ezek ne lennének jó dolgok sokszor, vagy hogy ne lenne e alap vagy olcsó az internet és a streaming.

Csupán arra akartam rávilágítani, hogy megy a sírás azon hogy csúszik le a középréteg meg az alsó, miközben az igényeik, az a szint hogy mi az ami alap az egyre feljebb megy.

Régen, ahogy te is írtad örült az ember ha haverokkal félrészegen mucsaröcsögén kínkeserves hónapok alatt összehozott kalákás csodának örültek, ma meg már mindenki a menő negyedekbe akar költözni, s felháborodik az árakon, miközben az régen is kevesek kiváltsága volt.

Egyébként mindehhez szerintem köze van a túltolt, kimaxolt tökélyre fejlesztett reklámokon túl az internetnek is, míg régen eleve szűkebb volt az ismerősi köre az embernek akikkel érintkezett, pláne amit látott s hallott a világból, ma már mindenki hozzáfér s betekintést nyer egy gyakran ferdített, kiszínezett világhoz s azt akarja elérni.

Még csak azt se állítom hogy ezek miatt szakadna le a középosztály, mert avokádós lattét iszik a legfelkapottabb helyen :D mert nyilván nem. ettől függetlenül körülnézve tényleg egyre vastagabb rétegnek van egyre inkább elszállva az igényszintje. Aminek persze lehet az is egy részmagyarázata hogy érdemi előrelépés, megtakarítás, saját lakás kb egyre inkább elérhetetlen akkor meg miért ne költse el ilyen kényelmi dolgokra az ember a pénzét.

Új hozzászólás Aktív témák