Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Persze értelmezhetetlen de mégse lehet 3-10oldalt írni róla itt, hogy szakember szemmel is korrekten értelmezhető legyen.
"A lakosságszám csökkenése nem önmagában baj."
Erre írtam hogy:
"De ez ha tetszik a kissebb gond. A nagyobb, hogy a dependency ratio szó szerint bedől." (és nem mert sok a gyerek)
"A lakosságszám csökkenése nem önmagában baj."
kb ezt írtam én is. "ez ha tetszik a kissebb gond. A nagyobb, hogy a dependency ratio szó szerint bedől."
A lakosság szám csökkenéssel akár semmi gond sincs. 2millióan is boldogan el lehet lenni kishazánkban. A gondot az előregedés a dependency ratio okozza. Esetleg még az, hogy ami gyerekszámban jön az kb egy fordított exponenciális görbe. Tipikusan az, hogy amikor az átlag, témával nem foglalkozó észreveszi exponenciális a görbe már megfutott a folyamat.
Megoldások vannak. Az EÜ, nyugdíjrendszer a jelenlegi GDP ráfordítással biztos fentarthatatlan de erre MO a legkevesebbet fordítja EUn belül lehet bőven emelni (max kevesebb jut NERnek).
A nyugdíjkorhatár 67 majd 70évre emelésével detto lehet játszani. És lehet inkább linkelnem kéne megoldás verziókat.
Ezek viszont nem fogják az expo görbe jellegzetességét megváltoztatni. Gyorsan lesz a nagy bajból, nagyon nagy baj majd társadalmi összeomlás.A téma itt rohadt off, szakmailag aztán végképp off és értelme sincs én tuti kiszáltam. Ha gondolod lehet valahol folytatni de hude értelmét nem látom.
Új hozzászólás Aktív témák
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Óra topik
- Starlink
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- AORUS Gen4 AIC Adaptor nagysebességű PCIe 4.0 M.2 SSD bővítő kártya (4db SSD hely)
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest