Hirdetés
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Persze értelmezhetetlen de mégse lehet 3-10oldalt írni róla itt, hogy szakember szemmel is korrekten értelmezhető legyen.
"A lakosságszám csökkenése nem önmagában baj."
Erre írtam hogy:
"De ez ha tetszik a kissebb gond. A nagyobb, hogy a dependency ratio szó szerint bedől." (és nem mert sok a gyerek)
"A lakosságszám csökkenése nem önmagában baj."
kb ezt írtam én is. "ez ha tetszik a kissebb gond. A nagyobb, hogy a dependency ratio szó szerint bedől."
A lakosság szám csökkenéssel akár semmi gond sincs. 2millióan is boldogan el lehet lenni kishazánkban. A gondot az előregedés a dependency ratio okozza. Esetleg még az, hogy ami gyerekszámban jön az kb egy fordított exponenciális görbe. Tipikusan az, hogy amikor az átlag, témával nem foglalkozó észreveszi exponenciális a görbe már megfutott a folyamat.
Megoldások vannak. Az EÜ, nyugdíjrendszer a jelenlegi GDP ráfordítással biztos fentarthatatlan de erre MO a legkevesebbet fordítja EUn belül lehet bőven emelni (max kevesebb jut NERnek).
A nyugdíjkorhatár 67 majd 70évre emelésével detto lehet játszani. És lehet inkább linkelnem kéne megoldás verziókat.
Ezek viszont nem fogják az expo görbe jellegzetességét megváltoztatni. Gyorsan lesz a nagy bajból, nagyon nagy baj majd társadalmi összeomlás.A téma itt rohadt off, szakmailag aztán végképp off és értelme sincs én tuti kiszáltam. Ha gondolod lehet valahol folytatni de hude értelmét nem látom.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen routert?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Linux haladóknak
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Gombászkönyvek egyben
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest