Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _adaml21_

őstag

válasz Resike #15934 üzenetére

Bár nem feltétlenül értek egyet azzal, amit mondasz (főleg a 2 autós véleménnyel vitatkoznék), viszont én a bőrömön érzem a hatalmas kontrasztot.

Vidéki megyeszékhelytől 20 km-re van az otthonom, megyeszékhelyre jártam gimnáziumba, édesapám egy kisvárosba 10 km-re dolgozni míg magánvállalkozó nem lett. Elképzelhetetlennek tartom az életet vidéken egy autóval, sőt, még ha a megyeszékhelyen laknék, akkor is szinte már-már lehetetlennek tartanám egy bizonyos, meglehetősen alacsony életszínvonal felett. Ergo meg lehet oldani autó nélkül, de elképesztően nehézséges, köszönhetően a csúcsidőben fél óránként, holtidőben 2-3 óránként járkáló helyijáratoknak. Vagy egy bevásárlás szinte teljességgel megoldhatatlan, boltok bezárnak ötkor, és vidéken is elég ritka az, aki megengedheti magának, hogy 5 előtt jöjjön el munkából; maradnak tehát a nagy bevásárlóközpontok relatíve a város szélén, megintcsak megoldhatatlan. De már a munkábajárás is meglehetősen nehéz autó nélkül.

8 éve felkerültem Budapestre egyetem miatt, aztán ittragadtam munka és barátok végett. Amennyire autób*zi voltam/vagyok, szinte el se tudtam volna korábban képzelni, hogy munkábaállásom után ne vegyek magamnak hamarosan egy autót.
    Lassan 3 éve dolgozom folyamatosan főállásban, mondhatni meg is engedhetném akár magamnak, de nagyon rosszul esne havi 100-150ezret kidobni az ablakon autózásra, így változott meg a hozzállásom rövid idő alatt gyökeresen.
    Most már ott tartunk, hogy szüleim akarják "rámerőltetni", hogy vegyem át az autójukat, ha ők lecserélik, mert amúgy adott lenne a tárolása is nekem itt a belvárosban (van lakásomhoz mélygarázsbeálló), de egyszerűen évi 6-7 alkalmat leszámítva, amikor nyaralni/kirándulni/ikeázni megy az ember egyáltalán nem érzem a hiányát, sőt, itt a belvárosban inkább csak a hátrányát érezném, nem beszélve a havi jelentős költségekről.
    Persze tudom, hogy ez az igény nagyban fog változni, ha majd családom, gyerekem lesz, de addig...

Összefoglalva: Pesten kényelmetlen, vidéken elengedhetetlen az autó, szerény véleményem szerint.

Új hozzászólás Aktív témák