Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
_adaml21_
őstag
válasz
Resike
üzenetére
Bár nem feltétlenül értek egyet azzal, amit mondasz (főleg a 2 autós véleménnyel vitatkoznék), viszont én a bőrömön érzem a hatalmas kontrasztot.
Vidéki megyeszékhelytől 20 km-re van az otthonom, megyeszékhelyre jártam gimnáziumba, édesapám egy kisvárosba 10 km-re dolgozni míg magánvállalkozó nem lett. Elképzelhetetlennek tartom az életet vidéken egy autóval, sőt, még ha a megyeszékhelyen laknék, akkor is szinte már-már lehetetlennek tartanám egy bizonyos, meglehetősen alacsony életszínvonal felett. Ergo meg lehet oldani autó nélkül, de elképesztően nehézséges, köszönhetően a csúcsidőben fél óránként, holtidőben 2-3 óránként járkáló helyijáratoknak. Vagy egy bevásárlás szinte teljességgel megoldhatatlan, boltok bezárnak ötkor, és vidéken is elég ritka az, aki megengedheti magának, hogy 5 előtt jöjjön el munkából; maradnak tehát a nagy bevásárlóközpontok relatíve a város szélén, megintcsak megoldhatatlan. De már a munkábajárás is meglehetősen nehéz autó nélkül.
8 éve felkerültem Budapestre egyetem miatt, aztán ittragadtam munka és barátok végett. Amennyire autób*zi voltam/vagyok, szinte el se tudtam volna korábban képzelni, hogy munkábaállásom után ne vegyek magamnak hamarosan egy autót.
Lassan 3 éve dolgozom folyamatosan főállásban, mondhatni meg is engedhetném akár magamnak, de nagyon rosszul esne havi 100-150ezret kidobni az ablakon autózásra, így változott meg a hozzállásom rövid idő alatt gyökeresen.
Most már ott tartunk, hogy szüleim akarják "rámerőltetni", hogy vegyem át az autójukat, ha ők lecserélik, mert amúgy adott lenne a tárolása is nekem itt a belvárosban (van lakásomhoz mélygarázsbeálló), de egyszerűen évi 6-7 alkalmat leszámítva, amikor nyaralni/kirándulni/ikeázni megy az ember egyáltalán nem érzem a hiányát, sőt, itt a belvárosban inkább csak a hátrányát érezném, nem beszélve a havi jelentős költségekről.
Persze tudom, hogy ez az igény nagyban fog változni, ha majd családom, gyerekem lesz, de addig...Összefoglalva: Pesten kényelmetlen, vidéken elengedhetetlen az autó, szerény véleményem szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Motoros topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Horgász topik
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gyúrósok ide!
- AI, GitHub Copilot, Claude, Gemini
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- iPhone gyári/emelt kapacitású akkumulátor csere 6 HÓNAP GARANCIÁVAL
- Huawei Watch Fit 3 Okosóra!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest