Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- norbx: Számítógép.hu
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bumbum007
friss újonc
Nem: férfi
Kor: 31
Munkakör: tech lead (java)
Végzettség: progtervinfó bsc
Nyelvtudás: angol felső
Nettó fizetés: 665k
Egyéb: 25k cafeteria
Hely: BudapestHello
TL;DR: Mondjatok jól fizető helyeket senior szint feletti fejlesztőnek.
Bővebben:
Na szóval. Tanács kellene. Gondolkodtam, hogy ide vagy álláskeresős topicba menjen, de hogy félig-meddig ontopic legyek fentebb leírtam a topic szempontjából lényegesebb adatokat.
Két problémám lenne: jelentősebb mértékű fizetésemelést kellene elérni és talán változtatni kellene a jelenlegi feladatkörön.Fizetés: A helyzet az, hogy most bruttó 1M a fizetésem és szerintem brutál módon alul vagyok fizetve. Cégen belül az újak egy szinttel alacsonyabban is többet kaphatnak. Most nem néztem meg pontosan, de korábbról az rémlik, hogy hays guide szerint 1.6M az átlag a szintemen és 1.8M a teteje kb. Sajnos nagyon-nagyon régóta egy helyen vagyok, részben ezért is növekedett lassabban a fizetésem. Évek óta nem volt már jelentősebb emelésem. Ha jövő héten bemennék a főnökhöz, biztos kapnék fizetésemelést, de abban is biztos vagyok, hogy ez <30% lenne és valószínűleg előléptetéshez kötné, ami részemről egy kis plusz munkát igényelne. Ezzel több problémám is van. Egyrészt abszolút minimum 1.6-ra, de inkább 1.8-ra lövök, amit nem adna meg, akkor sem ha akarná, mert a főnökömnek is vannak főnökei és végső soron nekik kell approvolni a fizetésemelést, ők meg lesokkolódnának egy 80%-os emeléstől. Az előléptetési procedúrát túlélném, de az elmúlt pár évben botrányos előléptetések is történtek (olyan emberek kerültek a "szintemre", akik valójában hátramozdítják a munkát, a rangrendszerben elinflálódott ez a szint, átlagos lett), csak közben elfelejtettek engem feljebb tolni. Ehhez képest még nekem kellene kaparni a jégen, meg kuncsorogni a főninél. A másik, hogy nem látom merre van az előre. Egy sima előléptetéstől más fizetési kategóriába esnék, de valójában nem változna a felelősségi köröm és a napi feladataim, így nincs is nagyon mire hű de nagy emelést kérni, mert eddig ennyiért is megcsináltam ugyanezt. Tényleg csak annyit tudok bedobni, hogy ugyanez a munka máshol jóval többet ér. Erre lehet reagálni azzal, hogy akkor menjek és ezen a ponton KO van, mert bár igaz, amit mondok, de ezek a pozik nincsenek meghirdetve, (mint lentebb kifejtettem) hanem senior szinten lehet válogatni az állásokból és onnan belülről feljebb jutni.
Pozi: Beosztás szerint tech lead-szerűség vagyok, ami nálunk azt jelenti, hogy évek óta kinőttem a senior kabátot, de még nem vagyok architect, bár nem hivatalosan bele szoktam ugatni és szerintem minimális önképzéssel meg tudnám ugrani a lécet (máshol). Ez nem team lead pozi, ami meg szinte tisztán adminisztratív feladatkör nálunk. Cégen belül 3 irányban lehetne továbbmenni:
- sima szintlépés, amivel lényegében nem változna semmi a fizetésemet kivéve, mint fentebb írtam. CV-ben is akárhogy fényezném sima dev maradnék, max egy-egy epic teljes levezetését rámbízzák pár dev összefogásával + ha gáz van, akkor engem hívnak, de ez már business as usual.
- management irány, amire nagyon sokan pályáznak, tulajdonképpen sorbanállás van a kihalásos alapon megüresedő helyekért, nem is az én világom, nem is lennék olyan jó benne, mint a technikai vonalon
- architect, ami bölcs vezetőim szerint nem szintlépés, hanem másik career track és hát így már nem is jár érte fizetésemelés (ami az egésznek az értelme lenne), mert ugyanazon a szinten maradnék csak másik tracken, sőt még én érezhetem magam megtisztelve, hogy egyáltalán engedik a career track váltást, miután egyébként sok-sok energiát beleölök a váltás cégspecifikus feltételeibe. Nem csak a technikai tudást nézik + úgy van felépítve az egész rendszer, hogy pusztán önképzéssel jó eséllyel elkaszálnák próbálkozást. Mások már váltottak máshova architect poziba, úgy hogy nálunk nem kapták volna meg.Egyéb: A fizetésen túl probléma, hogy nem igazán érzem, hogy el lenne ismerve a munkám. A közvetlen munkatársaktól jön pozitív visszajelzés, de a management részről már kaptam meg, hogy "nem nagyon hallom a neved", ami rosszul esett, mert egyébként már mentettem projektet és évek óta kulcsszerepet töltök be a projektjeimen.
Szóval úgy gondolom, hogy alapvetően más cégeknél kellene nézelődnöm. A probléma az, hogy a többség max igavonó seniort keres, elvétve látok egy-egy tech lead pozit, de igazából már afölött kellene nézelődnöm. Architect álláshoz általában elvárás, hogy már X éve ebben a szerepkörben mozogjon az ember és amúgy sincs sok lehetőség, meg nem is olyan cégeknél, ahova szívesen váltanék.
Nem tudom más hogy látja, de mintha elfogynának a lehetőségek senior szint felett technikai vonalon. Ezenkívül most elég jó tech stackel dolgozok. Sok év java mellett van cloudos, big datas tapasztalat + más mainstream és egy-két egzotikus nyelvet is használunk. Felmerült, hogy visszaváltok a több pénzért senior pozira másik cégnél, de már az álláshirdetésből látszik, hogy a tech stack váltás egy időutazás visszafele.Jövő évben szeretnék céget váltani, alkalmazotti felállásban. Itthonról külföldre dolgozást kihagynám, akkor már inkább kiköltözök.
Próbálok felkutatni új, kevésbbé ismert cégeket, akik mostanában jönnek az országba, hátha van náluk valami érdekes lehetőség, de nem vagyok elájulva attól, amit eddig találtam. Azon gondolkodtam még, hogy marad minden, úgy ahogy most van és mellette fél év - 1 év célirányos tanulás után megpróbálkozok a FAANG valamelyik európai irodájánál, ott azért lenne lehetőség fejlődni is.Ha vannak egyéb ötletek, akkor meghallgatnám és azt is, hogy más hasonló helyzetből hogyan lépett előre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Rövid kedvcsinálón a Marathon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Gumi és felni topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF GAMING B760M-PLUS WIFI mATX alaplap
- Eladó Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB GDDR6X (GV-N407SWF3OC-12GD)
- AKCIÓ GAMER PC AMD Ryzen 5 7500F/ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI/Asus DUAL-RTX3060TI/32 GB DDR5
- Sony XW5000 vetítő, kalibrált, 2029-ig jótállással
- Hibátlan Apple MacBook Pro 13 (2020) M1 / 16GB RAM / 512GB SSD / Touch Bar
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- MSI 17 Pulse FHD IPS 144Hz i7-13700H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest