Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Jim-Y #6111 üzenetére

fordfairlane-nel értek egyet, ezek a kulcsszavak egy kezdőt szerintem is inkább elrettentenek, mint kedvcsinálónak számítanak, elkezd ezekre guglizni, és akkora zsongás lesz a fejében (mondjuk már eleve a kulcsszavaktól is), hogy lehet, hogy azt fogja érezni, hogy ezt inkább hagyjuk (jó, mondjuk egy komoly elhivatottság eleve kell a minőségi programozáshoz). Az általad felsoroltak közül van olyan, amikről nekem is csak felületes tudásom van, már ha annak nevezhető, igaz, most épp nem a webfejlesztés van terítéken esetemben, hanem csak hobbi, de azért le tudok ülni megoldani egy JavaScriptes feladatot, gondolom azért ez csak lejött. :) Először tényleg angolul kell megtanulnia (ezt Te is írtad), aztán programozói alapszemléletet elsajátítani (nem biztos, hogy JavaScripten keresztül kellene, de fogalmam sincs, mi a leginkább működő módszer, pl. a C nyelv kezdésnek kissé erős lehet, mégis pl. BME-n ezt nyomatják elsőre), majd tök alapvető dolgokkal megismerkedni a JavaScripten belül - pl. épp azt, hogy mi is az a DOM, milyen módon tudja alapszinten manipulálni a HTML-elemeket, stb. Eleinte nem szükséges minden olyan ismeret, ami a pár-/sokéves tapasztalatból neked kapásból előugrik. Legyen némi sikerélménye, amiből tovább építkezhet (ami azt hiszem, nagyon fontos ahhoz, hogy legyen kedve folytatni). Amikor kezdő voltam programozásból, én is azt éreztem, hogy a haladók vagy profik ritkán tudnak csak visszaemlékezni (vagy nem is akarnak) arra, hogy ők honnan is kezdték. Érted, ha elkezdesz tanulni angolul, akkor sem a past perfect continous-zal kezded.

• topjoyy

tag

válasz Jim-Y #6111 üzenetére

Igazándiból én nem akarok "mester" szinten JS-elni, csupán egy alap tudást szeretnék szerezni, amivel már akár haladhatok tovább. Engem valójában annyira nem érdekel a JS, de muszáj megtanulnom, ahhoz, hogy eltudják bárhol is helyezkedni. Nekem, már van egy haladó html/css tudásom és ezért nem tehetem, azt hogy lemondok róluk, ezért bizony rá kell feküdnöm a JS-re.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés