- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Ezt az egyszerű kis kódot szeretném beilleszteni egy oldalba, de az egész oldal eltűnik és csak a kód marad meg. Mit rontottam el?
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<p id="demo"></p>
<script>
function ido() {
var x=Date();
document.getElementById("demo");
document.body.innerHTML=x;
}
setInterval(ido,1000)
</script>
</body>
</html>Köszönöm!
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Ezt az egyszerű kis kódot szeretném beilleszteni egy oldalba, de az egész oldal eltűnik és csak a kód marad meg. Mit rontottam el?
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<p id="demo"></p>
<script>
function ido() {
var x=Date();
document.getElementById("demo");
document.body.innerHTML=x;
}
setInterval(ido,1000)
</script>
</body>
</html> -
topjoyy
tag
-
topjoyy
tag
Erre gondoltam. Ez nem jQuery?
const btn = document.querySelector('.btn__change-bgColor');
const target = document.querySelector('.target-wrapper');A kattintósnál meg azt értem, hogy van egy gomb és ha rákattintok elsőre, akkor legyen mondjuk piros, ha rákattintok másodjára legyen mondjuk nagyobb és így tovább.
-
topjoyy
tag
http://jsfiddle.net/132mzyx6/6/ Ennel egyszerubben nem nagyon lehet ezt megoldani.
Úgy szerettem volna, hogy nincs benne semmilyen forrás pl: jQuery, mert még először sima JS-t akarom tanulmányozni. Amúgy, csak arra lennék kíváncsi, hogy ha megnyomok egy gombot, akkor ne csak 1 funkció legyen hanem több.
-
topjoyy
tag
-
topjoyy
tag
Hali!
Kezdő vagyok még JS terén és azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy hogy lehetne azt megoldani, hogy a gombra kattintva minden kattintásnál meg változzon a background színe? Köszönöm előre is!

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<head>
<style>
#p {background:red; padding:10px; display:none;}
</style>
</head>
<button onclick="my()">Katt</button>
<p id=p>Valami</p>
<script>
function my()
{
document.getElementById("p").style.display = "block";
}
</script>
</body>
</html> -
topjoyy
tag
-
topjoyy
tag
És akkor ebből azt szűrted le, hogy ez a kód jó? Ami rövidebb, meg érted az egyből jó kód is? Ebből csak arra akarok rávilágítani, hogy lehet, hogy te ezt most megértetted, meg jajdejó rövidebb, de attól még egy interjún egy ilyen kóddal nem mennél át. De nem akarok további flamewarokat indítani, tényleg nem. Peace

Nem az a jó, ha minnél rövidebb egy kód? Egyrészt átláthatóbb, másrészt kevesebb helyet foglal.
-
topjoyy
tag
-
topjoyy
tag
Amúgy amit akartál, nem túl bonyolult

<html>
<body>
<p>The push method appends a new element to an array.</p>
<button onclick="myFunction()">Try it</button>
<p id="demo"></p>
<script>
var fruits = ["Banana", "Orange", "Apple", "Mango"];
document.getElementById("demo").innerHTML = fruits;
function myFunction() {
var demo = document.getElementById("demo");
demo.innerHTML = fruits + ",";
var d = document.createElement("SPAN");
d.style.color = "red";
d.innerHTML = "Lemon";
demo.appendChild(d);
fruits.push("Lemon");
}
</script>
</body>
</html>Ez már egy elég barátságos kis kód.

-
topjoyy
tag
Igazándiból én nem akarok "mester" szinten JS-elni, csupán egy alap tudást szeretnék szerezni, amivel már akár haladhatok tovább. Engem valójában annyira nem érdekel a JS, de muszáj megtanulnom, ahhoz, hogy eltudják bárhol is helyezkedni. Nekem, már van egy haladó html/css tudásom és ezért nem tehetem, azt hogy lemondok róluk, ezért bizony rá kell feküdnöm a JS-re.
-
topjoyy
tag
Ezek egyike sem kezdő téma, totál haszontalan számukra. Komolyan, megkérdezi, hogy mit kell tudnia a DOM-ról, és azt kapja, hogy "callback hell", meg "IIFE" ? Véges halmazok meg gráfelmélet az már smafu?
Egyébként a w3school-sal mi a baj? A világ legnagyobb webfejlesztő oldala.

-
topjoyy
tag
Nincs. Ha programozni szeretnél akkor tanulj meg angolul, ha nem tudsz angolul akkor ne tanulj programozni hanem tanulj meg előbb angolul. Tényleg. Nem azért mondom, mert rosszat akarok, sőt. Ez olyan, hogy ha vizimentő szeretnél lenni akkor nem árt ha tudsz úszni, ha nem tudsz úszni akkor gyakorolhatod te a nyakonátfogást betonon, de ha élesben kell alkalmaznod a mentést akkor majd jön a csalódás, hogy nem tudsz úszni.
-
topjoyy
tag
A w3schools még nemrégiben az egyik lehető legrosszabb tanulási forrásnak számított -> http://www.w3fools.com/. Ha tanulni szeretnél megannyi forrásból választhatsz,
Kezdésnek ezt olvasd el: http://shamansir.github.io/JavaScript-Garden/en/
Majd ezt: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/A_re-introduction_to_JavaScript?redirectlocale=en-US&redirectslug=JavaScript%2FA_re-introduction_to_JavaScript
Ha ezen túl vagy akkor meg: http://javascriptissexy.com/how-to-learn-javascript-properly/Ha követed itt amiket minden héten ajánl: codecademy meg hasonlók akkor egy nagyon átfogó tudást szerezhetsz Javascriptből.
HTML + DOM: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Guide/HTML/Introduction
CSS: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Guide/CSS/Getting_started
Tudom, hogy esélytelen, amit kérek, de magyarba nincsen valami jó fajta JS tutorial?

-
topjoyy
tag
Szia, ez így több sebből is vérzik. Kezdem az elejéről.
- Oké, hogy valami online tutorialt követsz, de inline esemény kezelőket használni már 5 éve is deprecated volt. Adj egy id-t a gombnak és aggassz rá megfelelő eseményvezérlőt.
- ne innerHTML-el szúrd be az elemeket, hanem csinálj mindegyiknek egy container-t így később egyszerűbb lesz stílusokkal ellátni őket
Csináltam egy példát és adtam commenteket is. Lehet sokkal töb kódból lett megoldva a probléma de legalább nem deprecated technikákat használ: https://jsfiddle.net/fwuyLec8/
Megj: a te példáddal csak úgy simán nem lehet megoldani a stílust, mindenképp kell egy DOM elem ami tartalmazza a tömb egy aktuális elemét, és arra a DOM elemere már lehet stílust tenni.
"- Oké, hogy valami online tutorialt követsz, de inline esemény kezelőket használni már 5 éve is deprecated volt. Adj egy id-t a gombnak és aggassz rá megfelelő eseményvezérlőt."
Valójában én a w3schools-ról tanulok, de ha azt mondod, hogy elavult az a módszer, akkor megnéznék más oldalt is.
"Megj: a te példáddal csak úgy simán nem lehet megoldani a stílust, mindenképp kell egy DOM elem ami tartalmazza a tömb egy aktuális elemét, és arra a DOM elemere már lehet stílust tenni."
Mit kell tudnom a DOM-ról?
-
topjoyy
tag
Így gondoltad? Ez se akar működni.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
</style>
</head>
<body>
<button onclick="myFunction()">Lemon</button>
<span id="demo"></span>
<script>
var b = ["Banana"];
var o = ["Orange"];
var m = ["Mango"];
function myFunction() {
fruits.push("Lemon")
}
</script>
</body>
</html> -
topjoyy
tag
Milyen megoldás van arra, hogy, ha rákattintok egy gombra, akkor az a tömbön belül más stílust adjon? Ebben a példában szeretném, ha az új "Lemon" szó ne feketével, hanem mondjuk pirossal jelenjen meg. Hozzáadtam a
fruits.style.color = "red";, de nem működik.Előre is köszönöm!
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<button onclick="myFunction()">Try it</button>
<p id="demo"></p>
<script>
var fruits = ["Banana", "Orange", "Apple", "Mango"];
function myFunction() {
fruits.push("Lemon")
fruits.style.color = "red";
}
</script>
</body>
</html>
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Apple MacBook
- AMD FX
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5125
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- ADVANTECH SQFlash 512 GB SATA SSD
- GAMING PC! i7-9700K / RTX 3070 / Z390 / 32GB 3200MHz / 2TB SSD / 850W Gold Plus!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

):