Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
LógaGéza
üzenetére
Ez a Dollar() függvény, meg annak felhasználási módja úgy, ahogy van, rossz, ne ilyenből próbáld megtanulni a JavaScriptet.
Nem tudom, honnan származik a függvény, de felejtős. Már eleve a neve félrevezető, nem is értem, honnan kapta.
Azt sem tudom, mire jó, hogy amennyiben 0 és 1 közötti számot adok be neki, akkor levágja az elejéről a 0-t, és marad a tizedespont utáni rész, aminél ráadásul be van drótozva a pont (nincs lehetőség ennek átadására), pedig ez országfüggő lehet, lásd mi például a tizedesvesszőt használjuk. De mivel itt "Dollar" a függvény neve, biztos úgy gondolták, ez helyénvaló lesz.
Az sincs lekezelve benne, mi van, ha negatív számot adok meg. 
A lényeg nagyon röviden: ez a függvény mindössze két tizedesre kerekít, semmi mást nem csinál. Ha beadod neki, hogy 10, akkor csinál belőle 10.00-t. Ha úgy hívod meg, hogy mondjuk Dollar(10123.5678), akkor stringként visszaad neked "10123.57"-et. Igazából ennyi.Erre viszont ennél jóval értelmesebb, rövidebb és legfőképp JÓL MŰKÖDŐ megoldások is vannak, lásd:
http://stackoverflow.com/questions/11832914/round-up-to-2-decimal-places-in-javascriptElőző példával élve:
var myNumber = 10123.5678;
var fixedPointNumberAsAString = parseFloat(myNumber).toFixed(2);
// eredmény: "10123.57"VAGY:
var myNumber = 10123.5678;
var fixedPointNumber = Math.round(myNumber * 100) / 100;
// eredmény: 10123.57Utóbbi esetben számot fogsz kapni eredményül, nem pedig egy stringet.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI AVATA Dupla Fly More Combo drón szett - VADONATÚJ, aktiválatlan
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - NO LIMITS
- AMD Radeon RX 7900 XT 20GB XFX Speedster MERC310 Garanciás!
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB, újra fémpasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Nem tudom, honnan származik a függvény, de felejtős. Már eleve a neve félrevezető, nem is értem, honnan kapta.
Az sincs lekezelve benne, mi van, ha negatív számot adok meg.