- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, ha megnézitek ezt az oldalt láthattok pár "barna" sávot... Ha a felhasználó rákattint az egyikre akkor az alatta lévő div le kellene gördüljön (jQuerry slide). Ez meg is van ha csak egy sáv van... viszont ha több van már nem tudom hogyan különböztessem meg, hogy melyik div melyik sávhoz tartozik... az általam választott módszer nem jött be...
Tudom, hogy ez a "barna" (így) bűn ronda, nyugalom a végleges oldalon képeket használok majd

-
kemkriszt98
tag
Nananananananana Batman!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak a megfelelő kulcsszavakra kell keresned Google-ben, és láthatod, hogy elég népszerű a Blender és a Three.js library összekötése, amivel pont azt össze tudod hozni WebGL alapon, amit szeretnél. Például itt van egy tutorial.
Találtam Google-ban csak kíváncsi voltam, hogy mit ajánlotok... Kösz

-
kemkriszt98
tag
Nanananana... javíts ki ha tévedek de itt a kocka divekből áll... én viszont 3d-s modell alatt konkrétabban egy 3d-s modellt értek
Tehát leülök mondjuk a blender elé és alkotok valamit... 
Megjegyzem nagyon jó vagyok már a színes téglalapok modellezésében

-
kemkriszt98
tag
Sziasztok!
Ha nem ide való a kérdés akkor bocs de a google találatok alapján js el lehet ezt a problémát megoldani...
Szóval, van valakinek tapasztalata 3d-s modellek megjelenítésében egy oldalon? Örülnék pár személyes tapasztalatnak azzal kapcsolatban, hogy mi erre a legjobb mód.
Szerk.: A dolog úgy lenne az igazi ha a cucc interaktív volna tehát a látogatók forgathatnák meg ilyenek

-
kemkriszt98
tag
Szia. Én nem értek túlságosan a jQuery-hez, de még a tanulásod elején megemlíteném, hogy érdemes 1-2 good-practice-t betartani.
Az egyik ilyen, hogy kerüljük a this használatát. Amikor csak lehet használjunk mást. A példádban is lehetett volna mást használni, és ennek nem csak az az előnye, hogy olvashatóbb, és érthetőbb lesz a kód, vannak olyan helyzetek, amikor rossz működésre vezet a this használata.
Demo (rossz eset, amikor a példád hibázna, nem várt eredményre jutna):
http://jsfiddle.net/Jim_Y/tsucL8je/18/
Mi történt?
- két divet ágyaztunk egymásba. jQuery-vel egy eseménykezelőt állítunk a div-re, és azt várnánk, hogy amelyik kockára kattintunk, az majd 100px-el lejjebb kerül. Nem ez történik!
- ad1: propagation, a selector nem egy, hanem 2 elemet is "matchel", először azon fut le az eseménykezelő amire ténylegesen kattintottál, tehát a .inner, majd propagál és a .outer div-en is le fog futni az eseménykezelő.
- ad2: a this mindig az aktuálisan "propagált" elemre mutat. Tehát az első loop-ban a this a .inner, majd a következőben a this a .outerEmiatt mindkét div lejjebb fog kerülni, talán 100px-nél nem is olyan feltűnő, de egy kattintásra az a div amin eredetileg kattintottunk (.inner) összesen 200px-el csúszott lejjebb.
Megoldás vol1:
Cseréljük le a this-t, ahogy eredetileg is javasoltam event.target-re.
http://jsfiddle.net/Jim_Y/tsucL8je/19/
Mi történt?
- még mindig furcsán működik, még mindig nem azt tapasztaljuk amit szerettünk volna, most egy kattintásra a .inner kocka 2x100px-el lejjebb került.
Ez azért van, mert az event.target minden loopban ugyanaz, arra mutat amelyik elemre kattintottunk az egérrel. (megjegyzés: az event.currentTarget minden esetben === this)
Első ciklusban event.target -et eltoltuk 100px-el, majd jön a második ciklus (propagation ugyebár, vagy bubbling effect, ki hogy ismeri) ahol ugyancsak event-targetet toltuk el 100px-el.
Megoldás vol2:
http://jsfiddle.net/Jim_Y/tsucL8je/20/
Mi történt?
- itt már szinte az történik amire számítottunk, amire kattintunk az 100px-el lejjebb kerül és nincs propagation. Persze ha a .outer div-re kattintunk akkor az inner is lejjebb kerül, ez annak a következménye, hogy az inner az outeren belül van foglalva. Ezen nem tudunk segíteni, csak ha máshogy írjuk meg a html-t.
Összefoglalva:
* event.target statikus, mindig arra mutat amire ténylegesen kattintottunk (vagy általánosabban fogalmazva, amelyik node-on az esemény létrejött)
* this az változik, illetve sok esetben nem lehet megmondani, hogy most éppen mire is mutat a this, jobb ezt elkerülni.
* event propagation. Ezt is figyelembe kell venni bizonyos esetekben.Üdv
Köszönöm, észben tartom

-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, belevetettem magam a jQuerry-be és máris akadályba ütköztem... nem nagyon akar megmozdulni az a div...
Ok, módosítom a kérdésem... mi a baj a "this"-el... mert, hogy anélkül megy...
-
kemkriszt98
tag
Na az meg a másik.

Ez csak egy teszt kód, amúgy nem szoktam ilyen neveket használni. .. alapból switch- el volt csak mikor láttm, hogy nem megy arra gondoltam , hog a switch működéséről nem tudok valamit ezért le cseréltem. ..

Akkor majd átírom valahogy úgy ahogy a multkori példában is mutattátok
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
Szia. En eleg nagy eselyt latok ra, hogy inkabb a feladatot kene mashogy megoldanod, mert szerintem rosszul kozelited meg a problemat.
A gombokra kulon listenert szokas aggatni, igy nem szokas az id-t igy lekerni. De ha megosztod a kodod tobbi reszet is, peldaul jsfiddle-on, akkor tobbet tudunk majd segiteni.
Egy gombra kattintas pszeudokodja valami ilyesmi kene hogy legyen:
myButton = leker DOM element id (vagy mas) alapjan
myButton addClickListener mitcsinaljon
mitcsinaljon() {}Arrol nem is beszelve, hogy == helyett === javasolt, mert elobbi bizonyos helyzetekben erdekes eredmenyekre tud vezetni. [link]
Bocsánatot kell kérjek, azt akartam írni hogy ha valaki egy képre kattint...
function onClick(mouseEvent){
var largeE =document.querySelector("#e");
var largeO =document.querySelector("#o");
if(mouseEvent.target.id == "1"){
largeO.src= "http://www.youtube.com/v/m53v0Bn0ynQ?hl=hu_HU&version=3";
largeE.src= "http://www.youtube.com/v/m53v0Bn0ynQ?hl=hu_HU&version=3";
}else if(mouseEvent.target.id == "2"){
largeO.src= "http://www.youtube.com/v/hzLVr2NzC-A?hl=hu_HU&version=3";
largeE.src= "http://www.youtube.com/v/hzLVr2NzC-A?hl=hu_HU&version=3";
}
} -
kemkriszt98
tag
Sziasztok, arra volna szükségem, hogy ha valaki egy gombra kattint akkor megnézzem az ID-t és annak alapján történjenek különböző dolgok... a probléma csak annyi, hogy valamiért az if-be nem jutok be... Így próbáltam:
if(mouseEvent.target.id == "1")...
-
kemkriszt98
tag
FYI: a Javának nem sok köze van a JavaScripthez, így a topicba sem való.
Lásd az összefoglaló első mondatát (nem véletlenül került oda), azt a részt, ami zárójelbe van téve 
(#4159) kemkriszt98 :
Természetesen Jim-Y úgy értette, hogy <script src="change.js"><script> formában tedd a </body> zárótag elé (és ne üres attribútummal, ha ez nem lenne tiszta). Meg amit most írt.Érthető volt és amikor azt mondtam, hogy a body végére azt úgy értettem, hogy a záró tag elé
Mea culpa.(#4161) Jim-Y: Működik
Az a helyzet, hogy eleinte kézzel írtam be s mikor láttam, hogy nem megy jött a CTRl + C, CTRL+V és véletlenül úgy maradt. Egyébkén az miért van hogy ha így nyitom meg: localhost/img/base.html akkor nem megy de ha ip címmel akkor működik ? -
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
Na, létrehoztam egy change.js nevű fájlt ezzel a tartalommal:
var smallImgs = document.querySelectorAll('.small'),
large = document.querySelector('#large');
for(var i=0;i<smallImgs.length;i++){
smallImgs[i].addEventListener('mouseover',changeImg);
}
function changeImg(mouseEvent){
var source = mouseEvent.target,
sourceUrl = source.src;
changeImageSrc(largeImage, sourceUrl);
}
function changeImageSrc(target,url){
target.src = url;
}és utána ezt a sort a body elem végére (ha az elejére helyezem nem tölt be az oldal):
<script src="change.js"/>
viszont nem nagyon akar működni..
-
kemkriszt98
tag
Ez sajnos nem ugyanaz, mintha a body elé tetted volna, mivel nem használtam sem jquery ready()-t, sem body.onload-ot, így a js előbb töltődik be, mitnhogy a DOM-ot felparszolta volna a böngésző. Az én verziómban a külső javascript fájlt, vagy a <script></script> tageket a </body> elé kell rakni.
kemkriszt98: szerintem a könyv előtt/vagy mellett lesd meg a topik összefoglalóját. Sok hasznos infót fogsz benne találni, arra vonatkozóan is, hogy egy kezdőnek mivel érdemes kezdenie. üdv
Értem, köszönöm

-
kemkriszt98
tag
Hú-ha, hogy te ezért mit fogsz itt kapni
Nem írunk így javascript kódot!Itt van egy alap cucc kiindulásnak, hogy hogyan kellett volna inkább:
http://jsbin.com/tusunami/1/edit?html,js,outputNincs időm utánajárni, de biztos van jobb megoldás mint a képek url-jét cserélgetni.
Hát már ezt is tudom
Egyébként még nem nagyon merültem el a Js-es könyvben, ezt a kódot is a 24 órás HTML-es könyv alapján dobtam össze
Most már csak az nem világos a példával kapcsolatban, hogy honnan tudja a böngésző, hogy neki azt a kódot kell futtatni? Sehol nem látok erre utalást a HTML kódban. Vagy ez, hogy működik? -
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
A képek elérési útja nem jól van megadva, mert mondjuk abszolut URL-ek vannak benne, a meghajtó betűjele, ami másik gépen már nem működik. Esetleg a képeket nem másoltad fel.
Nem mert kicsibe megjelennek, csak mintha a js nem menne de mivel több gépen is kipróbáltam így nem tudom mi lehet
de akkor haggyuk, 2 óra múlva jövök a kóddal . -
kemkriszt98
tag
Sziasztok, van egy weboldalam ahol van 4 képem (3 kicsi 1 nagy) némi js segítségével megoldottam, hogy mindíg az a kép jelenjen meg nagyba amire ráviszem az egeret ( onmouseover-el). Az én gépemen megy is de ha átmásolom más gépre vagy otthoni szerverre akkor másnak nem. Ha haza megyek kódot is de addig is nincs valami ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 2TB-os, bontatlan SSD, 2 év garanciával eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB-os PCIe 4.0 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 2 év garanciával eladó!
- ADATA Legend 900 Pro 2TB-os PCIe Gen4 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 5 év garanciával eladó!
- AMD R7 350X és RX550 VGA kártyák
- Megvigyázott, 3,5 éves, 128 Gb, iPhone 13, 81% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4693, 100% AKKSI
- ÚJ! ÉJFEKETE / midnight MacBook Air M4 13" 16GB 256GB - 1év Garancia! TÖLTŐ, +AJÁNDÉK!!!
- HP EliteDesk 800 G3 Mini Tower/16Gb/256Gb+500 Gb/2 év gari
- Sosem használt! Huawei GT Runner 2 - 1 év garancia
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként: jQuery.closest()
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tehát leülök mondjuk a blender elé és alkotok valamit...

Lásd az összefoglaló első mondatát (nem véletlenül került oda), azt a részt, ami zárójelbe van téve