- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #5996 üzenetére
Pedig mire a vendorok is támogatnák teljes körűen addigra te is megszoknád a használatát. Szerintem a babel az production ready ugyhogy ha ilyesmitől félsz akkor ne tedd
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #5994 üzenetére
Amúgy mi a gond a babel-el?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #5990 üzenetére
kocsi.call(name, ajtok, urtartalom);
helyett
kocsi.call(this, name, ajtok, urtartalom);
vagy akár
kocsi.apply(this, arguments);
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #5990 üzenetére
ES6-hoz nem feltétlen kell babel, ott a node az támogatja már
Egyébként a setNameUrtartalom egy példány metódus amit egy példányon tudsz meghívni, a konstruktorban még nincs példányod így nem is tudod azt meghívni, meg hát értelme sincs. Inkább már ott setteld be normálisan.
+ használj nagy kezdőbetűt a classokhoz
+ a setterek igazodjanak a konvenciokhoz tehát legyen bemeneti argumentum és azt settelje be -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #5979 üzenetére
Egyszerűbbnek biztos nem egyszerűbb, mivel így még a fejlesztőkörnyezet autocomplete-je és refaktorálási képességei sem használhatóak ki, ráadásul még hibalehetőséget is visz a kódba, szóval igazából minden szempontból rosszabb, mint ha ezeket a stringeket EGYSZER eltárolnád egy konstansba, aztán onnantól kezdve azokat használnád.
Pl. itt mennyivel értelmesebb és szebb lenne úgy használni a kódban, hogy helperTypes.gun vagy helperTypes.health, mint odahákolni minden alkalommal egy stringet a switch-ekbe. Vagy ha ragaszkodsz az indexeléshez, akkor magukat az indexeket is lehetne tárolni, és pl. helperTypes[GUN] módon felhasználni. De te tudod. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #5977 üzenetére
Mármint úgy érted, másnak a kódja, amibe nem nyúlhatsz bele? Vagy csak mert csak, jó az vidékre?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #5969 üzenetére
Azt még azért mindenképp szépíteni kellene a kódon, hogy ne stringek legyenek ilyen esetben a switch-ben, meg a helperTypes tömbben sem, hanem konstansok (mármint most ez nem keverendő a string konstansokkal, sszóval érted
), hiszen ha mindenhol stringeket használsz fel, az törékennyé teszi a kódot. (Pl. ha később rájössz, hogy azt nem "healt"-nek, hanem "health"-nek kellene írni, és egyik helyen így használod, másik helyen úgy.
)
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #5974 üzenetére
Az csak azért van mert túl kicsi a minta, minél nagyobb a minta annál jobban kilapolódik. Írd át 100-ról 1000-re, onnan 10.000-re stb. Szépen kilapolódik 70, 30-ra...
-
sztanozs
veterán
válasz
Speeedfire #5972 üzenetére
Miért nem pontos? Pont 70/30 arányban vág, ahogy kérted.
The Math.random() function returns a floating-point, pseudo-random number in the range [0, 1) that is, from 0 (inclusive) up to but not including 1 (exclusive), which you can then scale to your desired range.
Jim-Y Miért kell shuffle, ha amúgy is random elemet választasz ki?
-
Jim-Y
veterán
válasz
Szerintem teljesen jó, hogy van egy tömbböd, amiben benne vannak a lehetséges itemek, majd összekevered a tömböt, és random választasz belőle.
Valami ilyesmit tudnék elképzelni bétának
https://jsfiddle.net/3421sjs2/
-
sztanozs
veterán
válasz
function getTypeValue() {
var result = Math.random();
if(result < 0.7) return 0; //fegyver
else return 1; //heal
}
this.helperTypes = [
'gun', 'healt'
];
addHelper: function () {
if (this.game.time.now > this.nextHelper) {
this.nextHelper = this.game.time.now + this.helperRate;
var type = getTypeValue();
this.helpers.push(new Helper(this.countHelper, game, this.player, this.helperTypes[type]));
this.countHelper++;
}
},Btw, amúgy heal (gyógyít/gyógyítás) vagy health (életerő).
-
sztanozs
veterán
válasz
Speeedfire #5965 üzenetére
Némileg minimalizálva
-
sztanozs
veterán
válasz
Csak egy apróság - ha már az erőforrásigény érdekel. Az aláhúzott rész felesleges:
function getValue() {
var result = Math.floor(Math.random() * 10) + 1;
if(result<=3) {
return 1;
} else if(result>3 && result<=7) {
return 2;
} else {
return 3;
}
}document.getElementById('result').value = getValue();
Amúgy a Math.floor, meg a +1 is felesleges. Ja és nem 7, hanem 8 (30% + 50% = 80%)
function getValue() {
var result = Math.random();
if(result<0.3) {
return 1;
} else if(result<0.8) {
return 2;
} else {
return 3;
}
}document.getElementById('result').value = getValue();
-
Jim-Y
veterán
válasz
Két külön dolgot csinálsz először, majd most. Az első példában X (100) darab elemből 30 darab egyest, 40db 2-t maradék 3-ast adsz vissza, tehát 1-esből 30% kettesből 40, stb darabod lesz. Ahogy csináltad az nem tartom túl erőforrásigényesnek mert O(n)-es a műveletigény. A második példában generálsz véletlen számokat 10-ig majd a véletlen szám függvényében adsz vissza valamit. Itt nem tudod garantálni hogy melyik milyen arányban legyen mert pszeudorandom lesz a szám. Nem akarod leírni hogy mit akarsz így megoldani hátha van rá jobb/más megoldás?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5963 üzenetére
Jól sejtem, hogy valami ilyesmi lesz a megoldás?
sztanozs:
az x db elem és az x 30%-al jöjjön vissza között van valami korreláció, vagy csak véletlenül használtad ugyanazt a 'változót' két külön dologra?
Véletlen volt.Példa:
Van egy zsák, amiben van körte, alma és szilva. Ha belenyúlok a zsákba, akkor véletlenszerűen kapok egy gyümölcsöt. Én azt szeretném, ha belenyúlok, akkor 30% valószínűséggel legyen alma, 50% valószínűséggel körte és 20% valószínűséggel legyen szilva.
Emiatt gondoltam, hogy felöltöm előre a zsákot és akkor elvileg ezt kapom meg.Utólag gondoltam, hogy lehet nem kellene feltölteni. Hanem kérek egy random számot, ez lenne a százalék és ebből adom meg, hogy az alma, szilva vagy körte. Kicsit fordított logika, de a kód sokkal rövidebb lett.
-
sztanozs
veterán
válasz
Speeedfire #5963 üzenetére
az x db elem és az x 30%-al jöjjön vissza között van valami korreláció, vagy csak véletlenül használtad ugyanazt a 'változót' két külön dologra? Írnál egy Móricka példát esetleg? A JSfiddle számomra nem sikerült túl egyértelműre.
-
w.miki
veterán
válasz
Speeedfire #5834 üzenetére
megtaláltam, de lprot nem különösebben foglalkozik a plugin-nel
magyar filmes oldalt, miért figyelne egy orosz... ami szintén érthető...
ez is csoda, ami van... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #5740 üzenetére
Régvótmáaz, biztos azóta már sokkal minőségibb kérdéseket teszel fel.
(just kiddin') Kérdezzzzz, most!!!444NÉGY
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #5732 üzenetére
Hádenemiskötöttem beléd!
(Kivételesen.
) Gondolom amúgy is ismered, csak rácsodálkoztam, hogy jé, pont nem műxik a jsbin.
(#5733) Cathfaern:
Jaja, beleírattam az összefoglaló legelső sorába, mert kis naivan azt gondoltam, hogy az már eléggé feltűnő.(#5737) Zedz:
Azért amikor az ember elkezd tanulni programozni, a szakmai infós angol kezdőként nagyon fárasztó tud lenni. A megoldás az, hogy eléggé kitartónak kell lenni. -
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5730 üzenetére
Tudsz ajánlani néhány magyar oldalt ahol a teljes JS-t áttudnám nézni?
-
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5728 üzenetére
Úgy értem hogy nincs rá időm.
-
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5714 üzenetére
Hogyan tudom kiiratni a fokokat a képek alá?
Sajnos ez nem vált be.
Kiiratja a fokok számát, de viszont akkor már nincs ott a kép és a napok sem.document.write(napokHomerseklete+" ");
-
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5714 üzenetére
Ezer hála!
Megpróbálok több időt fektetni a JS-be, a html és css megy. Sajnos nagyon szegényesen tanították anno nekem a JS-t. Már magát a javát is.
-
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5710 üzenetére
Bemásoltam geanybe de nem akar működni
-
DNReNTi
őstag
válasz
Speeedfire #5701 üzenetére
Up a példának!
-
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5703 üzenetére
Sokat kell még tanulnom 😞
-
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5701 üzenetére
Ezt te csináltad? ☺
Ezt a sort nem igazan értem.
$("td:eq(" + i + ")").addClass(idojarasClass);
console.log(i);
console.log(idojarasClass); -
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #5696 üzenetére
-
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5696 üzenetére
Mivel egészítenéd ki?
alert helyére képet szeretnék tenni, ha hideg ,akkor ilyen kép ha meleg akkor olyan.
-
libamajas
tag
válasz
Speeedfire #5694 üzenetére
Magyarba nincs?
Szerk: De egyébként ez a megoldás jó?
var napokHomerseklete = [
10, -20, 5, 8, 12
];for (var i = 0; i < napokHomerseklete.length; i++) {
if(napokHomerseklete <= 5) {
alert("hideg");
} else {
alert("meleg");
}
} -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #5680 üzenetére
items.push(Object.create(obj));
-
Zedz
addikt
válasz
Speeedfire #5653 üzenetére
Manapság már mindent kevernek mindennel, és lassan mindent Javascriptben akarnak megírni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5181 üzenetére
Visszavonok mindent, nagyon szuper ez az ionic + crosswalk kombó. Voltak kisebb gondok a build-eléssel, de a fórumon mindenre ott volt a megoldás rá.
Köszi a tippet! -
válasz
Speeedfire #5179 üzenetére
A Crosswalk pont, hogy csak Androidra elérhető
(Na jó, elvileg Tizenre is.)
-
válasz
Speeedfire #5177 üzenetére
Androidon próbáld meg a Crosswalkot használni, hátha segít a gyári böngésző szintjét visszahozni. Mondjuk ettől még lehet, hogy valami elszúrás van mögötte, például nehéz jó görgetést írni manuálisan...
Én az Ionic Frameworkkel szoktam mindennek nekiszaladni, ott már ezeket az eseménykezeléseket szépen összehozták.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #5175 üzenetére
Szia. Én már igen. De pusztán ennyiből nehéz mondani bármit is. Konkretumok? :-)
Amúgy, konkretumok nélkül, android 4.4+-os telefon - > remote chrome debug - > chrome 41+ - > timeline fül és itt kiderulne minden.
-
Zedz
addikt
válasz
Speeedfire #5149 üzenetére
Valami ingyenes kellene elsősorban, amit akár még cégek is használnak. Még csak tanuló fázisban űzném a dolgot, de ha tetszik és van rá lehetőség, akkor szívesen foglalkoznék ezzel akár egy cégnél is.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #5077 üzenetére
1: jQuery.extend pelda
2: pelda -
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #5074 üzenetére
Ugyanarra az objektumra mutato referenciat teszed ketszer a tombbe
assert(tesztArray[0] === tesztArray[1])
-
wis
tag
válasz
Speeedfire #5074 üzenetére
Nincs index felülírás, egyszerűen van 3 referenciád (tesztAdat, tesztArray két eleme) ami ugyanarra az objektumra mutat.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #5067 üzenetére
Ha két oldaltöltés közt akarsz állapotot eltárolni (ajax response-ok eredményét), azt sima változókban is megteheted. Ha újratöltődés után is akarsz adatokat elérni, még mindig egyszerűbb a szerveren tárolni sessionban, főként amiatt, mert a localStorage böngészőfüggő dolog.
Persze a localStorage-nak is meg van a létjogosultsága, de ahhoz ismerni kellene magát a megoldandó problémát.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
localStorage alapból arra lett kitalálva, hogy a szervertől függetlenül lehessen tárolni benne adatokat, akár a szerver session megszűnése és/vagy böngésző bezárása után is.
Ehhez képest te változókhoz hasonlít, illetve azt írod, hogy ajax kérés válaszát tárolod benne... ez alapján eléggé valószínűsíthető, hogy rosszul (rossz célra) használodIgazából leszámítva azt az esetet hogy ha offline is működő webes alkalmazást akar készíteni valaki, nem nagyon látom a létjogosultságát a kliens oldali adatbázisnak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
"Miért ne lehetne gyorsabb? Nem tudhatod.
"
Most ezt komolyan mondod? Szerinted ha először parse-olod a localStorage-ed tartalmát, majd a megfelelő elemet lekéred, az nem tart tovább, mint azonnal hozzáférni a változó tartalmához?"Miért? Mert leírtam, hogy mire használtam?
"
Valószínűleg simán előítélet a múltbeliek alapján.Sorry.
Egyébként mutathatnál egy konkrét use case-t, hátha nincs szükség külön adatbázisra, és megoldható localStorage vagy más adatstruktúra segítségével is. Vagy hát ahogy gondolod, ha nem akarsz, akkor ne, gondoltam hátha megkímélünk pár kör futásától. -
martonx
veterán
válasz
"Mitől lenne már gyorsabb localStorage-en vagy bármin keresztül elérni, mint a változókhoz hozzányúlva?"
Miért ne lehetne gyorsabb? Nem tudhatod.Ó bakker, szerinted a filerendszerből felolvasott kis fileokat gyorsabb elérni, vagy azt az adatot, ami a memóriában már ott van?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #5064 üzenetére
"Nem láttam se gyorsabbnak, se egyszerűbbnek, mint a js változókat."
Mitől lenne már gyorsabb localStorage-en vagy bármin keresztül elérni, mint a változókhoz hozzányúlva?Egyébként szerintem ennyi alapján simán elegendő lenne neked a localStorage is, csak sanszos, hogy rosszul használtad.
-
válasz
Speeedfire #5049 üzenetére
Helyzetfüggő (nekem mondjuk arra kellett, hogy egy távoli DB-t szinkronizáljak), de a PouchDB nekem bevált.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #5024 üzenetére
Ha jól láttam abból a pár másodpercnyi ránézésből, valami slideshow-szerűséget szeretne készíteni, az meg pont az a tipikus eset, amikor bármit is rögzíteni id-vel a lehető legrosszabb ötlet. Ha ugyanarra az oldalra két darab slideshow-t is szeretne tenni (mert mondjuk az egyik divben a partnerek listája csúszkál jobbra-balra, a másikban meg pl. képeket mutatnak a legutóbbi konferenciáról, vagy a tököm tudja), akkor máris meg van lőve, és nyúlkálhat bele megint a kódba, és jöhet rá, hogy a francba, jobb lett volna kapásból egy fokkal általánosabb megoldani.
Ha meg már amúgy is jQuery-ről van szó, akkor már kiindulástól kezdve rossz a megközelítés, eleve jQuery-plugint kellene fejleszteni, és akkor bármilyen selectorra működhetne a dolog. Attól, hogy pluginként építi fel az ember a kódot, semmivel sem lesz bonyolultabb, sőt, még legalább valami értelmes keretet is ad, és a doksi is igencsak beszédes:
http://learn.jquery.com/plugins/basic-plugin-creation/
A konkrét slideshow-struktúrával kapcsolatosan nyilván kell némi megkötésekkel élni, az nem lehet akárhogyan, de a selectort ne rögzítsük már le előre.Aztán még ott van az az érv is, hogy a slideshow-kódokból Dunát lehet rekeszteni, a lightweighttől kezdve a nehézbombázóig, mindenféle effektekkel teletűzdelve, ingyenes és fizetős egyaránt van ilyenekből, nem biztos, hogy érdemes feltalálni a spanyolviaszt.
Ha esetleg nem tök általános slideshow-ról volt szó, hanem ennél picit specifikusabbról, és muszáj hozzáfejleszteni vagy saját kódot írni, attól még a fentiek az általánosabb, kevésbé bebetonozott kódkészítéssel kapcsolatban ugyanúgy igazak.Szerk.:
Amúgy Jim-Y jól mondja, ez általános szoftvertervezési elv is.Természetesen a fenti elveket csak az kövesse, aki igényes a saját kódjával szemben is, és nem sajnálja azt a plusz pár percet, amit egy picit általánosabb, több helyen (akár a megjelenített oldalon belül többször, akár más projektben) is felhasználható megoldás nyújthat. Szerintem ez olyan dolog, hogy ha az ember folyamatosan így próbál gondolkodni, akkor eleve sokkal nagyobb körben teheti működőképessé a kódját (és például nem fogja akkora macerának érezni egy rögzített azonosító helyett egy általánosabb osztály felhasználását).
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #5024 üzenetére
Ez nem projekt/feladat specifikus kerdeskor, hanem altalanos szoftverfejlesztesi. Ha mindig csak specifikus megoldasokat csinalunk akkor nem lesz robosztus a kod. Bar a masik oldalra sem szabad atesni, hogy olyankor is altalanosabb megoldasban gondolkozunk, amikor egyedi megoldas kene
Vekony a mezsgye a ket dolog kozott
-
_ak_
addikt
válasz
Speeedfire #5021 üzenetére
Az sem rossz ötlet, ahogy nézem többségében inkább az opacity-t használják, teszek egy próbát először azzal. Minél egyszerűbb a megoldás, annál jobb.
-
_ak_
addikt
válasz
Speeedfire #5019 üzenetére
Köszi! Egyszerű és nagyszerű, meg sem fordult a fejemben, hogy 'id'-ra tegyem a formázást...
Már csak azon töprengek, hogy hogyan kerüljem meg a firefox background-image transition hiányát, de chrome alatt szépen működik.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Speeedfire #5005 üzenetére
Ez inkább algoritmus tervezés mint JS de azért megpróbálkozok vele. Itt egy kód ami annyit tesz, hogy sakktáblát rajzol. Ezt az algoritmust elkezdtem úgy csiszolgatni, hogy n=végtelenre is helyesen adja meg a sakktáblát, de a betűk elrendezése nem működik. Úgy terveztem, hogy mivel 26 betűt használok ezért a betűk mennyisége attól függ, hogy n=valamennyi a 26 hányadik hatványán van. Pl.: 26^2=676 ezáltal két AA-val kezdődik és ZZ-vel végződik. De nem úgy működik a kódom ahogy kellene.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4956 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésedet. Arra vagy kíváncsi, hogy érdemes-e NodeJs-ben fejleszteni? Vagy javascript-es design patterneket keresel? Vagy mindkettő?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #4580 üzenetére
Általában ami chrome alatt fut az fut FF alatt is.
Egyre inkább nem.
De se nekem, se munkatársamnak nincs ie-je (mac, linux).
Virtuális gépek?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Speeedfire #4580 üzenetére
Ha dátumról van szó szövegesen, akkor mindig az ISO 8601 formátummal próbálkozzál, a legkevesebb nyűg valószínűleg azzal lesz. ECMAScript 3-ban nem volt szabványosítva a mező formátuma, ECMAScript 5-ben egyértelműen szerepel az ISO 8601 támogatás szükségessége. A legtöbb böngésző történelmi okok miatt az MDN-en szereplő RFC2822 formátumot is támogatja, de ezenkívül bármi más esetében már érhet meglepetés.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4572 üzenetére
IE alatt sem megy. Ezért nem kell egyedül fejleszteni, vagy ha már egyedül fejlesztesz, akkor kapásból több böngészőn végigkattintani, hogy legalább a legnyilvánvalóbb böngésző problémákat elkapd.
Én pl. pont ezért nem fejlesztek egyedül. Én IE-re esküszök (tudom beteg vagyok), a kollégák meg FF-re, Chrome-ra. Így aztán az elkészült kódot kb. rögtön ki is próbáljuk már fejlesztés közben is mindhárom fontos böngészőn. -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4569 üzenetére
"Ahol ez a dátum bekérés van az üzleti igény az volt, hogy ebben a formában kell bekérni a felhasználó születési idejét. Gondoltam, akkor egyből elfogadja így."
Bocs, ezen felröhögtem. Mert az egységsugarú megrendelő nyilván tisztában van vele, hogy a különböző böngézők mit tudnak, és mit nem...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #4567 üzenetére
"Érdekes, hogy rohadt sokféleképpen elfogadja, de így nem"
Igazából annyira nem meglepő, különböző böngészők különböző módon implementálhatnak dolgokat, vagy épp nem implementálják, főleg pl. nem szabványos dátumformátumot nem kötelező, hogy minden böngésző parse-oljon; a Firefox az általad használt "YYYY.MM.DD." (még pont is van a legvégén!) dátumformátumot pont nem "fogadja el". Lehet ilyesmire library-t is használni, hogy cross-browser módon használhatók legyenek egyéb formátumok is (pl. a DateJS segítségével az "YYYY.MM.DD" (figyelem, itt nincs pont a legvégén, pl. 1925.11.11) formátumot is használhatod, Firefoxban, Chrome-ban, Operában és IE-ben is működni fog), de érdemes inkább eleve a megszokott(abb)/szabványos formátumokat felhasználni (ez szerveroldalra és kliensoldalra egyaránt igaz). -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #4561 üzenetére
Nem szabványos a dátum formátuma. Próbáld YYYY-MM-DD formában.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #4535 üzenetére
Attól függ, hogy mit akarsz elérni, legalábbis én úgy értelmezem, hogy..hmm, ja látom már, ebben mi a logika? Rosszul értelmeztem... én azt hittem, hogy
'#content.inner' ->
<div id="content">
content
<div class="inner">inner</div>
</div>'#content, .inner' -> felsorolás
'#content .inner' -> invalid
De látom, hogy nem így van.. fene, bocs.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #4532 üzenetére
Na, akkor még egyszer: tehát minden kattintás után kiíródik ez a warning a konzolra? (És mindig az eseménykezelő függvény teljes lefutása után?)
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #4532 üzenetére
1: TIL, jsfiddle-ön működik az emmet
Nem tudom, hogy ez e a problémád, de én pont tegnap futottam bele event delegation-nél:
Meg kell jegyeznem, hogy nekem sem volt intuitív a vessző
megj: kipróbáltam FF-on is, nincs semmi warning, csak simán nem mükszik, szóval más lesz a probléma, ezen felül..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #4526 üzenetére
"Ami érdekes volt, hogy az esemény után dobta ezt a hibát, nem közben.Holott utána már semmi mást nem hívok meg."
Ez most nekem kicsit gyanús mondat... Akkor egész pontosan hogy is dobja a hibát? Az "esemény után"? Tehát amikor a click event konkrétan megtörténik? Az eseménykezelő lefutása után? VAGY csak az eseménykezelő beregisztrálása (a mutatott kódrészlet lefutása) után, tehát még nincs semmi köze a kattintás eseményhez, csak szóltunk, hogy van egy ilyen eseménykezelőnk?
Hát vigyázzá', itt a szavaknak SÚLYA VAN!!!!44NÉGYNÉGY -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #4526 üzenetére
A 'valami' az nem egy css szelektor akar lenni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #4524 üzenetére
"Egy darab van pedig belőle."
Egy darab azonosítót használsz az egész oldalon?
Mondom, próbáld meg másik jQuery-verzióval, legalább kíváncsiságból, semmi mást nem változtatva, hogy ott is előfordul-e a hibajelenség. Annyira nem elképzelhetetlen, hogy valamilyen probléma csak Firefox alatt jön elő, rákeresve az "Empty string passed to getElementById()" hibaüzenetre sokaknál FF-hez kötődő probléma volt. Fura a hibajelenség, mert ennyiből belső implementáció hibájának tűnik (aztán lehet, hogy nem, de próbáld má' ki másikkal).
"Azt próbáltam már, de nem hozott eredményt"
Hogyan próbálkoztál? -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #4521 üzenetére
Breakpointra lesz szükséged, de a minified jquery-vel nehéz lesz megtalálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #4519 üzenetére
Egészen biztos, hogy egy azonosítóból csak egy darab van a megjelenített oldalon? Itt valaki azt írja, hogy azt tapasztalta, hogy FF-ban akkor keletkezik ilyen hiba, ha ugyanazzal az azonosítóval több elem is el van látva, ami persze kerülendő. Nem tudom, ez-e a probléma, lehet, hogy nincs köze hozzá, de csak egy tipp.
Következő tipp az lenne, hogy hátha valami furcsa bug jelentkezik Firefox esetén, esetleg próbálj meg egy másik jQuery-változatot. Aztán egyéb oka is lehet, most hirtelen ennyi jutott eszembe. -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #4519 üzenetére
Erre gondolsz?
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4443 üzenetére
A 2-dik plédát minek bővíteni? Az úgy jó, ahogy van. Fogd fel controllerként. Szvsz szerver oldalon sem bővítget az ember származtatással éjjel-nappal controllereket.
Ha meg tényleg pont erre van szükség, akkor tényleg ott a prototype lehetőség. -
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #4443 üzenetére
Szia. Ha mindenképp by-hand akarod csinálni a dolgot, és nem akarsz használni MVC framework-öt, akkor -és itt most meg kell sajnos jegyeznem, hogy magamtól még nem csináltam MVC-t itthon- én kb így állnék neki.
https://github.com/jim-y/js-mvc
Annyi, hogy a view szerintem ebben a példámban eléggé sántít, ha ilyet csinálnék, akkor például a view az MVC-ben React lenne, vagy minimum Handlebars, a controller maradna VanillaJS, a model-t pedig a backendről szedném mondjuk egy NoSQL datastore-ból. Persze ha nem használnék mondjuk ember-t
"Én úgy tudom, hogy "funkció alapú osztályt", csak prototype-al tudom bővíteni, de lehet én tudom rosszul."
Hát megmondom őszintén ezt én sem értem, nem csak martonx.
A prototypeal egy JS típushoz tudsz példánymetódusokat adni.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4441 üzenetére
Egyrészt nem értelek mit szeretnél, mi a problémád? Nem lehetne valahogy az alapoktól kezdve, mi lenne ez a program, mi a szerepe a ko-nak benne, kb. hogyan strukturálnád a ko-t, leírnod, hogy mit is szeretnél?
Másrészt kizártnak tartom, hogy e témában bármi is legyen a problémád, ahhoz prototype-ot kellene használnod.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4439 üzenetére
Ez már a te döntésed. Vagy egy nagy controllert használsz, vagy "oldalanként" használsz egyet. Én ez utóbbit javasolnám, de ha elég egyszerű a projekt, egyszerű az oldalak modellje, akkor simán mehet egy kontrollerbe is akár.
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4434 üzenetére
Pont, hogy a 2. megoldástól lesz szépen strukturált a kliens oldal.
Knockoutról beszélünk, ahol nincs definiált controller, mint pl. angularjs-ben, de a fő modelledet fogd fel controllerként, azaz abba húzd meg a többi kis modellt, plusz az eseményeket itt mozgatod. Jim-Y szép példát tett fel jsfiddle-re. -
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #4430 üzenetére
Példa1: azt szemlélteti, hogy felesleges a return ha így használod.
Példa2: Ahogy én csinálnám. Nem azért mutatom, mert, hogy ez a követendő, csak szerintem ez átláthatóbb
Példa3: ez kb így nézne ki CommonJS-ben (node, browserify, webpack), nem kipróbált példa!
Példa4: és így require-el. Ezt sem próbáltam ki. -
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #4428 üzenetére
Szerintem nem kell ennyire túlbonyolítani a dolgokat, ha kicsi az alkalmazás, egy revealing module pattern, azon belül meg valahogy strukturálni a dolgokat. Ha nagyobb az alkalmazás akkor pedig úgyis
CommonJS (pl browserify, webpack), AMD (requirejs), vagy ES6 lesz a befutó.
De ha írok egy funciót, ami egy másik funckióban van és vissza kell térnem valamivel, hogy publikus legyen az a metódus. Vagy nem?
Ezt sajnos nem tudtam értelmezni
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #4426 üzenetére
Szia!
//namespace
(function(){
store.models = {};
store.routes = {};
store.utils = {};
store.viewModels = {};
})();Ennek semmi értelmét nem látom. El tudnád magyarázni, hogy miért kellett az iffy?
Lehet, hogy itt ezt láttad, hogy a this-t milyen jó is használni, és tényleg jó, ha valaki 100%-osan tudja, hogy mikor mit jelent, de az én személyes véleményem a témában, hogy amikor meg lehet kerülni az explicit this használatát, akkor érdemes mást használni helyette. Megjegyzem ezzel a szemlélettel nem vagyok egyedül. Rendkívül error-prone lesz tőle a kód.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #4404 üzenetére
Szia, csak siman rosszul hasznaltad.
Itt egy javitott verzio. [link]
Es mindjart linkelek megegyet, addig is, hasznos olvasmany. Addy Osmani - JavaScript Design Patterns
Egyebkent amit te is hasznalni probaltal, es amit en is linkeltem, az a Self Revealing Module Pattern ez egy eleg surun hasznalt pattern a tobbihez kepest.
Igy lehet levedni a kulso scope-bol jovo valtozokat. [link]
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4357 üzenetére
A ko mapping pluginre soha nem volt szükségem. Ahogy switch case-re se, se ko, se angular alatt.
Ha anno ko alatt ennyi volt a modelled, pláne nem értem, hogy mi nem volt ezen átlátható? -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4334 üzenetére
Összetett adatmodelleknél valóban gázos volt a knockout vagy te szervezted rosszul a kódot? Pl. egyik legnagyobb eltérés a ko vs angular között, hogy ko alatt úgy szervezed a kódod ahogy akarod. Az angular viszont sokkal jobban belekényszerít az adott homokozóba.
A legutóbbi angularjs-es projektem több hónapig tarott. Végült most hagy ne számoljam meg, de több tucat js file-ból és fogalmam sincs hány ezer / tízezer kódsorból áll.
Ugyanilyen nagyságrendű ko-s projekteken is szoktam dolgozni.
Megnéztem az általad belinkelt tutorialt, erről beszéltem. Ilyen szinten még minden szép és jó.
"és kiegészítőket kellett leszedni hozzá" - ko-hoz kiegészítőt kellett leszedned? Miért angular-hoz nem kell? Ok, routingot és DI-t valóban tud az angular alapból, de ezeket a komponenseket bármikor ko mellé is oda tudod tenni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #4338 üzenetére
Nem kötöttem beléd, csak nem értettem, hogy értetted azt, hogy nagyon jónak tűnik a plain JS, úgyhogy ezért visszakérdeztem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #4334 üzenetére
"Ez a planjs nagyon jónak tűnik.
"
Mármint úgy érted, tetszik a plain JS?(#4316) Jim-Y, (#4319) dqdb :
Jól hangzik, majd kipróbálom, kösz.dqdb, ezt mennyi idő alatt sikerült összehozni?
-
Jim-Y
veterán
válasz
Speeedfire #4331 üzenetére
Nekem nincs nagy js-lib tapasztalatom, inkább csak vanilla js, de annyi biztos, hogy ennek a kérdésnek nincs értelme. Azért nincs, mert feladattól függ, hogy melyiket kell használni. Van amilyen feladatra ez a jó, más feladatra meg a másik. Itt max annyit tudsz kérdezni, hogy kinek mi jött be, és milyen feladatra használta. Legalábbis szerintem, és a 'zinternet szerint is
-
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #4331 üzenetére
Az angularjs egy agyonhypeolt fos szerintem (pont, mint az almás termékek). Felületesen nézve persze sok mindent tud, és nem is olyan rossz, aztán gyorsan kiderül, hogy ebből is egy kicsit tud, meg abból is, a singleton megvalósítás se feltétlenül nyerő és a többi. Teljesítményben pedig a katasztrofálishoz közelít knockoutjs-el összehasonlítva. Anno komoly knockoutjs tapasztalattal a hátam mögött nekivágtam az angularjs-nek, mert a csapból is az folyt hogy az milyen jó. Aztán pár hét elég volt, hogy kiderüljön, a pistike projektek, meg a tutorialok szintjén tényleg szép és jó, de picit is mélyebb vizekre merészkedve, már nem más mint szopás halom.
Én részemről maradok továbbra is a knockout (egy hónapja jött ki a 3.2-es ami már tudja a komponensek létrehozását, kezelését ala angularjs direktívák) + jquery (ezt mondjuk egyre inkább, egyre könyebben lehet zeptojs-re váltani, vagy plainjs-re) + pagejs (ez csinálja az SPA routingot, kemény 1Kb) kombónál.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #3677 üzenetére
Nem próbálkoztam meg újra begépelni az UTC() metódust másodpercekig terjedően, így most a getTimezoneOffset()-et használom, amit hozzáadok a helyi időhöz.
Nem tudom mennyire bolondbiztos, illetve működik-e a világ bármely pontján (jobban mondva a telefon miként követi az időzónákat), de egyelőre megteszi.
Köszi a választ! -
Muton
addikt
válasz
Speeedfire #3050 üzenetére
erre a div-re nem találtam utalást máshol. ha valamelyik szülő divre van ilyesmi fv, akkor azt a gyerek is indíthatja?
a valós kb egy full ilyen felépítésű, csak nagyságrendekkel több cucc van benne, pl nem alert, hanem vagy 40 fv. sajnos nem linkelhetem, meg amúgy is ~4500 sor
-
Muton
addikt
válasz
Speeedfire #3048 üzenetére
köszi!
igen, ott nincs is gond, viszont a chrome motoros alkalmazásban (ahol használva is van/lenne) meg azzal is kétszer írja ki sajnos. mindennel. mouseout is dupláz, ha lehúzom a kurzort.
megpróbálom akkor hogy indexet növeljen ha már kiírta egyszer, és a másodikat tiltsa le egy után. bár ez elég hülyén fog kinézni...mod: hát így is kétszer írja ki
var alma = 0;
if (alma <1) {
$(...)mouseenter(function() {
alert();
});
alma++;
} -
martonx
veterán
válasz
Speeedfire #3044 üzenetére
Így is a dokumentáció legelső soraiból idéztem, aminél megalázóbb szerintem nincs
Amikor valaki nem vesz észre egy rohadt hosszú dokumentáció egyik eldugott hivatkozásában valamit, az elmegy, emberek vagyunk. De amikor valakiben látványosan fel sem merül, hogy utána nézzen, vagy ha utána is nézett, de nem érti amit olvas, az már felettébb kínos. -
Muton
addikt
válasz
Speeedfire #2994 üzenetére
thx!
van amúgy egy lista, amin össze vannak szedve ezek a "rövidebb" verziók?szerk: ha a 3000. hsz magánhangzóra végződik, akkor iszok egy sört. ha nem, akkor is
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2997 üzenetére
Hát rengeteg ideig tartott, legalább fél percig.
Főleg most, hogy már nekem is van SSD-m.(így még az IE8 és Firefox betöltési ideje is szélsebes, pedig utóbbinál már különösen meglepő)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2994 üzenetére
"a hover az a bind-nek egy rövidebb verziója."
Mármint úgy érted, a bind('hover', ...)-nek.Szerk.:
vagy bind('hover', handler)... hogy mennyire cross-browser, azt nem tudom, de működik, legalábbis Chrome + jQuery 1.8.2-vel biztos, de sztem más böngészőben is -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2937 üzenetére
Nem is rossz ötlet, és akkor ha a class-ben nagyobb a szélesség, akkor egyben megoldaná az .animate()-et is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2924 üzenetére
"Csak trollkodni jövök ide."
Micsoda segítőkészség. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2922 üzenetére
Valahogy sejtettem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2911 üzenetére
Sejtettem, csak kötekszem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2909 üzenetére
Dehát mé', ő írta: "Ha valaki tud segíteni a problémámon, ne tartsa magában, mert este rosszakat fog álmodni!"
Akkor most mindig álmodjunk rosszakat, mert Te már elmondtad a megoldást?Na jó, befejeztem az OFF-olást, csak lovagoltam azon, amit írt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2906 üzenetére
Megijedtél, hogy rosszakat fogsz álmodni?
Most akkor mindenki, aki magában tartotta és fogja tartani a megoldást, mert Te már elmondtad, rosszakat fog álmodni, amint elolvassa az előző hsz.-t? Neee! -
firewolf
tag
válasz
Speeedfire #2906 üzenetére
ÓÓÓÓÓÓ Speeeeeeedfire úr, áldott legyen a te tudásod!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2900 üzenetére
Legyen csak ocsmány, mi?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2894 üzenetére
NEM.
Miért nem használsz valami tisztességes notifier és dialog plugint erre (jQuery UI Dialog, meg a sok-sok kifejezetten értesítésre, megerősítésre szolgáló alternatíva pl. jQuery-ben megírva), amilyenről már ötezerszer beszéltünk jQuery topicban is? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2542 üzenetére
Ez nem bug, ez feature!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest