- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
-
Mr. Y
őstag
Mi a gond konkretan??
Megoldas:
1. Adsz egy classt az osszes divnek, majd document.querySelectorAll-lal eltarolod oket egy tombben.
2. A fuggvenyed bemeneti ertekkent kap egy tombot (vagy listat), benne tetszoleges mennyisegu szammal. Ezutan szepen kiszurod azokat a szamokat, amikkel nem lehet indexelni a 9db div-et, magyarul kiszorsz belole mindent, ami nem 0 es 8 koze eso egesz szam, de stringeket + egyeb bullshitet is kiszurhetsz, attol fuggoen, hogy milyen merteku error handlinget akarsz beleepiteni.
3. Utana random kivalasztasz egy szamot ebbol a leszurt szamokat tartalmazo tombbol, ezzel megkapod a veletlenszeruen kivalasztott div-et.
4. Majd generalsz egy szamot 1 es 25 kozott es beleiratod a kivalasztott div-be.
5. Orulsz.Lehet persze sokfelekeppen cifrazni, de a fo koncepcio ez.
Köszönöm a választ. Annyit szeretnék kérni, hogy ez kód formában hogy néz ki? Mert hiába csináltam, nem működik... Szóval biztos elrontom
-
Taci
addikt
-
törölt tag
Egy jotanacs: ne kolts ilyenekre penzt, ezeknek a kodolo kurzusoknak a nagy resze egyedul azoknak eri meg, akik az ilyen vallalkozasokat mukodtetik.
Minden, amit itt tanitanak, az netrol ezerszer tobb forrasbol, jobb minosegben elerheto; ingyen vagy sokkal olcsobban (magyarul egy lehuzas az egesz).Nagyon egyetértek Veled.
Az árakat nem tudom megítélni, de a különböző tanfolyamok tematikája maximum csak arra jó, hogy bemutassa az adott terület működését és a benne rejlő lehetőségeket ... -
törölt tag
Nekem konkretan volt Budapesten olyan frontend interjum, ahol kozoltem az interjuztatoval, hogy kizarolag angolul tudok valaszolni a kerdeseire, mert nem ismerem a magyar terminologiat. Azt mondta, semmi gond.
Emiatt szerintem ne izgulj, ez inkabb elony. Sot, tovabbmegyek, en amondo vagyok, olyan helyre ne is akarj menni, ahol a fejlesztok nem tudnak angolul legalabb egy"kozepesen szar" szinten.Köszönöm.
Sajnos, a tanulás alatt eszembe sem jutott, hogy magyarul is tanulhatnám a JavaScript nyelvet ... -
Mr. Y
őstag
Nekem konkretan volt Budapesten olyan frontend interjum, ahol kozoltem az interjuztatoval, hogy kizarolag angolul tudok valaszolni a kerdeseire, mert nem ismerem a magyar terminologiat. Azt mondta, semmi gond.
Emiatt szerintem ne izgulj, ez inkabb elony. Sot, tovabbmegyek, en amondo vagyok, olyan helyre ne is akarj menni, ahol a fejlesztok nem tudnak angolul legalabb egy"kozepesen szar" szinten.Gimnáziumban érettségi előtt volt egy feladat, miszerint önéletrajzot kellett írni. A nyelvtudás részhez a tanárnő javasolta, hogy társalgási szintet jelöljünk meg (felsőfokú nyelvi képzés volt egyébként, csak emeltet lehetett tenni nyelvből nálunk). Ezt meghallotta az osztályfőnökünk, aki tájékoztatott róla, hogy egy állásinterjún ez a szöveg annyit jelent, hogy Hallottam már ennek a nyelvnek a létezéséről.
Csak eszembe jutott, gondoltam, megosztom. -
Mr. Y
őstag
Nézd meg YT-on vagy akárhol, hogyan kell egy Pong játékot canvasra leprogramozni, onnan tudsz meríteni ötleteket, praktikákat. Azért a Pongot említem, mert ott a falról/paddle-ről visszapattanó labda valamelyest párhuzamba állítható az általad említett lézeres-tükrös koncepcióval.
Én írtam játékot canvasra, arra készülj fel, hogy ez javarészt geometria + algoritmizálás.
Köszönöm, ez tényleg jó ötlet, majd merítek ötletet belőle, ha nekiállok

-
Mr. Y
őstag
-
lanszelot
addikt
Ahhoz, hogy tudj tervezni, elsősorban algoritmizálási képesség és adatstruktúrák (majd később design patternek) ismerete szükséges, ez jelenti az alapokat, mondhatni. Mindig adatokkal dolgozunk (ezért kell adatstruktúrában gondolkodni), és mindig valamilyen műveletet végzünk rajtuk (ehhez kell az algoritmizálás). Ezen a területen kell képezned magad kicsit elméletibb oldalról ( [link] ), majd gyakorlatiasabb megközelítéssel ( [link] ).
A családfás feladatnak is ugyanúgy kell nekiállni, első lépésként felismerni, hogy milyen adatstruktúrával tudod reprezentálni a családfát. És ehhez a bizonyos felismeréshez kellenek a fenti alapok, pl. hogy ehhez a feladathoz egy gráfra lesz szükséged (irányíott körmentes gráf, DAG = directed acyclic graph), majd azt utána leképezni olyan formába, hogy kód-szinten is kifejezhető legyen (ehhez meg egy szomszédossági lista (adjacency list) kell, ezeknek nézz utána neten). Ha nem ismered a gráfokat, akkor meg kell őket tanulni (nem kell profi szinten). Ez az a bizonyos első lépés, amit keresel. Ha hajlandó vagy rászánni egy minimális összeget, illetve némi időt, hogy pl. a fenti két kurzust végigcsináld, máris teljesen máshogy állnál hozzá a feladathoz. De akár Youtube-on is rengeteg ingyenes anyagot találsz "algorithms", "data structures" kulcsszavakra.
Mindezekkel együtt továbbra is hangsúlyozom, hogy a feladat, amire vállalkozni szándékozol, nem triviális. Sokkal egyszerűbb példákkal kellene kezdeni, ha el akarod sajátítani a megfelelő gondolkodásmódot. Egy hasonlattal élve, most kb. autóversenyzőnek készülsz, de közben nincs kedved megtanulni vezetni, mert te egyből autóversenyző akarsz lenni, mert az érdekel. És emiatt nem találod, hogyan kezdj neki, mert túl nagyot akarsz ugrani.

Hello,
Először is köszönöm mindenkinek a választ.
Nem gond ha fizetni kell , a #8484 -et se ingyen gondoltam.
Goldoltam hátha van itt tanár.
Több udemy-t is vettem, illetve youtuber-t nézek, de ahogy írtam mind azt mondta kezdjek el csinálni vmit, ne csak tutorialokat nézzek.
Viszont ha honlapot akarok, akkor wix, worldpress, webflow...stb teljesen felesleges saját honlaphoz nekiállni tanulni./nem céges/
Ennek is azért kellett neki esnem, mert a flash oda lett, és az a fa struktúra nagyon kell egy családfához.
Ha pedig meg kell tanulni, akkor nem szeretnék ismét flash lyukba esni, így mindent én akarok felépíteni. /nem holnapra/martonx:
Több évem van benne, csip csup családfa az amit 1 nap alatt össze lehet dobni.
Én 1700 végéig mentem még csak vissza, születési anyakönyvek meg minden, de rengeteg időt toltam bele./majd 300 ember/
Nehogy félre értsd, nem lenézem amit csináltál, csak azt írom az nem pár nap. -
coco2
őstag
A linkelt codepennél az a probléma, hogy egyetlen root node-ból (parent) indul az egész, miközben ugyebár minden (normális) embernek két szülője szokott lenni, emellett oldalágon beházasodást is kezelni kell és akkor jönnek még ilyen buktatók, mikor rokoni szálon házasodnak emberek és úgy lesz gyerekük, meg egyéb finomságok...
Ezért nem lehet fa-struktúrát használni, hanem általánosabb gráf kell ide, amiben a körmentességet biztosítani kell, hiszen az nem fordulhat elő, hogy a nagyapa fiának a fia a nagyapa apja is legyen. 
Fel kell állítani dummy adatokkal egy példa-családfát 20-30 emberrel, leképezni az egészet egy szomszédossági listába (adjacency list), ez alapján már ki lehet generálni rekurzívan valami otromba gráfot belőle, aztán lehet gondolkodni a formázáson. Szerintem ez utóbbi a nagyobb challenge benne, hogy miként lehet ezt átláthatóan prezentálni.
Sőt, egyik szülő meghalt, a másik újraházasodott, aztán válás után a gyerek a nevelőszülőnél maradt, aki újraházasodott - tud az élet mókásat produkálni.
-
K1nG HuNp
őstag
Reacthoz talán a legjobb megoldás (CSS-in-JS helyett) a Sass/SCSS modules. Scope-olható és nem kell beleturmixolni a JS-be. Az ilyen Radium meg Styled Components-féle mutációktól én fejre állok.
Ezt az Emotiont nem ismertem, de most gyorsan belenézve ez is kb. ugyanaz a förmedvény, mint a Styled Components.jap, perfekt megoldás szerintem a css modules, 1 gond volt a cssel, hogy globális, megoldotta, semmi tobb bs.
értem én hogy projekt szintjén tök menő konzisztenciát ad a tailwind, de hogy a css variablek is pont ezt csinaljak, meg a tailwind is a hatterben

-
Silεncε
őstag
Reacthoz talán a legjobb megoldás (CSS-in-JS helyett) a Sass/SCSS modules. Scope-olható és nem kell beleturmixolni a JS-be. Az ilyen Radium meg Styled Components-féle mutációktól én fejre állok.
Ezt az Emotiont nem ismertem, de most gyorsan belenézve ez is kb. ugyanaz a förmedvény, mint a Styled Components.Ugyanaz, csak ez egyszerre tudja, amit a többi, szóval megnagyobb káosz....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- BESZÁMÍTÁS! 1300W Seasonic PX1300 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1200W Silverstone Hela 1200R tápegség garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Minden, amit itt tanitanak, az netrol ezerszer tobb forrasbol, jobb minosegben elerheto; ingyen vagy sokkal olcsobban (magyarul egy lehuzas az egesz).