Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8901) concret_hp válasza rallye (#8900) üzenetére


concret_hp
addikt

mindenképpen olyat érdemes csinálni, elég sokat számít, hogy nem a 0ról indulsz.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8902) bpx válasza rallye (#8900) üzenetére


bpx
őstag

érdemes-e? csak olyat érdemes szerintem

egyébként most lehet röhögni fogtok, de én szabválnak is ilyen 2 kredites gazdhumán mókát vettem fel, hiába nem érdekel egyáltalán
fontos volt, hogy ne kelljen bejárni, és minimális tanulással teljesíthető legyen :D

(#8903) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Most ahogy veszegettem fel a tárgyakat, egy sárga figyelmeztető üzenetet dobott a neptun, ami a tantárgyak órarendi ütközésére figyelmeztet.
Gondolom, hogy ezt továbbra is figyelmen kívül lehet hagyni, mint eddig is, de gondoltam azért rákérdek, hogy nem-e tudtok erről valamit: Ugye nem fogja kitörölni véletlenszerűen valamelyik (vagy mindkét) tárgyat a neptun a reghét végi záráskor? (Az egyik tárgy csak a "harmadlagos" szakirányos tárgyam lenne, úgyhogy idegesítene, ha épp a közös törzstárgyat törölné, amit már 2 éve meg kellett volna csinálnom, és azóta diplomázni is. :DDD)

És ha már kérdezek, akkor van még egy... Ez lesz az utolsó állami félévem (és remélhetőleg az utolsó előtti a diplomához), így biztosra akarok menni, hogy elég a választható tárgyakból szerzett kreditem:
Ezekbe minden választható tárgy beleszámít? A más karok és más képzések törzstárgyai is, amiket "csak úgy" felvettem, vagy csak a kari, és a nem kari, de ajánlott választható tárgyak?

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8904) rallye válasza bpx (#8902) üzenetére


rallye
csendes tag

Énis azokat nézegetem, csak elfogytak a könnyűek. Ezek maradtak, amik jó időpontba vannak:
- Mérnöki menedzsment módszerek
- Számvitel
- Pszichológia
- Kutatásmódszertan

Wiki alapján az első 2 tűnik jobbnak. Valaki csinálta már vmelyiket?

(#8905) bpx válasza rallye (#8904) üzenetére


bpx
őstag

MMM nekem még nem volt bsc-n, viszont van msc-n MM (mérnöki menedzsment, 4 kreditért, és kötelező), ami szinte ugyanaz
dögunalom az egész, zh nem vészes, vizsgára viszont rendesen fel kell készülni, mert eléggé belekérdeznek a dolgokba, néha tök jelentéktelennek tűnő részletekbe is

Kutatásmódszertan - 5 éve csináltam, szóval már nem frissek az infóim
akkor Láng Benedek tartotta, és volt katalógus az órán, ami nem volt valami érdekes
viszont könnyű volt belőle jó jegyet szerezni év végén

Pszichó régen mintha könnyű lett volna, aztán bedurvult, de ezt nem tudom

Számvitel meg nálunk nincs, "Vezetői számvitel" van, ami elég könnyű, előre ki vannak adva a kifejtős zh kérdések, és zh-n bármit lehet használni (jó notebookot nem :D de könyv, jegyzet, stb.)

(#8906) neduddki válasza bpx (#8905) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

na ha ezt Laab tantonenike elrulom, hogy a vezetoi szmvitele eleg konnyu:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8907) Senhi válasza rallye (#8904) üzenetére


Senhi
aktív tag

Kutatásmódszertant 1 éve csináltam, akkor nem volt katalógus. Maga a tárgy nagyon unalmas és számomra nehezen tanulható is volt. Így hát nem is tanultam rá, de a 3-as ennek ellenére meglett. Szerintem ne ezt vedd fel :D .

(#8908) KMan válasza rallye (#8904) üzenetére


KMan
őstag

Kutatasmodszertant ne vedd fel engem siman megvagtak belole, aztan hagytam a csaba :DDD

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#8909) rallye


rallye
csendes tag

Ilyen vizuális illúziók is beleszámít a szabadon választható 10 kreditbe? Amúgy milyen ez a tárgy, mert vki azt mondta, hogy mostanában nehezebb.

(#8910) Senhi válasza rallye (#8909) üzenetére


Senhi
aktív tag

Szabadon választhatókba minden intézmény tárgy beleszámít a kötelező tárgyakon és a 10kr kötválon túl. Minden.

(#8911) Cicero


Cicero
őstag

Mi a teendő ha elfelejtettem aktívra állítani a félévemet? :W
A tárgyak levlistáinak a címét hol találom?

köszi

(#8912) bpx válasza Cicero (#8911) üzenetére


bpx
őstag

most semmi, automatikusan aktívra tesz
következő félévben viszont ne felejtsd el (2-szer egymás után elfelejti az ember = jogviszony vége)

én ilyen összeszedett listáról nem tudok
https://lists.sch.bme.hu/ van, meg esetleg a tárgyak honlapjain fenn van

(#8913) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Holnap Orosszal reggelizek. Alig várom.

Skynet is real. It's called Google.

(#8914) Csyppa válasza FehérHolló (#8913) üzenetére


Csyppa
senior tag

Jó étvágyat.

"Basically, a computer is a very fast moron."

(#8915) bandus


bandus
veterán

nem volt kellemes az elsős msc-s nap. mennyire szar újra matekot tanulni :/

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8916) FehérHolló válasza Csyppa (#8914) üzenetére


FehérHolló
veterán

Egy teli (csak alsó szint) F229-ből csak 2 embert küldött ki. Szeret minket.

Skynet is real. It's called Google.

(#8917) KMan válasza FehérHolló (#8916) üzenetére


KMan
őstag

Tudom hogy mar 10^6 szor volt, de :DDD

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#8918) FehérHolló válasza KMan (#8917) üzenetére


FehérHolló
veterán

Vannak olyan dolgok, amit nem lehet megunni. :-)

Reakció: [link]

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#8919) janos666 válasza KMan (#8917) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ha ez az "orosz" az az Orosz Csaba, akihez ma beültem "BMEEOUVAV26 Útgazdálkodás, útüzemeltetés" tárgyra, akkor nagyon találó kis post volt ez felvezetésnek.

~8 perccel érkeztem hamarabb, és már bent volt. Ott "nyüzsgött" körülötte egy marék évfolyamtársam, akik saccra már igen csak túl vannak a BSc diplomán (mint nekem is illene).
Akkor még csak fél füllel figyeltem, és persze adtam a dolognak pár percet, mielőtt arra a konklúzióra jutottam volna, hogy "ez az ember csak össze vissza beszél mint egy őrült". Aztán rám nézett, és azt mondta, hogy "figyeljenek, ez magukra is vonatkozik" (ült már mellettem még valaki).

Na, ekkor már kezdtem félni, mert eddig azt hittem hogy valami MSc tárgyról vagy TDK munkáról beszélgetnek és azért nem szűrök ki egy érthető mondatot se Orosztól, mert van ennek előzménye, és ők már fél szavakból is értik egymást, én meg csak most sétáltam be... Illetve talán azért dob be folyton angol szavakat és szókapcsolatokat a magyar mondatokba, mert ezek a hallgatók eleve valami angol kurzusra járnak hozzá.

Aztán szép sorjában elkoptak mellőle az évfolyamtársaim, és egy csapat alsóbb éves (néhány 2., pár 3., egy 4. éves, én voltam ott az egyedüli 5. éves) jött még mellém (lettünk vagy 9-en).
És akkor 16:15 körül élesben is beállt a bolondokháza. Gondolom velem is van némi baj ilyen téren, de folyton azt éreztem, hogy "le kéne lépnem, de nem merek csak úgy kisétálni" (Én általában azt mondom Riddick után, hogy "Nem félek semmitől, csak a sötétség fél tőlem." De hát ez még is csak egy nagydarab őrült, aki ne adj' isten felbukkanhat még a záróvizsgámnál is, úgyhogy nem árt vele vigyázni...).
De komolyan fontolgattam azt is, hogy megkérdezem: "Ez ugye az Útgazdálkodás, útüzemeltetés tárgy?", és ha "Nem, ez itt a Települési Agyvihar", akkor nyugodtan kullogok ki. De tudtam hogy jó teremben vagyok, és senki sem (mert) reklamálni, úgyhogy maradtam egész 18:00-ig.

Nagyon idegesített az is, ahogy keverte a magyart az angollal. Hezitáltam is, hogy szóvá tegyem-e, mikor rákérdezett. Felőlem végigtarthatná az egész órát angolul (dacára annak, hogy akkor a neptunban is illene úgy meghirdetni), de ne kezdjen el egy mondatot magyarul, és fejezze be angolul, mert az engem irritál.

A neve alapján azt hittem, hogy ez valami jó kis "Ami kimaradt az útépítés és fenntartástárgyból" alcímű dolog lesz. De hát közel sem. És egyelőre még nem igazán tudom hova tenni a mai óra után, hogy mégis miről lesz itt szó, mert rengeteg dologba belevágott, és legalább a felének még a közlekedéshez is volt több-kevesebb köze, de ezek közül nagyon kevés gondolatot vitt végig, azt is csak távoli elkalandozások közepette hozta ki legalább szögletesre.

Valami olyasmi, mint ha mondjuk Kazinczy egy rosszabb napján bemenne Fárbri Show-t tartani, miután az öltözőben az orra alá vágnak fél gramm kokaint (mint a nagymesternek minden héten), aztán kapsz egy széthullott Show-t poénok nélkül aminek gyanúsan sok köze van az út-vasút és közlekedés témakörökhöz, de ott megélve mintha valahogy mégsem arról szólna. Talán csak azért érzel rokonságot, mert hát mégis miről beszéljen, ha nem az életéről, ami a közlekedés... :))

Mondjuk egy óra után merész ezt mondani, de szerintem én ezt a tárgyat senkinek sem ajánlom, és úgy általában is jó vigyázni ennek az embernek az egyéb nem kötelező tárgyaival. Mert ez tényleg "egy állat".
Mondjuk jövő héten azért még beülök úgy óvatosan az ajtó mellé, hátha. (Még az is lehet, hogy most direkt csak el akart ijeszteni. :DDD)

Ráadásul választható tárgyhoz mérve még nem csak Zh de valami házi is lesz mindazok felett, hogy el kell vele menni Vasárnap a közlekedési múzeumba. -> Kb. azt várnám egy ilyen tárgynál, hogy vagy múzeum, vagy házi, esetleg múzeum+házi vagy ZH, de hogy mind a három. :P

(#8918) FehérHolló

Hopsz... Hát nem, ez nem az az orosz...

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8920) JColee válasza janos666 (#8919) üzenetére


JColee
őstag

Orosz László

(#8921) janos666 válasza JColee (#8920) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, közben tovább kalandoztam az alább felbukkant linkről.
Hát, hozzá képest azért egész jó a helyzet az Építő karos tanárok terén.
Bár persze attól még Bódi engem vérig sért, aláz és idegel a mániákusan katalógusozott fafal előadásain attól, hogy sohasem káromkodik, és a hangját is csak emberien emeli fel. Sőt, ha ő is így adná ki magából a dolgot, legalább kicsit viccesebb lenne, és még kevésbé tudnám "komolyan" venni. (Az én hibám meg hát az, hogy nem korábban és nem elsőre csináltam meg, és így egyre rosszabb lesz.)

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8922) neduddki válasza janos666 (#8919) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

CSaba agyon jo fej en nagyon birom, /csendebn tegyuk hozza, hogy engem soha nem tanitott/, hatakams fej hatamas tudassal
hoppp. megis tanitott aszem Fules par orjan volt vendegeloado, ossze is kulomboztunk metro4 vs. bartok felszini kozlekedes fejlesztes. ill. otopajja matrinya vs, km alapu fizetes ugyeben:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8923) Korcsii válasza neduddki (#8922) üzenetére


Korcsii
őstag

neduddki minden renben?
túl olvashatóan írsz :D

(#8924) Cicero válasza neduddki (#8922) üzenetére


Cicero
őstag

Mi ez? Tartalmi diszgráfia?

(#8925) KMan válasza janos666 (#8919) üzenetére


KMan
őstag

Orosz Csaba es Orosz Laszlo ket kulonbozo ember, de valoban, Orosz Csaba szokott ugy beszelni, hogy "I like csirke very nagyon" :DDD meg hasonlok..

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#8926) agymenéses válasza Cicero (#8924) üzenetére


agymenéses
újonc

Ez kérlek az évek meg a tapasztalat...
Respect to neduddki

(#8927) neduddki válasza Korcsii (#8923) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI'

bocsanr elkkyleb jobabn figzelejk:- )))

udv

neduddki

mod: Cicero: nomenestomen:- )

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8928) bandus válasza neduddki (#8906) üzenetére


bandus
veterán

én felvettem, nagyon szimpatikus tanárnő :K de persze Daruka tanárnő a #1. :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8929) concret_hp válasza bandus (#8928) üzenetére


concret_hp
addikt

Laáb néni szimpatikus :F

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8930) neduddki válasza bandus (#8928) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

nez ezt elkuldom Magdinak:- )))
most javallankm, hogy tegy egy probat Bogival ill. Zsombi tanto bacsi es meger egy kort

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8931) bandus válasza concret_hp (#8929) üzenetére


bandus
veterán

neked nem? mondjuk szémonkérés még nem volt :)

tudjukjólhogyki: még lehet hogy lesz hozzájuk szerencsém. tervben van egy kg diploma is, csak még az nincs eldöntve, hogy a duna melyik partján :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8932) neduddki válasza bandus (#8931) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

hat a m oldalubkon en mindet mekteszek majd, hogy ez elkeruljon:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8933) concret_hp válasza bandus (#8931) üzenetére


concret_hp
addikt

nem ő lett a kedvenc előadóm, maradjunk ennyibe' :DDD

nem kérdés, hoyg bme :) (ha olcsósítani akarod, akkor tudsz most is felvenni közgázos tárgyakat)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8934) bandus válasza concret_hp (#8933) üzenetére


bandus
veterán

wow, igen? mert akkor lehet következő félévtől fel-fel veszek egynéhányat és majd elfogadtatom. úgyy is 5 félévesre tervezem az msc-t, mert van elég sok plusz tárgy ami érdekel és meghallgatnám. mellesleg így majd egész nyárra lesz még érvényes diákom is :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8935) concret_hp válasza bandus (#8934) üzenetére


concret_hp
addikt

miért ne tudnád? bármit fel tudsz venni, aminek nincs előkövetelménye, vagy teljesítetted azt. sőt asszem a neptun nem is figyel az előkövetelményekre.
pár évfolyamtársam csinálta úgy, hogy felvételizett gtk-ra is, infós képzés alá vették fel a tárgyakat és így nem kellett fizetni érte

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8936) bandus válasza concret_hp (#8935) üzenetére


bandus
veterán

így már tiszta. csak nem tudom még mit lenne jó csinálni. a legjobban természetesen az mba tetszik, de 610k/félévet kicsit soknak találom...

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8937) M@trixfan válasza bandus (#8936) üzenetére


M@trixfan
addikt

MBA-t minimum 3 év munkaviszony után lehet végezni, nekem is bejönne mint MSC üzleti végzettség az biztos :DDD Üzleti vonalon doktori rangnak számít az MBA. Ez már fizetéshez van mérve, azért ennyire WTF az ára. Sima MSC se kutya már sajnos.

Ha rajtam múlna az egyetemi oktatást is minimum 10 év szakmai gyakorlathoz kötném, csak olcsóbb az egyetemnek doktoranduszokra rápakolni amit csak lehet ingyen. Még a nagy elméleti háreguru terminátorok egyikétől is hallottam olyan bődületes baromságot gyakorlaton, hogy azt hittem kettészakadok. Kicsit már sajnáltam mert érezhetően beégette az egyik srác egy gyakorlati kérdéssel :)

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#8938) concret_hp válasza M@trixfan (#8937) üzenetére


concret_hp
addikt

az iparból már senki nem jönne vissza az egyetemre tanítani 10 év után
meg amúg ymillió szempontból hülyeség is lenne :U

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8939) bpx


bpx
őstag

így, hogy lassan végzek msc-n (remélem :D), én is gondoltam már mondjuk egy gazdinfó msc-re is
bár nem tudom megérné-e, meg hogy milyen új lehetőségeim lennének vele

(#8940) neduddki válasza concret_hp (#8938) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

oleg sok ember ismerek akinek tel lett a toke es inkabb visszajott eytemre, de az iaz hogy jellemzobb hogy folllas egytem es melete van mas pezkereso is

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8941) M@trixfan válasza concret_hp (#8938) üzenetére


M@trixfan
addikt

Nagyjából ez a kitekintési hiányosság a baj, becsület szavamra nem rossz szándékból mondom, csak pont ez a mentalitás az amiért nincs akkora presztízse ma egyetemen tanítani itthon és ez óriási probléma. Emellett olyan kizárólag elméleti tudással rendelkező doktorok képződnek akik kifejezetten káros hatással vannak a mérnökképzésre. Nagyobb külföldi egyetemen nem tarthat valaki szinte rögtön már órát. Érdemes megnézni pár Stanford-os, MIT-s eseményt, oktatóvideót és szerintem egyértelmű mire gondolok. Olyan karizmájú és kvalitású emberek oktatnak akik kb ezért élnek-halnak és emellett világelső cégeknél dolgoztak és dolgoznak folyamatosan az iparban, de a tanításért lelkesednek. Egyetlen ilyen embert ismertem a VIK-ről, méghozzá Nagy András Tanár urat akinek az élete benne volt az elektronika tanításban, légkört tudott teremteni maga körül. Én így gondolom ezt, sőt szerintem nem is annyora OFF kérdés ez!

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#8942) concret_hp válasza M@trixfan (#8941) üzenetére


concret_hp
addikt

ja de 5-10 év infós rutinnal, ha értesz is valmaihez 2* annyit keresel mint egyetemi oktatóként és így kb. vége is a történetnek. az meg, hogy gyakot ne felsőbbévesek / doktoranduszok tartsanak igen nagy hányadban az kb. teljesen kivitelezhetetlen költségvetésügyileg :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8943) concret_hp válasza concret_hp (#8942) üzenetére


concret_hp
addikt

jah + 5-10 év alatt infón az infós tárgyak harmada-fele átalakul / lecserélődik stb.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8944) sasa311 válasza M@trixfan (#8941) üzenetére


sasa311
veterán

Stanford tandíjak

Jóreggelt kívánok. Ennyi bevételből a BME-n is oktatnának "világhírű szakemberek", mert lehetne nekik fizetni évi 100.000 dodót.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#8945) FehérHolló válasza sasa311 (#8944) üzenetére


FehérHolló
veterán

Ott azért kicsit máshogy működik az ösztöndíjas rendszer is.

Skynet is real. It's called Google.

(#8946) sasa311 válasza FehérHolló (#8945) üzenetére


sasa311
veterán

Az az egyetem szempontjából mindegy, ha valaki ösztöndíjas akkor az állam fizeti a tandíját / egy részét. Az egyetemnek nem lesz tőle kevesebb bevétele.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#8947) FehérHolló válasza sasa311 (#8946) üzenetére


FehérHolló
veterán

Hát igen, pont erről beszélek.
A "nagymenő" egyetemek maguk alapítottak különböző ösztöndíjakat, melyek általában nem merülnek ki a tandíj "szponzorálásában". Külföldön nem annyira módi államilag pénzelni a felsőoktatást. Amerikában (USA) például egyáltalán nem fizet ösztöndíjat az állam. (Persze ott is vannak az állam által fenntartott egyetemek, melyek szintén adnak ösztöndíjat, így ezek tekinthetők állami ösztöndíjnak, de ez már nagyon szőrszálhasogatás.)

Nem beszélve a céges és az egyházi ösztöndíjakról, melyek szintúgy elég divatosak külhonban.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#8948) concret_hp válasza sasa311 (#8944) üzenetére


concret_hp
addikt

így is oktat azért 1-2 világhírű szakember :)
kétség kívül elférne némi pénz még a felsőoktatásba, de ugye a nép az egyből hőbörgött... :U (bár az is sokat segítene, ha nem képeznének szabadbölcsészt, művelődésszervezőt meg ilyen hülyeségeket)

ottani fizetésekhez mérten amúgy annyira nem is durván sok a tandíj, mármint ahhoz képest, hogy egy rendes diplomával 5-6 év alatt visszafizeted az egészet, ha akarod, előre megfinanszírozni persze szívás, viszont ott nincs is alibiegyetemista réteg + ha jó vagy akkor kapsz ösztöndíjat.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8949) sasa311 válasza FehérHolló (#8947) üzenetére


sasa311
veterán

Igen, meg sportösztöndíj meg kutyafüle.

Az egész lényege, hogy valaki csak fizeti azt a tandíjat :) Az egyetemnek meg van miből fenntartani magát, megfizetni a jó szakembert, aki oktat, megvenni a modern oktatási kelléket, nem krétával írni a táblára, ami 70 éve ottvan és nem 1 db P1-es alaplapot lehet megvizsgálni info gyakon az egész csoportnak, merthogy nincs több...

Az is igaz, hogy ott a "befektetésed" az oktatásba nagyon hamar megtérül, mert 5-6 év képzés után nem 150.000 nettóért kell majd dolgoznod.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#8950) bandus


bandus
veterán

nincs valamelyikőtöknek elfekvőben obádovics féle matekkönyve, jóárasítva? :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.