Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8451) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Életemben először adtam be kérvényt egy tárgy utólagos leadására. Jó érzés volt.

Skynet is real. It's called Google.

(#8452) concret_hp válasza nyunyu (#8450) üzenetére


concret_hp
addikt

ha még nincs áram a teremben úgy elég nehéz hangosítani :)

szerdán megyek konzultálni, lehet csak megnézem már ezt a Q épületet magamnak :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8453) bpx


bpx
őstag

holnap sportnap, nincs tanítás, ugye tudjátok? :)

csak mert én marhára nem tudtam, hogy sportnap lesz
úgy tudtam meg, hogy mondták néhány órán, hogy na akkor kedden ne jöjjünk

(#8454) concret_hp válasza bpx (#8453) üzenetére


concret_hp
addikt

én amúgy se megyek :))

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8455) nyunyu válasza FehérHolló (#8451) üzenetére


nyunyu
félisten

En meg tizen ev utan vegre megtalaltam Neptunban targyfelvetelnel a nev szerinti kereses funkciot. :DD

Meg nem gyoztem 5-en 23:55-kor leadni az osszes elsos infos targyat, amit a dekanis nenik akkuratusan felvettek minden golyanak, csak azt a hat kreditnyi tolteleket (jog+menedzsment) hagytam meg, ami nem volt a regi kepzesi rendszerben, viszont szakirany feltetel. :(

Epp eleg volt egyszer vegigszopni a zegyetemet, baromira nem hianyzik a CS tanszek.

Ha anno mas diplomatervet valasztottam volna, nem tavkozlest, aztan leadtam volna, akkor most nem kene 3 felev alatt 51 kreditnyit szopni egy nyamvadt BSc papirert...

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8456) Cicero válasza nyunyu (#8455) üzenetére


Cicero
őstag

Látom "öreg róka" vagy ha nem sértelek meg :P Újra csinálod a BSc-t? Nem értem a helyzeted, elmondanád mi történt? Melyik a CS tanszék? :D

(#8457) nyunyu válasza Cicero (#8456) üzenetére


nyunyu
félisten

Hosszu.

Anno 9 felev alatt megszereztem a 270 kreditet, csak maganeletileg eleg zuros idoszakom volt, meg utaltam a diplomaterv temamat, meg ugy altalaban keptelen vagyok barokkos kormondatokban 40 oldalt fogalmazni, arrol amit kb. 5 oldalban szabatosan le lehetne irni, igy vegul nem irtam meg az elvart 60-70 oldalnyi rizsat.

Kozben elkezdtem dolgozni, aztan jottek a "majd kovetkezo felevben nekiallok" fogadkozasok, aztan persze nem lett belole semmi, mert akarhanyszor megnyitottam a felkesz doksit, elojott a heveny worditis, ami mindenfele gyomorgorcsben nyilvanult meg, aztan inkabb Alt+F4, kovetkezo felev...
Vegul mar konzulensem sem volt, mert idokozben ledoktoralt, sot az idos prof, akinek a temakoren "dolgoztam" azt is felfele buktattak, valami miniszteriumi osztalyvezetot csinaltak belole.
Igy volt egy dogunalmas elmeleti temam, ami baromira nem erdekelt, sok ev tavlatabol mar tampontom sem volt hozza, hogyan is kene befejezni, aztan nem lett befejezve, vegul 21. felev utan kiraktak, kepzesi ido x2 miatt.

Most viszont baromira hianyzik a papir, mert diploma hianyaban csak a szajukat huzzak a HR-es p*csak az allasinterjukon, hiaba van 6 ev informatikusi munkatapasztalatom, koszonjuk, majd ertesitjuk..
Vegul inkabb felvesznek egy frissen vegzett zoldfulu kezdot, mert annak van papirja...

Igy beadtam megint a felvetelit, viszont 5 eves egyetemi kepzes mar vagy 5 eve nem indult, igy jobb hijan BSc-re.
Az mar biztos, hogy most tavkozles helyett valami jobban eladhato, gyakorlatiasabb szakiranyt valasztok. (anno 1.1 "informatikai infrastruktura fejlesztese" volt a nyero, azon legalabb megtanult az ember normalisan szoftvert fejleszteni Java vagy .NET platformra.)

Ujra nem kell kezdenem, mert a targyaim nagy tobbsege akkreditalhato, mert a mostani kepzesben is hasonlo temakoroket oktatnak, mint 10 eve, max a targy kodja valtozott, meg az erte jaro kredit csokkent (pl. Analizis 8 helyett 7), hogy a toltelek targyaknak legyen helye a felevenkent 30 krediten belul.

Amugy melyik hulye talalta ki, hogy a targyakkreditaciora szolgalo 24A/B kervenyt TARGYANKENT kell benyujtani??? Tolthettem ki 50 kervenyt, mire az osszes targyam vegere ertem...
3 ora Neptunos kereses utan feladtam, vegul a google dobta ki a villanykari dekani weblapjat, ahol le volt irva, milyen regi targy melyik ujnak felel meg...

CS tanszek? Eleirod a www-t, vegere .bme.hu, aztan megtudod. :DDD
Kb. annyira legendas az infosoknal, mint villanyosoknak az EVTSZ. :))
Computing Science roviditese angolul.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8458) bpx válasza Cicero (#8456) üzenetére


bpx
őstag

cs = szit

bsz1, bsz2, valszám, algel, rendszeropt, nyelvek és automaták, [dp]
és egyéb nyalánkságok

egyébként akármelyik nem bme-s infós ismerősömnek megemlítem a cs tanszéket, rögtön elkezdenek röhögni hogy "háhá counter strike tanszék"

(#8454) concret_hp: há jó neked :D
én mikor elsős voltam, egyszer egy péntekre csak a kötelező tesi A miatt mentem be - a Hauszmann utcába - közben meg sch qpa volt, arról se értesültem időben :P

(#8459) nyunyu válasza bpx (#8458) üzenetére


nyunyu
félisten

Atneveztek a formalis nyelveket nyelvek es automatakra?
Mostani kepzesben nem lattam semmi olyan targyat, ami erre hasonlitott volna.

Szerintem ez volt a legkonnyebb targyuk, bezzeg 9. felevben elagazo II cimszoval tartott rendszeroptimalizalas utolso vizsgajan kivagtak vagy 15 embert a 60-bol, keresztet meg nem inditottak, igy azoknak helybol befigyelt egy passziv felev, utana 1 vizsga, aztan allhattak csak neki a diplomanak...

Szeszler velem is kocsog volt, nagyjabol elmondtam a kihuzott tetelt, erre direkt nekiallt matroidokat kerdezni, meg szerencse, hogy vizsga elott par mindenoranbentvolt csaj kb. 10 percben osszefoglalta, megis mirol szol az a fejezet, mert a konyv alapjan eselytelen volt megerteni...
Vegen beszol: "Haaaat, elegge bukasra alltal, de aztan addig kerdeztelek, amig osszejott a kegyelem kettes"

AJOQRV'"+!%/= azt, kihuzott tetelem alapjan boven meglett volna a harmas is, ha Recski nem megy el ebedelni...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8460) nyunyu válasza bpx (#8458) üzenetére


nyunyu
félisten

En Szialacihoz mentem be oltony+nyakkendoben vizsgazni, aztan a "Jo napot kivanok, Onhoz jottem vizsgazni" bekoszono szovegem kiverte nala a biztositekot, ezek utan eselyem sem volt atmenni. :DDD

Mikozben probaltam kidolgozni a huzott teteleket, o meg a szokasos kinyult pulovereben nezte a lehalkitott meccset, mert eppen valami EB vagy VB volt.

Mint utolag elmondtak, elso eloadason kifejtette, hogy hozza utcai viseletben (ertsd farmer) kell menni vizsgazni, es kotelezo tegezni.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8461) nyunyu


nyunyu
félisten

Masik aranyos story az volt, amikor a hit gyulivel akadt ossze a(z akkor meg nemletezo) bajszom SzAr kapcsan.

Harmadik feleves targy volt, ugy nezett ki a vizsga, hogy volt egy beugro, 20 kis kerdes, legalabb 18-ra helyes valaszt kell adni, van ra 20 perced, utana szo szerint kiteptek a kezedbol a papirt.

Egy ora mulva eredmenyhirdetes, vajon ki mehet a masodik korre?
Nana, hogy mar itt kivagtak a nep felet, engem is ketszer.

Kovetkezo felevben nem vettem fel (talan nem is indult #?), otodik felevben ujra proba, akkor ragyurtam a kiskerdesekre.
Neztem is nagyot, amikor Vitez bejelentette a vizsga elejen, hogy 30 perc van a beugrora, raadasul 16 helyes valasz kell a huszbol, nezek, miez alsobbeveseknek SzAr light van?
Azok meg neztek ram, amikor 19 perc utan letettem a tollat, hogy nem letezik, hogy keszen vagyok.
Pedig de, keszen voltam. :DDD

Eljott a masodik kor, 5 kifejtendo kerdes, mindegyikre lehet [0-1] intervallumbol valamennyi pontot kapni (gyakorlatban inkabb [0-0.5] kozott osztogattak, elvetve volt egy-egy 0.7, 0.9 mar extrem eredmenynek szamitott, 1.0-at max akkor kaphattal, ha vegig szo szerint idezted az eloadast), amennyi az osszeguk, annyi a jegyed, kerekites termeszetesen lefele. (4.6-tol volt 5-os), illetve az elegsegeshez eredetileg minimum 2.0 kellett, aztan nagy kegyesen levittek a ponthatart 1.8-ra, nehogy mar elorozzak az EVTSZ-tol az egy vizsgan kivagottak aranya trofeat cimszoval.

Volt ra 3 vagy 4 ora, ennyi ev tavlatabol nem emlekszem.

Este 6, eredmenyhirdetes a tanszeken, szokasuk szerint eloszor behivtak a tanszek elotereben levo kerek irodaba az osszes jelest elert hallgatot, szam szerint mind a nullat, majd negyed ora mulva jottek a jok, voltunk osszesen 4-en a ~200 probalkozobol.

Tudni kell, hogy abban az evben kerult bele a TVSZ-be az a passzus, miszerint a hallgatoknak biztositani _kell_ a lehetoseget, hogy megnezzek a kijavitott dolgozataikat, illetve a jogorvoslati lehetoseget, ha veletlenul rosszul volt osszeadva a pontszam, vagy valamit elnezett javitaskor a tanar.
Korabban nem volt ilyen szabaly, oktatok nagyobbik resze megmutatta, de voltak akik szimplan kiirtak a vegeredmenyt az ajtajukra (szemelyes adatok vedelme cimszoval szigoruan csak neptunkod meg jegy szerepelt a tablazatban, nev egyaltalan nem), meg hol add le az indexedet a jegybeirashoz, aztan annyi.

Szoval jegybeiras utan mindenki nezegeti a sajat dolgozatat, egyik srac kerdezi tolem, hogy mi volt a negyes feladat megoldasa, mert o teljesen felreertette a kerdest, mutatom neki az abrat amit rajzoltam, hogy azt kellett kifejteni. Homlokara csap, tenyleg.
Erre Vitez aktivizalta magat, kitepte a kezembol a papirt, aztan nekiallt hoborogni, hogy kepzelem en azt, hogy csak ugy megmutatom a dolgozatomat egy masik hallgatonak, annak semmi koze sincs ehhez.
Kulonben is a kijavitott dolgozat az egyetem tulajdona, azt csinalnak vele, amit akarnak, csak azert biztositottak nekem a lehetoseget, hogy megszemleljem, mert a TVSZ eloirja.

Erre visszaszoltam, hogy tudtommal meg mindig az en nevem szerepel a papir tetejen, mint ertelmi szerzo, es nem mondtam le a szerzoi jogaimrol, igy annak mutatom meg, akinek akarom, nem ertem a kiakadasat.

Na, erre Vitez meg magasabb fokozatba kapcsolt, kozben megjott Nemeth Gabor is (masik cimzetes ...., ide tetszoleges 4 betus eposzi jelzo behelyettesitheto), onnantol mar sztereoban orditottak velem, hogy megis hogy gondolom ezt a jogaimmal visszaelest.

Persze egyik sem hallotta a sajat hangjat a masiktol, loudness war, volume++.

Jo 10 perc utan belattam, hogy ezek ellen eszervekkel eselytelen, mar csak rohogni tudtam rajtuk, amire persze meg jobban felhuztak az agyukat.
Vegul legyintettem egyet, honom alatt a beirt jeggyel tavoztam.

Kozben meg 150+ remenykedo hallgato az iroda elott hallgatta amit ketten osszehordtak.

Utanunk kerult sorra a 15 fo harmast elert delikvens, vegul este nyolc korul az az 50 szerencses, aki meg atment.

Ja, jobb jegyert reklamalas ilyen elozmenyek mellett utan ugy ment, hogy hopp, ezt a hibat nem vettem eszre, -0.3 pont, milyen harmast szeretnel, orulj, hogy egyaltalan megvan a kettes stilusban zajlott...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8462) Korcsii válasza nyunyu (#8461) üzenetére


Korcsii
őstag

ohjaj, vannak ám történeteid :D

amúgy igen, sportnapról hallottam, mindenhonnan az folyik :) itthon meg win reinstall (pontosabban vista -> msdnaa win7 átállás) folyik, szóval lehet ezt az egy napot most nem az egészségemre fogom áldozni...

[ Szerkesztve ]

(#8463) concret_hp válasza nyunyu (#8460) üzenetére


concret_hp
addikt

hát ezt mindenki tudja :D :U

látom ezek szerint te sem sokat jártál az egyetem környékén :))

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8464) concret_hp válasza nyunyu (#8461) üzenetére


concret_hp
addikt

gyít a sz@r az 1 elég köcsög tárgy volt javítás szempontból. nálunk az volt, hogy aznapi vizsgán kiírták, hogy eredmény hírdetés 5kor vagy nemtom , megjelentek fél órával később úgy, hogy még a fele bagázs vizsgája nem volt kijavítva... aztán ezek után 1 jó óra múlva elkezdték mondani kinek hányas lett, reklamálni 0 esély stbstb :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8465) bpx


bpx
őstag

Nem lehet Gajdos féle adatb könyvet kapni vagy mi a fene? :P
Tegnap este beküldtem pár eladásra szánt régebbi könyvemet a listákra, na azóta vagy 15-en írtak mailt eddig, hogy az kellene nekik.

(#8466) nyunyu válasza concret_hp (#8463) üzenetére


nyunyu
félisten

Nem hat, napi 12 oraban haveroknal logtam az SCH-ban, mert akkor meg nem volt itthon net.

Vegen mar tiszteletbeli butordarabnak fogadtak.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8467) Korcsii válasza nyunyu (#8466) üzenetére


Korcsii
őstag

tiszteletbeli butordarab :DDD

nálunk elő félévre bevezették az összes órára (előadásra is) a katalógust (a kivitelezéséből még nem sokat láttunk, de valahogy meg lesz oldva) :( de legalább ilyen nem fordulhat elő :)

(#8468) bpx válasza Korcsii (#8467) üzenetére


bpx
őstag

na hát nálunk első héten, hétfő reggel a tanár bejelentette, hogy katalógust fogunk írni ezentúl, mert hogy kiadták központilag, hogy kötelező ellenőrizni a jelenlétet
persze fel is volt háborodva mindenki :D (legunalmasabb tárgy egész egyetemi pályafutásom alatt)
aztán következő órán mondta, hogy csak az elsősöknél kell :P

(#8469) FehérHolló válasza bpx (#8468) üzenetére


FehérHolló
veterán

Egyelőre csak azt döntötték el, hogy az elsősöknél kell. A felsőbb évfolyamoknál még kérdőjel. Nálunk minden előadáson van katalógus arra az esetre, hogy ha esetleg kellene.

Bár nem tudom, hogy ez valóban komoly (hogy még nem dőlt el felsőbb évfolyamokon), vagy csak az elsősök katalógusozását használják fel arra, hogy bejárjunk. De azért erősen valószínűtlen, hogy az összes előadóm összebeszélt ilyen téren.

Mindenesetre van olyan tárgy, amire nem vagyok hajlandó bejárni még így sem.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#8470) nyunyu válasza FehérHolló (#8469) üzenetére


nyunyu
félisten

Eppen eleget anyaztam ma emiatt, mert elutasitottak az oralatogatas aloli felmenteses kerelmemet, mondvan a munkahely nem kifogas.

6 kreditnyi elsos toltelektargy 3 eloadasara kene bejarnom, raadasul mindegyik kulonbozo napon van, hulyebbnel hulyebb idopontokban, hetfo 10-12, kedd 12-14, szerda 16-18.

Melohelyen ugyan kotetlen munkaido van, de 10-15 kozott kotelezo az irodaban lennem.

Az meg eleg eletszerutlen, hogy hajnali 10-re megyek dolgozni, fel 12-ig mar majdnem nekialltam a munkanak, mikor felallok az asztaltol, hogy nekem most egyetemre kell menni, aztan alszok 2 orat, utana 45 perc visszaut, aztan ledolgozom a maradek 6.5 oramat, este 10-re vegeznek is...

Most azon filozom, hogy elvileg az eloadotermekben van WiFi, melohelyen meg van VPN, aztan reggel bemegyek melozni, egyetemre menet honom ala csapom a laptopot, aztan eloadason unatkozas helyett folytatom a dolgomat, addig is tellik a munkaido...
De igy is elvesz heti 3x1.5 orat a felesleges BKVzas az eletembol. :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8473) concret_hp


concret_hp
addikt

az alapeszme, hogy kisebb legyen a lemorzsolódás, tök jó, de hogy ezt kötelező bejárással akarják elérni, az enm túl jó szerintem. ez kb. azért van mert így elmondhatják, hogy próbáltak tenni valamit.

de amúgy vajmi kevés korreláció van a bejárás és az eredményesség közt, bár elsőben talán kicsit magasabb amíg felveszi az ember a ritmust, de nem 1-2 arcot ismerek akik alig bejárással ilyen 4 körüli görgetett átlaggal tolták végig az egyetemet (ami viken azért elég jó asszem). a legjobb 2 félévemben (4.9 ill 5.17) a 2-3. hét után szinte sosem voltam bent előadáson... :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8474) nyunyu válasza concret_hp (#8473) üzenetére


nyunyu
félisten

Nekem gyakorlatilag nulla bejarassal volt 3.5 a 270 kreditre vetitett atlagom.
Mar elsoben is inkabb a HSZKban logtam eloadasok helyett, aztan haveroknal SCHban.

Brutalis osztondijatlagom egyszer nekem is volt, amikor 43 kreditet csinaltam :DDD

Amig nem volt kreditrendszer, addig muszaj volt bejarni, mert ha buktal egy targgyal, akkor nem folytathattad azon evfolyamon a tanulmanyaidat, amin elkezdted, hanem csak eggyel lejjebb, nem volt keresztfeleven targy/vizsgakurzus...

De BME vezette be elsokent a kreditrendszert, valamikor 95 korul.

Aztan Neptunnal is elsok voltunk, rajtunk teszteltek 98-ban.
Igaz akkor meg nem volt webes felulet, csak a HSZK-bol lehetett elerni Citrix MetaFrame nevu terminalszerver kliensen keresztul (egy-ket evvel kesobb mar barhonnan lehetett hasznalni a Citrixet, csak a penzugyi muveletek voltak korlatozva a HSZK-ra TIRIS kartyas azonositas miatt), akkoriban allandoan osszeomlott a hallgatosagot kiszolgalo 3 szerver a regisztracios heti terhelestol, hiaba volt olyankor a HSZK kb. 60 gepere korlatozva a Neptun. :DDD
(dekani hivataloknak, tanszekeknek volt kulon 2 szerver, KTH akkor meg otlet szintjen sem letezett.)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8475) JColee válasza nyunyu (#8461) üzenetére


JColee
őstag

Vitézzel kapcsolatban a mi évfolyamunknak is van "jó" tapasztalata. Lényeg házikiadás 8. hét, beadás 14. hét, de az eredeti beadás előtt 1 nappal sikerült életet lehelni a cporta nevezetű csodába. Addig évfolyam 90%nak hibás eredményt adott, mivel rossz végeredményhez hasonlította a program a mi házink eredményét. Kb ilyen állapotban voltunk a szorgalmi időszak végefele.

[ Szerkesztve ]

(#8476) neduddki válasza nyunyu (#8474) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

szeritnem a 93ban indult evfojjam a kozlekkaron mar kredires volt, az pedig egyszerre lett bevezetve, ill. elfeldkezel a HallgatokatIdegesitoRendszerrol:- ))) errol mongyuk mar lila emlekem sincs
amugy orommel latom ,hogy van nalam nagyibb marha is /mar bocsnat:- )))/
mi a france kell Nked bajarni barmire is?

mas: nincs meg vkinek az a cikk amejjben bejelntik hogy kapunk egy szep uj porazt? aszem tegnapi

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8477) nyunyu válasza neduddki (#8476) üzenetére


nyunyu
félisten

mi a france kell Nked bajarni barmire is?

Dékáni utasítás az első szemeszteres tantárgyak speciális követelményeiről

Regi kepzesen nem volt uzleti jog, meg vallalkozas menedzsment, mindketto elso feleves targy, raadasul szakirany feltetel, igy muszaj volt felvennem. :(

Ma majdnem rauszitottam a spamfiltert a Neptun levelire, mert minden egyes 24B kervenyem elfogadasarul kulon ertesitest kuldott, plusz kulon levelben jott, hogy adott targyra alairas beiras tortent, harmadik levelben meg az, hogy jegybeiras :W

Igy 105 levelet kaptam...

Csak tudnam, hol a tobbi, mert ~50 kerelmet adtam be.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8478) Korcsii válasza nyunyu (#8477) üzenetére


Korcsii
őstag

nyugalom, mi kedden kaptuk meg, hogy hétfőn teremcsere lesz (azaz volt) :)

első 2 nap a csoport összeszedett vagy 2 óra kését kollektíven :)

(#8479) neduddki válasza nyunyu (#8477) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

uzleti jog kicsoda? Eszti v. Laci?

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8480) nyunyu válasza neduddki (#8479) üzenetére


nyunyu
félisten

Elso ora felen bent ultem, egy idosebb fazon Lady Gaga Pokerface-evel szemleltette, hogy az uzleti eletben a szerzodeskotes olyan, mint a poker, fapofaval szivatnak.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8481) neduddki válasza nyunyu (#8480) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

VerebiX tanto bacsi:- ))) O a Zorad tanitvany

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8482) neduddki válasza neduddki (#8481) üzenetére


neduddki
nagyúr

hi!

aszittem megleptel vel benenteket:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#8483) Béló válasza nyunyu (#8480) üzenetére


Béló
aktív tag

Verebics a legjobb arc! Az ő üzleti jog óráinak nagy többségére bejártam! ;)
Ez már kevésbé volt elmondható Kurtánné Mikromakrojáról.. :O

(#8484) FehérHolló válasza Béló (#8483) üzenetére


FehérHolló
veterán

Nekem most tartja az Információs társadalom joga c. tárgyat. Van egy saját stílusa, az biztos. Mindenesetre annyi már kiderült, hogy azokat a filmeket és könyveket szereti, amiket én is. Szóval rossz ember nem lehet. ;]

Skynet is real. It's called Google.

(#8485) Korcsii


Korcsii
őstag

Q-ban van valami rendszer a sima, fakóbb és fekete székek elhelyezkedésében vagy teljesen random? QDF14-15-ben még nem nagyon leltem ilyesmire... érdekes

(#8486) norbiphu válasza Korcsii (#8485) üzenetére


norbiphu
senior tag

nekem meglehetősen randomnak tűnik :D

"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"

(#8487) concret_hp


concret_hp
addikt

form vagy beszéd vagy th vagy esetleg mi ez itt a kérdés :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8488) FehérHolló


FehérHolló
veterán

Skynet is real. It's called Google.

(#8489) bpx


bpx
őstag

igen, élünk :D
2 év után újra kapok ösztöndíjat :P

(#8490) concret_hp válasza bpx (#8489) üzenetére


concret_hp
addikt

én meglepő mód ebben a félévben SEM :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8491) Cicero


Cicero
őstag

Tanulási szokások? A hét hány napján fordul elő a kezetekben könyv, füzet ilyen céllal? Bejárósként el lehet végezni az egyetemet?

(#8492) bpx válasza Cicero (#8491) üzenetére


bpx
őstag

elmélet (pl. jövő héten zh X tárgyból) csak hétvégén - kivéve ha több egyszerre összejön
gyakorlat (labor feladat, önlab, beadandó házi, stb..) hétköznap is

bejárósként is el lehet végezni (nekem legalábbis sikerült, és ismerek másokat is akik sikerrel jártak :D)
de baromi kényelmetlen, és az elmúlt években nagyon megutáltam az egész bejárást meg a vidéki életet is

(#8493) concret_hp válasza Cicero (#8491) üzenetére


concret_hp
addikt

minden zh / vizsga / házi előtt jópár napot eltöltesz vele garantáltan ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8494) Senhi válasza bpx (#8492) üzenetére


Senhi
aktív tag

Bejárni én is utálok pedig a 22. kerületben lakok ami nincs messze, de így is közel 1 óra míg beérek. Ha 2 vagy annál kevesebb órám van akkor inkább fel se kelek :) .

(#8495) bpx válasza Senhi (#8494) üzenetére


bpx
őstag

bicikli? :P én ha Bp-en laknék, simán azzal járnék (jó, télen hóban nem)

nekem a bejárás legjobb esetben is (oda-vissza együtt) minimum 3 óra overhead naponta
és én se lakom annyira messze, egyetem légvonalban 25 km, Bp. széle 6 km

(#8496) concret_hp válasza bpx (#8495) üzenetére


concret_hp
addikt

pikkpakk ellopják az egyetem környékén, sehol nem tudod biztonságosan lerakni :(((

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8497) Cicero


Cicero
őstag

Számítástudomány vizsgákról írna valaki pár gondolatot? Nagyon hálás lennék, nekem ez a tantárgy tűnik A mumusnak!..(igen, egyelőre csak ez az egy..)

(#8498) bpx válasza Cicero (#8497) üzenetére


bpx
őstag

bemész, tételt húzol, gondolkodsz kicsit és leírod ami eszedbe jut, azt elolvassa a vizsgáztató, közben mondod neki [ha igényli :)], aztán kérdez még néhány dolgot, ami lehet pl. egyszerű gyakorlati példa, vagy definíció másik témakörből, stb...

ha tisztességesen felkészülsz, nagyon könnyű ötöst szerezni - persze nem elég tudni, érteni is kell
ha kevésbé készülsz, és nem is érted annyira, akkor szenvedős lesz, sokkal jobban bele is kérdeznek, és ebből születnek a legendák, hogy a bsz vizsga mekkora szívás
(egyébként nem kell félni, ha most még nem megy az elmélet, én is csak a vizsgára tanulás közben világosodtam meg)
a zh hivatalosan beleszámít a féléves jegybe, gyakorlatilag viszont inkább a vizsgán dől el minden (igazából jobb is, mert zh-n szerintem nehéz jó jegyet szerezni)

tény, hogy többet kell foglalkozni vele, mint egy digittel vagy proggal, de egyáltalán nem mondanám, hogy ez lenne A mumus
az majd inkább a szabtech + adatbázisok + grafika lesz - persze mind3 ugyanabban a félévben van, csak hogy örüljünk

év végén az utolsó gyakorlaton lehet venni potom összegért (kb a fénymásolás + összetűzés költsége, 180 Ft volt) egy nagyon jó kis "vázlatot", ami majdhogynem egy teljes kidolgozott tételsor, ami nagyon jó alapot nyújt a tanuláshoz - ha még van ilyen, mindenképp érdemes beruházni rá

(#8499) Cicero válasza bpx (#8498) üzenetére


Cicero
őstag

Köszi a választ. Amúgy én villamos képzésen vagyok, nem mérnök infón :)

(#8500) FehérHolló válasza Cicero (#8499) üzenetére


FehérHolló
veterán

Számtud villanyon is kb ugyanaz, mint amit -Zeratul- leírt. Annyi kis különbség, hogy a vizsgáztatótól függ, hogy mennyire számítja be a ZH-t.
Első félévben nálunk a digit volt a legnagyobb szívás, de az már régen volt (tehát változhatott). Az igazi fekete leves majd a jelek2, a szabtech és az EMT lesz.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.