Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
BME-n Járműmérnökire szeretnék menni, azon belül gépjármű szakra. Mi a véleményetek róla? Tényleg napi 3 órát kell tanulni? Tegnap voltam a nyílt napon és ez az irány tetszett meg a legjobban.
-
válasz
concret_hp #8598 üzenetére
fene vigye el az elmaradott gépészkart
ilyen hülyeséget tanítani, amit már seholse használnak...
-
még mindig nem tudna nekem valaki egy kis visual basic segítséget nyújtani? eléggé nem akar ráállni az agyam a programozásra
-
bpx
őstag
előtanulmányi rend azt írja, hogy az első 3 félév tárgyait teljesíteni kell a szakirányra kerüléshez, azt hogy váltod ki?
szakirány min. átlag: a jelentkezők eredményétől és jelentkezéseitől (hova, hányan, milyen sorrendben) függően
a hivatalos álláspont az, hogy szeretnék ha meglenne az egyensúly, azaz nagyságrendileg minden szakirányon ugyanannyian lennének, és ennek megfelelően sorolnak át embereket a második, harmadik, ..., általuk megjelölt helyekre
elsődlegesen átlag szerinti rangsor alapján osztják be az embereket, aztán mikor már telítődik valami, akkor kezdődik az átsorolás meg tili-toli, azt már csak azok tudják hogy megy, akik ezt csinálják
de ez nem mindig szokott sikerülni, mert van, ami túl népszerű (pl. infón AUT, és ők is be is fogadnak 2x annyi embert), meg van ahova alig jelentkeznek
(meg ugye van a "nemhivatalos" álláspont, hogy a jelentkezők közül mindenki szakirányra kerül, akinek teljesül a szükséges előkövetelmény hozzá, legyen akármilyen átlaga is) -
Cicero
őstag
Számtudból nem lesz aláírásom - ami nem is akkora nagy baj, legalább csak 3 vizsgám lesz... Mikorra érdemes újra felvennem? Úgy sakkozok, hogy ideális esetben csak diploma előtt venném újra fel azt a kedves és szívmelengető tárgyat, szakirányra kiváltanám a tanköri látogatásokkal.
Ja még egy kérdés, szakirányon nekem csak energetika jöhet szóba, ha van itt pár kolléga aki már jártas ebben, mondhatna pár szót róla. Az is érdekelne, hogy mi alapján döntenek egy szakriányra kerüléshez szükséges átlag mértékéről. Ez alapján sokan jelentkeznek rá, alacsony átlag mellett..
-
concret_hp
addikt
nem bírom rászánni magam, hogy írjak absztraktot + amit még bele akarok tenni ilyen 3-4 oldal terjedelemben, lustaság rulz
-
válasz
concret_hp #8587 üzenetére
hát fogalmazd át úgy a kérdést, hogy benne legyen
de amúgy szerintem a +1 centi az korrekt.
-
válasz
concret_hp #8585 üzenetére
[link]
ebbe nézz bele. nálunk ez az alap, elég jól össze van szedve. -
concret_hp
addikt
kötésre mennyi + margó az alap? jól tudom hogy 1 cm ?
-
concret_hp
addikt
nah írtam kicsit még a diplomához + nyilatkozat, emg formázás meg ilyesmi, és már majdnem kész
még egy 3-4 oldalt tervezek beletenni és kész
betűtípust átállítottam bookman antiqua-ra, mer dizájnosabb, erre nézem 6 oldallal hosszabb lettmondjuk nagyon nincs bő lére eresztve még most sem, 68K karakter jelenleg.
-
-
nyunyu
félisten
Infos szakirányokról esetleg valaki tudna nyilatkozni egy kicsit bővebben?
Erre en is kivancsi lennek, plane, hogy semmi info nincs a dekani weblapjan.
Illetve most mi a jelentkezes pontos menete? (Kozben megtalaltam Neptunban, Ugyintezes/szakirany jelentkezesDec 10-ig aktiv.)
BTW, ha en 10 eve vegigcsinaltam az uzleti tavkozlesbol lett infokommunikacios szolgaltatasok szakiranyt, annak targyait vajon melyik mostani szakiranyba lehet beszamittatni, hogy minel kevesebb orara kelljen bejarnom/kevesebb vizsgat kelljen letennem? (dolgozom...)
BTW2: kulsos onallo labor+diplomatemaval most mi a helyzet?
Jelenlegi munkam tavkozlessel kapcsolatos... -
Korcsii
őstag
igazából egy fórumról tudok, amely kifejezetten a gólyáknak szól: [link]
általában sok hasznos infó hangzik el, bár elég visszafogott mértékben nyújt betekintést az egyetemi életbe (inkább talán már azoknak szól, akik döntöttek, de biztos ilyen kérdésekben is szívesen látnak)...VIK-en a levlisták hódítanak a kommunikációban, illetve jegyzeteknek, tárgyleírásoknak van wiki... VBK-n nem tudom, hogy hogy van, úgyhogy inkább offolom is magam
-
Peethy
őstag
válasz
Korcsii #8577 üzenetére
Igen, fogok is menni
Csak azért kérdeztem, mert nyilván lesz egy jópár olyan dolog, amit nem valószínű, hogy ki fognak emelni. Tegnap voltam a Pázmányon, mert eredetileg a bionikát néztem ki, ami nagyon jó, de ahogy én látom, talán mégsem annyira nekem való, nem sok kémia van benne..
Végigolvasgattam egypár BME vegyészes fórumot, kicsit belenézni a hallgatók életébe, ha van még valamilyen össznépi fórum, ahol ti vagytok, azt is szívesen megnézném. Van olyan oldal, ahonnan jegyzeteket lehetne letölteni, megnézni?
-
Korcsii
őstag
jövő pénteken össznépi nyílt nap
tavaly voltam, elég sok mindent elmondanak, meg a K épületben az 1. emeleten sok kar/szakirány mutat be érdekességeket...
no meg egy napot lehet lógni suliból - és ezzel még nekünk is jót tesztek, mert nekünk se lesz óránk (bár ezentúl pénteken már csak egy mikmak-om lenne)...
(VIK, nem VBK - a többi dologról majd az illetékesek nyilatkoznak
)
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Látom, hogy van itt egypár vegyészmérnök-kolléga..
Tudnátok egy kis felvilágosítást adni arról, hogy mivel foglalkoztok a gyakorlatban? Értem ezalatt, hogy milyen irányú kutatások vannak az egyetemen, és hogy mennyire biztos ezzel az elhelyezkedés? Úgy hallottam, hogy hiány van/lesz belőle. Csakmert igencsak érdekelne, de nehéz belelátnom, hogy pontosan mit is takar..
-
chege
aktív tag
Sziasztok!
Hátha tudtok nekem segíteni.
Megjelenítési technikák tárgyból kaptunk házit.
Amiből egyik kérésre lövésem sincs. Próbálkozok itt is hátha valaki tudja3D-s megjelenítéssel kapocslatban
Ha egy lineáris polár szűrőn keresztül nézek az egyik majd a másik irányból akkor miért van különbség a 2 kép között
Mondjuk ha egyik irányból teljesen leszűröm a fényt majd megforgatom a függőleges tengelye körül akkor pedig teljesen átengedi.Köszi
-
Lpat01
csendes tag
Szevasztok!
Infos szakirányokról esetleg valaki tudna nyilatkozni egy kicsit bővebben?
Rendszertervezés illetve Intelligens rendszerek ágazatok azok, amik érdekelnének. Mit csináltok ott, milyen lehetőségek vannak benne elhelyezkedés terén stb.
Szakirány bemutatókról lecsúsztam, a honlapokon meg elég általános leírások vannak.
Üdvösség!
-
tudom, hogy kőkorszaki, de visual basicben alap fájlkezelést nem vág véletlenül valaki?
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #8568 üzenetére
hm mondjuk nem viszem túlzásba télleg, másfeles sorközzel egy oldalnyi szöveg az ~3K karakter, szóval tisztán a szöveg az kb. 20 oldalnyi csak még
viszont ugye programkódot nem tudok beilleszteni, mert nincs
59K karakter most
-
Drizzt
nagyúr
190412 karakter volt, mostmár kiváncsivá tettetek.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #8564 üzenetére
nah 56.5K karakter, 41 oldal, ami rendes formázással 45-48 lenne kb. , de egyre kevésbé van kedvem csinálni
még egy ~15-20 oldal tartalmat kéne írni + összegzés (irodalomjegyzék, meg tartalomjegyzék, meg előszó már included) és akkor nagyjából okés
-
bpx
őstag
ha már itt tartunk, kíváncsiságból megnéztem nekem mennyi lett 1 éve
minden sallanggal együtt kerek 60 oldal és 70k karakterkövetkezőt majd jövő félévben kell elkezdeni, de azt nem tudom miből, mert a mostani önlab témából rohadtul elegem lett...
-
válasz
concret_hp #8561 üzenetére
nah megnéztem már én is, karakterre 97k lett
-
Senhi
aktív tag
Valaki esetleg az emailemre nem akar dobni egy korábbi féléves raytracing-es grafika házit (szerk: megoldottat
... )? Természetesen csak elemzésre, hátha segít 1-2 homályos rész megértésében...
Bocs, hogy itt kérdezem, de levlistákon kicsit erős lenne
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #8560 üzenetére
nah 47K karakter és a korábbi részeken elvégeztem némi javítást
-
bpx
őstag
5,5 éve vagyok BME-s infós, ma voltam először Schönherzben
portán is csak néztek, mikor odaadtam a diákom, hogy még nem voltam soha -
Drizzt
nagyúr
-
válasz
concret_hp #8554 üzenetére
nekem szerintem összesen van benne annyi
bár nálam inkább a táblázatok dominálnak...
amúgy ír még innen rajtunk kívül valaki diplomamunkát/szakdolgozatot ebben a félévben?
-
concret_hp
addikt
nah ma + tegnap írtam kb. 10 oldalnyi diplomamunkát + holnap még egy 4-5 oldal pikkpakk lesz mellé
csak kicsit sok a kép, 28 oldalon van 18 kép eddig...
-
Korcsii
őstag
jah... pedig nekem jobban tetszik pl a QDF-43-44 név... jobban összezavarja az embert, mint egy sima QAF15-ös név, ergo jobban dolgoztatja az agytekervényeket, azt meg szeretjük
mondom ezt úgy, hogy csütörtökön ZH-ról úgy késtem, hogy eleve késében voltam, de pont 8:15-re odaértem a terem elé.. csak K-ban a magasföldszintet 1. emeletnek néztem
még jó, hogy év elején direkt meg is jegyeztem magamnak, hogy milyen szerencsétlenül van számozva (a, mf, 1,2,3)...
-
-
Korcsii
őstag
válasz
concret_hp #8549 üzenetére
nembaj, még úgy sincs kész
avagy állványok még vannak, de pl a héten kikerültek már a termeket jelző végleges feliratok a papírfecnik helyett...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Politika
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest